21 tribale vlechten om uw beschermende stijl te veranderen

Beschermende gevlochten stijlen vormen veel van de go-to kapsels in de natuurlijke haargemeenschap. Een stijl die de laatste tijd erg populair is geworden, zijn tribale vlechten. Deze versies van tribale vlechten zijn een geheel nieuwe kijk op de traditionele stijl die al een tijdje bestaat.

Tribale vlechten zijn afkomstig van de Fulani-stam in West-Afrika en waren een manier om de cultuur te vieren. De look bestond traditioneel uit middendeel cornrow vlechten die recht naar achteren tegen het hoofd gaan, versierd met kralen. Zoals veel stijlen is deze look in de loop der jaren geëvolueerd en veranderd. Tegenwoordig experimenteren mensen ook met verschillende breedtes van vlechten en unieke patronen tijdens het doen van tribale vlechten. De cornrow-look is echter wat deze stijl altijd onderscheidt.

Scroll naar beneden om tribale vlechtstijlen te bekijken om te proberen.

Tribale vlechten zijn een geweldige optie als je nog steeds een beschermende gevlochten stijl wilt dragen, maar iets ingewikkelders wilt dan typische doosvlechten. Blijf scrollen om wat stijl inspo te krijgen!

1. Wervelende Cornrow-vlechten

meisje met tribale vlechten
Voeg een uniek patroon toe aan je vlechten. Foto en styling credit: instagram.com/busybry_

Wees creatief met je look! Probeer nieuwe patronen zoals deze wervelende look uit. Dit beschermt je haar nog steeds, maar zorgt ervoor dat de stijl persoonlijker aanvoelt. Vraag bij twijfel je stylist naar interessante patronen die je op je lokken kunt passen.

2. Lage bun en mini gevlochten tribale vlechten

meisje met lage updo en tribale vlechten
Verzamel je vlechten in een lage knot. Foto en styling credit: instagram.com/busybry_

Creëer een unieke look met mini-vlechten vrouwen in je gewone tribale vlechten. Om je haar naar achteren getrokken te houden, verzamel je het in een lage knot. Deze look kan casual zijn of worden gebruikt voor een chiquer evenement.

3. Zij-parted tribale vlechten met golvende uiteinden

zij-deel-tribal-vlechten
Toon meer cornrows off met een zijdeel. Photo Credit: @KhatBrim

Een side-parted look is een leuke manier om je look te veranderen zonder iets te drastisch te doen. Bovendien kun je de uiteinden uit de vlechten laten en pronken met hun gekrulde textuur.

4. Dikke Tribale Vlechten

meisje met dikke tribale vlechten
Kies voor een dikkere vlecht.

Dikke vlechten zijn een andere optie als het gaat om het kiezen van tribale vlechten. Dit type vlecht knalt meer en kan volheid toevoegen aan de updo’s die je uiteindelijk maakt. Overweeg dit als je op zoek bent naar een meer volumineuze stijl!

5. Roze Tribal vlechten

meisje met roze vlechten
Probeer een leuke kleur uit!

Klaar voor een onverwachte verandering? Weef roze haar in je vlechten voor een bubblegum-geïnspireerde look. Dit is een geweldige manier om met kleur te spelen zonder de integriteit van je natuurlijke haar op te offeren.

6. Rode Tribale Vlechten

meisje met donkerrode vlechten
Probeer haarmanchetten toe te voegen aan je vlechten.

Geen gevoel voor roze vlechten? Rood, vooral een diepe kastanjebruine tint, is een geweldige alledaagse kleur als je iets anders wilt. Deze diepe tint is flatterend op verschillende huidtinten!

7. Gelaagde kralenvlechten

meisje met kralen vlechten
Verfraai je vlechten met kralen. Foto credit: Gina Tigere

Wie zegt dat je geen lagen met vlechten kunt hebben? Spring op de gelaagde kapseltrend en vraag naar lagen in je gevlochten look. Door kralen aan de uiteinden toe te voegen, zullen je lagen ook opvallen.

8. Hartvormige vlechten

meisje met hart tribale vlechten
Probeer een creatieve vorm uit in je vlecht. Foto en styling credit: instagram.com/busybry_

Hartvormige vlechten voegen een extra vrouwelijke touch toe aan je stijl. Of je nu een feestelijke look nodig hebt voor Valentijnsdag of gewoon een uniek vlechtpatroon wilt, deze stijl is daar perfect voor!

9. Klassieke tribale vlechten

meisje met rechte tribale vlechten
Foto en styling credit: instagram.com/busybry_

Je kunt niet fout gaan met een klassieke tribale vlechtlook. Gebruik voor een modern tintje SheaMoisture Jamaicaanse Zwarte Castor Olie + Lijnzaad Black Edge Gel om je randen in een trendy design te leggen.

10. Lange rechte rug vlechten

meisje met casual vlechten
Ga voor een eenvoudige, casual look. Foto credit: Joshua Ovebanii

Een klassieke lange, rechte tribale vlechtstijl is een perfecte go-to-look. Het is eenvoudig en werkt voor zo’n grote verscheidenheid aan occasions. Laat je mooie gezicht zien met een stijl als deze die de focus op jou houdt!

11. Lage paardenstaart Tribale vlechten

meisje met kralenvlechten in een paardenstaart
Voeg kralen toe en verzamel je vlechten in een lage pony. Foto credit: @maimaiapplepie

Wil je een strakke look? Verzamel je vlechten in een lage paardenstaart voor een krachtige look. Bovendien voegen de kralen de perfecte touch toe om je stijl op de best mogelijke manier te laten opvallen.

12. Tribale gevlochten varkensstaarten

meisje met hoge pigtail vlechten
Maak hoge pigtails met je vlechten

Dankzij veel van de trends uit de jaren 2000 die een comeback maken, hebben pigtails overal op TikTok hun opwachting gemaakt. Maak een volumineuze versie van deze stijl met je tribale vlechten.

13. Hoge paardenstaart look

meisje met hoge paardenstaartvlechten
Ga voor een strakke hoge paardenstaart. Foto credit: @braidedbytee

Een hoge paardenstaart maakt altijd indruk, voor welke gelegenheid het ook is. Chic en verhoogd, deze stijl voegt instant hoogte toe aan je look en maakt je klaar voor zowat elke gelegenheid.

14. Godin Tribal Braids

meisje dat godin tribale vlechten draagt
Godinnenvlechten worden vaak gecombineerd met tribale vlechten.

Bij het moderniseren van tribale vlechten houden veel mensen ervan om Godinnenvlechten in de look te mengen door de uiteinden gekruld te laten. We houden van de variatie in textuur die deze look creëert en hoe mooi deze stijl twee unieke looks combineert.

15. Eenzijdige look

eenzijdige tribale vlechten
Verzamel al je vlechten aan één kant. Foto credit: @freshlengths

Een eenzijdige gevlochten look creëert zo’n strakke en verfijnde stijl. Je hoofdhuid kan echter wat TLC nodig hebben tussen de wasdagen. Gebruiken SheaMoisture Moringa &Avocado Power Greens Haar Thee Spoeling om je hoofdhuid licht te reinigen tussen de wasdagen door. We houden ervan hoe het helpt je lokken te verzachten en glad te strijken.

16. Vlecht Ring Kapsel

gevarieerde tribale vlechten
Neem verschillende maten op in je tribale vlechten. Foto credit: @braidedbytee

Wil je je vlechten een beetje aankleden, maar wil je niet te maken krijgen met een ingewikkelde stijl of drastische verandering? Haarringen zijn de perfecte manier om een vleugje glans toe te voegen zonder gedoe.

17. Half-Updo Kralen Look

meisje met
Probeer een halve updo uit. Foto credit: @kersti.pitre

Wil je voorkomen dat je haar in je gezicht valt, maar wil je toch pronken met je look? Dit half-updo broodje is de perfecte oplossing! Deze look bevat ook die heldere pop van rode haarkleur die hierboven is genoemd!

18. Blond kapsel

blonde tribale vlechten
Probeer een gedurfde, blonde look.

Ben je toe aan een grote verandering in je look? Ga blond! Om je kleur te behouden en te voorkomen dat deze messingachtig wordt, gebruik je een paarse shampoo zoals SheaMoisture Paarse Rijst Water Sterkte &Color Care Shampoo en Conditioner.

19. Accessorized Look

meisje met accessorized vlechten en gestileerde randen
Accessorize je vlechten en style je randen voor een super gepolijste look.

Laat je vlechten opvallen met accessoires. Probeer alles van gekleurd garen tot haarmanchetten voor een verandering in je look. Dit is een prachtige manier om met gemak te experimenteren met je vlechten!

20. Combinaties van vlechten

dikke en dunne vlechten
Maak een combinatie van dikke en dunne vlechten. Foto credit: Shaquille Dunbar

Veel mensen houden ervan om variatie toe te voegen aan hun tribale vlechtlooks. Deze combinatie van magere en dikke vlechten zorgt voor een geweldig contrast. Het is een perfecte manier om op te vallen zonder te ver buiten je comfortzone te vallen.

21. Klassieke midden-parted tribale vlechten

middendeel tribale vlechten
Probeer een klassieke tribale vlechtstijl uit het middendeel.

Een middenstukstijl met kralen aan de uiteinden is een klassieke tribale vlechtlook. Kies voor een traditionele stijl voor een look als deze. We kunnen geen genoeg krijgen van deze prachtig ingewikkelde stijl.

Op zoek naar meer kapsel inspiratie? Volg ons zeker @AllThingsHairUS!