20 tips voor hoe je dikker haar snel en natuurlijk kunt krijgen in 2023

Instagram en tijdschriften staan misschien vol met afbeeldingen van haar dat dik en volumineus is, maar voor velen van ons is de realiteit haar dat, nou ja, iets minder dan vol is. Genetica, styling en zelfs postpartum haaruitval kunnen ons achterlaten met lokken die minder veerkrachtig en meer aan de fijne kant zijn. Dus, wat kunnen we doen om dikker haar op natuurlijke wijze te krijgen voor glanzende, volle lokken? Lees verder om erachter te komen.

Styling

Voor onmiddellijke impact (dat kan nog jaren werken), zijn er een paar stylingtips om het haar meteen dikker te laten lijken.

1. Trim uiteinden

Slijtage maakt de uiteinden van ons haar vaak iets dunner dan elders op ons hoofd. Dus, om een algemene indruk van dikker haar te creëren, moet je ervoor zorgen dat je de uiteinden regelmatig trimt (minstens om de zes weken).

2. Ga golvend

Golven en krullen voegen op natuurlijke wijze dimensie en volheid toe aan het haar, waardoor het er dik uitziet. Creëer beachy golven door haar te stylen met een krultang of zelfs stijltang. Of, voor hittevrije golven, laat shampoo-haar op natuurlijke wijze drogen in vlechten.

3. Schakel je afscheid op

Een breed of dun uitziend deel kan het haar een algemene indruk van fijnheid geven, dus help de focus weg te nemen door over te schakelen naar een zij- of zelfs een zigzaggedeelte voor een vollere look.

4. Houd stijlen kort

Hoe langer haar is, hoe dunner het over het algemeen lijkt, dus houd stijlen schouderlengte en hoger voor een gevoel van dikte. Ook terwijl lagen kunnen helpen om sommige stijlen voller te laten lijken, sla ze voor haar dat echt fijn is over en ga in plaats daarvan voor een stompe afwerking van één lengte om een dikkere, vollere look te geven.

5. Hoogtepunten en lowlights

Het toevoegen van een paar verschillende tinten aan het haar kan een driedimensionaal effect creëren dat een gevoel van dikte toevoegt. Zorg ervoor dat je gekleurd haar diep verzorgt om de gezondheid te behouden en breuk te voorkomen.

Haarverzorging

Stimuleer gezonde haargroei voor mooi, lang dik haar door lokken zo gezond mogelijk te krijgen met de juiste producten.

Als je een groot evenement op komst hebt en een beetje tijd om aan de gezondheid van je lokken te werken, kan het mogelijk zijn om het haar er in slechts een maand dikker uit te laten zien, simpelweg door de lengte te beschermen en te conditioneren.

6. Hoofdhuidverzorging

De gezondheid van het haar begint met een gezonde hoofdhuid, omdat dit dicteert hoe goed haar onze follikels kan laten functioneren. Productopbouw of een droge huid kan de follikels blokkeren, waardoor het haar niet gezond kan groeien. Om dit tegen te gaan, neem je twee keer per maand een hoofdhuidscrub zoals Head &Shoulders Royal Oils Water-Activated Scalp Scrub op in je routine om je haar lang en dik te laten groeien.

7. Verduidelijkende shampoo

Tussen de exfoliatietijden door verdere productopbouw te voorkomen door een verhelderende shampoo zoals Garnier Fructis Pure Clean Shampoo te gebruiken.

8. Borstel voorzichtig

Regelmatig borstelen helpt om klitten te voorkomen en om gezonde oliën door onze lengte en naar de uiteinden te verspreiden. Maar het gebruik van de verkeerde borstel, of te stevig zijn, kan breuk veroorzaken. Kies in plaats daarvan voor een zacht hulpmiddel zoals Revlon’s Detangle &Smooth Cushion Hair Brush en neem de tijd om het haar voorzichtig en in secties te borstelen.

9. Diepe conditie

Onze lokken zijn gevoelig voor breken en zwakte na verloop van tijd, dus zorg ervoor dat je je haar beschermt en herstelt met een diepe conditioneringsbehandeling, zoals Biolage’s Hyrdosource Conditioning Balm, voor dik, gezond haar.

10. Sla het serum over

Hoewel serum een geweldig product is voor kroesachtige soorten, kunnen fijnere soorten door dit product worden belast. Het resultaat kan haar zijn dat minder body heeft, dus sla de vettere of siliconenvariëteiten over en houd in plaats daarvan dunnere, lichtere leave-in conditionerformules om glans toe te voegen voor mooi, lang dik haar.

11. Verdikkingsproducten

U kunt ook kiezen voor producten die speciaal zijn ontworpen om het haar dikker te laten lijken door volume toe te voegen. Deze omvatten shampoos en conditioners zoals Love Beauty en Bumble &Bumble Thickening Shampoo en Conditioner.

Supplementen

We weten dat wat we in ons lichaam stoppen een impact heeft, en om het haar gezonder te laten groeien, zodat je lang, dik haar kunt hebben, zijn er tal van vitamines en andere voedingsstoffen die kunnen helpen.

12. Vitaminen

Er zijn tal van speciaal ontworpen supplementen gericht op het ondersteunen van de behoeften van het haar met ingrediënten zoals vitamine A, B, C, D en E, evenals ijzer. Een optie is Geavanceerde Biotine met Keratine, of, als alternatief, bekijk Ouai’s Thinning Hair Supplement voor sterker, langer haar na 90 dagen.

13. Vetzuren

Als u geen zin heeft in een gericht supplement, kunt u in plaats daarvan uw niveaus van Essential verhogen Vetzuren voor de gezondheid van het haar, met een product zoals Omega 3 Visolie capsules.

14. Gezonde voeding

Naast het feit dat het geweldig is voor uw algehele gezondheid, kunt u uw inname van de vitamines die nodig zijn voor mooi lang, dik haar verhogen met een natuurlijk dieet dat rijk is aan fruit, groenten, gezonde vetten en eiwitten.

Snelle oplossingen

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat je haar ’s nachts permanent dikker kunt krijgen, zijn er een paar tijdelijke oplossingen die snel dik haar krijgen.

15. Droogshampoo

Niet alleen een haarverlosser op dagen tussen het wassen, droogshampoo is eigenlijk ook geweldig voor volume. Spray dicht bij de wortels en in je haar, zorg ervoor dat je ook de zijkanten en eronder krijgt, voordat je het masseert voor onmiddellijk volume en dikte.

16. HairExtensions

Voor een langdurige volheid, overweeg extensies. Zorg ervoor dat je er een van hoge kwaliteit krijgt, want als ze verkeerd worden aangebracht, kunnen ze je haar beschadigen.

17. Let op de kloof

Voor kleine openingen die te zien zijn wanneer je haar in een paardenstaart zit, gebruik je oogschaduw of bronzer die qua kleur vergelijkbaar is met je eigen haar om ze snel op te vullen.

18. Smalle scheiding

Evenzo, als je afscheid er een beetje breed uit begint te zien, kun je hier ook wat oogschaduw toevoegen voor een volledig effect.

19. Kleurenspray

Nog makkelijker, er zijn gekleurde haarsprays of poeders, zoals L’Oreal Paris Magic Root Cover Up, die gewoon snel door dunnere gebieden kunnen worden gespoten voor onmiddellijke dekking.

Dermatoloog

20. Vraag het een professional

Ten slotte, als uw haarduilheid minder een kwestie van haartype is en meer een plotselinge verandering, of als u snel haar verliest, overweeg dan om naar een dermatoloog of tricholoog te gaan voor een deskundig advies over enkele verdere opties.

Niet iedereen heeft het geluk om van nature vol haar te hebben, maar voor fijnere haartypes zijn er tal van oplossingen, zowel snel als op lange termijn, om je haar lang en dik te krijgen.

En welk haartype je ook hebt, zorg er altijd voor dat je voor de gezondheid van je haar zorgt met een zachte productroutine, veel water, fruit en groenten en regelmatige conditionering.

Uitgelichte afbeelding via Instagram

Schakel uw afscheid in
Verduidelijkende shampoo voor verdikking van het haar
Verdikkingsproducten voor haar
Voedingsmiddelen voor haargroei