20 Prachtige Bandana Kapsels voor Cool Girls

Wil je nog een tool toevoegen aan je haararsenaal? Bandana lijkt er misschien niet op, maar het is een veelzijdig accessoire dat kan worden gebruikt met verschillende stijlen en haarlengtes. Van verfijnde retrorollen tot hiphopstijlvlechten, bandanakapsels zijn net zo divers als bandana’s zelf.

Chique en leuke Bandana Kapsels

Bandana’s kunnen worden gebruikt als hoofdbanden in moderne stedelijke kapsels of als een belangrijk accessoire in sexy pinup updos. Hier zijn enkele creatieve ideeën met foto’s.

#1: Rommelige Updo met een romantische twist

Een rommelige updo die geschikt is voor zowel kantoor als een date is een enorme tijdsbesparing. Begin met een paardenstaart, gebruik spelden om je haar in een rolstijl op te zetten en willekeurige lokken eruit te trekken om een rommelige look te creëren. Compleet met een semi-sheer bandana gebonden in een strik.

#2: Tousled Paardenstaart met Flyaways

Kapsels met bandana’s kunnen zo eenvoudig zijn als de meest elementaire paardenstaart. Een flirterige paardenstaart krijgt meteen een update met een opzichtige bandana of haarsjaal. En kinlange losse strengen zullen het gezicht mooi omlijsten en een speelse sfeer toevoegen aan je look.

#3: Pin Up Style Barrel Roll ‘Do

Bandana’s en pin-up stijl hebben meer gemeen dan je misschien denkt. Alle coole meisjes van de jaren 50 droegen ze aan. Hier is een perfect voorbeeld van hoe je een bandana kunt gebruiken om korter haar omhoog te houden, geaccentueerd met een bescheiden looprol.

#4: Ouderwetse Pin Curl Updo

Wil je je een dame uit een ander tijdperk voelen? Probeer deze krullende updo gebonden met een semi-transparante sjaal. De meer volumineuze versie van pin curls zorgt ervoor dat je je haar in schattige vaste wervelingen steekt. Een perfect idee voor halflang haar.

#5: Bandana Quiff met geschoren zijkanten

Schattige bandana kapsels hebben geen stijl beperkingen. Het kan zelfs een combinatie zijn van een retro chic ‘do met geschoren zijkanten zoals deze coiffure accessorized met grote tinten en een bedrukte bandana. Er is iets charmants aan een kwinkslag en brutale buzz-cut kanten.

#6: Easy Roll Up Kapsel

Dit prinsessenachtige kapsel is belachelijk eenvoudig. Normaal gesproken heb je er een hoofdband voor nodig, maar een bandana maakt een onverwacht en modern accent. Het wikkelen en instoppen van je haar een streng per keer rond een hoofdband of bandana zal gemakkelijk deze heerlijke updo creëren.

#7: Glam Tulband voor Kort Haar

Heb je een snelle maar glamoureuze oplossing nodig voor kort haar? Kies een bandana of een hoofddoek die past bij je kleding, accessoires of make-up. Wikkel het om je manentulband-stijl en bevestig het op zijn plaats met een paar haarspelden. Je kunt slechte haardagen voor altijd vergeten!

#8: Bumper Bangs uit de jaren 40

40’s en 50’s updos maken schattige kapsels met bandana. Om bumperbangs zoals deze te maken, deel je je franjegedeelte van de rest van het haar en strijk je het glad met een licht stylingproduct om het glanzend en slank te houden. Plaats een haardonut of een spons aan de uiteinden van je pony en begin het naar je voorhoofd te rollen. Fix met pinnen.

#9: Retro Chic Lang Kapsel

Deze is voor de meisjes die het idee van haaraccessoires leuk vinden, maar niet genoeg tijd of verlangen hebben om bezig te zijn met het maken van kapsels. Licht gegolfde uiteinden en een diep zijgedeelte zijn genoeg om dit kapsel er glamoureus en heerlijk retro uit te laten zien.

#10: Bandana hoofdband met vlechten

Retro chic is niet jouw ding? Er zijn opties. Omdat bandana een geweldige hoofdband is, kun je deze combineren met vlechten, krullen en allerlei lange kapsels. Probeer het te coördineren met je haarkleur zoals het werd gedaan in deze monochrome paarse vlechtparade.

#11: Bow-Tastic Barrel Roll

Een retro glam bandana kapsel zal je een beetje laten zweten als je nog nooit een barrel roll hebt gedaan. Bereid een franje haargedeelte voor met een lichte haarlak. Kam het glad en gebruik je vingers om het naar je gezicht te rollen en een pin aan de onderkant van de rol te bevestigen. Simpel, nietwaar?

#12: Retro Chic Kapsel in Felrood

Retro bandana kapsels zien er bijzonder goed (en modern) uit in felle regenboogkleuren. Versierd met een Victory-rol zorgen ze voor een opvallende look. Het is ook een verrassend veelzijdig kapselelement, omdat je het kunt gebruiken met los krullend haar, een updo zoals deze of zelfs een paardenstaart.

#13: Accessorized Curly Hair

Heb je een manier nodig om je spoelen te accentueren? Een brede bandana hoofdtooi is een snelle en gemakkelijke manier om precies dat te doen. Draai het om om een speelse strik toe te voegen aan je look of draag het als een tulband om de krullen naar de voorkant van je ‘do’ te brengen.

#14: Bijenkorf en Golvende Paardenstaart Duo

Het toeval wil dat veel bandana kapsels voor meisjes uit het midden van de vorige eeuw komen. Er zijn dus veel volumineuze elementen, zoals deze kruising tussen een bijenkorf en een vat rol compleet met een gezwaaide paardenstaart. Misschien moet je een haardonut gebruiken om zo’n volume te creëren, maar het principe is in principe hetzelfde.

#15: Pin Krullen met Bandana Wrap

Het mooie van pin curls is dat ze deel kunnen uitmaken van elke ‘do’. De stijl op deze foto lijkt op een mand met rozen – talloze speldenkrullen in een rode bandana. En aan de voorkant kan er een passende barrel roll of bumper knallen.

#16: Barrel Roll Bangs

Een franje met een heldere bandana ziet er niet alleen schattig maar ook bijzonder uit. Het is al meer dan alleen los haar, maar het is geen kapsel dat veel tijd en moeite kost. Noem het een perfect compromis.

#17: Vintage Hair Up met een Bandana

Pin curls zorgen ervoor dat bandana kapsels er mooier uitzien. Ze zien er ook charmant uit in elke kleur, maar er is iets speciaals aan vurige rode lokken die op een schijnbaar moeiteloze manier worden gezwollen. Geconcentreerd aan de bovenkant van het voorhoofd, creëren ze een prachtige vlammende kroon.

#18: Zij-deel Retro Wave

Als je op zoek bent naar een elegante en verfijnde bandana-look, is een diepe zijwaartse retrogolf een manier om te gaan. De gladde, zijdeachtige textuur en stijlvolle stijl zullen je onmiddellijk veranderen in een oude Hollywood-ster. Om de look te krijgen, moet je voorzichtig door je frisse golven borstelen om een slanke, uniforme textuur te bereiken.

#19: Leuke Rockabilly Coiffure

Een rockabilly kapsel kan worden bijgewerkt met niet alleen geschoren zijkanten, maar ook regenbooghaar. Hier komen de rode strengen overeen met de tint van de zijden bandana en lippenstift. En de kort uitgesneden zijkanten geven de look een beetje een randje en moderniteit.

#20: Kleurrijk geaccentueerde krullen

Krullen maken deel uit van de leukste kapsels met bandana’s. Ze zien er speels en uitgebreid uit, ongeacht de stijl. Een kleurrijke bandana is een snelle en gemakkelijke manier om je lokken te versieren, of je er nu gewoon de aandacht op wilt vestigen of je volumineuze manen in stijlvolle volgorde wilt houden.

Bandana kapsels hoeven niet casual en saai te zijn. Ze kunnen er zowel speels als verfijnd uitzien en werken met een overvloed aan verschillende stijlen. Kies je look, beheers de ‘do’, zoals te zien is op de foto’s hierboven, en rock een bandana met vertrouwen.