20 schattige prom vlecht kapsels voor meisjes met lang haar

Gevlochten Prom Kapsel

Op zoek naar inspiratie voor het schoolbal, thuiskomen of je volgende formele evenement? Emily uit @emshairdiary had 20 van haar favoriete gevlochten prom kapsels speciaal voor jou verzameld (alle stijlen zijn door haar gemaakt!). Bovendien deelt ze enkele tips, trucs en how-to’s om ervoor te zorgen dat je een kapsel kunt maken dat net zo mooi is als de jurk die je gaat dragen. Of je nu op zoek bent naar een elegante updo of een zorgeloze downdo, ze heeft je gedekt!

20 gevlochten galakapsels om uw stylist opnieuw te maken of te laten zien

Klaar voor inspirerende foto’s en handige tips? Deze lijst met prom kapsels zal je helpen bij het kiezen van een elegante updo waar je verliefd op zult worden!

#1: Getextureerde Franse Vlecht Updo

Als je gevlochten galahaar wilt, dan is deze getextureerde updo de perfecte manier om een Franse vlecht te upstylen. Ga als volgt te werk om deze stijl te maken:

 1. Begin met het krullen van je haar.
 2. Vlecht vervolgens een Franse vlecht tot net onder je oren en speld deze op zijn plaats. Om extra textuur te krijgen, trek je voorzichtig kleine delen van de Franse vlecht om deze los te maken.
 3. Speld de resterende krullen op in een lage, gekrulde knot.
Getextureerde Franse Vlecht Updo

Getextureerde Franse Vlecht Updo

#2: Dutch Fishtail Crown Braid

Prom is je tijd om je als een prinses te kleden, dus waarom zou je geen kroon toevoegen, toch? Ik hou van de zachte look van deze hollandse fishtail kroonvlecht. Om deze vlecht te maken:

 1. Begin een hollandse fishtail vlecht vlak achter je oor en vlecht over de bovenkant van je hoofd en helemaal weg naar de andere kant.
 2. Speld eventuele extra vlecht onder de bovenste vlecht om een naadloze cirkel te creëren. De truc om het mooie volume voor deze stijl te krijgen, is om bobby-pinnen in een lijn helemaal rond de vlecht te gebruiken en vervolgens aan de vlecht te trekken om deze los te maken.
 3. Trek een paar strengen rond de voorkant en zijkanten uit voor een echt sprookjesachtige sfeer.
Hollandse Fishtail Crown Braid

Hollandse Fishtail Crown Braid

#3: Festival Koningin Vlecht

Omdat sommige formele jurken erg strak zijn gesneden, kan het leuk zijn om dat te contrasteren met een rommelig prom-vlechtkapsel. Interessante vlechten moeten niet beperkt blijven tot het festivalterrein – deze centrale hollandse vlecht die in een rommelige visstaart gaat, zal een opvallende stijl zijn op de dansvloer. Combineer deze vlechtstijl met een zwarte jurk en statement sieraad.

Festival Koningin Vlecht

Festival Koningin Vlecht

#4: Triple Twist Paardenstaart

Meestal als ik lijsten met galavlechten zie, zijn ze beperkt tot Franse vlechten of visstaarten, maar vergeet touwvlechten niet! Deze gezwollen touwvlechten zijn uniek en flatterend. Ga als volgt te werk om deze stijl te maken:

 1. Scheid je haar in drie secties langs de achterkant van je hoofd.
 2. Vlecht elke sectie in een touwvlecht en trek voorzichtig aan elk deel van de touwvlecht om het los te maken.
 3. Vervolgens speldt bobby de touwvlechten op hun plaats in de rug om ze bij elkaar te houden.
 4. Neem de uiteinden van de touwvlechten en vlecht ze losjes aan elkaar en zet de uiteinden vast met een elastiek.
Triple Twist Paardenstaart

Triple Twist Paardenstaart

#5: Half-Up Crown Braid

Heb je lang haar en kun je niet beslissen of je het omhoog of omlaag wilt dragen? Deze half-up kroonvlecht is misschien wel de stijl voor jou. Vanaf de voorkant ziet deze stijl eruit als een gevlochten hoofdband, en vanaf de achterkant ziet het eruit als een kroonvlecht die Juliet zelf waardig is. Ga als volgt te werk om deze stijl te maken:

 1. Vlecht een hollandse kanten vlecht over de zijkanten en voorkant van je haar, en vlecht een gewone driestrengs vlecht met het resterende haar.
 2. Stop vervolgens het uiteinde van de vlecht onder het begin van de vlecht.

Deze stijl zou mooi zijn met een vloeiende jurk.

Half-Up Kroon Vlecht

Half-Up Kroon Vlecht

#6: Romantische wendingen

Deze romantische wendingen zijn een unieke kijk op de klassieke krullende updo. Deze stijl is gemaakt van gestapelde topsy staarten opgespeld in een knot, met een touw vlecht accent. Een updo als deze is een goede keuze als je een jurk hebt met mooie details op de achterkant. Het zal mensen in staat stellen om je kapsel te bewonderen, zonder dat het je kledingstijl verstoort!

Romantische wendingen

Romantische wendingen

#7: Grillige Gevlochten Updo

Wil je een geheim weten? Deze dromerige updo is gewoon een extreem uitgetrokken Franse vlecht! De truc om je Franse vlecht van weekdag naar grillig te brengen, is om te beginnen met veel textuur.

 1. Voor de basis van deze stijl krul je je haar en voeg je haarlak toe om vast te houden.
 2. Plaag vervolgens de bovenkant van het haar voor volume.
 3. Maak vervolgens een losse hollandse vlecht aan de achterkant van je haar en zet vast met een elastiek.
 4. Begin vanaf het bovenste gedeelte van de vlecht en trek eraan haal de vlecht zo ver mogelijk uit en speld hem vervolgens op zijn plaats.
 5. Herhaal dit helemaal langs de vlecht en verwijder vervolgens het elastiek en speld het resterende haar omhoog en onder de uitgetrokken vlecht.
Grillige Gevlochten Updo

Grillige Gevlochten Updo

#8: Asymmetrische vlecht en knot

Asymmetrische stijlen zijn een geweldige combinatie met asymmetrische jurken. Als je je oog hebt laten vallen op een jurk met één band, vul deze dan aan met een zijkapsel zoals deze nederlandse franse vlecht en lage knot. Plaats de vlecht aan dezelfde kant als de riem en de lage knot aan de strapless kant om balans toe te voegen aan je look.

Asymmetrische vlecht en knot

Asymmetrische vlecht en knot

#9: Creatieve Combo Vlecht

Heb je een jurk die prachtig is, maar eenvoudig? Voeg details toe met je upstyle. Een eenvoudige manier om visuele interesse toe te voegen aan een gevlochten stijl is door een combo vlecht te maken. Deze stijl is een combinatie van een touwvlecht, een oneindige vlecht en een bubbelpaardenstaart. Tip: Wikkel een klein stukje haar rond elk elastiek dat je gebruikt en speld het op zijn plaats om een extra laag detail toe te voegen.

Creatieve combo vlecht

Creatieve combo vlecht

#10: Edgy High Bun

Wie zegt dat een hoog broodje preppy moet zijn? Als je op zoek bent naar galahaar met wat extra rand, probeer dan deze gevlochten deel knot.

 1. Begin met het uitsnijden van een deel van een halve inch haar langs een zijlijn.
 2. Begin vanaf de achterkant van je hoofd, vlecht dat gedeelte in een kleine Nederlandse vlecht die naar je gezicht gaat en blijf vlechten tot het einde van je haar.
 3. Stop deze vlecht achter je oor en pin hem op zijn plaats.
 4. Maak ten slotte een hoge knot om de look compleet te maken.
Edgy Hoge Bun

Edgy Hoge Bun

#11: Elegante gevlochten Updo

Vlechten kunnen de belangrijkste ster van je kapsel zijn, of ze kunnen een ondersteunende rol spelen. Deze lage, krullende knot wordt omgetoverd tot een elegant gevlochten kapsel door simpelweg een paar accentvlechten toe te voegen aan de zijkanten van de stijl. Als u op zoek bent naar een klassieke stijl die past bij een formele jurk, is deze keuze charmant.

Elegante gevlochten Updo

Elegante gevlochten Updo

#12: Twist-Top Paardenstaart

Dans de hele nacht door zonder dat je haar in de weg zit (en zie er nog steeds fantastisch uit)! Verfraai je paardenstaart door een touwvlecht aan de bovenkant van je haar toe te voegen. Wikkel een klein stukje haar om je haarband om de look af te maken. Tip: Je kunt je paardenstaart plagen om hem wat extra volume te geven.

Twist-Top Paardenstaart

Twist-Top Paardenstaart

#13: Boho Part Braid

Soms is minder meer. Deze boho part braid is alles wat je nodig hebt om je prom braid kapsel een tandje hoger te zetten, en het zou er fantastisch uitzien met een vloeiende, pastelkleurige jurk.

 1. Scheid een deel van het haar van een halve centimeter langs waar je je haar naar de zijkant zou scheiden.
 2. Vervolgens vlecht je vanaf de achterkant van je hoofd een kleine Hollandse vlecht van achter naar voren en bevestig je het uiteinde van de vlecht met een elastiek.
 3. Waaier vervolgens de vlecht uit door aan elk deel van de vlecht te trekken. Trek de vlecht over je voorhoofd en speld hem achter je oor.
Boho Part Braid

Boho Part Braid

#14: Tousled naar Oneindigheid

Als je van prom vlechtkapsels houdt, maar je wilt veel gebruikte vlechten uit de weg gaan, probeer dan een oneindige vlecht aan je look toe te voegen! Infinity vlechten worden gemaakt door een klein stukje haar in een oneindig patroon rond twee strengen haar te wikkelen; als je eenmaal in het patroon bent, zijn ze niet moeilijk te leren. Deze stijl combineert een topsy staart, een infinity vlecht en een lage knot voor een getoupeerde, fantasievolle look.

Updo met Infinity Braid

Updo met Infinity Braid

#15: Onderbroken Fishtail Braid

Combo vlechten voor de winst! Geef een unieke twist aan een hollandse visstaartvlecht door deze te “onderbreken” met een kleine oneindigheidsvlecht in het midden en aan het einde van de vlecht. (Je kunt een doorzichtige elastische haarband verbergen na de eerste infinity vlecht om de stijl extra veilig te houden). Deze opvallende updo zou goed passen bij een jurk met hoge hals en lage rug.

Onderbroken Fishtail Braid

Onderbroken Fishtail Braid

#16: Geplaagde Vlecht Half-Updo

Als je op zoek bent naar Franse vlechtkapsels voor het schoolbal, is deze geplaagde vlecht half-updo met krullen misschien iets voor jou. Ga als volgt te werk om deze stijl te maken:

 1. Begin met het krullen van je haar.
 2. Plaag vervolgens lichtjes het bovenste middengedeelte van je haar van de voorkant van je hoofd tot de kruin van je hoofd.
 3. Neem het gedeelte dat je hebt geplaagd en vlecht een Franse vlecht terug naar de kruin van je hoofd, en ga dan verder met het vlechten van een gewone vlecht gedurende vijf of zes centimeter en veilig met een helder elastiek.
 4. Waaier de vlecht uit, beginnend bij de bottom om het extra volume en textuur te geven.
Geplaagde Vlecht Half-Updo

Geplaagde Vlecht Half-Updo

#17: Boho Waves en Infinity Braids

Wil je een zorgeloze look, maar met wat extra stijl? Verhef wat boho golven met kleine accent vlechten. Ik raad een infinity vlecht of een triple infinity vlecht aan, als je echt je vlechtspel wilt verbeteren. Deze luchtige stijl zou er betoverend uitzien met een witte kanten jurk.

Boho Waves en Infinity Vlechten

Boho Waves en Infinity Vlechten

#18: Fancy Fishtail Updo

Deze fancy dutch fishtail updo is een van mijn favoriete fishtail braid kapsels voor prom, omdat het er complex uitziet, maar het is eenvoudig te doen! Opnieuw maken:

 1. Vlecht je haar in een hollandse visstaartvlecht en zet het uiteinde vast met een haardas.
 2. Pak een klein stukje haar van onder de haarband en trek het strak en houd stevig vast.
 3. Knijp vervolgens met de andere hand in de haarband en schuif vervolgens het haar vast het stuk haar dat je vasthoudt totdat de vlecht zo hoog is geknepen als het zal gaan.
 4. Neem vervolgens het uiteinde van de vlecht en speld deze in een lage knot.
Fancy Fishtail Updo

Fancy Fishtail Updo

#19: Rommelige Zeemeermin Vlecht

Als je op zoek bent naar losse gevlochten galakapsels voor lang haar, is deze rommelige zeemeerminvlecht een fantastische manier om je lange lokken te stylen. Deze stijl is gemaakt van twee uitgetrokken Franse vlechten op elkaar gestapeld. Tip: Om de losse, rommelige look op de onderste vlecht te krijgen, begin je met het vlechten van een Franse vlecht, maar neem voor elk nieuw gedeelte alleen haar op uit het buitenste deel van je haar in plaats van het hele deel van het haar in de vlecht op te nemen. Hierdoor kun je een franse vlechttechniek voortzetten voorbij de nek.

Rommelige Zeemeermin Vlecht

Rommelige Zeemeermin Vlecht

#20: Romantische Rozet

Of je nu naar het schoolbal gaat met je droomdate of de hele nacht danst met je BFF’s, je kunt altijd wat romantiek aan je look toevoegen met een gevlochten rozet. Deze look is eenvoudig, lief en zacht. Om een gevlochten roos te maken:

 1. Maak een gewone driestrengs vlecht.
 2. Trek vervolgens de secties aan slechts één kant van de vlecht uit – dit zijn de rozenblaadjes.
 3. Rol vanaf het einde van de vlecht de vlecht in een strakke, platte cirkel met de bloemblaadjes aan de buitenkant van de cirkel. (Het uiteinde van de vlecht vormt het midden van de rozet).
 4. Zodra je het haar zoveel mogelijk hebt gerold, speld je het plat op je hoofd met verschillende bobby-pinnen.
Romantische Rozet

Romantische Rozet

Wil je meer haarinspiratie? Volg @emshairdiary op Instagram! Van prom braid kapsels tot alledaagse kapsels, ze deelt de nieuwe stijlen die ze probeert en de tips en trucs die ze onderweg oppikt.