3 Mooie Knot Kapsels voor Fijn Haar

Een creatief knotkapsel is de ultieme manier om je fijne haar een vollere, elegantere look te geven – zonder je ziel te hoeven verkopen, zodat je je talloze haarproducten kunt veroorloven. Het enige dat je nodig hebt, is een paar professionele tips en trucs leren om het een vollere, audrey hepburn-geïnspireerde look te geven. Gelukkig delen we deze vandaag met je!

Lees verder om erachter te komen hoe een beetje draaien en trekken mooie knotkapsels kan creëren met volume dat je fijne haar nog nooit heeft gezien!

Drie knotjes voor fijn haar

#1: Elegante Bun Updo: stap-voor-stap tutorial

Stap 1: Begin met het scheiden van een klein deel van je haar aan de kruin van je hoofd en bind het vast met een klein elastiek. Zorg ervoor dat het niet te strak zit – door het een paar centimeter boven de kroon te binden, wordt de volgende stap gemakkelijker.

High Bun Updo: Stap 1

Scheid een klein stukje haar bij de kruin

Stap 2: Maak nu een gat vlak boven het elastiek en ’topsy staart’ het haar – draai het om en in deze opening. Zodra je een omgekeerde paardenstaart hebt, zullen we werken aan het creëren van de zo gewenste illusie van volheid. Trek iets aan de stukken langs de kruin om je haar een lift te geven, maar pas op dat je het niet te veel uit elkaar trekt. Het gewenste resultaat is een volumeboost van de wortels met behoud van een nette, elegante uitstraling. Besprenkel het lichtjes met haarlak om het extra glad te houden. Weet je niet zeker voor welke haarlak je moet gaan? Onze shortlist van beste haarlakjes zal helpen!

High Bun Updo: Stap 2

Maak een gat vlak boven het elastiek, en ’topsy tail’ het haar

Stap 3: Pak het haar van de achterkant van je hoofd en borstel het naar beneden met een fijne kam om ervoor te zorgen dat de klitten eruit zijn. Trek je haar omhoog en borstel het in opwaartse bewegingen om van de knikken af te komen, en zet je paardenstaart vast met een elastiek en een paar bobby-pinnen (ook bekend als DIY hair bungee). Wat je wilt doen, is jezelf een haar bungee bereiden door het elastiek in twee bobby-pinnen te haken. Plaats de eerste pin aan de rechterkant in je paardenstaart en wikkel het elastiek vervolgens een paar keer om je paardenstaart. Schuif de tweede bobby pin in de paardenstaart om hem op zijn plaats te houden. Houd de paardenstaart omhoog en spuit er een scheutje haarlak onder om te voorkomen dat er later knikken of flyaways verschijnen.

High Bun Updo: Stap 3

Trek haar omhoog en zet een paardenstaart vast met een elastiek

Stap 4: Een elastiek ziet er niet al te esthetisch uit, dus we gaan ervoor zorgen dat niemand weet dat het er is! Pak het haar dat je aan de bovenkant van je hoofd hebt gebonden en wikkel het om de paardenstaart, van rechts naar links. Zodra dat is gebeurd, bevestig je het haar onder de paardenstaart met twee bobby-pinnen, waardoor een kruispatroon ontstaat.

High Bun Updo: Stap 4

Pak het haar dat je hebt vastgebonden en wikkel het om de paardenstaart

Stap 5: De volgende stap – het terugkrabbelen van de paardenstaart – is cruciaal om je knot langer vol te houden. Scheid een gedeelte van de bovenkant van de paardenstaart en plaag het met een fijne borstel. Ga door met het scheiden en plagen van kleine strengen van de paardenstaart, totdat je de hele paardenstaart hebt teruggekaatst.

High Bun Updo: Stap 5

Scheid een bovenste gedeelte van de paardenstaart en plaag het

Stap 6: Neem nu het bovenste deel van je paardenstaart en vorm een ‘donzig’ knotje. Zet het vast met een klein elastiek en strijk de rest van de paardenstaart glad met je vingers om ervoor te zorgen dat de strengen mooi recht zijn.

High Bun Updo: Stap 6

Vorm een ‘fluffy’ knotje uit het bovenste deel van je paardenstaart

Stap 7: Zodra je je haar in een losse knot hebt gebonden, gebruik je de rest van de paardenstaart om de basis van de knot te wikkelen, waarbij je het elastiek en de pinnen mooi verbergt. Het is niet nodig om het te strak te wikkelen – losse knot geeft je haar er dikker uit. Neem ten slotte de uiteinden van de paardenstaart, stop ze onder de basis en zet ze vast met een paar bobby-pinnen. Werk af door de voorste stukken van je haar te krullen met een krultang of stijltang om ze een elegantere uitstraling te geven.

High Bun Updo: Stap 7

Wikkel de rest van je paardenstaart om de basis van het broodje

Elegante Bun Updo

Elegante Bun Updo

Elegante Bun Updo Tutorial

#2: Pull-Through Low Bun: stap-voor-stap tutorial

Stap 1: Begin met het borstelen van je haar met een borstel voor zwijnenharen om gladde en knoopvrije lokken te garanderen. Scheid vanaf de rechterkant van je hoofd het bovenste deel van je haar en bind het met een klein elastiek.

Pull-Through Low Bun: Stap 1

Scheid vanaf de rechterkant van je hoofd het bovenste deel van je haar en bind het met een klein elastiek

Stap 2: Net als bij het vorige kapsel – je wilt to trek door (’topsy tail’) de paardenstaart. Zodra de strengen naar binnen zijn, trek je er iets aan om een beetje los te maken. Herhaal deze twee stappen aan de linkerkant – bind het bovenste deel van je haar vast met een klein elastiek, trek door de kleine paardenstaart en geef de lokken een beetje trekje om los te maken.

Pull-Through-Low-Bun: Stap 2

‘Topsy tail’ de paardenstaart

Stap 3: Pak nu het haar uit het midden van je hoofd en herhaal dezelfde stappen, waarbij je ook aan de lokken trekt om de stijl een volumeboost te geven.

Pull-Through Low Bun: Stap 3

Pak het haar uit het midden van je hoofd en herhaal dezelfde stappen

Stap 4: Neem vervolgens het haar dat zich tussen de middelste topsy staart en die aan de rechterkant bevindt, inclusief het voorste gedeelte van je haar – en bind het met een klein elastiek. Keer het op dezelfde manier om als voorheen – deze kleine truc helpt ons om een meer volumineus, retro-geïnspireerd kapsel te bereiken. Herhaal dezelfde stap aan de linkerkant.

Pull-Through Low Bun: Stap 4

Neem het haar dat naar beneden zit tussen de middelste topsy staart en die aan de rechterkant, en bind het met een elastiek

Stap 5: Hetzelfde principe zal van toepassing zijn als je naar het midden van je nek gaat – blijf het haar dat je paardenstaarten omringt binden met een elastiek en trek het vervolgens door – totdat je geen haar meer hebt aan de zijkanten en alleen het haar in het midden van je nek overhoudt.

Pull-Through Low Bun: Stap 5

Blijf het haar dat je paardenstaarten omringt vastbinden en naar het midden van je nek bewegen

Stap 6: De volgende stap is het creëren van een illusie van een dik uitziende vlecht. Dit is een prachtige kleine truc voor meisjes met fijn haar – wil niet iedereen af en toe een voller uitziende vlecht? Pak het haar van de zijkanten van de paardenstaart, bind het met een elastiek en keer het vervolgens om. Trek het iets uit elkaar om het er voller en losser uit te laten zien – en herhaal dezelfde stappen totdat je bij het einde van je haar komt. Zodra de vlecht klaar is, bind je deze vast met een elastische band.

Pull-Through Low Bun: Stap 6

Pak het haar van de zijkanten van de paardenstaart, bind het met een elastiek en keer het vervolgens om

Stap 7: En nu, de meest opwindende stap – het veranderen van de vlecht in een mooie, elegante knot! Vouw het voorzichtig op en breng het naar de achterkant van je hoofd. Eén bobby-pin moet het op zijn plaats bevestigen – maar gebruik er twee als dat nodig is. Draai de uiteinden van de vlecht om je vingers en gebruik een paar bobby pinnen om het onder de knot vast te zetten. Als er nog haar over is in de nek van je nek , rol het dan op en bevestig het aan de basis van de knot met een paar bobby-pinnen. Spritz het met haarlak om je kapsel langer mee te laten gaan – en je hebt een prachtige pull-through lage knot!

Pull-Through Low Bun: Stap 7

Vorm een knot met bobby pins

Pull-Through Lage Bun

Pull-Through Lage Bun

Pull-Through Low Bun Tutorial

#3: Twisted Side Bun: stapsgewijze zelfstudie

Stap 1: Scheid een klein stukje haar aan de rechterkant van je hoofd – dat zal een tijdje niet worden aangeraakt. Neem nu het resterende haar en bind het aan de rechterkant van je hoofd (met behulp van een DIY-haarbubbel die we eerder hebben leren maken!). Dit is een handig trucje om ervoor te zorgen dat de paardenstaart niet gaat hangen. Pin de eerste bobby pin in het midden van de paardenstaart, wikkel het elastiek een paar keer om de paardenstaart – en schuif de tweede bobby pin erin om hem op zijn plaats te bevestigen. Trek vervolgens iets aan het bovenste deel om te voorkomen dat het haar levenloos aan de bovenkant van je hoofd blijft plakken – dat is niet de look die we nastreven!

Twisted Side Bun: Stap 1

Neem een klein stukje haar aan de rechterkant, speld een bobby pin in het midden van de paardenstaart en wikkel het elastiek eromheen

Stap 2: Verdeel vervolgens de paardenstaart in drie gelijke delen. We zullen met deze drie secties werken om volledige en los uitziende touwdraaivlechten te creëren – de essentie van dit elegante kapsel. Vaak gezien als ingewikkelder dan ze zijn (misschien vanwege hoe geavanceerd ze eruit zien!), Zijn gedraaide touwvlechten eigenlijk vrij eenvoudig. Neem de eerste streng en verdeel deze in twee gelijke delen. Draai elke streng naar rechts en steek vervolgens de rechterstreng over de linker, waardoor het patroon van een gedraaide touwvlecht ontstaat.

Twisted Side Bun: Stap 2

Verdeel de paardenstaart in drie gelijke delen en maak draaiingen

Stap 3: Ga door met vlechten door de rechterstreng over de linker te kruisen, af en toe aan de haarlokken te trekken om grotere, lossere lussen te creëren (maar pas op dat je hem niet helemaal uit elkaar trekt). Wanneer je aan de strengen trekt, zorg er dan voor dat je de uiteinden stevig vasthoudt. Zodra het touw twist vlecht is gedaan, bevestig het uiteinde van de vlecht met een klein elastiek.

Twisted Side Bun: Stap 3

Ga verder met vlechten over de rechterstreng over de linker, vastzetten met elastieken

Stap 4: Herhaal dezelfde stappen met de andere twee delen van je paardenstaart en verander ze allebei in losse gedraaide touwvlechten. Werk af met een beetje haarlak om een gladdere look en een langer durend kapsel te creëren.

Twisted Side Bun: Stap 4

Ga door met dezelfde stappen voor andere strengen

Stap 5: Laten we nu onze aandacht richten op het voorste gedeelte van het haar. Het principe is hetzelfde – verdeel het in twee gelijke delen, draai vervolgens beide naar rechts en kruis de rechter over de linker totdat je vlecht klaar is. Vergeet niet om aan de lussen te trekken terwijl je de uiteinden vasthoudt om een vollere look te creëren.

Twisted Side Bun: Stap 5

Verdeel het voorste deel van het haar in twee gelijke delen en draai beide naar rechts

Stap 6: Neem de eerste van de drie touwvlechten en rol deze in een losse, bloemrijke knot. Eenmaal in de vorm van een mooie, luchtige knot, gebruik je een of twee bobby-pinnen om het op zijn plaats te bevestigen.

Twisted Side Bun: Stap 6

Maak een losse knot, vastzetten met bobby pinnen

Stap 7: Pak de tweede vlecht en voeg deze toe aan het broodje, wikkel het rond de eerste vlecht, zodat het broodje er nog voller uitziet. Bevestig het op zijn plaats met een bobby-pin, maar zorg ervoor dat je het goed verbergt – bobby-pinnen zijn een geweldig hulpmiddel en kunnen er cool uitzien, maar we willen ze niet uit dit specifieke kapsel zien prikken. Neem de derde vlecht en rol deze om je vingers, waardoor een klein knotje ontstaat. Voeg het nu toe aan de onderkant van de grotere knot en bevestig het op zijn plaats met een paar bobby-pinnen.

Twisted Side Bun: Stap 7

Pak de tweede vlecht en voeg deze toe aan het broodje

Stap 8: Pak ten slotte de vierde gedraaide touwvlecht van voren en neem deze op in de knot en wikkel deze losjes rond van boven naar beneden (of van links naar rechts). Dat ziet er toch prachtig uit?!

Twisted Side Bun: Stap 8

Neem de vierde gedraaide touwvlecht op in de knot

Twisted Side Bun

Twisted Side Bun

Twisted Side Bun Tutorial

Video Tutorial Hoe maak je 3 Bun Kapsels voor fijn haar

Kies de juiste toolkit

Het maken van deze kapsels is geen rocket science met een gemakkelijk te volgen videozelfstudie, maar je kunt je afvragen of er nog andere geheimen zijn die we kunnen delen om je fijne haar er op zijn best uit te laten zien. En – dat doen we! Om je haar een extra boost te geven, wil je misschien een beetje hulp bij het stylen van producten. Niet zomaar producten, maar producten die daadwerkelijk het werk doen en je haar een langdurige volumeboost geven.

Gelukkig kennen we precies de juiste toolkit die zal helpen bij het maken van deze mooie kapsels. De producten die we hebben gekozen, werken perfect voor alle drie de updo’s, waardoor het haar er voller uitziet en de kapsels langer meegaan.

  • Nexxus Diametress Volume Shampoo. Als je haar plat en fijn is, zal volumineuze shampoo je beste vriend zijn. Deze Nexxus shampoo, verrijkt met groene thee, zal de diameter van elke haarlok vergroten, waardoor je haar er serieus dik uitziet.
  • John Frieda Luxe Volume Blow Out Spray. Deze blow-out spray is een zegen voor degenen die niet gezegend zijn met dikke, volumineuze lokken die we constant op haarmodellen zien. Geactiveerd door warmte geeft de spray je haar een zichtbare boost – en vormt de perfecte basis voor een volumineus knotkapsel.
  • Herbal Essences Body Envy Volumizing Hairspray. Laat je stijl langer meegaan met deze citrusgeurende, 24-uurs hold haarlak van Herbal Essences. Spritz het lichtjes over je afgewerkte kapsel of tussen de treden om een glad, langdurig en vliegvrij kapsel te garanderen.

Met deze volumeverhogende trucs kan een knotkapsel zelfs het fijnste haar transformeren in een elegante, volumineuze updo.

Leren om een knotkapsel te creëren waardoor je haar er vol leven uitziet, kan levensveranderend zijn voor iemand die ultrafijn, levenloos haar heeft. Waarschijnlijk een van de meest veelzijdige kapsels die er is, een elegante knot zal een accessoire zijn dat je kunt ‘dragen’ voor elke speciale gelegenheid, van een chique avondaangelegenheid tot een verfijnde bruiloft.

En – vergeet niet dat deze kapsels gemakkelijker te maken zijn op fijn haar dan op zeer dik (en vaak moeilijk te beheren) haar … dus prijs jezelf gelukkig!