20 speelse manieren om garen dreads te dragen

Als je op zoek bent naar nieuwe manieren om je look te vernieuwen, heb je het misschien net gevonden. Prachtige kleurrijke garen dreads kunnen het antwoord zijn op je haargerelateerde dromen. Het echt geniale aan deze rage is het feit dat je gemakkelijk verschillende kleuren en stijlen kunt uitproberen, zonder je natuurlijke haar te beïnvloeden. Dus, ga door – veel plezier!

Hoe Yarn Locs te doen

Heb je er nog niet aan gedacht om dit kapsel te proberen? Nou, dan ben je echt in voor iets van een traktatie. Garen dreads, soms ook wel ‘gebreide’ dreadlocks genoemd, zijn precies hoe ze klinken; faux dreads die je maakt met kleurrijk garen. Deze trend geeft je de vrijheid om heel veel aan je haar te doen zonder het te beschadigen of te veel te veranderen. Dus, waar moet je beginnen?

Hoe garen dreads te doen

Instagram / @aykaymichelle

Om je eerste garen dreads te diyen heb je een schaar, 100% acrylgaren en wat geduld nodig. Hier is de gedetailleerde tutorial:

  1. Definieer de gewenste lengte van dreads, verdubbel deze en snijd het garen in enkele tientallen gelijke stukken.
  2. Neem 2-5 stukjes garen in de ene hand, hetzelfde aantal in de andere hand (hoe meer stukken hoe dikker de loc).
  3. Koppel ze aan elkaar als een ketting (het wordt ook wel de ‘T-vorm’ genoemd).
  4. Omdat het een beschermend kapsel is, hydrateer je het haar voordat je dreads creëert.
  5. Neem een streng van je haar (je mag het draaien als je dat wilt), plaats het midden van het T-vormige garen eronder.
  6. Vanaf de wortels vlecht je een gewone 3-strengs vlecht.
  7. Je kunt vlechten tot het einde of halverwege stoppen – het maakt niet uit.
  8. Neem 3-4 stukjes garen en wikkel ze om de vlecht. Herhaal het inpakken totdat u het einde van de streng bereikt.
  9. Wanneer je het einde bereikt, vlecht je de rest van het haar 2-3 keer en bind je een knoop vast.
  10. Knip de overtollige stukken af met een schaar, verbrand de punt van elke loc.

Deze video toont nog een manier om dreads te maken met garen door haar te draaien met extensions:

Yarn Dreads Pro’s

Heb je redenen nodig waarom je garen dreads zou moeten maken? Allereerst zien ze er altijd interessant uit. Je kunt slechts één garentint kiezen of meerdere kleuren nemen en ze creatief mengen. Garen dreadlocks behoren tot de beste beschermende stijlen. Ze zijn gemakkelijk thuis te doen, onderhoudsarm, lichter en goedkoper dan de meeste uitbreidingen. Garen dreads kunnen worden gewassen, geconditioneerd en gehydrateerd.

Garen Dreads Nadelen

Vrouwen hebben meestal niet veel problemen met hun garen dreads. Alles is OK, behalve het feit dat ze zwaar zijn als ze nat zijn, lang nodig hebben om te drogen en pluisjes kunnen verzamelen. Dat is het!

Gerelateerd bericht: 20 Gezellige Kapsels met Garen vlechten

#1: Voorhoofdsvlecht met kralen

Zodra je het garen in het haar hebt, draait het allemaal om het stylen van je locs om ze bij je persoonlijke stijl te laten passen. Deze voorhoofdsvlecht omlijst het gezicht echt op een indrukwekkende manier. Bovendien hangt de paardenstaart aan de zijkant over je schouder en geeft een speelse touch aan je look.

#2: Half Up Dreads Bun

Als je hoopt op iets dat er wat natuurlijker uitziet, waarom probeer je dan geen zwarte of donkerbruine faux locs met garen? Ideaal voor werk en ontspanning, ze zullen zeker wat hoofden doen draaien. Draai de locs omhoog in een hoge knot, maar laat de helft van het haar laag hangen om te voltooien.

#3: Heldere Genie Locs

Zin om je uiterlijk op te fleuren? Pastel genie locs zijn zeker de juiste keuze. Door de vlechten aan één kant te dragen, ontstaat een urban chic look. Bovendien vullen de gouden clips het haar aan en combineren ze prachtig met andere metalen accessoires, zoals kettingen en oorbellen.

#4: Hoge paardenstaart met undercut

Van al onze inspirerende beelden met locs moet deze een van de edgiest zijn. Als je je locs liever in updos draagt, kunnen deze behoorlijk dik en omvangrijk worden wanneer je ze in een paardenstaart verzamelt. Probeer een scherpe ondersnijding met geschoren ontwerpen voor een interessantere en gemakkelijker te beheren manen.

#5: Half Up Top Knoop

Hier is het bewijs dat je garenhaar op een reeks verbluffende manieren kunt dragen. Dieprode dikke locs zullen altijd stijlvol zijn; het is echt een van die rages die gewoon tijdloos zijn. Splits het haar in tweeën en draai de bovenkant in een chique hoge half up knot.

#6: Kleurrijke Mohawk Paardenstaart

Geïnspireerd door de punkrock uit de jaren 90 zal de mohawk nooit, maar dan ook nooit uit de mode raken. Om de afbeelding uit te voeren, moet u ervoor zorgen dat u vertrouwd bent met gedurfde kleuren. Alleen de helderste tinten passen erbij!

#7: Gouden Jumbo Locs

Wees nooit bang om dik te gaan met je vlechten; het kan echt op een belangrijke manier zijn vruchten afwerpen. Jumbo dreads in goudblonde look beach-ready en fantastisch de hele dag, elke dag. Let ook op de schattige detaillering met banden.

#8: Dikke Groene Dreads

Chunky faux locs met garen kunnen worden versterkt door een casual halve updo. Het vastbinden van een snelle en gemakkelijke dreads bun op de bovenkant van het hoofd terwijl de rest van de vlechten vrij kan stromen, is de juiste keuze. De two-tone stijl is retro cool.

#9: Kleurrijke Boho Vlechten

Nu zei niemand dat je met je extensions aan dezelfde saaie oude kleur moest vasthouden. Vergeet niet dat dit type kapsel betekent dat je 100% creatief kunt zijn. Slanke locs in een verscheidenheid aan gedurfde, gedurfde kleuren zullen een serieuze indruk maken. Boho op zijn best.

#10: Levendige Mohawk met geschoren zijkanten

Een clean side shave kapsel geeft je in een handomdraai een dynamische statement look. Combineer dat met een paar felroze kleurgaren dreads, en misschien heb je gewoon een winnende combo. Je kunt de vlechten naar één kant of naar achteren geveegd dragen.

#11: Halo Garen Dreads

Door de vlechten over de bovenkant te slaan en op te spelden, spiegelt een halo-achtig kapsel. Veel mensen denken dat je gewoon de hele tijd garen locs naar beneden draagt. Waarom probeer je niet iets nieuws te roeren met een twist op de klassieker?

#12: Jumbo Bun met Twist Braids

Deze dikke dreads met twistvlechten dwalen ver af van natuurlijk haar. Er is ruimte om te experimenteren met patronen, kleuren en dikte. De garen locs gehaakte vlechten worden tegenwoordig steeds populairder.

#13: Surfer Twist Vlechten

Soms kan een full-on broodje iets te formeel lijken. Waarom probeer je in plaats daarvan niet iets in het midden? Dikkere vlechten met highlights en kralen zien er moeiteloos verfijnd uit in eenvoudige downdo’s. Wikkel een zijgedeelte rond de rest van de locs en pin het vast!

#14: Zware garen wraps

Garen dreads zijn niet altijd dun en strak. Ze kunnen er eerder opvallend anders uitzien. Deze wraps zijn middelgroot van dikte, lang en gelaagd. De kaki kleur geeft een aantal serieus grungy vibes af. Ideaal voor jongere, meer experimentele dames.

#15: Dread Weave

Natuurlijk is de reden dat veel Afro-Amerikaanse vrouwen voor dit kapsel kiezen, omdat het beschermend kan zijn. Iets wat je kunt doen voor de haargroei is zo simpel als je haar laten groeien, terwijl je een leuk kapsel draagt met dreads of locs die je echt leuk vindt.

#16: Easy Top Knot

Hoeveel garen heb je nodig voor je locs? Het hangt ervan af hoe lang je wilt dat ze zijn. Normaal gesproken kun je je hoofd compleet maken met 1-2 pakken garen, wat geweldig is als je geld wilt besparen. Yarn loc-stijlen zijn eenvoudig en divers, terwijl ze er echt cool uitzien. Neem bijvoorbeeld dit gigantische broodje.

#17: Grijs Garen Locs Bob

Waarom proberen de tijd stil te zetten? Oudere dames kunnen klassieke grijze locs dragen en er nog steeds fantastisch uitzien. Garen dreadlocks hoeven niet lang te zijn – korte en gelaagde dreads kunnen de vorm van de bob aannemen en onderhoudsarm zijn.

#18: Yarn Dreads Extensions

Kies bij het kiezen van garen voor je dreads extensions voor acrylgaren, niet voor wol, omdat het een uitdrogend effect heeft op natuurlijk haar. Medium-to-long dreads van één lengte is een goede keuze, maar je kunt zeker spelen met gelaagde kleurrijke dreads of korte locs.

#19: Echt Wilde Locs

Klaar om een beetje wild te gaan met yarn locs kapsels? Hier is een op dierenprint geïnspireerde stijl die je in de loop der jaren misschien hebt gezien. Tweekleurige dikke garenwraps zijn nooit saai, ze zien er dimensionaal en stijlvol uit, zelfs als je er niets anders mee doet, maar gewoon vrij hangend draagt.

#20: Bold Fake Dreadlocks

Jongere vrouwen hebben de neiging om nep-dreadlocks te verkiezen boven de echte, en met goede reden. Je kunt hier zoveel tinten en patronen toevoegen als je wilt. Het vegen van de garenlocs naar de zijkant heeft een relaxte, relaxte aantrekkingskracht.

Het dragen van genie locs of nep dreadlocks is een economische manier om nieuwe kleuren, diktes en lengtes met extensions uit te proberen. Garen dreads zijn al geruime tijd populair in zwarte gemeenschappen omdat ze er prachtig uitzien en goed zijn voor haarbescherming en groei. Probeer ze eens, want waarom niet?!