20 volumeverhogende sokbroodjes die je graag zult proberen

Het sokkenbroodje ziet er nooit gedateerd uit; het is een snelle haarcorrectie voor tweede dag haar, een chique en vrouwelijke updo die je binnen enkele minuten zelf kunt doen en het ziet er professioneel uit. Wow, kun je om meer vragen als je je snel klaar moet maken en er goed uit moet zien voor je werkdag? Wil je er niet prim en goed uitzien? Een rommelige versie van de sokkenbroodje is een aantrekkelijk idee, zelfs voor degenen die minder ervaren zijn in haarstyling.

Hoe doe je de Sock Bun?

  • Bereid de sok voor: steel er een van je vriend of vader en snijd het teengedeelte van de sok af. Je hebt een sok met een strakke band nodig voor een betere grip op de updo. Rol de sok naar beneden om een donut te maken.
  • Trek je haar terug in een paardenstaart en borstel het.
  • Houd de paardenstaart omhoog of in een hoek en trek het uiteinde door de donut. Wikkel het uiteinde een keer om de donut en stop het onder de band van de sok om op zijn plaats te blijven.
  • Draai nu de donut keer op keer om, ga naar beneden naar de basis van de paardenstaart en laat het haar onderweg rondwikkelen. Probeer de sok te bedekken en het haar gelijkmatig te verdelen.
  • Gebruik indien nodig bobby pins.

De sok knot voor gelaagd haar

Het probleem dat vaak voorkomt bij gelaagd haar dat in een sokkenbroodje wordt gedaan, zijn veel ongelijke stukken die uit de knot vallen. Deze kunnen erg vervelend worden en je moet ze om het broodje wikkelen en op hun plaats spelden.

Een oplossing voor dit probleem is een sok die je van het afgesneden uiteinde naar de hiel en langs de hiel naar beneden rolt, maar niet helemaal tot aan de band. Houd de sok vast met de band naar beneden, trek je pony er doorheen. Begin met het haar met de sok naar de basis van je pony te rollen. De lagen komen er zonder problemen in en de knot houdt het vast zonder bobby pins!

De sok bun voor korter zwart haar

Meisjes met korter haar, naturalistas, we weten dat je ook van deze elegante look houdt, en we hebben je gedekt. Als je haar te kort of te dun is om de sok of donut te bedekken, is het vlechten van haar de juiste keuze. Gebruik Kanekalon haar voor een gladdere look of kinky twist haar voor een getextureerde knot. Wikkel een stuk vlechtend haar rond de donut om het volledig te bedekken. Gebruik haarlijm om het haar op de donut vast te zetten.

Trek je haar terug in een paardenstaart en positioneer het zoals je wilt – laag, hoog of opzij. Trek je pony door de ingepakte donut en verdeel vervolgens je natuurlijke haar van de pony over de donut. Veilig met een elastiek of bobby pinnen.

Producten om te gebruiken voor de Sock Bun

Het sokkenbroodje is niet veeleisend voor de keuze van producten. Je kunt echt helemaal geen producten gebruiken, maar als je wilt, kun je wat droogshampoo aanbrengen en je haar terugcommen voor textuur voordat je begint. Gebruik voor de glanzende finish wat gladmakende pomade of haarlak, vooral als je steil haar hebt dat veel flyaways geeft en je ze gewoon wilt temmen en een mooie, gladde knot wilt krijgen.

Sock Bun Ideeën en Inspiratie

Hoewel de sokken knot een behoorlijk zelfvoorzienend kapsel is, leven we in de tijd dat blends, mixen en contrasten erg populair zijn. Combineer je broodje met een vlecht, een bouffant, voeg bangs toe, speel met kleuren en texturen, creëer je perfecte updos en laat je inspireren door de nieuwste bun-looks hieronder.

#1: Side Braid in Puffy Bun

Met korter, dunner haar kan het extreem moeilijk zijn om een stijl te beheren die zowel vlechten als knotjes mengt. Maar met een sok transformeren platte, slappe lokken direct in een schattig kapsel met textuur en volume. Maak je geen zorgen over het te perfect maken van de jouwe – een rommeliger uiterlijk is beter.

#2: Giant Top Knot met Pompadour Bangs

Sokbroodjes kunnen redelijk herkenbaar zijn, omdat de vorm de neiging heeft om op een donut te lijken. Als je van extra grote broodjes houdt, balanceer dan het volume van de rug met pompadour-knallen die achteloos worden gedraaid en in het broodje worden gevoerd.

#3: Eenvoudige Angelic Donut Bun

In de afgelopen jaren hebben we een beweging gezien naar schuimdraaiers (in tegenstelling tot sokken) bij het maken van die klassieke donutvorm. Die zijn verkrijgbaar in de meeste schoonheids- en modewinkels – wat monumentaal nuttig kan zijn voor meisjes met dun haar. Vooral voor deze look moet je de kroon plagen om overal volume te creëren.

#4: Low Messy Bun met een Accent

Het is goed mogelijk dat deze updo van @theprettyparlour te mooi is voor woorden; het vertrouwt op flyaways en een rommelige textuur om een anders formeel kapsel meer ongedaan en sexy te maken. De delicate decoratie die een DIY-stuk zou kunnen zijn, brengt alles samen en werkt als een mooi accent.

#5: Formeel broodje met een wrap

Ondanks het volle, samengestelde uiterlijk, is het eigenlijk niet zo moeilijk om een sokkenbroodje te maken – zelfs voor een bruiloft of black-tie-evenement. Deze knot heeft een slanke textuur en drapeert zijsecties, een kleine bouffant en een haar wrap – fancy en onberispelijk.

#6: Rocker Updo Kapsel met Vlechten

Niet alle donutbroodjes hoeven dezelfde kenmerkende stijl te hebben waarbij het haar strak wordt teruggetrokken in een nette coif. Integendeel, sommige van de meest sexy en meest creatieve updo’s kunnen dramatische kleurvariaties en rijen vlechten bevatten.

#7: Unicorn Donut Bun met twee vlechten

Van Starbucks-drankjes tot nagellakpatronen, de eenhoorntrend is nu overal – en we konden het ook niet onopgemerkt passeren. Het dragen van eenhoornhaar is een feest voor het oog! Styling het in een hoge bun laat al die prachtige tinten zien – absoluut prachtig!

#8: Sixties Top Bun met Wrapping Braid

Je hebt geen YouTube-sokkenbroodje-tutorial nodig om deze charmante, op de jaren zestig geïnspireerde updo na te maken. Verzamel je haar in een hoge paardenstaart net boven je kruin. Laat een gedeelte achter voor de vlecht; wikkel de rest van de pony voorzichtig rond een schuimdonut of sok en maak het compleet door het overgebleven gedeelte te vlechten en rond het broodje te wikkelen.

#9: Slanke en gladde Ballerina Bun

Gepolijste sok knot kapsels zijn perfect voor gala’s, black-tie evenementen, proms, middelbare school dansen, en zelfs bruiloften (bruid of bruidsmeisje). Een gladmakend serum kan wonderen doen!

#10: Gothic Updo

Alleen omdat het kapsel dat je draagt niet oversized is, betekent niet dat het niet dramatisch kan zijn. Met deze reverse-crown updo zullen het tweekleurige haar en de rommelige afwerking van de vlechten en knot veel bewonderende blikken trekken – geen twijfel mogelijk!

#11: Grillige Rommelige Top Knot

Kanaliseer je innerlijke betoverares met dit prachtige vlecht-tot-dikke topknoopkapsel dat tegenstellingen bevat – nette vlechten en flyaways, chocoladebruine en platinablonde tinten. Met zoveel schattige details is het moeilijk te geloven dat een stijl als deze kan worden bereikt als je gewoon een sokkenbroodje doet, maar het is zeker mogelijk.

#12: Curly Bun met highlights

Het maken van een grote sokkenbroodje is niet altijd gemakkelijk bij je eerste poging. Maar als je om te beginnen krullend haar hebt, zal de toegevoegde textuur het stylen aanzienlijk gemakkelijker maken. Wees niet bang om flyaways hun ding te laten doen – rommeligheid en een bepaalde hoeveelheid ongedaan gemaakte textuur kunnen geen kwaad.

#13: Zebra-Stripe Bun Updo met vlechten

Moderne haarkleuren zijn niet effen, wat fantastisch werkt in updos. Als je een wortelvervaging met een hoog contrast hebt, probeer dan deze vlecht in knotversie die een populaire (maar niet nieuwe updo) neemt en naar het volgende niveau van chic brengt.

#14: Elegante en rommelige Updo

Deze elegante updo is gemakkelijk en stijlvol – geïnspireerd door het idee van de goede oude sokbroodjes, maar opgewaardeerd met textuur en kleur, wat resulteert in een cool dimensionaal kapsel. Voordat je je haar terugtrekt, kun je overwegen om een krultang van kroon naar uiteinden te rollen, door de krullen te borstelen en af te werken met haarlak. Dit voegt bergen volume toe.

#15: Casual Updo met Vlecht

Een traditionele donut updo van schuim heeft de neiging om er bijzonder goed uit te zien, omdat de perfecte ronde vorm ideaal is voor chique gelegenheden. Dit type stijl kan echter ook overdag casual worden gedragen – vooral in plaats van het gewone, net uit bed gekomen rommelige kapsel dat je vaak ziet op de universiteit en tijdens het doen van boodschappen.

#16: 60’s-Stijl Wrapping Bun

Ooit naar een foto van je moeder of grootmoeder gekeken met een geplaagde bouffant uit de jaren 60 en je afgevraagd hoe je het ooit zou kunnen namaken? Met een sok is die ronde, wikkelende, super done-up stijl gemakkelijk te bereiken. Zorg er wel voor dat je veel haarlak gebruikt om alles bij elkaar te houden.

#17: Low Sock Updo met een rommelige touch

Sock bun curls bieden een hitteloze oplossing om behoorlijk rommelige krullen te krijgen die geweldig werken voor langer haar. Draag je broodje vandaag en geniet morgen van springerige krullen – handig en mooi!

#18: Ballet bun met een twist

Traditionele balletbroodjes geven een bijzonder prim en goede vibe af die leuk is om een tijdje te sijpelen als een verandering in je bedhoofd updos. Voor een edgier twist, overweeg dan om je kroon zo licht te plagen en knallen toe te voegen.

#19: Extra grote knot met een vlecht rond

Als het gaat om broodjes gemaakt met afgesneden sokken of schuimbroodjesmakers, is de hemel de limiet – vrij letterlijk. Wees niet bang om de jouwe naar nieuwe hoogten te brengen, vooral wanneer je je haar stylet voor een groot evenement zoals een schoolbal of een feest. Pas aan met een omringende vlecht.

#20: Waterval Vlecht en Knot

Deze vlecht en knot zijn letterlijk aan elkaar geknoopt en creëren een schattige mix voor een creatieve updo. Draag op een strandvakantie of naar een formeel evenement, en je zult zeker de aandacht trekken van meer dan een paar toeschouwers.

Met een sokkenbroodje, vrijwel elke updo – of het nu casual en ingetogen is of diva-esque en ongetwijfeld stijlvol – is binnen handbereik. Experimenteer met vlechten, wraps en haaraccessoires om deze traditionele look te diversifiëren en je gevoel voor stijl te laten zien. Hopelijk was onze portie inspiratie nuttig!