3 krachtige manieren om uiensap te gebruiken voor haar en resultaten om te verwachten

Uien staan bekend om een aroma dat een sterke man zal laten huilen. Maar wist je dat uiensap je haar ook kan helpen groeien?

Ja, je leest het goed! Uiensap is gevuld met haargroeivoordelen, van het bestrijden van haaruitval tot het groeien van dikker haar! Dus, klop al je haardrankjes van tafel en maak ruimte voor een volledig natuurlijke en goedkope haargroei remedie! Ik ga de voordelen van uiensap voor haar met u delen.

Uiensap en uienwater bereid om op haar te gebruiken

Depositfoto’s / mirzamlk

Voordelen van het gebruik van uiensap voor haargroei

Uiensap heeft zoveel voordelen als het gaat om het kweken van gezond haar. Het smaakvolle sap zit vol met essentiële voedingsstoffen en vitamines die je haar helpen langer, dikker en sterker te worden. Hier zijn alle voordelen van het haargroeien die uienextract te bieden heeft!

Haargroei bevorderen

Uien zitten vol met zwavel, wat een vitale rol speelt bij het aanmaken van aminozuren in ons lichaam. In feite is de zwavel in een ui wat zijn tranentrekkende aroma creëert.

Keratine, waar haar van gemaakt is, verbruikt veel zwavel in groeiend haar. Door een uiensapbehandeling te gebruiken, geef je je hoofdhuid en haarwortels de keratine die het nodig heeft om te groeien. Een ander type haarvoedsel dat afkomstig is van uiensap is biotine, een noodzakelijke vitamine voor een gezonde huid, haar en nagels.

Van de remedie wordt ook gezegd dat het de bloedcirculatie van je hoofdhuid verbetert en zuurstof bevordert; beide zijn de eerste stappen die je lichaam neemt om je haar te laten groeien. Dus als je wat uiensap combineert met een goede hoofdhuidmassage, ben je op weg naar langer, gezonder haar!

Haaruitval behandelen

Als haaruitvalbeoefenaar gebruik ik al enkele jaren uiensap voor haargroei. Hoewel de geur een beetje onaangenaam kan zijn, vonden mijn klanten dat de resultaten de geur overtreffen.

Het sap in een ui helpt niet alleen je haar groeien, maar het is ook een oude ayurvedische praktijk waarvan bekend is dat het haaruitval stopt. Een van de vele voedingsstoffen in uiensap is een antioxidant genaamd catalase, die bijdraagt aan celgroei en genezing.

Ook gevonden in uiensap is een ontstekingsremmende flavonoïde genaamd quercetine. Het kan voorkomen dat je haar schade oploopt door luchtvervuiling en andere potentieel giftige elementen. Gecombineerde, antioxiderende, antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen in uiensap reinigen de hoofdhuid, verhelderen het haar en beschermen het. Dit is de reden waarom het een geweldige natuurlijke methode is voor de behandeling van droge hoofdhuid, roos en zelfs alopecia, ook bekend als haaruitval.

Hoe uiensap aan te brengen voor haargroei

U kunt elk van de voordelen die u zojuist hebt gelezen op 3 verschillende manieren krijgen. Je kunt het allemaal op zichzelf gebruiken of andere dingen mengen om het onderdeel te maken van je normale haarverzorgingsroutine. Hier zijn de beste doe-het-zelfrecepten om uiensap op je haar te gebruiken en het te laten groeien.

#1: Uienspoeling

Wanneer u het sap uit de uien haalt met behulp van een sapcentrifuge of blender, kunt u het combineren met water, appelciderazijn of zelfs een rijstwater om een versterkende haargroeispoeling te creëren. Voeg zuiveringszout of rozemarijnolie toe als een verhelderende boost voor roos of een droge hoofdhuid.

Hier is een video waarin ik laat zien hoe je een uien- en rijstwaterspoeling bereidt en aanbrengt en uitleg waarom het gebruik ervan zo’n geweldig idee is:

#2: Uienmasker

Er zijn twee manieren waarop je uien als haarmasker kunt gebruiken. Je kunt de ui in olie laten sudderen om de sappen vrij te maken en vervolgens zeven en afkoelen. Of je kunt het uiensap eerst extraheren met een blender en het vervolgens mengen tot een goede dragerolie zoals:

  • Olijfolie
  • Kokosolie
  • Avocado-olie

#3: Helemaal vanzelf

Week een wattenschijfje met het uiensap en breng het over je hele hoofdhuid aan totdat de hele hoofdhuid verzadigd is. Als je niet tegen de geur kunt, probeer dan lavendel, rozemarijn of eucalyptus toe te voegen, een van de beste haaroliën voor haar, voor nog meer haarvoordelen.

Laat het maximaal tien minuten intrekken en vervolgens shampoo en conditie zoals gewoonlijk. Wanneer je deze methode een week lang om de dag gebruikt, wordt gezegd dat het al binnen twee weken van kracht wordt!

Welke uien zijn het beste voor haargroei?

Witte en rode uien zijn beide goed voor de haargroei. Elk type lost echter verschillende haarproblemen op en heeft verschillende niveaus van vitamines en voedingsstoffen. Witte uien zorgen bijvoorbeeld voor meer zwavel dan rode. Dus voor nieuwe haargroei is wit de beste keuze.

Aan de andere kant verdelen rode uien meer sappen en bevatten ze meer antioxidanten en flavonoïden, wat betekent dat ze technisch voedzamer en bett zijner voor haaruitval.

Hoe lang duurt het voordat uiensap haar laat groeien?

Hoewel sommige mensen zo snel als in twee weken resultaten zien, is de gemiddelde tijd die het duurt voor uiensap om haar te laten groeien ongeveer 4-6 weken. Twee opmerkelijke haargroeistudies werden gedaan met uiensap waaruit blijkt dat de meeste proefpersonen dichter bij het 6-wekencijfer zaten.

Gedurende je hele leven gaat je haar door zijn eigen levenscyclus, dat zijn verschillende groeistadia. In de anagene fase groeit het snel. In de telogene fase gaat het haar echter slapen. Tijdens deze fase zal geen enkele remedie die je probeert je haar laten groeien.

Uiensap Voorzorgsmaatregelen

Om te beginnen, als je een allergie of ongevoeligheid voor uien hebt, moet je dit helemaal niet proberen. Ook op een gevoelige hoofdhuid zal het zwavelgehalte irritatie en wat roodheid veroorzaken.

Ten tweede, als er laesies of krassen op je hoofdhuid zijn, zal het uiensap steken. Dit is niet per se slecht, omdat uien helende antibacteriële eigenschappen hebben, maar het kan ongemakkelijk zijn. Dit is de reden waarom uiensap vaak wordt verdund met olie of water.

Vergeet niet dat bij het aanbrengen van uiensap, je haar gaat ruiken naar, nou ja, een ui. Verder kunnen de antimicrobiële eigenschappen en het zwavelgehalte een stekend gevoel op een gevoelige hoofdhuid veroorzaken.

Uien zitten boordevol essentiële voedingsstoffen voor haargroei en het is zelfs bekend dat ze haaruitval bestrijden. De biotine, zwavel en antioxidanten in uien versterken het haarzakje om gezonder, sterker haar te laten groeien.

Als je tegen de sensatie en geur kunt, kun je eenvoudig een ui sappen en deze om de dag een paar minuten rechtstreeks op de hoofdhuid aanbrengen als een pre-shampoo groeibooster. In de meeste gevallen zien mensen haargroeiresultaten in minder dan zes weken, dus het kan de moeite waard zijn!