20 voordelen van grijs worden die ik tijdens mijn reis heb ervaren

Ik heb nooit overwogen om grijs te worden. Ik bedoel, wie zou zich in zijn juiste geest opzettelijk aanmelden om er oud uit te zien? Ik niet. Maar toen gebeurde er iets. Mijn grijze haar begon sneller binnen te komen, mijn haarafspraken werden frequenter en op een dag betrapte ik mezelf erop dat ik dacht: “Wat als ik zou stoppen met het verven van mijn haar?” En toen deed ik dat. Het negatieve stigma rond grijs worden is echt luid. Vandaag wil ik dat dempen en het volume hoger zetten op alle voordelen die gepaard gaan met grijs worden.

#1: Geld op de bank

Iedereen wil een extra $ 21.000?! Laten we omwille van het argument zeggen dat je je haar elke 4 weken verft en elke afspraak kost in totaal $ 60. Laten we nu zeggen dat je ook op schema ligt om je haar de komende 30 jaar te verven. Dat is hoeveel geld je bespaart, zus. 21.000 dollar. Ga nu een nieuwe auto kopen om het te vieren.

#2: Een maand van je leven terug

Volgens ditzelfde argument, als je elke 4 weken naar de salon gaat voor een afspraak van 2 uur en dit de komende 30 jaar blijft doen, staat dat gelijk aan 30 dagen. Stop met het verven van je haar en je krijgt een hele maand van je leven terug. En dan hebben we het nog niet eens over het rijden van en naar de kapsalon.

#3: Een helderdere teint

Ik maak deel uit van een Facebook-groep genaamd The Gray Book met meer dan 6.000 vrouwen erin die allemaal grijs worden. Er zijn een heleboel voor-en-na foto’s gedeeld in deze groep en ik kan met vertrouwen zeggen dat wanneer vrouwen stoppen met het verven van hun haar donker en lichtere grijze tinten toestaan om hun gezicht te omlijsten, het hun teint 100% opfleurt!

Een helderdere teint

#4: Zeg hallo tegen mentale vrijheid

Ken je dat gevoel als je op pad bent en iedereen naar je roots kijkt? Het is alsof iedereen die man van de universiteit is die dacht dat je borsten je ogen waren, behalve subwortels voor borsten. Nou, daar kun je afscheid van nemen.

#5: Rock Cool Tonen

Het maakt niet uit wat je huidskleur of toon is, op het moment dat je grijs haar in je look introduceert, zullen koele tinten elkaar aanvullen. Dit betekent dat je hot pinks, hot purples, cool blues en alle tinten waarvan je dacht dat je het nooit zou kunnen rocken.

Rock Cool Tonen

#6: Gezonder haar

Wanneer je stopt met het verven van je haar, wees dan niet verbaasd als het ook sterker, glanzender en zachter wordt!

#7: Alle hoogtepunten

Toen ik jonger was, hunkerde ik naar dat multidimensionale haar dat een miljoen tinten blond was. Ik experimenteerde met highlights in mijn 20s, maar met mijn donkere donkere haar moest de kapper het zo optillen dat mijn highlights gewoon afbraken #truestory. Maar nu, met grijs haar, heb ik eindelijk de dimensie die ik altijd al wilde, en mijn haar ziet er geweldig uit in knotjes, een pony en vooral in vlechten. Ik ben geobsedeerd.

#8: Haar complimenten

Je zult dit niet geloven totdat het gebeurt, maar geloof me. Een van de grootste leugens die ik mezelf vertelde, is dat mensen grijs haar haten. NIET WAAR! Sterker nog, mensen houden eigenlijk van grijs haar. Ze houden er zo van dat ze niet kunnen voorkomen dat ze je complimenten geven. Een man schreeuwde het zelfs uit zijn cabrio toen hij me op straat voorbijreed. Wauw.

Haar Complimenten

#9: Verander de wereld

Misschien vind je dit een beetje sensationeel. Ik dacht dat het ook zo was toen ik het voor het eerst zei, maar de waarheid is dat het helemaal niet sensationeel is. Omdat ik in het openbaar grijs word en gesprekken uitnodig over grijs worden op mijn blog en sociale kanalen, ben ik op de hoogte van de impact die mijn beslissing heeft gehad op andere vrouwen. Vrouwen schrijven me dingen, zoals:

“Ik heb nooit overwogen om grijs te worden totdat ik je grijs zag worden.”

“Ik wist niet dat grijs worden een optie was, totdat ik je grijs zag worden.”

“Ik werd grijs door jou.”

Vrouwen zeggen deze dingen misschien niet expliciet tegen je, maar weten dat je deze geschenken achterlaat in je kielzog.

#10: Verminder uw toxische belasting

Laten we de achtervolging inzetten. Haarverf werkt omdat het een combinatie van gezondheidsbevorderende ingrediënten gebruikt, zoals PPD, PTD, resorcinol of aminofenolen; dit geldt ook voor “biologische haarverf”. Zelfs wanneer een merk zegt dat ze “PPD-vrij” formuleren, gebruiken ze hoogstwaarschijnlijk een alternatief dat lijkt op PTD. Buiten Hairprint en henna is er in meer dan 100 jaar geen nieuwe haarverftechnologie uitgevonden. Periode. Bekijk het chem-blad van de EPA op PPD om alle gevaren te zien die u kunt vermijden. En dat is maar van één ingrediënt!

Verminder uw toxische belasting

#11: Minder haaruitval

Verschillende vrouwen in mijn Facebook-groep zeggen ook dat ze minder haaruitval hebben ervaren wanneer ze stoppen met het verven van hun haar.

#12: Geen jeukende hoofdhuid meer

Je weet dat jeukende hoofdhuidgevoel dat je hebt dat een paar dagen na elke kleurstof? Daar kun je afscheid van nemen (evenals de kleurstof onder je vingernagels van zoveel krabben ook.).

#13: Kleurvlekken

In diezelfde lijn kun je ook afscheid nemen van die sexy zwart/bruine halo langs je haarlijn die dagenlang blijft hangen na elke kleurstof.

#14: Onthul nieuwe waarheden

Deze blies me omver. Ik vond grijs haar altijd lelijk, maar toen begon ik mijn haar grijs te laten groeien en merkte ik dat ik er eigenlijk van hield. Vandaag, drie jaar later, kan ik zeggen dat het een van de beste dingen is die ik ooit heb gedaan. Grijs haar is altijd hetzelfde geweest, maar wat veranderde was het verhaal dat ik mezelf erover vertelde. Vandaag omarm ik een nieuw verhaal, een nieuwe waarheid.

Onthul nieuwe waarheden

#15: Echt zijn

Wanneer je echt begint te worden over je grijze haar, kun je merken dat je ook echt wordt in andere aspecten van je leven. Je kunt beginnen met het evalueren van hoe je je leven leidt, wie je toelaat in je leven, wat je dagelijkse gewoonten zijn en het allemaal in twijfel trekken.

#16: Minder Body Shaming

Ik heb nooit gedacht aan “haten op mijn grijze haar” als body shaming, maar de waarheid is dat HET IS. Door dit proces ging ik van 100% een deel van mijn lichaam haten naar 100% ervan houden, en dat voelt zo goed.

#17: Minder haar wassen

Veel vrouwen melden dat ze, nadat ze grijs zijn geworden, hun haar niet zo vaak hoeven te wassen. Daar ben ik het mee eens.

#18: Zie er jonger uit (het is waar)

Als ik voor en na foto’s van mezelf vergelijk, denk ik eigenlijk dat ik er nu jonger uitzie in vergelijking met 10 jaar geleden. Ik bedoel, dit is een rechttoe rechtaan Benjamin Button-actie hier! (Ik links op mijn trouwdag en ik 10 jaar later rechts).

Zie er jonger uit met grijs haar

#19: Word lid van de Sisterhood

Overweeg grijs te worden en uit te nodigen voor wat ik graag ‘The Sisterhood’ noem. Dit is de knipoog, glimlach of het “Ik hou van je haar” dat je krijgt en geeft aan / van andere vrouwen die ook grijs worden. Deze vriendelijke gebaren erkennen de kracht, autonomie en schoonheid die we in onszelf en anderen zien.

#20: Herschrijf je verhaal

Bewijs aan jezelf dat je iets moeilijks kunt doen en maak elk moeilijk ding dat in de toekomst zal gebeuren een beetje gemakkelijker. U kunt dit doen.

Zorg ervoor dat je mijn website, This Organic Girl, bekijkt en sluit je aan bij duizenden vrouwen in mijn privé Facebook-groep The Gray Book om inspiratie, steun, kracht en solidariteit op te doen. Ondersteuning is het enige dat ik aanbeveel voor een succesvolle growout! Tot slot, volg me op Instagram @thisorganicgirl!