3 manieren om krullen lang mee te laten gaan, zelfs als je haar moeilijk te krullen is

We houden allemaal van het uiterlijk van losse strandkrullen, maar het kan een hele uitdaging zijn om krullen te maken die de hele dag meegaan. Velen van ons besteden uren aan het perfectioneren van de techniek van het krullen van ons haar thuis, maar worstelen nog steeds om een langdurig effect te bereiken.

Als je merkt dat je in de eindeloze strijd zit om je haar een krul te laten vasthouden, blijf dan lezen om meer te weten te komen over waarom dit een probleem kan zijn en welke 3 eenvoudige dingen gewoon de truc kunnen doen!

Waarom je haar geen krul vasthoudt

Er zijn mogelijk veel redenen waarom je haar niet gekruld blijft en het aanpakken ervan gaat de helft van de weg naar succes (of, vaak, alles). Laten we ze in meer detail bekijken:

U gebruikt niet de juiste producten

Als dit een voortdurende strijd voor u is geweest, overweeg dan welke producten u gebruikt en hoeveel u ervan gebruikt. Een van de belangrijkste factoren bij het krullen van rechte lokken is om je haar goed voor te bereiden. Je moet beginnen met een royale hoeveelheid mousse en een hittebeschermend middel voordat je je haar föhnt om het meer grip te geven. Een mousse is een product op alcoholbasis dat het haar gemakkelijker te stylen maakt door het vocht te verwijderen en je lokken een beetje te drogen, daarom is het het beste om het niet te vaak te gebruiken.

Als je van plan bent om je haar te krullen, is het overslaan van een conditioner of het gebruik van minder ervan ook een slimme zet. Dit laatste maakt het haar erg glad, dus het is moeilijker om textuur aan je lokken toe te voegen. Als je haar van nature recht en glad is, overlaad het dan met droogshampoo of een textuurspray om wat grip toe te voegen voordat je gaat krullen.

Als je op zoek bent naar een manier om je krullen in fijn haar te laten blijven, onthoud dan dat minder is meer de leidende regel is voor fijne haarstyling. Gebruik producten die licht en luchtig zijn en vermijd zwaardere vochtinbrengende producten voordat je gaat krullen. Als je haar te veel product bevat of producten die te zwaar zijn, zullen ze je haar verzwaren en zullen de krullen een stuk gemakkelijker plat vallen. Een John Frieda Volume Lift schuim voor lichtgewicht volheid zou een geweldige optie zijn om voor te gaan.

Uw Heat Tool laat u in de steek

De tools die je gebruikt spelen ook een grote rol in de levensduur van je stijl. Daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste gebruikt voor je haartype. Heat styling tools zijn er in keramiek of titanium en ze werken allebei op verschillende manieren. Keramische stylingtools verwarmen het haar van binnenuit en zijn geweldig op fijn haar omdat het een zachtere warmte produceert. Terwijl de titanium stylingtools het haar eerst op het oppervlak verwarmen en een agressievere warmte creëren, waardoor het beter is voor dik haar.

De juiste maat van de krultang is een ander belangrijk aspect. Krultang met een grote tongrootte zal lossere krullen creëren, welke vorm na een tijdje nauwelijks zichtbaar zal zijn op dik, koppig haar. Als je het moeilijk vindt om je haar te laten krullen, probeer dan een vatformaat te verkleinen en maak in de eerste plaats strakkere krullen.

De meeste krultangen zijn verkrijgbaar in stappen van 1/4″. Strijkijzers die ongeveer 1 ” zijn, werken het beste op de meeste haartypen. Hoe langer je haar is, hoe kleiner het strijkijzer dat je misschien wilt. Lang haar zal zichzelf verzwaren waardoor de krullen meer uitrekken en zal eerder vroeg dan laat resulteren in afgeplatte krullen.

Het is ook belangrijk om een tool te selecteren waarbij u de temperatuur onder controle hebt. Het is niet nodig om je haar te bakken om springerige krullen te krijgen. In feite zorgt een lagere temperatuur van 300-350 graden voor langdurigere resultaten. De te lage hitte kan echter een andere reden zijn waarom je er niet in slaagt om golven aan je haar toe te voegen. Als de krul zich niet binnen één of twee minuten vormt, moet je hete gereedschap meer – nou ja – heet zijn.

U slaat secties over

Een andere reden waarom je je haar niet krullend kunt maken, kan een onjuiste doorsnede van het haar zijn. Dit is vooral belangrijk bij dik haar. U moet echter zowel secties als subsecties nemen om krullen te bereiken die de hele dag meegaan, ongeacht uw haarlengte of -dikte.

Begin met het krullen van je haar vanaf de onderkant. Neem een sectie die begint aan de bovenkant van je oren en knip de rest vast zodat het je niet in de weg zit. Verzamel subsecties die niet groter zijn dan 1 “dik en werk rond je hoofd. Zodra het hele gedeelte is gekruld, kunt u uw volgende sectie nemen die begint aan de bovenkant van uw wenkbrauw. Herhaal het nemen van secties en subsecties totdat het hele hoofd compleet is. Bekijk deze tutorial over het krullen van haar voor visuals over sectie- en krultechnieken.

Hoe haar te sectieren voor curling

Hoe krullen te laten blijven

Nu, als je alle hierboven genoemde dingen correct hebt gedaan en je nog steeds moeite hebt om je haar een krul te laten vasthouden, kan je haar gewoon moeilijk te krullen zijn en moet je de extra mijl om het vast te houden. Lees verder om 3 nieuwe trucs te leren die misschien wel de truc doen om krullen in je koppige haar te krijgen.

#1: Laat de Krullen afkoelen

Je voelt misschien de drang om je vingers of je borstel door je haar te laten lopen om uniforme gekrulde klonten te scheiden, maar je moet het zo lang mogelijk weerstaan en wachten tot krullen volledig zijn afgekoeld. De natuurlijke oliën op je huid kunnen te veel zijn voor je vers gekrulde lokken en kunnen ervoor zorgen dat ze snel los en vlak worden. Voor betere resultaten wacht je in ieder geval tot je het hele hoofd hebt gekruld om je vingers door het haar te laten lopen.

Wachten tot het gekrulde haar afkoelt

#2: Pin Je Krullen

Als het laten afkoelen van de krullen op hun plaats gewoon niet genoeg doet voor je koppige haar, probeer dan de krullen aan de basis vast te pinnen, dicht bij de wortels nadat ze allemaal zijn voltooid. Dit kan eenvoudig worden gedaan met duckbill clips, of als je in de knel zit, bobby pins kunnen werken! Door dit te doen, kunnen je krullen in een strakkere positie afkoelen en helpt het echt om de krul af te dichten.

Pinning Curls Hack voor haar dat geen krul vasthoudt

#3: Spray Je Krullen

Weten hoe je een haarspray op de juiste manier kunt gebruiken, is een andere hack om krullen te krijgen die lang meegaan. Het mag alleen worden gebruikt nadat je haar is gekruld om te voorkomen dat de haarspray en je haar verbranden. Je kunt elke individuele krul sprayen met een aanraakbare hold hair spray nadat deze compleet is en nadat je hem op zijn plaats hebt gepind. Zodra je look compleet is, kun je het afmaken door een finishing hair spray of een met een sterkere hold te gebruiken.

Haren spuiten nadat het gekruld is

Je krullen lang mee laten gaan kan een uitdaging zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn! De volgende keer dat je je haar krult, let dan op hoeveel van de producten je gebruikt, de manier waarop je je haar verdeelt en probeer deze eenvoudige trucs eens. Het is gegarandeerd dat je langer durende krullen zult ervaren.