20 manieren om een pull through-vlecht te stylen in 2023

Onze liefde voor vlechten begint in de kindertijd met geïmproviseerde kapsalons voor poppen en vrienden, maar daar stopt het niet. Het groeit met ons mee. Je hoeft dus niet vast te zitten aan hetzelfde gevlochten patroon dat je als kind onder de knie hebt. De pull through vlechttechniek helpt je om je gevlochten kapsels te diversifiëren met dikke dimensionale vlechten. We hebben voor u de state of the art voorbeelden uitgezocht in 20 foto’s. Neem een kijkje!

Hoe een pull through braid te doen

Laten we eerst eens definiëren wat die zeer populaire pull-through vlecht eigenlijk is. Het klinkt misschien vreemd, maar het is een soort faux vlecht gemaakt van paardenstaarten. Geïntrigeerd? Ontdek dan hoe je nu een pull through vlecht kunt doen!

Korte stap-voor-stap tutorial, waarin wordt beschreven hoe je de perfecte vlecht kunt vervalsen zonder enige vlechtvaardigheden te hebben:

  1. Maak twee halve paardenstaarten, de ene onder de andere. Stropdas met haarelastieken.
  2. Splits de eerste en plaats de tweede paardenstaart tussen de twee secties van de eerste pony, knip hem uit de weg.
  3. Voeg wat los haar toe aan de twee delen van de eerste paardenstaart om de derde paardenstaart te maken.
  4. Maak de paardenstaart los die je eerder hebt vastgeklemd, splits hem in tweeën.
  5. Ga verder met je vlecht en herhaal de stappen.

De bovenstaande techniek zal je helpen om een vlecht onder de knie te krijgen die er bijna hetzelfde uitziet als de gewone Nederlandse vlecht. Het enige verschil is dat de pull-through vlecht een stuk eenvoudiger is. Beginners, verheug je!

Als je video-instructies nodig hebt, zijn ze hier:

En laten we nu eens kijken naar een aantal afgewerkte kapsels!

1. Rapunzel-esque vlecht

Voor meisjes met extra lang haar is het altijd een goed idee om hun innerlijke Rapunzel te kanaliseren voor een romantische maar casual look. De schattige Disney-geïnspireerde look is haalbaar met slechts een paar stappen en de hulp van haarlak of volumepoeder.

2. Instop vlecht

Met de pull through vlecht moet je elastieken gebruiken voor elke paardenstaart, en ze zijn meestal zichtbaar. Hoewel het goed is voor je casual vlecht, wil je ze misschien verbergen voor je formele kapsel. Wikkel elk elastiek met een haarlok en trek aan de randen van je vlecht zodra het klaar is om een kanten look te bereiken.

3. Rommelige gevlochten paardenstaart

Foto’s als deze zeggen genoeg: een casual geruit overhemd en een rommelige vlecht voor de ultieme weekend hangout. Doe je best met een rechttoe rechtaan pull through vlecht en doe het dan nog beter om het te verknoeien. Je zult plezier hebben in het kapsel en eindigen met een coole ‘ik werd zo wakker’ look.

4. Double Trouble Vlechten

Dubbele vlechten waren vroeger een spandoek voor de kleuterschool – nu niet meer. Twee makkelijk door te trekken vlechten en een losse rand aan de zijkant met de juiste make-up en accessoires (de neusring is een groot pluspunt) geven je wat edgy flair om door de stad te slenteren op zoek naar de juiste soort problemen.

5. Diagonaal Middeleeuws

Laat je pull-through vlecht diagonaal zitten en je krijgt een gloednieuwe half up stijl! Borstel je haar en begin met ‘vlechten’ (als het zo genoemd mag worden) vanaf de linkerkant tot aan de rechterkant van het hoofd. Trek de vlecht uit om het voller te maken. Krul de uiteinden van je vrijhangende lokken voor een sprookjesachtige stijl.

6. Oversized Side Braid

Denk aan een nineties popmuziekvideo. Herinner je je de hoge paardenstaarten en zijvlechten nog? Het is tijd om na te spelen tijdens het verbouwen. Gebruik onzichtbare kleine haarbanden voor de vlecht en voeg een rommelige afwerking toe voor lokken rond alsof je vandaag niet te hard aan je haar werkt.

7. Gekroonde IJskoningin

All-round vlechten zorgen ervoor dat we naar het noorden reizen. Geïnspireerd door traditionele IJslandse kapsels en ijzige landschappen, past de halo-vlecht bij bijna elk soort evenement of weer. In de winter komt het niet tussen je sjaal en je nek, in de zomer houdt het je moeiteloos koel.

8. Happy Hour Vlecht

Begin dit kapsel met een pull through paardenstaart en pas de techniek toe die in het begin van dit artikel wordt beschreven. Rek de vlecht niet uit, integendeel, “knijp” hem in de lengte, omdat je een compactere vlecht nodig hebt om hem als updo op te spelden.

9. De Pony-Braid

Experimenteer met Mohawk-geïnspireerde styling, d.w.z. met Faux Hawk-stijlen. Doe een paar rondjes van een pull through vlecht en eindig met een gedurfde paardenstaart. Wie zegt dat je niet het beste van twee werelden kunt krijgen?

10. Schelpenontwerp

Verander je haar in een betoverend driedimensionaal wonder met deze look. Hoe langer het haar; hoe beter. Het concept gaat over volume en gelaagdheid, dus misschien heb je wat sty nodigling producten en pinnen om het bij elkaar te houden.

11. Laag profiel

Er zijn dagen dat je gewoon een oversized zonnebril wilt opzetten en je wilt verbergen voor de wereld. Deze eenvoudige doortrekvlechten is precies wat je nodig hebt om die extra hint van energie te krijgen. Het valt niet veel op, maar het is zeker een beter alternatief voor ongekamd haar.

12. Moderne dienstmaagd

Een eenvoudige vlecht voor de stad geïnspireerd door het platteland. Merk op hoe de vlechttechniek hier wordt gebruikt als een manier om met volume te spelen – de dimensionale vlecht op de platte laag van slanke strengen. Gelukkig maar!

13. Houd het strak

Ja, het is oké om je haar te strijken en dan te besluiten dat je voor een schattige vlecht gaat. Bij het maken van paardenstaarten voor een doortrekvlechten heb je strak haar nodig, anders raakt het geknoopt en verward met die dunne elastieken.

14. Ken je knoop

Deze dikke paardenstaartvlecht voor dik haar gebruikt dezelfde aanpak als in elk voorbeeld hierboven, alleen neem je grotere stukken haar en doe je de wraps om de elastieken te verbergen.

15. Triple Threat Braid

Niet dat we iets tegen Franse vlechtkapsels hebben, maar het is altijd inspirerend om een nieuwe kijk op de klassieke stijl te zien. Deze vlecht ziet eruit alsof hij kan worden gebruikt door een stedelijke Lara Croft in een sportieve tanktop die klaar is om de wereld over te nemen. Combineer het met formele kleding en laat je verrassen – het werkt als een charme.

16. Lentebloesem vlecht

Bloemen en vlechten gaan samen als chocolade en melk. Wees nooit, maar dan ook nooit, bang om een schattige vlecht met bloemen te verfraaien. Als je in staat bent om een aantal verse te spotten voor je evenement, denk dan niet twee keer na. Bestrooi ze gewoon met waternevel en ze zien er een paar uur goed uit.

17. Geen filtervlecht

Als je op zoek bent naar pull through vlechtideeën, heb je waarschijnlijk veel stijlen gevonden die spelen met haarkleur. Nou, het is geen toeval: gevlochten geverfd haar ziet er zo goed uit op de camera dat je het gebruik van fotofilters in twijfel gaat trekken.

18. De nieuwe jaren ’80 Braid

De jaren 80 zijn terug. We hebben overal muziek, mode en bioscoopremakes gezien en gehoord. Nu zijn ze hier om de troon van de vlechten op te eisen. Trefwoorden voor je checklist: haarlak, haarlak en nog eens haarlak. Wilde krullen en lang haar zijn je perfecte bondgenoten voor deze disco-zoektocht.

19. Moeder Natuur

Breng hulde aan de wortels die we allemaal delen en gebruik de natuur als inspiratiebron. Vlinders zijn gewoon een rekwisiet waar we van houden. Bloemen en bladeren zullen het werk doen, evenals decoratieve haarspelden. Aardse haarkleuren zijn een groot pluspunt.

20. Koninklijke Prinses Kroonvlecht

Je kunt een pull through vlecht gebruiken als hoofdband. We kunnen dit jeugdige kapsel op de een of andere manier niet ontgroeien. Het ziet er gewoon te mooi uit om exclusief aan bloemenmeisjes op bruiloften te worden overgelaten.

Vandaag de dag willen maar weinigen van ons geen perfecte pull through vlecht proberen. Na het doornemen van de laatste 20 foto’s, zijn we er zeker van dat, nu meer dan ooit, pull through vlechten een gedurfd modestatement zijn. Waar wacht je nog op? Pak je gereedschap en vind de dichtstbijzijnde spiegel.

trek door vlecht
Lange chunky pull through vlecht
Updo voor Pull Through Braid
Paardenstaart in Pull Through Braid
Twee pull-through fishtail-vlechten
Halve updo met een pull through vlecht
Lang kapsel met een zijwaartse pull through vlecht
Trek door kroonvlecht
Rommelige Pull Through Braid Updo
Mohawk trek door vlecht en paardenstaart
Gevlochten Seashell Updo
Trek door vlecht uit lage paardenstaart
Halve updo met een pull through vlecht
Gebogen Pull Through Braid
Paardenstaartvlecht voor dik haar
Dimensional Pull Through Braid
Zilverblonde updo met baby's adem
Pull Through Braid voor Balayage Hair
Mohawk Fishtail Vlecht
Trek door vlecht voor tweekleurig haar
Rommelige hoofdband vlecht