25 manieren om je haar golvend te maken

Iedereen houdt wel eens van lekker golvend haar in de zomer, en sommigen van ons willen het altijd. Een nonchalante moeiteloze look alsof je de hele zomer aan het strand doorbrengt, is zo verleidelijk. Nou, om het er echt mooi uit te laten zien, moet je nog steeds wat moeite doen voor je golvende kapsel.

Hier zijn de meest populaire oplossingen voor het zwaaien van haar van een krultang tot de hoofdbandmethode. Bekijk ze nu om niets nuttigs te missen!

Gebruik voor deze stijl een grote krultang. Wikkel medium secties één voor één rond het vat. Trek de krultang omhoog en naar buiten om een spiraalvormige krul los te laten. Kam vervolgens met je vinger waar je het losser wilt maken. Dit is een geweldige manier om wat springerige golven te krijgen die eruit zien als nachtelijke krullen.

#2: Easy Beach Waves

Onderschat nooit de kracht van een setting spray als het gaat om gemakkelijke strandgolven! Spray steil haar met een product en gebruik vervolgens een middelgrote of kleine krultang om haarsecties van het gezicht weg te wikkelen. Maak los met vingers en spuit opnieuw om af te werken.

#3: Drievoudige verwarming ijzergolven

Vraag je je af hoe je golvend haar krijgt dat lang meegaat? Probeer een drievoudig verwarmingsijzer dat een mooie, natuurlijk ogende “knik” krul biedt voor elke haartextuur. Dit ziet er ook geweldig uit op kort haar – golvend is voor iedereen!

#4: Krullen met een Paardenstaart

Hoewel sommigen haar willen krullen zonder warmte, kun je een gezond compromis vinden door een stuk minder te gebruiken. Als je haar lang is, kun je het halverwege de schacht tot aan de uiteinden krullen. Maak een paardenstaart. Style ringetjes met een krultang. Verwijder het elastiek om de krullen los te maken. Borstel door de ringetjes om ze los en natuurlijk te laten lijken.

Een volledige tutorial hier.

#5: Golven met een stijltang

Krultangen kunnen duur en temperamentvol zijn – plus er zijn er zoveel om uit te kiezen. Houd het leven eenvoudiger door je haar in plaats daarvan te krullen met een stijltang. Je kunt groot golvend haar krijgen door simpelweg een streng rond de ijzeren panelen te wikkelen en te krullen zoals je normaal zou doen. Hoe kleiner de stijltang, hoe strakker de krul.

Bekijk een tutorial.

#6: Bounce en volume toevoegen

Het krullen van je haar met een krultang (of een stijltang) en vervolgens elke krul terugcombing met een borstel kan meer body en bounce toevoegen die anders niet vanzelf naar buiten zouden komen. Als je hoopt op volumineus golvend haar zonder veel moeite, volg dan deze eenvoudige golvende haar tutorial.

Video tutorial hier.

#7: Stijltang voor Curling

Wist je dat je een strijkijzer kunt kopen dat zowel als krultang als stijltang werkt? Ze maken wel een wereld van verschil op koppig haar. Je kunt je lokken krullen met een stijltang door simpelweg haar rond te wikkelen, net zoals je zou doen met een krultang. Verander je look door je haardeel te veranderen.

Bekijk hier een tutorial.

#8: Flat Iron Twists

De meest populaire krullen op dit moment komen in de vorm van lange, losse en strandgeblazen golven. Als je niet in de buurt van de oceaan woont of van nature geen mooi golvend haar hebt, kun je je stijltang gebruiken als krultang voor dubbele functionaliteit. Draai delen van het haar – zo dik of dun als je wilt dat de krul is – en laat dan los na het strijken van boven naar beneden.

Het proces van het creëren van deze golven wordt hier weergegeven.

#9: Van vlechten naar golven

Wil je haar krullen zonder krultang? Je kunt leren hoe je golvend haar kunt krijgen door het simpelweg te vlechten en vervolgens de vlechten te strijken met je stijltang. Dit werkt op alle haartypes, maar houdt het beste vast als je wat product toevoegt voordat je begint met vlechten.

Bekijk een stapsgewijze zelfstudie.

#10: Krul haar met rietjes (of een potlood)

Lang haar zal in lengte krimpen nadat je het hebt gekruld met een van deze methoden, maar je krijgt een aantal schattige kleine ringetjes, dus het is de moeite waard. Verdeel je haar in secties. Neem een kleine streng en krul deze rond een rietje, veilig met 1-2 elastieken. Laat 4 uur of een overnachting staan. Knip elastieken om de krullen los te laten. Dezelfde krullen die je kunt krijgen met behulp van een potlood. Krul een streng om een potlood en wikkel je krul vervolgens in een stuk folie. Gebruik een stijltang om op de krul te drukken. Laat de krul los.

Bekijk de tutorial op het YouTube-kanaal van Elisa Bei.

#11: Relaxte Krullen

Krijg mooie krullen door je haar te vlechten en vlechten een paar uur aan de lucht te laten drogen. Beheers twee eenvoudige boxer (Nederlandse) vlechten. Nadat de vlechten een tijdje op hun plaats hebben gezeten, maak je je haar los en blijven de golven achter. U kunt een haardroger gebruiken om het proces te versnellen of ’s nachts vlechten te laten staan, het is aan u.

Een volledige tutorial hier.

#12: Krullen zonder warmte

Je kunt leren hoe je haar kunt krullen zonder een soort strijkijzer te gebruiken. Knip in plaats daarvan schoon, droog haar af en wikkel het rond clips, foliestroken of zelfs wat potloden. Spray met instelproduct, laat drogen en laat een paar uur later los. Deze truc werkt zowel met dun haar als met dikke lokken.

#13: Gedraaide knopen

Er zijn een paar slimme manieren om je haar te krullen zonder warmte. Je kunt krullen met een hoofdband of gebruik maken van deze creatieve twist-and-tie methode. Gebruik een stylingproduct om de grip te verbeteren.

Video tutorial hier.

#14: Krullen door styling

Als je een krulwaardig evenement op komst hebt, maar niet met rollers te maken wilt hebben, vlecht je haar dan de dag ervoor. Gebruik gewone of fishtail-vlechten, slaap uit met het gekozen kapsel en ontrafel de vlechten ’s ochtends voor schattige tweededagsgolven.

Bekijk hier een tutorial.

#15: Overnachting twists

Wil je weten hoe je je haar golvend kunt krullen zonder een duur en beschadigend strijkijzer te gebruiken? Draai of vlecht gewoon je haar en zet de uiteinden vast. Laat je twists/vlechten ’s ochtends los. Deze techniek werkt met gelaagd haar en kan een mooie snit echt accentueren.

Ontdek hoe je deze golven kunt maken op het YouTube-kanaal van Vivian V!

#16: Een hoofdband met een twist

Je kunt haar krullen met een toverstok, of je kunt je lokken beschermen tegen hitteschade door ze rond een hoofdband te draaien. Maak loops volledig rond de band, zodat deze bedekt is. Je kunt deze truc gebruiken voor dik haar dat koppig is met een strijkijzer. Laat het een nachtje intrekken en geniet de volgende dag van je natuurlijke schoonheid!

Download de tutorial van Luxy Hair!

#17: Bobby Pin Krullen

Van blond tot zwart haar, krullen zijn zo mooi en gemakkelijk te verkrijgen. Rol je haar in spiraalvormige bundels en gebruik wat bobby pinnen om de bundels plat vast te zetten. Haal de bobby pinnen eruit nadat je haar is opgedroogd.

#18: Hoe maak je je haar golvend met een knot

In plaats van een warmtetool te gebruiken die je haar kan belasten, houd je dingen onschadelijk met golvende haarproducten en de schoonheid van de tijd. Plaats schoon haar in een hoge paardenstaart, verdeel het in secties en wikkel elke sectie 2-3 keer rond een jumbo-formaat donut, afhankelijk van je lengte, zet vast met bobby-pinnen en laat een nacht staan. Haal de pony ’s ochtends uit elkaar en geniet van je krullen!

Het proces van het creëren van deze golven wordt hier weergegeven.

#19: Ouderwetse Rollers

Je kunt ook de bendy rollers kopen die je moeder heeft gebruikt. Deze zijn er nog steeds omdat ze werken – dus geef ze een kans. Draai een streng rond een roller (je kunt de uiteinden samen buigen om de krul op zijn plaats te bevestigen), herhaal dit voor alle strengen. Laat het een nacht intrekken of spray haar en blowdry voordat je het uitrolt.

Een volledige tutorial hier.

#20: Natuurlijke Krultangen met een Kick

Flexi hengels zijn krultangen die eruit zien als buigbare stokken. Je kunt ze draaien zoals je wilt. Wanneer je leert hoe je je haar moet krullen, wil je misschien verschillende vormen en niveaus van strakheid uitproberen totdat je vindt wat het mooist voor je werkt.

Bekijk een stapsgewijze zelfstudie.

#21: Vredige strandgolven

Deze golven worden gemaakt op de middelste delen van de sloten en raken de wortels en de uiteinden niet. Wrijf een pomade op waterbasis in de wortels om een betere definitie te bieden voor afzonderlijke sloten die je gaat krullen. Gebruik een krultang van 1 inch. Als je een vergelijkbare lengte hebt, moet je elk slot 3 keer om de loop wikkelen.

#22: Perfect imperfecte golven voor een shag cut

Gebruik een krultang om verticaal de voorste lokken te krullen die het gezicht er naartoe omlijsten. Krul het volgende slot weg van het gezicht en blijf afwisselend krullen, houd de krultang verticaal en houd in gedachten dat het niet perfect hoeft te zijn. Draai de knallen schuin omhoog.

#23: Natuurlijk-achtige Golf

Was je haar, droog het af met een handdoek maar kam niet. Breng een krulversterker aan op je lokken en raak de wortels niet aan. Föhn je manen met een diffuser. Gebruik een krultang van 1 inch om afzonderlijke strengen te krullen, ze rond de loop te wikkelen, niet te klemmen, voor een lossere krul. Borstel zachtjes door je krullen met een kam met brede tanden.

#24: Hitteloze golven

Gebruik een hoofdband en draai voor een hittevrije krultechniek. Je krijgt prachtige losse golven zonder risico’s op oververwerking of gespleten haarpunten. Deze methode werkt voor middellang en lang haar. En mocht je ook geïnteresseerd zijn in korte golvende kapsels, kijk dan op deze pagina.

#25: Je natuurlijke krullen aanmoedigen

Strandgolven zonder krultang kunnen worden aangemoedigd met een Epsom-zoutoplossing. Bereid een oplossing van 1/2 eetlepel van je gewone haarconditioner, 1 eetlepel opgelost lavendel Epsom-zout en 1/2 eetlepel opgelost zout. Solliciteer op damp haar en laat het aan de lucht drogen.

We weten dat u op zoek bent naar een eenvoudige, snelle en onschadelijke methode om schattige golven te creëren. Probeer deze en we zijn er zeker van dat je het zult vinden. Trouwens, de Wavy Hairstyles Section biedt tal van leuke ideeën over hoe je je golvende haar kunt stylen.