3 manieren om je haar te laten vlechten met stap-voor-stap tutorial voor beginners

Opzichtige, reliëf Nederlandse vlechten zien er uiterst uitgebreid uit. Het is echter niet zo moeilijk om je eigen haar te vlechten als het op het eerste gezicht lijkt. In feite geloven veel vrouwen dat het gemakkelijker is om een omgekeerde Franse vlecht te maken (dit is wat een Nederlandse vlecht echt is) dan een Franse vlecht zelf. Hier is een handige stap-voor-stap Nederlandse vlecht tutorial die je zal helpen om er een talent voor te krijgen!

Dutch Braid vs French Braid

Een Nederlandse vlecht wordt ook wel een boxervlecht of een inside-out Franse vlecht genoemd. Als je weet hoe je je eigen haar kunt frans vlechten, ben je al bekend met het belangrijkste principe van Het Nederlandse vlechten: je creëert een klassieke driestrengsvlecht, waarbij je elke keer nieuw haar vanaf de zijkanten voedt voordat je de strengen kruist.

Het belangrijkste verschil is dat je de strengen onder elkaar moet kruisen, niet boven elkaar. Hierdoor zal de vlecht er verhoogd en zelfs licht los van staan – dat is wat een Hollandse vlecht zo bijzonder maakt.

Hoe doe je een eenvoudige Nederlandse vlecht

Oefen met het vlechten van een eenvoudige Nederlandse vlecht om je handen te laten wennen aan de routine; voel je dan vrij om te experimenteren met een verscheidenheid aan andere Nederlandse vlechtkapsels. Hoewel een Hollandse vlecht er op zichzelf prachtig uitziet, kun je de verhoogde lussen gemakkelijk versieren met bloemen, glitters of haarsieraden.

Single Dutch Braid Kapsel

Hier leest u hoe u uw eigen haar kunt vlechten:

Stap 1: Neem een stuk haar bovenop je hoofd en scheid het in drie strengen.

Stap 2: Houd de zijstrengen in je vuisten en haak de tegenovergestelde zijstreng onder de middelste streng met een wijs- of middelvinger. Pak vervolgens met een vrije hand wat haar van de zijkant en voeg het toe aan de streng die je zojuist hebt gehaakt.

Stap 3: Plaats nu de middelste streng in je vuist, breng deze naar de zijkant en beweeg onder de middelste streng om de tegenovergestelde zijstreng te haken. Gebruik vervolgens je vrije hand om er nieuw haar van de zijkant aan toe te voegen.

Herhaal hetzelfde proces keer op keer, steek de tribunes onder de middelste over en voeg nieuw haar toe vanaf de zijkanten. Houd je handen dicht bij de hoofdhuid en trek aan de strengen om een strakke vlecht te maken.

Stap 4: Wanneer je de nek van je hoofd bereikt, houd je de vlecht stevig vast met één hand en trek je de lussen met een andere. Dit maakt je vlecht volumineuzer en trendy. Werk het vlechten van een traditionele driestrengs vlecht af, trek aan de lussen en bevestig het uiteinde met een elastiek.

Trek haar aan de voorkant en style de voorste stukken om de look af te maken!

Hoe je je eigen haar stap voor stap kunt vlechten

Half-Up Half-Down Kapsel met Twee Mohawk Hollandse Vlechten

Een ander Nederlands vlechtkapsel, dat uiterst verleidelijk is, is een half-up half-down met een of twee mohawk Nederlandse vlechten erop. Een prachtig gestileerd frontaal gebied strekt ronde gezichten uit en maakt een interessante feestlook. Je kunt het ook gebruiken om de volwassen knallen te verbergen!

Half-Up Half-Down Kapsel met Twee Mohawk Hollandse Vlechten

Hier is een stapsgewijze handleiding voor het kapsel:

Stap 1: Doe een middelste afscheid, neem een stuk haar bij je haarlijn, begin met het middelste afscheid en eindig met waar je voorhoofd eindigt. Scheid het in drie strengen.

Stap 2: Vlecht een kleine Nederlandse vlecht die elke streng onder de middelste weeft en nieuw haar toevoegt terwijl je naar achteren beweegt.

Stap 3: Vlecht dezelfde Mohawk-vlecht aan de andere kant en speld de twee vlechten aan elkaar als voor een half-up half-down kapsel.

Stap 4: Maak de lussen los terwijl je de uiteinden van de vlechten stevig vasthoudt en draai ze in een kleine rommelige knot. Om dit te doen, neem je de pony die de uiteinden van je vlecht maken en breng je hem halverwege naar buiten; draai en speld vervolgens de lussen en verberg de haarpunten eronder.

Mohawk Dutch Braids in een Bun Kapsel Tutorial

Ondersteboven Nederlandse Vlecht

Nadat je hebt getraind om je eigen haar te vlechten, probeer dan het spel op te voeren en een omgekeerde Nederlandse vlecht te maken. Dit kapsel is moeilijker dan een traditionele vlecht en je zult je handen moeten laten wennen aan de nieuwe richting. Zodra je het echter onder de knie hebt, kan de omgekeerde vlecht in een knot je favoriete gevlochten updo-kapsel worden, vooral als je haar kort is en in een updo naar beneden valt!

Kapsel met een Upside Down Dutch Braid en een Knot

Hier leest u hoe u het kapsel kunt maken:

Stap 1: Draai je haar ondersteboven, neem een stuk haar bij je nek en scheid het in drieën om een Dutch Braid te beginnen.

Stap 2: Houd de zijstreng in je vuist, zet hem vast met je pink en pak de tegenovergestelde streng vast met je wijsvinger en een duim, bewegend onder de middelste streng. Laat voor het gemak de middelste streng bovenop rusten en gebruik je vrije hand om nieuw haar vanaf de zijkant te pakken. Voeg dit stuk toe aan wat je zojuist hebt gehaakt. Herhaal dit proces keer op keer totdat je de kroon bereikt.

Stap 3: Houd de vlecht stevig in één hand en trek aan de lussen. Als je haar kort is of als je een strakke Hollandse vlecht wilt, sla dan het trekken over. Bevestig het uiteinde van de vlecht die nu bovenop zit met een elastiek.

Stap 4: Breng de rest van je haar in een hoge paardenstaart en trek het haar aan de voorkant een beetje om body toe te voegen aan je ‘do’

Stap 5: Draai je pony in een rommelig broodje. Scheid je pony in twee gelijkmatige strengen en begin ze om elkaar heen te draaien. Wanneer de strengen zijn gedraaid, trekt u willekeurige stukken die de uiteinden stevig vasthouden en bevestigt u ze met een elastiek. Wikkel vervolgens de gedraaide pony in een rommelig broodje en zet hem vast met bobby pins.

Ondersteboven Nederlandse vlecht in een broodje Stap voor Stap Tutorial

Mohawk, ondersteboven en zelfs een eenvoudige Nederlandse vlecht zijn allemaal stijlvolle en ingewikkelde manieren om je haar te stylen. Als je gewend bent aan Frans vlechten, is het misschien ongebruikelijk om er strengen onder te kruisen, en je zult uiteindelijk merken dat je een Franse vlecht maakt in plaats van een Nederlandse. Abonneer je op ons kanaal en ga terug naar de video elke keer dat je vingers vergeten waar ze moeten bewegen en wat ze moeten pakken!