25 Haarkleuring Termen en Technieken met Eenvoudige Definities

Miscommunicatie tussen stylist en klant is een veel voorkomend obstakel voor perfect geverfd haar. Als stylist besteed ik veel tijd aan het raadplegen van mijn klanten voordat een kleurservice wordt uitgevoerd. Dit is een van de belangrijkste onderdelen van de service. Als de klant inspiratiefoto’s heeft, bespreken we precies wat ze leuk vinden aan die foto en stel ik realistische verwachtingen voor die afspraak. Het is belangrijk om te weten hoe je met je stylist moet communiceren, zodat jullie twee op dezelfde pagina zitten voordat de service begint. Om te helpen met die communicatie, zijn hier 25 haarkleuringstermen die alle hedendaagse stylisten willen dat je kent.

25 voorwaarden voor betere communicatie met uw colorist

Je gaat in de stoel van je stylist zitten, opgewonden om je droomhaar te hebben. Je kwam voorbereid met een foto van precies wat je wilt en bent klaar voor je stylist om je visie uit te voeren. Je stylist begint je te vertellen wat ze gaan doen en het klinkt helemaal vreemd, maar je gaat ervan uit dat je allebei op dezelfde pagina zit en de service begint. Dan is er het moment waar je niet op voorbereid was: het eindresultaat is niet waar je op hoopte. Het komt allemaal neer op communicatie. Die foto kan je anders aanspreken dan wat hij technisch aan je stylist laat zien. Het is belangrijk om te kunnen communiceren wat het is over de foto die je leuk vindt of over wat je wel en niet leuk vindt aan je huidige haarkleur.

Deze 25 termen zullen u helpen om niet alleen uw wensen met uw stylist te communiceren, maar zullen u ook helpen te begrijpen wat hij / zij met u communiceert over wat zijn / haar ideeën zijn en wat het plan is.

Haar schilderen Proces

Instagram / @carissa.obrien

 1. Babylights: Dit zijn babyfijne highlights, rug aan rug geplaatst met een beetje haar ertussen om maximale helderheid te bereiken.
 2. Balayage: Balayage is een Frans woord dat “vegen” betekent. Het is de naam van een techniek waarbij lichter of kleur wordt aangebracht op het oppervlak van het haar met behulp van veegslagen.
 3. Basiskleur: Deze term verwijst naar de kleur die begint bij de wortel en eindigt bij een andere kleur, hooglichten of lage lichten beginnen. Het kan de natuurlijke kleur van de klant zijn of geverfd.
 4. Tegenstelling: Dit verwijst naar de schaduwwaarde van de hooglichten. Een hoog contrast is waar de hooglichten echt opvallen, waar een laag contrast de hoogtepunten er natuurlijker uit laat zien.
 5. Koel: Koele tinten identificeren kleuren met een violette, blauwe of groene waarde. Blondines (platina), brunettes (asbruin) en rode (pruim) tinten kunnen allemaal een koele toonwaarde hebben.
 6. Kleursmelt: Een colormelt is een techniek waarbij de toegepaste kleuren zo feilloos overvloeien dat er een verloopeffect ontstaat waarbij je niet precies kunt bepalen waar elk begint en stopt. Een kleursmelt kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals over highlights om deze mix te creëren of kan worden gedaan met verschillende kleuren op natuurlijk haar.
 7. Dekking: Dit is het vermogen van de haarkleur om grijs haar te bedekken. Sommige kleuren zijn doorschijnender en vermengen zich met, in plaats van alleen te bedekken, grijs.
 8. Demarcatielijn: De lijn waar je nieuwe groei samenkomt met je eerder gekleurde of behandelde haar.
 9. Demi-Permanente Kleur: Een demi-permanente haarkleur bevat geen ammoniak en gebruikt een ontwikkelaar met een laag volume om de cuticula te openen en de kleur af te zetten. Deze kleur zal met de tijd vervagen en is het beste voor grijsovervloeiing, het verbeteren of neutraliseren van natuurlijke kleuren, toning en verfrissend en corrigerend werk.
 10. Dimensie: Dit verwijst naar het scala aan tinten in je haar. Dimensie kan worden gecreëerd door de toevoeging van highlights en/of lowlights.
 11. Dubbel proces: Dit is de term die wordt gegeven wanneer twee kleurdiensten in één bezoek worden uitgevoerd. Deze services worden rug aan rug uitgevoerd, waarbij één service wordt toegepast, gewassen, gedroogd en vervolgens het tweede proces wordt voltooid. Er wordt bijvoorbeeld een hoofdkleur toegepast om grijstinten te bedekken en vervolgens krijgt u markeringen.
 12. Face-Framing Highlights of Balayage: Dit is wanneer pops van kleur of highlights rond de voorkant worden geplaatst om het gezicht te kaderen. Dit is een goede service voor tussendoor gedeeltelijke / volledige markeersessies om uw huidige kleur een langere levensduur te geven.
 13. Volledige hoogtepunten (of Balayage / Hair-Painting): Denk vol hoofd; dit is waar highlights of balayage worden geplaatst van de nek naar de voorste haarlijn.
 14. Foilayage: Deze techniek is onlangs populair geworden en is waar een balayage-achtige plaatsing in een folie wordt geplaatst in plaats van in de open lucht of met plasticfolie. Hierdoor kan het haar meer liften en een lichter hoogtepunt.
 15. Glans (Toner): Dit wordt gebruikt om de kleur van een highlight of natuurlijke haarkleur te versterken, te neutraliseren of te verbeteren. Wanneer het haar wordt opgetild, wordt een rauw pigment onthuld. Een glans of toner helpt om die toon aan te passen. Deze vervagen met de tijd en wassen, dus zorg ervoor dat u follow-up glansdiensten plant om ervoor te zorgen dat de toon die u wilt in het haar blijft.
 16. Haar schilderen: Haar schilderen en balayage, hoewel vergelijkbaar, zijn niet dezelfde techniek. Haarverven is niet alleen wanneer het oppervlak van het gedeelte is geverfd, maar ook de onderkant. Wanneer de onderkant is geverfd en verzadigd, krijg je meer helderheid aan de onderkant van het haar overal.
 17. Lift: Dit verwijst naar hoeveel pigment uit het haar wordt verwijderd wanneer het lichter wordt gemaakt. Hoe meer lift je bereikt, hoe lichter het haar zal zijn. De hoeveelheid bereikte lift wordt vermeld in niveaus. U bereikt meer lift wanneer warmte wordt toegepast of folies worden gebruikt. Je haar kan echter beperkingen hebben aan hoeveel lift je stylist kan bereiken met behoud van de integriteit van je haar.
 18. Weinig licht: Dit is waar kleur wordt geplaatst in folies of op strengen wordt geverfd om diepte en dimensie toe te voegen.
 19. Gedeeltelijk hoogtepunt (of Balayage): Dit verwijst naar minder dan de helft van het hoofd dat wordt gemarkeerd. Het kan van toepassing zijn op markeringen van de kroon naar voren, face-framing highlights, of gewoon verschillende hoogtepunten strategisch geplaatst in het hoofd om de gewenste dimensie toe te voegen.
 20. Permanente kleur: Dit type kleur maakt gebruik van een oxidator en ammoniak gemengd met een kleurstof. Ze bieden de grijsste dekking en gaan het langst mee. Als je geen grijs haar hebt, wil je misschien kiezen voor een semi-permanent omdat ze minder chemicaliën gebruiken en een lagere inzet zijn, als je van plan bent om je haarkleur in de toekomst te veranderen of lichter te maken.
 21. Wortel schaduw: Dit is een techniek die in de kom wordt gebruikt nadat highlights zijn uitgespoeld. Een wortelschaduw (een demi- of semi-permanente kleur) wordt op het wortelgebied geplaatst om de wortelkleur te mengen met de hooglichten en / of balayage.
 22. Semi-permanent: Semi-permanente kleur bevat geen peroxide of ammoniak, wat betekent dat het de cuticula niet zal binnendringen en slechts ongeveer 4-6 weken zal duren, afhankelijk van de wasfrequentie en haarverzorgingsproducten thuis.
 23. Enkel proces: Dit is wanneer u één service ontvangt, zoals een root-touch-up.
 24. Teasy Verlichting: Dit is een soort highlighting service waarbij het haar wordt teruggekamd en wat overblijft wordt verlicht en in een folie wordt geplaatst. De combinatie van backcombing en folies zorgt voor een helderder maar meer diffuus hoogtepunt.
 25. Warm: Dit zijn het tegenovergestelde van koele tonen. Ze identificeren kleuren met gele, oranje, rode waarde.

Voor inspiratiefoto’s of om meer te weten te komen over haarkleuringsvoorwaarden en -technieken, volg mijn haaraccount @carissa.obrien