25 Sexy Man Bun Stijlen die je moet weten

Het wordt steeds bekender op catwalks, rode lopers en maakt ook zijn opwachting in professionele opstellingen. Een artikel gepubliceerd door GQ definieerde het zelfs als de “laatste grens van verzorging”. Hoewel een groot aantal mannen enthousiaste fans zijn van de man bun en het al jaren dragen, heeft het pas onlangs zo’n enorme populariteit gekregen dankzij beroemdheden als Jared Leto, Brad Pitt en de heetste man van Instagram, Brock O’Hurn – die de verwarde of slanke knopen met uitzonderlijk gemak op de top van hun hoofd hebben gewiegd.

Wat is een Man Bun

Een mannenbroodje is een mannelijke draai aan het vrouwelijke broodje. Het is gewoon een knotkapsel dat op de kruin van het hoofd of laag bij de nek wordt gedragen of zelfs kan worden aangepast aan iemands voorkeuren en voorkeuren. Het wordt gecreëerd door het hele haar of alleen het bovenste haar in een pony te trekken die in een knot wordt gewikkeld. Het heeft vele namen zoals de bro bun of de hipster bun; soms zelfs aangeduid als een “mun”.

Hoe een man bun te laten groeien

Een van de belangrijkste essentials voor een knot is een vrij lange haarlengte. Je kijkt naar acht tot negen centimeter haar voor een volle knot – wat ongeveer zeven tot acht maanden groei is. Tegelijkertijd zou je een semi-knot kunnen dragen met slechts vier tot vijf centimeter haar op de bovenkant van je hoofd of bij de nek. Het verzorgen van haar terwijl het nog groeit, is een cruciale stap – een goed verzorgde manen van haar is een perfecte kandidaat voor een knot die niet alleen handig is, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Zorg er dus voor dat je je haar conditioneert en gebruik de juiste producten voor jouw haartype.

Hoe een Man Bun te doen

Er zijn twee soorten man buns – een full bun en een semi-bun, die verder op vele manieren kunnen worden gestyled. De enige vereiste voor een basis man bun is een elastische band. Je kunt van daaruit opbouwen volgens je voorkeuren, met behulp van haarcrèmes en wax voor verschillende niveaus van textuur en glans. Maar net als de vrouwelijke knot, is de no-fuss manier om de man bun te dragen – voor een volledige knot eerst, verzamel al je haar en trek het aan de bovenkant, op de kruin van het hoofd, of aan de nek en bind in een enkele grote knot. Dit is de ideale knotstijl voor lang haar.

De semi-knot is het meest geschikt voor iemand die halflang haar heeft. Verzamel de helft van je haar op de bovenkant van de kruin en trek het in een knot. Dit kapsel kan worden gecombineerd met geschoren zijkanten of een vervagend kapsel. Stop in dit geval al je haar in een knot.

Een meer gedetailleerde instructie hoe je een nette jongensbroodje kunt maken:

  1. Was je haar en föhn het (maak het eventueel recht, met een goede warmtebescherming).
  2. Slank je haar terug met een kleine hoeveelheid pomade, wax of favoriete olie.
  3. Pak al je haar aan de bovenkant van je hoofd of aan de nek.
  4. Neem haarelastiek en bind eerst een paardenstaart.
  5. Loop de haarband 1-2 keer meer.
  6. De laatste keer halverwege stoppen, waardoor er een ‘lus’ knotje ontstaat.
  7. Neem het overtollige stuk haar en wikkel het om de knot.
  8. Plak de uiteinden onder de elastische band of pin met bobby pinnen.

Bekijk een video voor meer nuttige tips:

Man Bun Styles in 2023

Hipsters, celebs, Caribische en Aziatische mannen hebben de stroom van hun knappe lokken getemd door ze in modieus-kunstzinnige broodjes te trekken, en nu kan dat ook. Blijf op de hoogte.

1. Man Bun met Fade Line Up

Een zeer zelfverzekerde stijl – eigenlijk een topman knot en geschoren zijkanten helemaal rond het hoofd. Een schone, goed verzorgde ronde baard en een stompe line-up zijn perfecte aanvullingen op het algehele uiterlijk.

2. Klassieke volle knot voor lang haar

De meest iconische en tijdloze knoop – de hardcore man bun-kenners zullen graag toegeven dat een enkele gebonden full bun de meest gewilde man bun-trend uit de partij is. Als je echt lang haar hebt, heeft deze stijl duidelijk niet veel moeite nodig.

3. Lange vlechten met fade vastgebonden

De avonturier in jou zal verliefd worden op deze goed verzorgde lange vlechten die zijn vastgebonden in een halve pony bun die het artistieke randje laat zien. En de nette undershave met strakke lijnen accentueert alleen maar de esthetiek van de zwerverknoop.

4. Kunstzinnige Fishtail Bun met Tattoo

Het combineren van natuurlijke haarman knot met een visstaart vlecht belooft een prachtig kapsel. De hoge fade geeft de uitstraling van hoog onderhoud en terecht, maar lijkt uitzonderlijk creatief met een schattige tatoeage en borstelige baard.

5. Dikke man bun met line-up

De man knot en baard is nogal een paar – de ondersnijding in deze stijl voegt een behoorlijke hoeveelheid dikte toe aan al dicht haar en biedt dimensie met lagen terwijl de vervaging de strakke rechte lijnen en rondingen accentueert. Deze stijl is geweldig voor iemand die zijn krullende haartextuur wil behouden en toch edgy seksualiteit wil uitstralen.

6. Losse bun voor Dreads

Losjes de dreads in een volle gewichtige top bun draaien is niet alleen interessant om te sporten, maar is enorm populair onder Afro-Amerikaanse mannen en professionele atleten zoals de American Football-sensatie Harry Fitzgerald.

7. Black Man Bun met Mid Fade

Deze sexy en edgy burst fade en de natuurlijke textuur die er doorheen gluurt, voegt een interessante touch toe aan de snit. De stijl lijkt verfijnd maar gemakkelijk te onderhouden omdat het de juiste hoogte geeft en de knot gewoon uit de bovenkant van het hoofd bloeit.

8. Casual Man Bun met lange baard

In deze chique rock-star-geïnspireerde stijl geeft de ondersnijding een verfijnde look aan de slordige knot, terwijl de lange haarlengte de uitstekende uiteinden letterlijk doet opvallen! De lange, zijdezachte en prachtig gegroeide baard vergroot alleen maar het niveau van interesse van de man bun.

9. Gezwollen knot in golvend haar

Voor alle drukke mannen die er zijn – er zijn geen mooie snitten in deze stijl, trek gewoon je lange golvende haar in een rommelige, wervelende knot en je bent klaar om te gaan. Zelfs in combinatie met een volle baard is het onderhoudsarm en geeft het een uiterst stijlvol en sexy imago.

10. Hoge en strakke Man Bun met design

Een hoge huidvervaging in combinatie met een rommelige, ruige knoop en een uniek ontwerpelement is een geweldige manier om jezelf uit te drukken, en er zijn tal van getalenteerde kappers die deze coole stijl voor je kunnen creëren – zorg er gewoon voor dat je je onderzoek goed doet.

11. De Kosmopolitische Samurai Bun

Wil je een blijvende indruk maken? Deze goed gestructureerde, strakke semi-lus in combinatie met een hoge fade spelt een Aziatische sfeer. Een botte, nette line-up verhoogt deze elegante man knot haar knippen – wat een absolute head-turning twist!

12. Bovenste knoop met geschoren zijkanten

Een vrij subtiele versie van de Mohawk-stijl, deze man bun met geschoren zijkanten is even gedurfd. De goed gestileerde V-cut heeft zijkanten die netjes gezoemd zijn in plaats van geschoren tot aan de hoofdhuid. Een getrimde, welgevormde baard past goed bij de look.

13. Omgekeerde Vlecht Faux Hawk

Manvlechtjes zijn enorm trendy geworden en de ondersnijding in deze stijl intensiveert de dikte in de algehele updo, waarbij letterlijk de nadruk wordt gelegd op de hoge knot. Hoewel de vlechtstijl puur hard werken is, voegt het zoveel diepte en dimensie toe aan de toch al glanzende haarkleur.

14. Aziatische High Bun-Tail met Undercut

Man knotjes zijn er in alle soorten en maten en deze mooie bruine, hoge knotstaart is vrij eenvoudig te bereiken als je goed onderhouden dicht haar hebt. Het ziet er uitzonderlijk moeiteloos uit in zijdezacht en lang Aziatisch haar. Een ondersnijding in combinatie met lang haar biedt een opwindend contrast van texturen.

15. Kroonbroodje met rechte lijn

Deze stijl is een tijdloos kunstwerk en een behoorlijke trendsetter. De precieze contouren van de line-up accentueren de kenmerken en vorm van het gezicht en geven een goede lift aan de hoge knot.

16. De opstand semi-bun

Oh dit hoofd schreeuwt verzet en hoe! De ingewikkelde ontwerpdetails helemaal rond het hoofd geven een rand aan de stijl, terwijl de hoge fade en line-up onder een hoek de knot en de vorm van je gezicht gewoon laten opvallen.

17. Getextureerd broodje met volle baard

Deze full bun en beard combo is de ultieme van de man bun stijlen. Een zeer eenvoudige lus zonder grote vaardigheden nodig – precies de juiste, onderhoudsarme knot voor iemand met echt lang en dicht haar.

18. De geweven man bun

Deze perfecte, glanzende Franse vlecht en cornrows die zelfverzekerd naar de kroon rennen, hadden geen betere kruising kunnen hebben dan de schattige en compacte knot die wordt afgezet door een nette ondersnijding. De fade geeft een gepolijst uiterlijk aan de look, maar alle aandacht wordt nog steeds getrokken door de opvallende set vlechten en knot.

19. De typische bun met gepolijste zijkanten

Op zoek naar een stoere, elegante en slimme all in one bun? Raak verslaafd aan deze stijl – de geschoren zijkanten die in de baard zijn vervaagd, zorgen voor strakke lijnen terwijl ze het gezicht benadrukken. Het lange haar op de bovenkant van het hoofd maakt een prachtige en moeiteloze hoge knot. Dit meesterwerk zal zeker een solide statement maken.

20. Rommelige Franse Vlecht Bun

Dit biedt de meest probleemloze kijk op de man bun. Een Franse vlecht hoeft niet erg netjes te zijn, en een rommelige knoop geeft de uitstraling van een nogal koele en ontspannen sfeer – een zorgeloos broodje in boheemse stijl … zou je niet willen dat je dat kon pronken ook?

21. Het Zuid-Franse Fade Haircut

Een nieuwe term voor jou? Eigenlijk is het Zuid-Franse kapsel nog maar eens een versie van de mohawk. Werd populair nadat Usher het al enige tijd sport. Het Zuid-Franse kapsel is een brede snit met de burst fade aan beide kanten. De bovenkant kan kort of lang zijn. In het laatste geval combineert het perfect met een paardenstaart of een bovenste knoop.

22. Taps toelopende man bun met korte zijkanten

Als je iets nieuws wilt proberen voor je ontgroeide lokken, overweeg dan de taps toelopende snit met een geleidelijke afname van de haarlengte. Om de stijl nog meer te upgraden, vraag je kapper om een geschoren ontwerp toe te voegen: een eenvoudige lijn of een ingewikkeld gesneden patroon. Waarom moet je eigenlijk bijna tweederde van je lokken afscheren? Allereerst zijn short sides en long top cuts nu een trend. Ten tweede maakt het het kapsel onderhoudsarm. Wat heb je nog meer nodig?

23. Hipster Messy Sokbroodje

Er bestaan verschillende knotstijlen voor langer haar – strak en rommelig, hoog en laag, netjes en pluizig, zakelijk of hipsterachtig. Om je eigen te vinden moet je veel experimenteren. Een ding dat we zeker weten, is dat een echt sexy mannen knot degene is die je haartextuur omarmt. Laat dus wat haarlokken uit je bovenste knoop steken, het ziet er heel natuurlijk uit.

24. Aziatische gevlochten knot met geschoren zijkanten

De meeste Aziatische mannen hebben dik getextureerd haar. Daarom dragen ze zo graag gevlochten kapsels met geschoren zijkanten. Om je haar te temmen, vlecht je verschillende cornrows aan de voorkant, begin je nog twee zijvlechten van het bovenste gedeelte. Maak het kapsel compleet met gewone 3-strengs vlechten. Maak een ‘lus’ knot en wikkel de gevlochten uiteinden rond de basis. Repareer alles grondig op zijn plaats. Om de stijl nog interessanter te maken, overweeg dan om nog een tint in je vlechten op te nemen.

25. Half-paardenstaartbroodje en lange baard

Wel of niet baarden? Dat is de vraag die de meerderheid van de mannen voortdurend achtervolgt. Als je gezichtshaar snel groeit, geniet dan van dit moment. Zorg er wel voor dat je de perfecte balans vindt tussen het haar op je hoofd en je kin. Het beste in deze stijl is de combinatie van medium lokken en lange baard. Nat effect is de tweede reden waarom we zo dol zijn op het volgende half up bun kapsel. Gebruik wat wax om dezelfde look te krijgen.

Broodjes zijn niet alleen voorbehouden aan de dames. Steeds meer mannen ontdekken dat ze even stijlvol zijn en met zoveel gemak en gratie de trend kunnen uitlokken. Maak gebruik van de bovenstaande stijlen als een gids om te kiezen welke knot haarsnit bij uw gezicht en haartype zou passen. In tegenstelling tot andere populaire hedendaagse kapsels, is de man knot zeer veelzijdig – het geeft zeker een voorsprong aan je look en het laat je niet achter met slechts één indruk – het kan zo nu en dan worden aangepast door je veranderende stemming.

Man bun met baard en geschoren zijkanten
Man knot voor lang dik haar
Man Box vlechten met geschoren zijkanten
Lange Top Geschoren Zijkanten Haar Man Knot
Man Knot voor Natuurlijk Haar
Dreads Bun Kapsel Voor Mannen
Natuurlijke man bun met burst fade
Lang haar Man Knot met Baard en line-up
Messy Man Bun met baard
Man bun met geschoren ontwerp
Aziatische lange top geschoren zijkanten kapsel
Mohawk Man Bun
Heren ondersteboven vlecht met een knot
Man knot met ondersnijding voor steil haar
Man Bun voor golvend haar
Kleine man knot en geschoren ontwerpen
Man Knot voor lang haar
Zwarte vlecht en knot met ondersnijding
Line-up Undercut met Man Bun
Medium gevlochten kapsel voor mannen
burst fade met knot
geschoren lijnondersnijding met langere bovenkant
heren donutbroodje met baard
geschoren zijkanten Aziatisch gevlochten broodje
medium semi bun en lange baard