3 soorten Franse vlecht met stapsgewijze zelfstudies voor beginners

Leren frans vlechten is als leren fietsen: als je deze essentiële vaardigheid eenmaal onder de knie hebt, zul je dit mooie en praktische kapsel gemakkelijk voor elke gelegenheid gebruiken. Als je nog steeds niet weet hoe je je eigen haar moet fransvlechten, zijn we hier om dit verkeerd te corrigeren.

Volg de videozelfstudie om te leren hoe je een, dubbele en voorste Franse vlecht kunt maken en lees verder voor meer hacks en visuele handleidingen:

Bereid je haar voor op vlechten

Je hebt vast wel eens gehoord dat je vet haar nodig hebt om het te kunnen vlechten. Er zit een kern van waarheid in, want shampoo daghaar is (hopelijk) erg zacht en strak en glijdt uit je handen tijdens het vlechten. Je moet echter niet per se wachten tot het haar vettig wordt om je eigen haar te vlechten; spray het gewoon met een haarlak of textuurspray om het gehoorzamer te maken.

Als je haar fijn en steil is, plaag je haar om meer volume bij de wortels te krijgen: werk in secties, steek de kam in je haar op ongeveer een centimeter afstand van je hoofdhuid en duw het naar beneden. Borstel vervolgens voorzichtig en strijk de bovenste lagen glad, zodat ze geen zichtbare plaag hebben.

Als je een gevlochten kapsel plant voor een speciale gelegenheid, overweeg dan om je haar te krimpen of wat hairextensions te krijgen om een dikke en volumineuze Franse vlecht te krijgen.

Hoe te French Braid op jezelf

Degenen die al weten hoe ze Franse vlechten moeten doen, maken het proces supereenvoudig – je pakt gewoon nieuw haar aan de zijkanten en vlecht ermee, zeggen ze. Als je een beginner bent, kan zo’n aanbeveling je gek maken, omdat het onmogelijk lijkt om tegelijkertijd nieuw haar vast te houden en te pakken.

Laten we eens kijken hoe je je vingers het beste kunt gebruiken:

  • Je kunt drie strengen vasthouden die één streng tussen je wijsvinger en een duim houden, en de andere twee – in je vuist (laat ze in de lus tussen de wijsvinger en een duim liggen en zet ze vast door op een middelvinger, een ringvinger en een pink te drukken, of slechts één pink als je het comfortabeler vindt).
  • Om de strengen te kruisen en de zijstreng van de ene hand naar de andere te plaatsen, laat je je wijsvinger werken als een haak om eraan vast te pakken en naar het midden te trekken (je kunt de wijsvinger buigen om de standaard vast te houden of drie vingers gebruiken en je strengen vasthouden zoals je een pen zou vasthouden). Laat vervolgens de streng los die in het midden zat.
  • Je hoeft de zijstreng niet vast te houden, waaraan je vanaf de zijkanten nieuw haar toevoegt; je kunt het laten vallen en blenden met de rest van je haar. Gebruik je duim dus als een staartkam om een gelijkmatig stuk van de zijkant te scheiden om het aan je vlecht toe te voegen. Laat het in je vuist rusten terwijl je met je wijsvinger een tegenoverliggende zijstandaard vastpakt. Dat is wanneer je de middelste streng die het heeft achtergelaten kunt loslaten en een vrije hand krijgt om hetzelfde proces van een andere kant te herhalen.

Vrouw die laat zien hoe je je eigen haar kunt frans vlechten

Train het proces van het plaatsen van strengen van de ene hand naar de andere en het meerdere keren vastpakken van nieuw haar van de zijkanten. Train vervolgens om de meest populaire Franse vlechtkapsels te maken die we hieronder stap voor stap beschrijven.

Een Franse Vlecht Tutorial

Een enkele Franse vlecht is tijdloos; de nieuwste trend is echter om het een beetje los te houden en aan de secties te trekken tijdens het vlechten. Nadat je hebt geleerd hoe je Frans moet vlechten, zal het geen probleem zijn om het strakker of losser te maken.

Losse Franse Vlecht Kapsel

Dus, hier is hoe je dit stap voor stap doet:

Stap 1: Neem een stuk haar aan de voorkant van je hoofd en scheid het in drie strengen.

Stap 2: Kruis ze een keer als in een klassieke vlecht en plaats de zijstrengen over de middelste.

Stap 3: Ga door met vlechten en voeg nieuw haar toe van de zijkanten aan de zijlijn voordat je het oversteekt.

Stap 4: Wanneer u de nek van uw hoofd bereikt, trekt u voorzichtig aan de secties om de vlecht los te maken. Ga vervolgens verder met het vlechten van een klassieke driestrengs vlecht met het resterende haar.

Stap 5: Wanneer je de uiteinden bereikt, bevestig je de vlecht met een elastiek en trek je aan de onderste delen om ze ook los te maken.

Pro tips: Houd je handen heel dicht bij je hoofdhuid zodat de vlecht gelijkmatig is en niet uit elkaar valt. Een andere fout is om de vlecht te beginnen als een half-up, half-down kapsel: je hoeft het haar niet van de zijkanten te pakken in het eerste stuk dat je scheidt.

Franse Vlecht Stap voor Stap Tutorial

Franse Vlecht Pigtails Tutorial

Franse vlechtvarkens maken nu een comeback, waarbij veel beroemdheden het kapsel omarmen tijdens de quarantaine. Of je er nu voor kiest om dubbele vlechten te dragen als een kale schattige hairstyle naar het werk, de manier om grijzend haar in de overgang te mengen of een beschermend kapsel om thuis te dragen, het is misschien de beste tijd om te leren hoe je Franse vlechtvarkensstaarten op jezelf kunt doen.

Pigtail French Braids Kapsel

Hier zijn de stappen die u moet volgen:

Stap 1: Maak een gelijkmatige middenscheiding over je hele hoofd. Bevestig een deel met een elastiek of een clip: je begint er pas aan te werken nadat je klaar bent met het vlechten van de eerste vlecht. Je kunt de face-framing stukken ook vanaf het allereerste begin scheiden; als je pigtails panty’s zijn, kun je ze niet trekken zonder het kapsel te verpesten.

Stap 2: Neem het voorste stuk haar en scheid het in drie strengen. Kruis ze vervolgens een keer als in een klassieke vlecht en plaats de zijstreng over de middelste.

Stap 3: Ga door met vlechten en voeg nieuw haar toe van de zijkanten aan de zijlijn voordat je het oversteekt.

Stap 4: Vlecht dicht bij je oor. Wanneer je de nek bereikt en geen haar hebt om toe te voegen, is het niet meer nodig om je hand omhoog te houden; breng het naar voren en ga verder met het vlechten van een klassieke driestrengs vlecht met het resterende haar.

Stap 5: Bevestig de vlecht met een elastiek en trek aan de secties als je wilt dat ze er losser en volumineuzer uitzien.

Stap 6: Herhaal hetzelfde proces om een vergelijkbare Franse vlecht aan de andere kant van je hoofd te vlechten.

Pro tips: Je kunt beginnen met een klein gedeelte en een pigtail-vlecht hebben die begint met het tussenliggen van dunne strengen; of neem een grotere brok (zoals we deden), en de vlecht ziet eruit alsof hij echt aan de bovenkant begint, niet al aan de voorkant van je haar. Welke stijl je ook verkiest, zorg ervoor dat dit eerste stuk diagonaal is gericht vanaf het begin van je middelste afscheid. Houd je handen heel dicht bij je hoofdhuid om de vlecht strak en gelijkmatig te maken.

Pigtail Franse vlechten stap voor stap tutorial

Franse vlecht vooraan met een lage bun stap voor stap

Een andere populaire manier om op jezelf te vlechten is het vlechten van een franse vlecht aan de voorkant. Je kunt het gebruiken om de knallen te verbergen of het haar van je gezicht weg te trekken. Nadat je een franse vlecht aan de voorkant hebt gemaakt, kun je deze onder je haar spelden, naar de hoge paardenstaart brengen of naast de lage knot spelden, zoals hieronder te zien is.

Voorste Franse vlecht in een lage knot kapsel

Hier is een stapsgewijze zelfstudie die u zal helpen het kapsel te maken:

Stap 1: Scheid ongeveer een centimeter van je haar van de zijscheiding naar het andere oor. Knip de rest van je haar zodat het niet interfereert tijdens het vlechten.

Stap 2: Neem het gedeelte dat zich het dichtst bij de zijscheiding bevindt en scheid het in drie strengen. Steek vervolgens de zijstrengen over naar het midden zoals in een traditionele vlecht.

Stap 3: Ga door met vlechten, beweeg naar de zijkant en voeg nieuw haar toe aan de zijstreng voordat je het oversteekt naar het midden.

Stap 4: Als je geen haar meer hebt om in te voeden, eindig dan met het vlechten van een traditionele driestrengs vlecht. Trek de lussen naar de zijkanten en zet het uiteinde vast met een elastiek.

Stap 5: Maak een lage paardenstaart van het resterende haar. Trek een beetje aan je haar om volume toe te voegen; speld vervolgens het uiteinde van je vlecht vast aan de paardenstaartbasis.

Stap 6: Draai de paardenstaart in een knot en zet hem vast met een elastiek en bobbybakken. Trek het vervolgens naar de zijkanten om volume en bedoelde rommeligheid toe te voegen. Style de voorste stukken om een afgewerkte look aan het kapsel toe te voegen.

Voorste Franse vlecht en een lage bun stap voor stap tutorial

De eerste poging om een Franse vlecht te maken is misschien niet je beste – de strengen kunnen losvallen en de ongewenste lussen in de buurt van de nek kunnen verschijnen. Raak niet ontmoedigd – oefening baart kunst! Het geheim is om je haar stevig vast te pakken en strak te vlechten, zelfs als je een los gevlochten kapsel nastreeft.

Vond je onze gids leuk? Like en reageer op onze tutorial en abonneer je op ons kanaal!