20 Statement Androgyne Kapsels voor Vrouwen

Androgyne kapsels groeien tegenwoordig in populariteit. Deze stijl, gepionierd door beroemdheden zoals Miley Cyrus, trekt velen aan die een statement willen maken dat de kracht van mannelijkheid omarmt met een vrouwelijke twist. Anderen kunnen deze verlaging vragen om gendernormen en -verwachtingen in het huidige politieke klimaat te doorbreken.

Wat zijn androgyne kapsels?

Androgynie is een nieuw gepopulariseerde term die voor sommigen interesse kan wekken en voor anderen verwarring kan veroorzaken. Simpel gezegd, het is een genderneutrale benadering van zaken als outfits en haar. Androgyne kapsels zijn populair onder degenen die genderfluïditeit verkondigen.

#1: Pixie Cut met een Taps toelopende Fade

Deze androgyne pixie cut is eenvoudig en gedurfd, ideaal voor vrouwen met steil haar. Een zachte gradiëntvervaging voegt flair toe zonder de eenvoud van de stijl te omvatten. Met een onderhoudsarme styling is dit een oplossing voor diegenen die hun tijd voor de spiegel willen verkorten.

#2: Punk Androgyne Cut met lijnen

Voor meisjes die een snit met meer textuur wensen, probeer een langere lengte aan de kroon met een gelaagde franje. Om te textureren, warm je een lichte wax op tussen de handen en schud je het haar voorzichtig door de vingers. Het scheren van een paar horizontale lijnen voor het oor is een veel voorkomende trend die de look moderniseert.

#3: Vuile Blonde Crop Cut

Het concentreren van de lengte van het haar naar de rand helpt om een groter voorhoofd te verbergen. Bovendien helpt het benadrukken van de knallen om de aandacht weg te trekken van ongewenste gebieden. Degenen met kleinere voorhoofden kunnen er nog steeds voor kiezen om langere franjes te hebben, omdat ze het haar zijkanten kunnen stylen of naar achteren kunnen duwen.

#4: Ashy Brown Spiky Pixie

Dit lange, uniseks kapsel leunt meer op de meisjesachtige kant met een allover, uniforme lengte. Als je al de sprong hebt gewaagd en de zijkanten hebt gezoemd, masseer dan castorolie in die gebieden om uiteindelijk een vergelijkbare lengte op je hele hoofd te behouden.

#5: Icy Blonde Androgyne Cut met Undercut

Korte androgyne kapsels hebben veel variaties van gelaagdheid en opvallende lengtes en styling door het hele hoofd, wat leidt tot een veelheid aan keuzes voor veel verschillende persoonlijkheden. Er is een androgyne snit voor iedereen.

#6: Platina getipt gesneden met scruffy laagjes

Krullend haar kan een affiniteit hebben voor langere snitten zoals deze, omdat krullen prominenter en gedefinieerder zullen zijn. Om de curliness verder te verbeteren, moet u ervoor zorgen dat uw haar gehydrateerd blijft door gebruik te maken van oliebehandelingen, diepe conditioners en leave-in producten met ingrediënten zoals aloë vera.

#7: Zachte zijkanten geschoren snit

Een vrouwengender-neutraal kapsel voor dun haar moet goed worden getextureerd en gelaagd om het volume te maximaliseren. Omdat fijn haar de neiging heeft om plat te vallen, vormt föhnen met een ronde borstel aan één kant de illusie van meer hoogte.

#8: Klassieke Getextureerde Pompadour

Deze foto is een perfect voorbeeld van androgyne kapsels voor dik haar. Het is rechtop vormgegeven, omdat dichter haar de neiging heeft om op een kortere lengte op te staan. Een zijdeel werkt mogelijk niet voor deze textuur en is gesneden vanwege de omvangrijkheid van de stijl.

#9: Genderneutrale gelikte quiff

De quiff ontstond in de jaren 1950, gepopulariseerd door beroemdheden als Elvis en James Dean. Dit inherent mannelijke kapsel werd in de jaren 1970 door veel vrouwen aangenomen, en zelfs meer vandaag. Het gebruik van een haarlak op alcoholbasis in plaats van gel of pomade kan zorgen voor meer hoogte, omdat de anderen het potentieel hebben om lokken te verzwaren.

#10: Pastel Mid Fade Crew Cut

Een mini mohawk is ingetogener en draagbaarder dan zijn dramatische punkbroer. Bleken tot een ijzig blondine of het toevoegen van kleuren zoals neons of pastels zorgt voor een gotisch randje. Geschoren sneden, zoals afgebeeld, geven meer focus aan de kenmerken van het gezicht.

#11: Midnight Brown Getextureerde Top met Gezoemde Zijkanten

Retro hipsters zijn de inspiratie voor veel androgyne kapsels. Vaak gecombineerd met een op de jaren zestig geïnspireerde bril en een oversized spijkerjasje, omarmt deze stijl gepolijste robuustheid. Om vrouwelijkheid toe te voegen, voeg je een paar ingetogen stud oorbellen en een lichtroze lipgloss toe.

#12: Kam-Over Pomp met hard deel

Een trendy techniek die door kappers wordt gebruikt, is het “harde deel”, waarbij een zeer dunne lijn wordt uitgehouwen in de zijkant van het hoofd waar het deel gewenst is. Dit zorgt voor meer definitie en interesse; het kan echter beperkend zijn, omdat je je haar maar aan één kant kunt stylen.

#13: Zijdezachte Getextureerde Pixie Cut

De Britse actrice Audrey Hepburn pionierde de crop cut in de jaren 1950. Deze delicate snijmethode is niet zo vrouwelijk als een mid-back-length snit, maar het kan gemakkelijk worden gecombineerd met gewaagde wimpers, een rode lip en gevleugelde voering om vrouwelijk te lijken.

#14: Stekelige winderige franje met koperen highlights

Koperbruine highlights op een mannelijke snit brengen balans. Zorg voor uw kleur door shampoo en conditionering met sulfaatvrije producten en minimaliseer de blootstelling aan hitte. Androgyne kapsels voor ronde gezichten, zoals deze, moeten breder worden geknipt om brede wangen te compenseren.

#15: Witblond scheermes kapsel met piecey layers

Een getextureerde pixie wordt verhoogd door een gedurfde kleurkeuze zoals deze zilverachtige, koel getinte blondine. Hoewel dit kapsel onderhoudsarm is, is een platinakleur niet en moet deze consequent worden gehandhaafd met een paarse shampoo.

#16: Lange grijze Mohawk met Mullet

Androgyne kapsels voor lang haar zijn moeilijker te bereiken, vanwege het feit dat lang haar klassiek vrouwelijk is. Om een meer genderfluïde gevoel te geven, kan een gezoemde kant, mullet-gestyled haar of verlengde mohawk volstaan.

#17: Lange Punk-geïnspireerde Kam-Over

Niet-geslachtsspecifieke kapsels zijn niet vrijgesteld van de inspanning die nodig is om gezond, glanzend haar te bereiken. Gebruik de short cut in je voordeel – gehakte stijlen zijn gezonder omdat gespleten haarpunten worden verwijderd met een trim met intervallen van vier tot zes weken. Kortere stijlen hebben ook de neiging om minder warmte te vereisen en daarom minder schade te lijden.

# 18: Winderige Chocolatey Brown Fauxhawk

Je kunt een traditionele mannensnit aanvragen bij een vertrouwde kapper om een androgyne stijl te omarmen. Om je look naar beide uiteinden van het genderspectrum te brengen, verander je je kleding of make-up.

#19: Retro Curly Fringe Cut

Krullen en golven zijn een gewild kapsel, zelfs in genderneutrale kapsels. Voor vrouwen met steil haar, gebruik een toverstok die tussen de helft en een centimeter lang is en wikkel het haar naar de kroon. Werk het haar vervolgens af met een lichte pomade of wax. Vermijd stylingproducten op waterbasis die krullen mogelijk kunnen afvlakken.

#20: Slank kam-over zijdeel

Fifties greasers maakten het gelikte kapsel modieus. Velen hebben deze look overgenomen en een moderne twist verwerkt. Om een slanke en natte textuur te bereiken, doordrenkt u het haar, kamt u naar het gewenste deel en zet u het op zijn plaats met een gel.

Androgyne kapsels zijn geschikt voor bijna iedereen, man of vrouw. Het aanvragen van een afspraak met een kapper of een short-cut specialist garandeert het beste resultaat. Om je favoriete stijl te krijgen, ga je naar de salon met een foto om de kunstenaar te laten zien. Met consistente haarverzorging zoals gewone trims, professionele producten en deskundige begeleiding, zal uw androgyne stijl tijdloos zijn.