25 beste haarkleuren voor donkere huid op het podium in 2023

Heeft iemand nieuwe haarkleur gezegd? We horen je luid en duidelijk! Er zijn veel verschillende haarkleuren voor een donkere huid die bij jou als zwarte vrouw passen, je hoeft alleen maar de juiste te kiezen. Daarom zijn we hier.

Bekijk 25 flatterende haarkleuren voor donkere huidtinten en kies het beste idee om je lokken te laten knallen.

Haarkleuren kiezen voor donkere huidtinten

Het kiezen van de juiste haarkleur voor je huidskleur kan je kapsel maken of breken. Hoewel de verscheidenheid aan keuzes voor zwarte vrouwen enorm is, kan afrohaar erg gevoelig zijn voor bleekmiddel en gemakkelijk kleurschade oplopen. Laat het je echter niet doen weigeren van de beste haarkleuren voor een donkere huid.

Ten eerste kun je kiezen voor highlights in plaats van all-over haarverf. Ten tweede kun je altijd een nieuwe look trekken met een pruik of een weefsel. Ook kan een goede haarverzorging na de kleurservice helpen om uw lokken gezond te houden:

  • Diepe conditie regelmatig. Gekleurd haar kan heel gemakkelijk uitdrogen en diepe conditionering helpt het vocht te herstellen.
  • Trim wanneer nodig. De uiteinden van ons haar zijn de oudste en vertonen de breuk die het meest in ons haar optreedt. Onze uiteinden worden nog zwakker wanneer het haar wordt behandeld met kleur. Om haarstrengbreuk te voorkomen, mag u trims niet overslaan.
  • Gebruik één keer per maand eiwitbehandelingen. Dit soort behandelingen helpen bij het versterken van het haar. Het helpt een balans te behouden tussen eiwitten, oliën en voedingsstoffen en – een van onze favoriete voordelen – vermindert kroezen. Kroezen vallen veel meer op wanneer ons natuurlijke haar gekleurd is.

Klaar om je te committeren? Hier zijn enkele prachtige kleurideeën om verliefd op te worden.

1. Dimensionaal Rood

Er is gewoon iets aan een zwart meisje met rood haar dat iemands hart een slag doet overslaan. Bijna elk meisje heeft een rood haarstadium doorgemaakt, we weten dat we dat hebben gedaan. Als deze tint rood is wat je wilt, is een tip die we je kunnen geven om je haar niet te vaak te wassen. Het te vaak wassen van je haar kan de kleur sneller vervagen dan je wilt.

2. Elektrisch Blauw

Zoals je op de foto ziet, is kort haar je beste gok voor deze haarkleur. Het is ook erg levendig en sexy! Haarverf aanbevelingen voor zwarte meisjes zijn Donker en Mooi en Aanbidden.

3. Kastanjebruin Rood

Voor mijn dames met donkere huidtinten zorgt de kastanjebruine rode haarkleur ervoor dat je op de beste manier knalt. Draag het met kort natuurlijk haar, doosvlechten of steilharig weefsel en maak je klaar om hoofden te draaien.

4. Honingblond Haar

We leven voor een twist van blond haar op natuurlijke lokken. Dit is een kleur die bleekmiddel nodig heeft, dus zorg er zeker voor dat je haar minstens twee dagen van tevoren een mooie diepe conditioneringsbehandeling heeft ondergaan. Draag een nieuwe look in een sassy black pixie cut of een taille-lange steilharige pruik.

5. Felrode haarkleur

Nog niet verliefd op rood? Deze tint rood in combinatie met een donkere huidskleur zal zeker je hart stelen. Probeer deze look op een TWA kapsel voor een statement-making look.

6. Goudblonde Balayage

Hoe schattig is deze goudblonde balayage look? Het uit de vrije hand plaatsen van goudblonde tinten op de medium bruine haarbasis ziet er prachtig donkerdere huidtinten uit!

7. Maak je geen zorgen, wees Bourgondisch

Een bordeauxrode haarkleur, een slimme combinatie van donkerrood en paars, past het beste bij een donkere teint. Voeg gedurfde make-up toe en je ziet eruit als goede wijn.

8. Paarse kracht

Deze tint paars wordt aanbevolen voor lichte en bruine huidtinten. Het is ook een geweldige manier om jezelf te uiten. Kort steilharig snit, doosvlechten en lang golvend haar met bh-bandje zien er allemaal geweldig uit in deze kleur.

9. Donkerblauwe Pickaboo Hoogtepunten

Net als deze prachtige meid hier, kun je kiekeboe highlights rocken met een flatterende elektrische blauwe haarkleur. Stijlen zoals deze zijn het beste als je een helder accent wilt toevoegen dat je donkere huid laat glanzen, maar niet je hele hoofd wilt verven. Het is ook geweldig om te zien hoe je natuurlijke haar zal reageren op de kleurstof.

10. Donkerbruine highlights

Gitzwart haar zorgt ervoor dat natuurlijk haar er het gezondst uitziet. Knijp ons als we het mis hebben, maar het doet je ook jong en stijlvol overkomen. Je kunt echter nooit fout gaan met het toevoegen van een paar donkerbruine highlights voor glans en glans. Deze kleur reflecteert lichten heel goed en is een van de beste kleuren voor een donkere huid. Als je van plan bent om een donkere kleur te krijgen na het bleken van je lokken, bezoek dan je lokale natuurlijke haarstylist voor een geleidelijke overgang.

11. Blonde en Bruine Balayage

Elke schoonheidsexpert zal je waarschijnlijk vertellen dat deze slimme blenen van boterblonde en chocoladebruine tinten is pure kunst. Het ziet er perfect uit op zowel gekrulde als rechtgetrokken lokken en past heel goed bij een donkere huidskleur. Balayage is zachter dan all-over haarverf, maar als de gezondheid van je lokken in het gedrang komt, overweeg dan een pruik of weef voor deze stijl.

12. Vuur Oranje

Het wordt hier warm! Oranje ziet er geweldig uit op vrouwen met een donkere huidskleur en helpt om hazelaarogen naar voren te brengen. Vuuroranje wordt bereikt door eerst haar te bleken en vervolgens de kleur toe te voegen die je zou willen (oranje, in dit geval). Voor het beste resultaat, laat het doen door een natuurlijke haarstylist en doe een strengtest om te zien of je haar in staat zal zijn om te liften.

13. Honingblonde Ombre

Karamel en honingblonde haarkleuren zijn populair in de zwarte gemeenschap, omdat het helpt om de warmte van donkere huidtinten naar voren te brengen. Honingblonde ombre ziet er onvergetelijk uit in een kort ondergesneden kapsel en krullende afro.

14. Medium Bruine Balayage

Zwarte beroemdheden krijgen deze haarkleur de hele tijd, en we kunnen zien waarom. Chocoladebruine tinten zijn perfect voor de donkere huid en de balayage-techniek is een geweldige optie als je niet je hele hoofd wilt verven en kleurschade wilt riskeren.

15. Geel-Groene Combo

Iedereen wil er in de zomer helder en gedurfd uitzien, dus waarom zou je het niet veranderen met een regenboogachtige look met een gedurfd groen gecombineerd met een trendy gele kleur? Loop niet het risico dat de stijl overweldigend wordt en kies voor een paar heldere strepen zoals hier getoond. Vestig de aandacht op je haarkleur door een sassy fade te knippen of goed gedefinieerde spikes te stylen.

16. Platinablond

Platinablond haar is een koele winterhaarkleur voor een donkere huid en ziet er geweldig uit tegen schaduwwortels. Platinablond kan echter zeer schadelijk zijn voor natuurlijk haar. Overweeg om alleen de uiteinden van je donkere haar te verven of koop een pruik voor een veilige gok.

17. Lichtblauw

Als je op zoek bent naar een haarkleur die je doet denken aan de oceaan, probeer dan een lichtblauwe haarkleur die uitmondt in een donkerblauwe ombre. Het is ook een mooi alternatief voor blond haar dat experiment-liefhebbende vrouwen met een donkere huid kunnen proberen. Een zijden pers of faux locs zal worden gezien als iets prachtigs voor deze kleur.

18. Rosé goud

Als je door rode haarkleuren naar een donkere huid kijkt, laat dan roségouden haarkleur niet aan je zicht ontsnappen. Deze lichte tint combineert perfect met geel en blond haar en een donkere huidskleur. Steil haar, krullend haar en een mooie pixie undercut maken een topkapsel met deze kleuren!

19. Koper

Deze haarkleur is een rijke mix van verschillende tinten koper in één prachtige stijl. Deze kleur is er zeker een voor een kleurenstylist om te doen. Voeg deze kleur toe aan je krullen, limonadevlechten of koop een steilharige pruik en laat koper je donkere huid laten stralen.

20. Blauw zwart haar

Alle tinten blauw zien er geweldig uit op vrouwen met een donkere huid. Nachtblauw, elektrisch blauw en tweekleurig cyaanblauw zijn echter de beste haarkleuren om een donkerdere huid te laten gloeien. Donker haar ziet er gezond uit, dus het is een goed idee om slechts een paar blauwzwarte highlights in gitzwarte lokken te krijgen. Als je met felle tinten wilt gaan, kun je dit het beste in de winter doen.

21. Koper gingerlicious

Koper is een van onze favoriete haarkleuren die warme ondertonen naar voren brengt in een donkere huid. Het is een tint rood gemengd met een beetje brons en blond, waardoor deze perfecte tint gember ontstaat. De kleur is perfect voor elk seizoen, maar we zouden zeggen dat het je huid het beste zal aanvullen tijdens de herfst. Je hoeft niet je hele hoofd te verven. Je kunt ook een halo-effect, een skunkstreep of highlights in je krullen proberen.

22. Kastanjebruin haar

Deze tint bruinrode tint past bij zwarte vrouwen van alle huidskleuren vanwege de natuurlijke uitstraling die het afgeeft. Het benadrukt je jukbeenderen en draait hoofden. Kapsels die je met deze kleur kunt proberen zijn een lange steilharige pruik, korte bob of krullend haar stijl.

23. Donkerpaars haar

Andere tinten paars die op een donkere huid lijken, zijn pruimen- en aubergineplantenhaarkleuren. De meest populaire kapsels die zijn gedaan met violette kleur zijn afro’s, golven en steil haar van gemiddelde ruglengte.

24. Boterblond Haar

Hoe vergeten we alle blonde look? Boterblond is een koele tint blond voor vrouwen met een donkere huid, maar niet degene die je altijd kunt hebben. Als blond haar iets is dat je graag zou willen krijgen, wacht het dan zeker tot de winter, omdat deze tint je natuurlijke haar tijdens de zomermaanden heel snel kan laten uitdrogen.

25. Weelderige rode en gele blokken

Dit soort retro kleur is sexy en past bij alle haartexturen en huidskleuren. De rode, gele en zwarte kleurencombinatie werkt voor elk seizoen. Als het rode gedeelte de enige s ishade die je graag toegevoegd wilt hebben, je mag het zelf proberen te doen. Als je meer dan één kleur wilt toevoegen, maak dan zeker een afspraak met je stylist.

Er zijn zoveel perfecte haarkleuren voor de donkere huid! Ga je gang en experimenteer met de tinten om je iconische stijl te vinden of wissel gewoon dingen uit. Eén ding kunnen we zeker weten, ongeacht de kleur die je kiest, je zult doden!

Rode haarkleur voor donkere huid
Kort blauw kapsel voor zwart meisje
Auburn Hair Color voor donkere huid
Honing Blonde Balayage op Kort Haar
Felrode TWA-stijl voor zwarte vrouwen
Blonde Balayage voor kort natuurlijk haar
Bordeauxrode haarkleur voor de donkere huid
Zwart Meisje met Paarse Haarkleur
Blauwe en zwarte haarkleur voor donkere huid
Zwart haar met chocoladebruine highlights
Blonde en bruine tinten flatterende donkere huidtinten
Fel oranje Balayage op zwart haar
Kort zwart haar met geschoren ontwerp en blonde tips
Brown Weave Kapsel voor Zwarte Vrouwen
Groene en gele haarkleur op bruine huid
Platina blonde haarkleur voor zwarte meisjes
Licht tot donkerblauw kapsel
Roze en geel kapsel voor natuurlijk haar
Rijke koperkleur voor donkere huid
Pixie met zwartblauwe highlights
Mohawk Kapsel Geverfd Gember Rood
Bordeauxrode haarkleur op donkere huid
Dimensionale Violette Haarkleur
Zwarte Vrouw met Blonde Haarkleur
Blokkleuring op donker natuurlijk haar