25 Kapselvoorwaarden voor betere communicatie met je stylist

Het krijgen van een knipbeurt kan spannend en eng tegelijk zijn, vooral wanneer je een nieuwe stylist uitprobeert. Communicatie is een van de belangrijkste onderdelen van ons vak als haarstylist; zonder dat zullen we nooit kunnen weten wat u wilt. Het is bijna alsof we een andere taal spreken dan jij, haarpraat genaamd. Hier zijn 25 van de belangrijkste kapseltermen om u te helpen beter te communiceren met uw stylist!

De kapselterminologie die u moet kennen

Lang geleden, toen ik nog geen haarstylist was, gingen mijn moeder en ik naar dezelfde kapper om ons kapsel te laten knippen. Na ons overleg samen te hebben gehad, bleek dat ik uiteindelijk het kapsel kreeg dat mijn moeder wilde, en zij kreeg wat ik wilde. Je kunt je dus voorstellen hoe we eruit zagen. Gelukkig zijn we super gemakzuchtig en laten we het gewoon uitgroeien. Maar dat is niet voor iedereen het geval. Deze woorden en zinnen zullen je helpen de terminologie voor het knippen van je haar beter te begrijpen, zodat je je stylist beter kunt uitleggen wat je wilt en daadwerkelijk kunt begrijpen wat ze tegen je zegt!

Vrouwen Kapsel Proces

 1. Praat niet inches: Ieders “inch” ziet er anders uit. Laat in plaats daarvan je stylist zien waar je je totale lengte wilt zien, gebruik je lichaam als referentiepunten, bijvoorbeeld sleutelbeen, boven de borst- of kinlengte zijn geweldige referentiepunten.
 2. Face-Framing Lagen: Dit kan heel erg misgaan, als je je stylist niet laat weten hoe kort ze kan gaan voor je kortste laag en welke lengte je comfortabel zou houden. Als u bijvoorbeeld lang haar heeft en lagen voor het kader van het gezicht wilt, moet u beslissen hoe kort de kortste laag kan zijn; misschien borstelt het het sleutelbeen.
 3. Bangs/Franje: Neem ook een referentie mee van waar je de lengte en stijl van je knallen wilt zien. Een gordijnrand is bijvoorbeeld een veel langere, zachtere look die het gezicht omlijst, net zoals een gordijn een raam omlijst, in plaats van een stevige stompe knal die zwaar op het voorhoofd zit en meestal boven de wenkbrauwen wordt gesneden om de aandacht op het gezicht en de ogen te vestigen.
 4. Piekerige uiteinden: Deze term verwijst naar hoe de uiteinden van je haar eruit zien. Dit kan worden bereikt met een scheermes of schaar. Het resultaat zijn zachte uiteinden, met minder dichtheid, die in elkaar overvloeien, ideaal voor mensen met een hogere dichtheid haar en een rechtere textuur. Als het goed wordt gedaan, kunnen piekerige uiteinden beweging en textuur bieden aan haar dat het anders mist.
 5. Stompe randen: Deze term verwijst naar hoe de uiteinden van het haar eruit zien. Dit wordt bereikt met een schaar en laat de meeste dichtheid achter aan de uiteinden, waardoor de minste hoeveelheid beweging en textuur wordt geboden. Aanbevolen voor mensen met superfijn haar en krullend haar.
 6. A-Lijn: Deze term verwijst naar hoe de omtrek, of lengte, van het haar wordt geknipt. Deze is korter aan de achterkant en langer aan de voorkant. Het is aan jou om te beslissen hoe ernstig de A-lijn is, dus ga naar je stylist bereid om enkele vragen over lengte te beantwoorden.
 7. Asymmetrisch: Dit is een kapselterm die gemakkelijk kan worden verward. Dit verwijst naar een kapsel dat twee verschillende lengtes heeft. Het kan worden ontworpen losgekoppeld of verbonden met de andere kant van uw kapsel. Typisch, als we het hebben over asymmetrie, hebben we het over de lengte die je aan de voorkant van je haar ziet. Zo kan de linkerkant tot aan je kin worden gesneden en kan de rechterkant langer zijn tot aan je schouder.
 8. Ondersnijding: Dit wordt gebruikt om bulk in de onderste helft van je haar in de buurt van de nek te verwijderen en kan in elk kapsel worden gebruikt, mits goed ontworpen. Het kan ook variëren in lengte van lang tot geschoren, afhankelijk van de look die je wilt.
 9. Micro Franje: Dit is een term die wordt gebruikt voor superkorte pony’s die in de rest van je haar zijn verwerkt. Meestal is de lengte ongeveer twee centimeter lang.
 10. Verbrijzelde uiteinden: Dit is een andere term die wordt gebruikt om te beschrijven hoe u wilt dat uw uiteinden eruit zien. Meestal worden ze gesneden met behulp van een puntkniptechniek om onregelmatigheden in de lengte van het haar te creëren. Als je bedenkt hoe een stuk glas verbrijzelt als het wordt geraakt; het breekt in verschillende richtingen. Dit geeft je beweging met behoud van een gezonde dichtheid aan de uiteinden.
 11. One Lengte: Dit spreekt voor zich. Er zitten geen lagen in deze snede. Deze look is zwaar en plat, geweldig voor mensen met een lage dichtheid.
 12. Vierkante Bob: Dit is meer een techniek en kapsel, in plaats van een term. Ik krijg altijd klanten die om stompe bobs vragen, wat technisch gezien een vierkante bob is. Het is een sterke en goed uitgebalanceerde vorm, maar het biedt weinig volume of beweging als je de uiteinden een beetje verzacht met een beetje puntsnijden.
 13. Ruige lagen: Gewoon FYI, tzijn is een zeer gelaagd kapsel en als het verkeerd wordt gedaan, ziet het eruit als een mullet. Maar als het goed wordt gedaan, is dit een super rad kapsel. Dit kan resulteren in korte lagen op de kroon en wordt geleidelijk langer, terwijl je je een weg baant naar de uiteinden.
 14. Afstuderen: Dit is een andere techniek die veel voorkomt bij het knippen. Hoewel er slechts drie soorten graduatie zijn, is de meest voorkomende de driehoek. Het is kort aan de achterkant, langer aan de voorkant en kan in verschillende lengtes worden ontworpen. Victoria Beckham’s brunette afgestudeerde bob uit het midden van de jaren 2000 was bijvoorbeeld een populair kapsel.
 15. De-Bulking: Dit is iets wat we doen met degenen die een gigantische hoeveelheid haar hebben. Het kan worden gedaan met texturizing scharen, undercuts of layering. Maar voordat je je kapper gaat vragen om je haar te ontstoffen, moet je heel duidelijk zijn over waar je haar het zwaarst aanvoelt en hoeveel bulk je wilt verwijderen. Dit is een methode die met uiterste zorg moet worden gedaan. Het doel hiervan is om de dichtheid in het hele haar in evenwicht te brengen, in plaats van het “uit te dunnen”; niemand wil dun haar.
 16. Scheermes cut: Je kunt een heel kapsel laten doen met een scheermes. Dit zal resulteren in een super zachte en gevederde look.
 17. Bewoond: Ik heb deze look opgenomen omdat, in de afgelopen jaren, toen die “doorleefde textuur”, bedacht door Anh Co Tran van Ramirez tran, salons in Noord-Amerika bereikte, het van de grond is gekomen. Dit resulteert in een super, zachte leefbare versleten, beachy textuur. Niet iedereen weet echter hoe je dit moet uitvoeren, dus als je geïnteresseerd bent in deze look, moet je iemand vinden die ervaring heeft, want als het gaat om kapsels, is uitvoering KEY!
 18. Beweging: Hoewel het geen techniek is die door haarstylisten wordt gebruikt, is het iets dat we willen bereiken in kapsels, vooral dat lange, vloeiende haar. Als het niet beweegt, mist het volume en de meeste mensen willen volume en beweging. Dit kan worden bereikt met gelaagdheid, het textureren van de uiteinden en het gebruik van de juiste shampoos en conditioners om ophoping te helpen voorkomen.
 19. Dichtheid: Ook dit is geen techniek maar goed te begrijpen. Dichtheid verwijst naar hoeveel haar je op je hoofd hebt. Dit is zo belangrijk om te weten als haarstylist, want als we je haardichtheid niet analyseren, kunnen we je geen geweldig kapsel geven. Dus degenen met haar met een lage dichtheid moeten bijna geen lagen hebben en gemiddelde dichtheid kan met textuur werken. Voor mensen met haar met een hoge dichtheid, kunt u uw lokken in lagen leggen door te ontstoffen en te textureren. Dus eigenlijk, hoe meer haar je hebt, hoe meer we ermee kunnen werken.
 20. Textuur: Je moet je eigen textuur kennen en leren hoe je ermee moet werken. Dit is ook belangrijk wanneer je een nieuwe stylist bezoekt of je haarlook verandert. Als je iemand bent met grof, kroeshaar en krullend haar en je draagt je haar zelden steil, dan is het het beste om je haar op natuurlijke wijze te stylen, zodat je stylist een idee heeft van waar ze mee werken. Ook het binnenhalen van enkele inspiratiefoto’s van anderen met een vergelijkbare textuur, maar niet echt te veel gestyled, zal ook je kapselresultaten succesvoller maken. Hetzelfde geldt voor degenen die geen ervaring hebben met het doen van hun haar en een was-en-draagstijl willen; zorg ervoor dat je stylist zich ervan bewust is dat je een gemakkelijke stijl wilt.
 21. Kort Pixie Haar: Pixie is een stijl die kort is; het is boven de oren gesneden en, in zoveel variaties, afhankelijk van de vorm die je wilt. Het kan worden gedaan ronde, losgekoppelde, lange franje korte zijkanten, kan worden getextureerd of plat. Echt, de mogelijkheden zijn eindeloos, als je haar het toelaat.
 22. Medium Pixie Haar: Dit heeft, in tegenstelling tot zijn korte vriend, iets meer lengte en dichtheid. Niet zo gedurfd en funky; een beetje zachter en subtieler met een vleugje rand.
 23. Lange Pixie: Deze kapselterm ligt ergens tussen een medium pixie en een bob in en, net als de andere pixies, zijn de mogelijkheden ook eindeloos, afhankelijk van je haar en het vermogen van je haarstylist om buiten de gebaande paden te denken.
 24. Creatief kapsel: Ik hou van deze. Het laat je kapsel in de handen van de kunstenaar. Ga alleen deze weg op als je absoluut 100% vertrouwen hebt in je stylist en je bent klaar voor verandering.
 25. Precisie versus textuur: Een precisiekapsel is als een goed vervaardigd stuk architectuur – elk haar heeft een plaats en wordt gedaan onder precieze hoeken en lengtes om een gedefinieerde vorm te bereiken. Een getextureerd kapsel lijkt veel op beeldhouwen – je hebt niet altijd een definitieve gids, maar visueel ziet het er evenwichtig en opzettelijk uit. Het is gemaakt met behulp van textureringsmethoden met lagen uit de vrije hand en is visueel ontworpen.

Ik geloof dat deze kapseltermen het belangrijkste zijn. Mijn aanbeveling aan u is dat, als u een knipbeurt wilt die werkt met het haar dat je hebt, zoek iemand die zich uitsluitend specialiseert in het knippen en stylen van haar. De kans is groot dat zij /hij tijd besteedt aan het opleiden van zichzelf en meer ervaring zal hebben met het gebruik van verschillende technieken om de droomkapsels van hun klanten te bereiken. Voor meer inspiratie over verschillende kapsels en stijlen, volg me @sonia_hairstory en mijn salon @evolvehairstudiotoronto.