20 paarse haarkleurideeën die je doen verlangen naar een nieuwe do

Het kan moeilijk zijn om een nieuwe haarkleur te kiezen als er zoveel keuzes zijn, maar voordat je je vastlegt op een andere tint rood of bruin, bekijk deze opvallende paarse haarkleurideeën.

Tinten paars haar kunnen op bijna iedereen werken omdat het in bijna elke toon komt en het kan zo subtiel of zo gedurfd zijn als je wilt!

Hoe paarse kleurkapsels te krijgen en te behouden

Vrouwen voegen al tientallen jaren paarse tinten toe aan hun haar, maar paars haar is nog nooit zo veelzijdig geweest als nu. Paars haar is een van de meest gevraagde levendige haarkleuren geworden vanwege de verscheidenheid aan beschikbare tinten.

Alle bestaande tinten kunnen worden gemengd en verdund om een aangepast resultaat te geven, waardoor een eindeloos aantal tinten paars haar ontstaat. Alle opties met de tinten en tinten paars maken het aantrekkelijk voor veel mensen omdat het kan worden aangepast om op alle huidtinten en haartypen te werken. Paars haar stelt een individu in staat om zichzelf te uiten door zoiets subtiels als een paarse balayage of een hogere onderhoudslook zoals pastelpaars haar.

Het handhaven van de levendigheid van uw paars moet worden bepaald door uw haarverzorgingsprofessional, maar in de meeste gevallen moet een paarse haarkleur elke 4-6 weken worden vernieuwd. Als je hoopt langer door te gaan tussen afspraken, probeer dan je haar te wassen met kleurbeschermende shampoo en spoel het in koud water.

Zodra je begint te merken dat je paarse haar vervaagt, breng je een getint haarmasker aan of begin je een kleurverbeterende shampoo te gebruiken. Beide dingen worden beschouwd als tijdelijke haarkleuren en zullen helpen om je kleur nieuw leven in te blazen, zodat je langer tussen afspraken door kunt gaan!

De beste paarse haarideeën

Bekijk de verscheidenheid aan paarse haarkleurideeën, er is een tint voor iedereen, ongeacht hun levensstijl, gewenste onderhoudsroutine of huidige kleur.

#1: Onderhoudsarme Lilac Dream

Een deel van wat deze look zo prachtig maakt, is het contrast en de verschillende tinten paars. Van zwart en paars haar tot pastelpaars haar, deze look heeft het allemaal. Deze kleuren werken het beste op natuurlijk donker haar en een verscheidenheid aan huidtinten.

#2: Natuurlijke Velvet Twist

Dit subtiel violet getinte haar is prachtig en ziet er zo natuurlijk uit. Haar natuurlijke bruine haar aan de basis helpt echt om de kleur te stabiliseren. Deze look werkt het beste bij mensen die van nature donker haar hebben.

#3: Levendig Violet

Deze prachtige hoofddraaiende paarse tinten zijn geen grap en het onderhoud ook niet. Een look zo helder en solide als deze vereist ongeveer elke 4 tot 6 weken een touch-up. Voordat u zich aan deze kleur verbindt, moet u ervoor zorgen dat deze in uw routine past.

#4: Pastel paars haar

Deze prachtige tint pastelpaars is zo’n unieke kleur en kan jaren duren om te perfectioneren. Een kleur als deze moet worden aangebracht op haar dat eerder is verlicht tot de kleur van een banaan (herinner je de wetenschap van kleurniveaus, toch?).

#5: Cool Toned Purple Balayage

Een dimensionale paarse balayage met blauwe face-framing highlights is geweldig voor iedereen die wil voorkomen dat er een harde hergroeilijn is en zijn haar relatief onderhoudsarm wil houden. Deze specifieke tint paars zal het beste werken als een kleur voor een koele, strakke huid.

#6: Violet ombre

Als je je verveelt met je natuurlijke haarkleur en hunkert naar een verandering, is een paarse ombre misschien iets voor jou. Dit is een geweldige manier om een beetje levendigheid toe te voegen aan je van nature donkere haarkleur.

#7: Koel Aubergine tot Rijk Fluweel

Let op alle natuurlijke donkere brunettes! Verbeter je mooie kleur met deze koele getinte aubergine en warme fluwelen kleur. De combinatie van paars en blauw is iconisch en maakt een prachtig kapsel voor vrouwen met zowel een warme als een koele huid.

#8: Vurig Violet en Magenta

Dit prachtige roze en paarse haar bevat meestal warme tinten en werkt geweldig met natuurlijk warm haar en huidtinten. Voordat je meteen in een kleur duikt die zo helder en levendig is als deze, is het belangrijk om te weten dat deze kleur elke 4 tot 6 weken moet worden gehandhaafd.

#9: Lichtpaars Haar

Deze roze tinten en pastelpaars haar is scrollen stoppen! Bijna iedereen kan deze kleur rocken omdat het zowel warme als koelere kleuraccenten heeft. Het is echter meestal alleen haalbaar voor een persoon die vooraf kan worden verlicht tot een niveau 9 of 10.

#10: Warm Getint Paars

Als je warme ondertonen hebt, is dit de perfecte tint paars voor jou. Deze specifieke tint heeft bijna hints van roze erin, waardoor het meer een magenta-kleur heeft met warmere paarse tinten.

#11: Dimensionaal Lila

Een enorme part van wat deze look zo prachtig maakt, is de diepte aan haar wortel. Je kunt zien dat ze aan haar basis paarse highlights heeft die langzaam overgaan in full on lila. Houd er rekening mee dat een pastelpaarse zoals deze meestal alleen haalbaar is op haar dat vooraf is verlicht tot een niveau 9 of 10.

#12: Woonde in Magenta

Dit felroze en paarse haar is geweldig voor iedereen die een statement wil maken, maar zou het beste werken op iemand met neutrale tot warme ondertonen. Wat deze look onderscheidt van anderen is het donkerdere paars aan de basis. Het hebben van die diepte aan de basis creëert een mooi contrast en kan heel goed werken voor mensen met van nature medium tot donkerbruin haar.

#13: Purple Ice Queen

Wil je een gedurfde paarse kleur aan je haar toevoegen? Heb je neutrale tot koele ondertonen? Als je op beide vragen ja hebt geantwoord, is dit de look voor jou. Om de ijzigheid op de foto te bereiken, is voorverlichting tot een niveau 9 of 10 nodig.

#14: Poppin’ Pruim

Een geweldige manier om je haarkleur interessant te houden, is door er pops van verschillende kleuren aan toe te voegen, zoals deze prachtige pruimenkleur met tinten roze en blauw. Deze kleur zou geweldig werken bij iemand met van nature donker haar en een warme of koele huid.

#15: Neon Lavendel

Onnatuurlijke haarkleuren zijn nu een rage. Als je klaar bent om je te committeren, is hier een geweldige look om te proberen. Een neutraal paars als dit is niet warm of koel getint, wat betekent dat het op bijna iedereen kan werken!

#16: Tinten van Magenta

Deze look is geweldig voor iemand die wat plezier wil hebben met zijn haar, maar houd het op trend door het aan de basis in of dimensionaal te laten leven. De tinten paars haar in deze look worden vergezeld door tinten roze om een warmer paars te creëren.

#17: Plum Balayage

Houd het enigszins subtiel met een balayage. Zoiets als dit is geweldig omdat het je natuurlijke bruine haarkleur combineert met pops van een rijke pruim.

#18: Dieppaars

Donkerpaars haar is uniek omdat het je in staat stelt om een statement te maken, maar het tegelijkertijd subtiel te houden. Een kleur als deze ziet er geweldig uit op mensen met medium tot donker haar en warme of koele ondertonen.

#19: Subtiel en gemengd paars

Als je nieuw bent in het proberen van onnatuurlijke kleuren, begin dan met zoiets als deze paarsbruine haarkleur. De duisternis aan de wortel zorgt ervoor dat het onderhoudsarmer is voor mensen met van nature donker haar.

#20: Pastel Magenta

Als je klaar bent om meteen in iets gedurfds en opvallends te duiken, probeer dan een pastel magenta zoals deze. Alle warmte die deze kleur bevat, zal zeker je warme ondertonen en bruine ogen benadrukken.

Er is een onbeperkt aantal opties als het gaat om paarse haarkleuren. De eerste stap om een paarse kleur te proberen, is om rekening te houden met uw natuurlijke kleur, uw huidige kleur, uw natuurlijke ondertonen en uw gewenste onderhoudsroutine. Krijg vervolgens gewoon een idee van wat je wilt, sla de foto op en breng hem naar je stylist.