20 top korte kapsels voor vrouwen met ronde gezichten boven de 50

Korte kapsels voor vrouwen met ronde gezichten boven de 50 zijn niet alleen saaie pixies van één lengte en klassieke bobs. Je kunt je niet eens voorstellen hoe anders een echt goede meester je lokken kan knippen, stylen en kleuren! Ook als ze fijn of dun zijn. We hebben 20 kapsels gevonden die ronde gezichten perfect in balans brengen, leeftijd verbergen en altijd stijlvol blijven. Een must-see voor elke vrouw van 50+!

Ronde vlakken hebben zachte en niet-hoekige trekken. Het voorhoofd, jukbeenderen en afgeronde kaaklijn zijn bijna even breed, de wangen zijn meestal vol. Als dit het geval is, probeer dan kapsels die je oren bedekken, afslankende asymmetrische sneden met zijknalen, gewassen met hoeken, spikes of ruige lagen. Op zoek naar een pixie? Kies volume bovenaan en backcombing. Liever bobs? Een kinlengte, hoeken aan de voorkant en een gestapelde / gegradueerde achterkant in moderne bobvariaties werken het beste voor u. Afgeronde kapsels zullen je alleen flatteren als ze veel textuur hebben. Al deze theorie wordt gevisualiseerd in de onderstaande foto’s.

#1: Afslankende Lange Pixie met een Side-Swept Fringe

Een korte pixie cut met lange side bangs is een ideale keuze voor vrouwen met ronde gezichten en brillen. Het dikke, naar voren geborstelde kroongedeelte voegt hoogte toe aan de look en samen met langwerpige bakkebaarden en hoekige frames, slankt het gezicht af en brengt het de gewenste rand.

Gerelateerd bericht: 20 verbluffende looks met Pixie Cut voor rond gezicht

#2: Jeugdige kinlengtesnede met omgedraaide uiteinden

De heldere magenta onderlaag en het goudblonde bovenste gedeelte van dit schattige kapsel zorgen ervoor dat je er veel jonger uitziet dan een 50-jarige vrouw. Het zal de wereld ook laten zien dat je het lef hebt om een trendsetter te zijn. De uiteinden zijn vederlicht, licht en iets omhoog geklapt voor een grillige aanraking.

#3: Banged Bob met strategisch geplaatste Balayage

De lange zijstukken van de face-framing bob fungeren als verlengde knallen en helpen het ronde gezicht en de dubbele kin af te slanken. De strategisch geplaatste zachte bruine balayage is een klassieke kleurkeuze die goed past bij de meeste eerlijke tot middelmatige teinten.

#4: Bourgondische en Koperen Pixie

Door je haar in een korte stijl te dragen en een opvallende kleur te kiezen, creëer je een heldere, dynamische en jeugdige look. Het leidt de aandacht af van het ronde gezicht en de dubbele kin.

Gerelateerd bericht: 50 super schattige looks met korte kapsels voor ronde gezichten

#5: Natuurlijke grijs gehoekte bob met paarse lowlights

De klassieke Cleopatra snit werkt goed voor ronde gezichten en dun haar. De zachte A-lijnhoek loopt over de kaak en verhult de zware jowls goed. Lange, piekerige knallen trekken de aandacht naar de ogen en unieke paarse lowlights.

#6: Rommelig gemarkeerd gewas voor fijn haar

Als het gaat om korte kapsels voor vrouwen met ronde gezichten en fijn haar boven de 50, blijf dan bij de gelaagde snitten die hoogte bovenop bouwen. Piekerige knallen strijken zachtjes over het voorhoofd en gaan op in de lange hoekige zijstukken, waardoor een langwerpig effect op het schattige mollige gezicht ontstaat.

#7: Korte zijkanten en langere gemarkeerde bovenkant

Houd je haar goed geknipt, maar zorg ervoor dat je het bovenste gedeelte lang genoeg laat om je heldere hoogtepunten te laten zien. De scheermesjes en lange bakkebaarden maken deze een waardige optie van populaire korte kapsels voor vrouwen met ronde gezichten boven de 50.

#8: Omgekeerde Bob met dikke highlights

Als je dik haar hebt dat een eigen geest heeft, overweeg dan om het in een van deze kroes-tammende bobs of lange pixie-kapsels voor ronde gezichten te knippen. De heldere highlights zijn dik en geven de algemene indruk van gezond en weelderig haar, vooral in combinatie met een rijke basiskleur.

#9: Klassieke Bob opgewaardeerd met textuur

De juiste kapsels voor vrouwen ouder dan 50 met ronde gezichten hebben kenmerken die helpen het gezicht slanker te maken en een beetje karakter aan je uiterlijk toe te voegen. Houd het haar een beetje getoupeerd en probeer een iets uit het midden om het effect van kiekeboe-knallen te creëren.

Gerelateerd bericht: 30 stijlvolle en sassy bobs voor ronde gezichten

#10: Lavendel Pixie met Side-Swept Bangs

Voeg een moderne draai toe aan een standaard korte grijze pixie door de populaire lavendeltint te omarmen die op dit moment een rage is. Als je haar een beetje dun is, plaag dan de wortels en laat lange pony’s over het voorhoofd vegen. De verticale positie van de schuine zijstukken helpt om een te rond vlak te verkleinen.

#11: Een pop van kleur voor dames boven de 50

De eenvoud van de klassieke bob is een prachtig ding, maar als je iets jazzier wilt, overweeg dan om wat spetters van een levendige kleur toe te voegen. Het is een geweldige look voor vrouwen met ronde gezichten en brillen, vooraly als je de kleur concentreert naar voren en rond het gezicht.

#12: Asymmetrische Pixie Cut met Babylights

Door de knallen te hengelen en ze in de zijkanten te mengen, creëer je een uniek afslankeffect dat stijlvol en on point is. Probeer een van deze flatterende kapsels voor vrouwen boven de 50 met ronde gezichten, en je zult het verschil zien.

#13: Onderhoudsarm kort krullend kapsel

Gebruik grote rollers om de textuur van korte krullende kapsels te temmen en een beetje extra controle over de kroezen te krijgen. Deze conservatieve snit heeft nog steeds veel persoonlijkheid, vooral als je een kleur kiest die een paar tinten lichter is dan je wenkbrauwen. Voeg wat hoogtepunten of een balayage toe en je hebt een stijl die je helemaal je eigen stijl kunt noemen.

#14: 50+ Bot Kapsel met Bangs

Omarm je superdikke haar door het in een kaaklange bob te knippen met gedurfde, rechte voorhoofdsbangs. Het is een van de beste korte kapsels voor vrouwen met ronde gezichten boven de 50, omdat het zo vrouwelijk en jeugdig is. Kies een effen haarkleur om een nog sterkere impact te maken.

#15: Stijlvolle Pixie voor oudere vrouwen

Oudere dames die slanker en dunner willen lijken, hebben de neiging om lange kapsels te selecteren omdat ze denken dat ze er jonger uitzien met langer haar. Voor vrouwen ouder dan 50 met een rond gezicht kan een korte bob echter een comfortabelere en meer flatterende optie zijn als de basisaanbevelingen voor dergelijke snitten in aanmerking worden genomen.

#16: Korte schuine bob met Balayage Hoogtepunten

Als je een 50-jarige vrouw bent die graag op de hoogte blijft van de nieuwste kapsels en stylingtrends, weet je al dat klassieke A-lijn bobs nooit uit de mode raken. De scherpe hoek van de snede camoufleert perfect zware jowls en de subtiele koperen accenten helpen het gezicht te verlengen.

#17: Sassy en Classy Stacked Cut voor ronde gezichten

Een omgekeerde wigvorm is niet altijd het eerste idee als we denken aan geschikte pixie-kapsels voor ronde gezichten, maar het is een geweldige optie als je op zoek bent naar iets anders. De opvallende gestapelde achterkant doet goed werk om de donkere en lichtere delen van de verfijnde asblonde verfbaan te laten zien.

Gerelateerd bericht: 90 stijlvolle en eenvoudige korte kapsels voor vrouwen ouder dan 50

#18: Neklange Bob met Bangs

Bij het kiezen van middellange kapsels voor vrouwen ouder dan 50 met ronde gezichten, is het belangrijk om te zoeken naar snitten die helpen het gezicht te verlengen. Een symmetrische bob met getextureerde knallen zorgt voor een jeugdige vibe, waardoor je er vriendelijk en benaderbaar uitziet. De levendige roestbruine kleur is aantrekkelijk voor de meeste huidtinten in deze tijd.

#19: Blonde Bob met pastelkleurige wortels

Hier is een kort kapsel voor fijn haar dat er lekker genoeg uitziet om te eten. Vrouwen met ronde gezichten kunnen basiskapsels proberen die experimenteren met unieke kleuren.

#20: Creatieve Pixie met een Pompadour

Als je klaar bent om unieke haarstyling-opties voor ronde gezichten en dun haar uit te proberen, overweeg dan om te experimenteren met een klassieke pompadour als een verfrissende en modieuze keuze. Het scherpe zijdeel biedt een vleugje mannelijkheid, net als de nauw geknipte zijkanten. Probeer het bovenste gedeelte minstens 2-3 centimeter van het hoofd te laten staan, omdat dit de vorm van je gezicht zal helpen verlengen.

Ronde vlakken zijn niet zo moeilijk te definiëren: te zachte kenmerken kunnen gemakkelijk worden gecorrigeerd door hoeken in uw snede. Zoals je hebt gemerkt, is een haarkleur ook belangrijk. Een nieuwe tint of meerdere highlights hier en daar zijn altijd een goed idee als je boven de 50 bent. Dus de juiste snit zal je volledige ronde gezicht verlengen en afslanken, en een frisse kleur zal je humeur verbeteren en het zelfvertrouwen vergroten. Probeer een van de bovenstaande stijlen en je zult onmiddellijk positieve veranderingen zien!