22 Anti-Aging Hair Tips onthuld door Celebrity Colorist Min Kim

Vrouwen zijn altijd op zoek geweest naar de fontein van de jeugd (ikzelf, inbegrepen). Het hebben van mooi en gezond haar is een zeker teken, niet alleen van de jeugd, maar ook van vitaliteit. Laten we eerlijk zijn. Het maakt niet uit of je een beroemdheid of een thuisblijfmoeder bent, het haar dat we dragen is onze ultieme kroon. Lees verder voor mijn favoriete anti-aging haartips voor het beheersen van de fontein van de jeugd voor je manen.

KNIPPEN/KNIPPEN

 1. Gespleten haarpunten zijn een teken van schade en verwaarlozing. Als het je doel is om zeemeerminhaar te hebben, zorgt regelmatige trims ervoor dat het haar gezond blijft en blijft groeien.
 2. Gewone karbonades (trims) zorgen ervoor dat je niet zoveel lengte hoeft af te snijden als je er (eindelijk) aan toekomt.
 3. Ik geloof niet in regels als het gaat om lengte en leeftijd. Wat je het beste voelt, is de juiste lengte voor jou, zolang het maar gezond is.
Regelmatige trim voor fijn haar

Instagram / @domdomhair

KLEUR

 1. Zoek een colorist die de tijd neemt om naar uw behoeften en zorgen te luisteren, terwijl hij zijn professionele aanbeveling doet.
 2. Of je nu brunette, gember of blond gaat, het hebben van meerdere tinten geeft je haar LEVEN.
 3. Vraag om bondbehandelingen (Smartbond van L’Oréal Professionnel is mijn go-to) met kleurdiensten om het haar te beschermen en te versterken.
 4. Vraag om een glossingservice op basis van zuur (Dialight by L’Oréal Professionnel; Ik noem het een “Photo Finish” omdat het letterlijk haar camera-ready maakt). Het komt niet alleen het haar weer naar boven, maar geeft ook een geweldige (jeugdige) glans.
 5. Bij het krijgen van hoogtepunten is plaatsing de sleutel. Stel je voor hoe je haar eruit zag na de zomervakantie en begin op te letten waar het helderder is op kinderen. Voor een natuurlijk en kinderlijk resultaat zijn stukken helderder rond het gezicht en in de richting van de middenlengte en uiteinden.
Anti-aging kleur en kapsel

Instagram / @minkimcolorist

HOOFDHUID

 1. Een ongezonde hoofdhuid is niet alleen een teken dat er iets uit balans is met ons lichaam, maar kan je ook onzeker maken over schilfers en/of zichtbare irritatie.
 2. Was je haar regelmatig als je schilfers hebt (voor degenen onder jullie die minder dan twee keer per week wassen). Als je het laat etteren, zal het alleen maar erger worden.
 3. Wanneer het niet beheersbaar is door te wassen en vrij verkrijgbare shampoos te gebruiken (Head &shoulders, Neutrogena’s T-Gel), ga dan naar een professional. Als u een lopend probleem niet aanpakt, zal het nooit oplossen, wat leidt tot ongezond uitziend haar (en hoofdhuid).
 4. Zeg ja tegen behandelingen en maskers! De meeste zijn voorschrijvend en kunnen worden aangepast aan individuele haarbehoeften. Mijn favorieten zijn: Kerastase Fusio Dose, L’Oréal Professionnel Powermix en Milbon smoothing treatment.
Zijkant Geveegde Zilveren Lob

Instagram / @art_of_healthy_aging

HAARUITVAL/HAARUITVAL

 1. Naarmate we ouder worden, verschuiven de hormoonspiegels en mechanische agressie tijdens het stylen kan leiden tot haaruitval. Probeer je deel te veranderen als je meer hoofdhuid dan haar in je deellijngebied begint op te merken.
 2. Wees niet bang om Rogaine te gaan gebruiken als een actuele behandeling, als u vermoedt dat uw haar dunner wordt. Dit is effectief als je het in je haarroutine begint te implementeren voordat het te laat is.
 3. Haarsupplementen helpen de strijd tegen haaruitval intern te bestrijden. Nutrafol is mijn huidige obsessie; het hielp mijn dunner wordende haarlijn volledig toen ik door een stressvolle scheiding ging.
 4. Als alles wat eerder werd genoemd het niet snijdt, probeer dan PRP-haarherstelbehandelingen (kan prijzig en pijnlijk zijn) of microblading om natuurlijke haarstreken op de hoofdhuid toe te voegen.
 5. Als al het andere faalt, ja, vrouwen krijgen wel haartransplantaties. Dit is de duurste anti-aging haaroptie, maar er zijn nieuwere methoden waarbij haarzakjes individueel en in clusters kunnen worden getransplanteerd, afhankelijk van de eindbestemming (locatie).
Nurafol Haar Suplement

Instagram / @nutrafol

STYLING

 1. Gebruik een thermische beschermingsmiddel, vooral als u elk type heet gereedschap gebruikt (stijltang, krultang, föhn). Enkele van mijn favorieten zijn Kerastase Serum Therapiste (crème) en L’Oréal Professionnel 10-in-1 (spray).
 2. Probeer het gebruik van hete gereedschappen te beperken. Vergeet niet dat het directe hitte is die het haar broos en droog kan maken, wat leidt tot gespleten haarpunten, knobbeltjes en breuk.
 3. Verlaag de warmte-instelling waar mogelijk (met heet gereedschap) om het haar te beschermen tegen vochtverlies en schade.
 4. Voor maximale glans richt je het mondstuk naar beneden zodat de lucht over het oppervlak van het haar stroomt (niet rechtstreeks op het haar en de borstel), wat helpt om de nagelriem glad te maken voor een spiegelachtige afwerking.
 5. Probeer in het algemeen te werken met wat Moeder Natuur je heeft gegeven. Jij kan ’s ochtends de strijd met je textuur winnen, maar uiteindelijk wint Moeder Natuur (Sorry, dames).

Of je er nu voor kiest om de leeftijd sierlijk te bestrijden of het uit te vechten aan de frontlinie, er zijn meerdere opties en anti-aging haartips om je door dit doolhof te leiden. Eet een uitgebalanceerd dieet, drink veel water, slaap voldoende, oefen om stress te verminderen en alles met mate. Er is een verbinding tussen lichaam en geest die we vaak verwaarlozen en vergeten te verbinden. Gezonde geest, gezond lichaam is de fontein van de jeugd (met een beetje hulp van alles wat ik in dit kleine artikel noemde), toch?