20 magische manieren om een zeemeerminvlecht te stylen

zeemeermin vlecht haar

FOTO: @all_to_braids

De zeemeerminvlecht is een van de nieuwste, meest trendy vlechttrends om het haarstylinglandschap te vegen. Het is in wezen een Franse vlechttechniek, wat betekent dat het ook noodzakelijk is om te weten hoe je eerst een Franse vlecht moet doen. Daarna is de zeemeerminstijl de eenvoud zelve. Het gaat alleen om het gebruik van kleinere, dunnere haarlokken om de vlecht te maken en ongepolijst haar door de ruimtes te laten zien. Daarna is het gemakkelijk om een verscheidenheid aan zeemeerminvlechttechnieken en variaties onder de knie te krijgen.

Mermaid Braid Kapsels – Ideeën en Inspiratie

Wanneer een nieuw kapsel aan de horizon verschijnt, creëren haarliefhebbers onmiddellijk hun eigen kijk op de trend. Het is niet anders met de zeemeermin downdo. Nou, als je door de onderstaande galerij hebt gekeken, wie weet wat je misschien bedenkt, toch?

#1: Zeemeermin Kroon

Deze zeemeermin vlecht begint met een kroon die geschikt is voor een onderzeese prinses. De staart van de gevlochten hoofdband werkt zich natuurlijk een weg naar de lange, traps 4-strengs zeemeerminstaart. Dit kan enige oefening vergen, en een extra paar handen.

#2: Zeemeermin Fishtail met haarbloemen

Probeer dit meesterwerk niet onder de knie te krijgen totdat je met succes hebt geleerd hoe je een zeemeerminvlecht moet doen. Deze kijk op de stijl omvat een kleine, delicate visstaartvlecht, dus het gebruikt twee vlechtpatronen in één. Dankzij de slanke stroken haar die in de visstaart zijn getrokken, is de zeemeermintechniek nog steeds op zijn plaats.

#3: Zeemeermin met een Fishtail

Fishtail-vlechten zijn prachtig en gelukkig zijn ze niet moeilijk te achterhalen. Een slanke visstaart loopt door het midden van deze langere zeemeerminstaartvlecht. Het resultaat is een kapsel dat verder gaat dan de grenzen van het Boho chic land en grenst aan het sprookjesachtige territorium.

#4: Over-de-schouder zeemeermin

Deze zijdelings geveegde zeemeermin zijvlecht geeft Disney-prinsessenvibes af alsof het niemands zaak is. De vlecht begint met een Franse vlecht langs de haarlijn. Het is beter voor lang haar, zodat al het haar zich opzij verzamelt, maar dames met korter haar kunnen altijd koppige, glijdende lokken met bobby-pinnen vastzetten.

#5: Twisted Zeemeermin

Deze zeemeerminvlecht doet zijn naam eer aan. Zie je de manier waarop de vlechten zijn gedraaid zodat ze op touw lijken? Het is een goed idee om een stapsgewijze zelfstudie te volgen bij het opnieuw creëren van een stijl als deze, simpelweg omdat er zoveel verschillende elementen zijn. Deze vlecht zal echter de aandacht trekken, wat er ook gebeurt.

GERELATEERD BERICHT: Hoe een touwvlecht te doen

#6: Onberispelijke zeemeerminstaart

Voor een prachtig voorbeeld van een onberispelijke zeemeermin vlechten, hoeft u niet verder te zoeken. Deze vlecht is het toonbeeld van perfectie. Het is feilloos en gelijkmatig uitgevoerd en het haar dat los blijft onder de vlecht aan de bovenkant komt samen om aan het einde naadloos aan te sluiten. Gewoon prachtig.

#7: Eenhoorn ontmoet zeemeermin

De fantastische suikerspinkleuren mengen zich in deze variatie op de zeemeermin om het ultieme eenhoornkapsel te creëren. Deze kijk op de trend is gebaseerd op Frans vlechten. Het geheim is om de strengen dik maar losjes gevlochten te houden.

#8: Mermaid Inception Braid

Let goed op, want er schuilt een verrassing in deze zeemeerminstaartvlecht. Zie je het? Twee van de strengen die worden gebruikt om het te vlechten, zijn zelf gemaakt van vlechten. Dat voegt een prachtig niveau van detail en textuur toe aan elke vlecht, vooral een glorieuze paarse als deze. Tip: zet de uiteinden van de vlecht vast met bobby pinnen om een echte zeemeermin staart look te trekken.

#9: Dubbele Half-Up Braid

Op het eerste gezicht lijkt het waarschijnlijk alsof de instructies voor deze vlecht onmogelijk te volgen zijn, maar deze dubbele vlecht is verrassend eenvoudig. De twee vlechten zijn min of meer gescheiden, waarbij de dikkere, hogere vlecht zich verbergt onder de halve vlecht van de zeemeermin.

#10: Nostalgische Geknoopte Zeemeermin

Allereerst, hoe zijn die vlinderclips uit de jaren ’90? Ten tweede helpen ze ook om dit kunstwerk bij elkaar te houden. De knooptechniek maakt dit verbazingwekkend eenvoudig om opnieuw te maken, maar het ontwerp kan enige oefening vergen als je nog niet eerder een kettingvlecht hebt geprobeerd.

#11: Zeemeermin met al het andere

Er gebeurt veel in deze zeemeerminvlecht. Het ziet er ingewikkelder – en intimiderender – uit dan het in werkelijkheid is, hoewel een tutorial waarschijnlijk geen kwaad zou kunnen. De belangrijkste componenten zijn de dikke vlecht aan de bovenkant en de twee zijvisstaarten. Op een gegeven moment wordt alles gemengd, maar als je naar deze foto kijkt, is het gemakkelijk om erachter te komen waar en wanneer de visstaarten in het spel worden gebracht.

#12: Waterval naar Zeemeermin

Dit is een mooi voorbeeld van hoe je een zeemeermin en een watervalvlecht combineert. De watervalvlecht is klein en elegant, een detail dat bijdraagt aan de losse, dikke vlecht eronder. Ongetwijfeld is deze vlecht Rapunzel goedgekeurd.

#13: Magische Zeemeermin Mix

Een delicate watervalvlecht begint het allemaal. De strengen die door de waterval stromen, worden in de zeemeermin gevoerd. De lokken worden perfect in de vlecht geveegd die vervolgens een enkele halve vlecht wordt. De krullen zoals de rimpelingen op het zeeoppervlak, voegen nog meer va-va-voom toe.

#14: Zeemeermin haar voor dagen

Elke zeemeerminvlecht is op zichzelf prachtig, maar in combinatie met complementaire zeemeerminkleuren en opvallende accenten is hij drie keer zo verbluffend. Dit is ook het bewijs dat een rommelige zeemeermin net zo mooi is als een smetteloze.

#15: Elegante Blonde Zeemeermin

Deze vlecht begint laag en strak. De uitvoering is onberispelijk, dus elke streng is bijna uniform van grootte, waardoor een mooi patroon ontstaat over het losse haar eronder. Dikke vlechten zoals deze zijn ideaal voor zowel lang als middellang steil haar.

#16: Mermaid’s Haarstuk

Dit zal veel oefening vergen, maar het is het waard. Deels zeemeerminvlechten, deels watervalvlecht, het patroon wordt eigenlijk het grootste deel van de weg herhaald. Dit is als een doe-het-zelf hoofddeksel als het klaar is – een prachtig gevlochten kap.

#17: Gevlochten Zeemeermin Mohawk

De Franse vlecht creëert hier zijn eigen faux hawk. Dankzij de ombre-kleuring, de toegevoegde zijvlechten en de strengen die onder verschillende hoeken in de hoofdvlecht worden gevoerd, komt een prachtig dimensionaal effect naar voren om een uniek voorbeeld van de zeemeerminvlecht te introduceren.

#18: Boho Half-Braid

Het middengedeelte en de losse golven maken dit het perfecte kapsel voor elk Boho chic meisje. Merk op hoe het haar aan de voorkant verdwijnt onder het weven van de zeemeermin. Een zijdeel zou er ook mooi uitzien, maar het is meer geschikt voor een zijvlecht.

#19: 3D Zeemeermin Vlecht

Dit is de standaard van het vlechten van zeemeerminnen, behalve één ding – de vlecht zelf. Het is dikker en meer getextureerd dan andere zeemeerminvlechten, omdat het de Nederlandse vlecht is die beroemd is om zijn kanten afwerking.

#20: Rommelige Krullenzeemeermin

Dikke, rommelige zeemeerminvlechten zien er altijd ingewikkeld uit, zelfs als ze gemakkelijk te maken zijn. De krullen helpen volume toe te voegen, dus het is de moeite waard om een paar golven en ringetjes toe te voegen om de textuur van je haar te verbeteren voordat je aan de stijl begint te werken.

Er zijn zoveel vlechtstijlen om uit te kiezen, maar de zeemeerminlook heeft een moment. Naast dat het trendy en on-point is, is het ook eenvoudig onder de knie te krijgen en leent het zich goed voor experiment en variatie. Klaar om de zeemeerminvlecht eens te proberen?