30 Elegante Franse Vlecht Kapsels

Franse vlechtkapsels zijn tijdloze klassiekers en ze zijn perfect voor zoveel gelegenheden. Van stijlvolle zaken in de avond en bruiloften tot ontspannen dagen in de stad, Franse vlechten, visstaarten en Nederlandse vlechten zullen uw outfit begeleiden en aanvullen. Het enige dat u hoeft te doen, is een paar vlechttechnieken onder de knie te krijgen en vervolgens een beetje creatief te worden.

Table of Contents

Verse Franse vlechtupgrades

De meeste van de volgende stijlen met Franse vlechten zijn vrij eenvoudig zelf te doen. Stel dus geen geweldige kans uit om je dagelijkse looks te diversifiëren met een aantal creatieve en echt inspirerende gevlochten ideeën!

Gerelateerd bericht: Hoe te French Braid op je eigen haar voor beginners

#1: Moeiteloze zijvlecht

Wie zegt dat je al je haar moet vlechten? Het is gemakkelijk om een zijvlecht te doen, zelfs in de Franse stijl. Het helpt om een extreem deel te hebben, maar het hangt allemaal af van de look die je wilt. Dit is een van de gemakkelijkste Franse vlechtkapsels voor lang en middellang haar.

#2: Melkmeisje vlechten voor de winst

Noem ze wat je wilt – melkmeisjesvlechten, een gevlochten hoofdband, een kroon – maar elke naam resulteert in dezelfde schattige ‘do’. Dit is ideaal voor tweededagshaar, plus je zult prachtige golven hebben wanneer je de vlechten ontrafelt.

#3: Verdrievoudig de vlechten

Het is de moeite waard om vlechttechnieken en al hun variaties te leren, vooral degenen die het beste werken voor je haarlengte en textuur. Waarom? Want er is eerlijk gezegd geen ander kapsel dat voor zoveel verschillende stijlen kan werken. Als je lang, dik haar hebt, kan het handig zijn om je vlechten een beetje te scheiden. Dit is een opvallende kijk op de traditionele stijl en het komt allemaal samen in een perfecte vlecht. Winnen!

4: Zijpaardenstaart met een Twist

Zijpaardenstaarten hebben een belangrijk moment, maar alles wat je kunt doen om de throwback uit de jaren ’80 aan te kleden, wordt zeker aangemoedigd. Vlechten en paardenstaarten gaan prachtig samen, maar als je een watervalvlecht kunt beheren, is dat nog beter. Het opnemen van twee Franse vlechten in je ‘do’ is nooit een slechte zaak.

#5: Een vlecht met alles

Serieus, er is hier veel aan de hand. Daarom zijn vlechten zo populair – ze zijn eenvoudig, dus ze kunnen veel aan. In dit geval cirkelt een gevlochten hoofdband boven een ingewikkeld gestructureerde knot. Dit is een mooi updo-idee voor prom, Homecoming, een bruiloft, een eerste date – eigenlijk elke speciale gelegenheid.

#6: Rondom en ondersteboven

Hier is nog een fantastische, elegante updo voor elk evenement dat om een killer look vraagt. Dit is verbluffend, maar hoewel het kan betekenen dat je veel tijd doorbrengt met je armen omhoog terwijl je poseert tussen twee strategisch geplaatste spiegels, is het de moeite waard. De omgekeerde vlecht is opvallend genoeg, maar de manier waarop het een dikke, prachtig gevormde knot blijft omcirkelen is echt een beetje magisch.

#7: Ware ingewikkeldheid van vlechten

De Franse vlecht is een tijdloos maar veelzijdig kapsel dat het gamma loopt tussen Boho chic en klassiek elegant, evenals elke stijl ertussen. Het is niet langer alleen voor lang haar, je moet gewoon een beetje inventief worden. Vlechten is als een kunstvorm en sommige technieken zijn moeilijk te leren. De delicate zijvlechten vereisen een andere methode om die mooie, gekoppelde look te krijgen, hoewel de halve vlecht in het midden een klassieke, vrij perfecte Franse vlecht is. Houd er echter rekening mee dat als je eenmaal een paar van de belangrijkste Franse vlechtkapsels hebt geleerd, al het andere gemakkelijk is.

#8: Gekroond in vlechten

Op ochtenden dat je wakker wordt met een beetje vorstelijk en koninklijk gevoel – wat overigens elke dag zou moeten zijn – waarom zou je jezelf dan niet kronen? Met of zonder de paardenstaart, een kroon gemaakt van vlechten is een prachtige look. Het is geweldig voor het verbergen van tweededagshaar, het is het hoogtepunt van Boho chic, maar het is elegant genoeg voor op kantoor en gemakkelijk genoeg voor drukke ochtenden.

#9: Half en Half en Half

Oké, dus de wiskunde werkt niet, maar de beschrijving is nog steeds logisch. Dit kapsel is half omhoog, en dat deel is half gevlochten en half gedraaid tot een rommelige knot. Het werkt echt, hoewel het een beetje … inventief, zeg maar.

#10: Twee in één

Dit is een grillige kijk op de dubbele Franse vlecht, en elk stukje ervan is behoorlijk prachtig. Twee zijvlechten komen samen bij de nek en de vlecht gaat verder als een enkele gevlochten staart. Zo mooi!

#11: Rond en rond de kroon

Dit is een next-level kroon. Deze vlecht omcirkelt het hoofd van dit mooie meisje perfect. Het gaat waarschijnlijk om veel pinnen, maar kijk naar het resultaat! Het is kostbaar, tot aan de piekerige ranken die naar beneden vallen.

#12: Ingewikkeld maar stiekem gemakkelijk

Er zijn eigenlijk verschillende manieren om zoiets te doen. Op zijn own, je kunt eenvoudig twee zijvlechten of een gevlochten kroon maken en deze goed vastpinnen. Trek voor de wendingen enkele strengen los van onder de vlechten, begin ze strak maar gelijkmatig te draaien, te beginnen waar de vlecht begint, en speld ze op in dit ontwerp of een ander naar keuze. Dit is ook iets dat je zou kunnen proberen met weven, zelfs als je kleine secties hebt gebruikt voor de wendingen.

#13: Vergaderen in het Midden

Er zijn zoveel Franse vlechtkapsels om te proberen, maar ze zijn ook gemakkelijk te maken. Wanneer je aan het rommelen bent, uit verveling met je haar speelt, probeer dan een vlechttechniek te bedenken. Enkele van de eenvoudigste Franse vlechtstijlen zijn de mooiste. Het verbinden van twee zijvlechten en ze blijven vlechten is eenvoudig, maar altijd on-point. Deze stijl is de exacte definitie van moeiteloze elegantie.

#14: Een drievoudige bedreiging

Hier is een prachtige stijl die misschien een minuut duurt om onder de knie te krijgen, maar je zult er veel gebruik van maken. Drie vlechten pakken drie keer de punch, maar ze zijn zo klein, delicaat en prachtig vastgepind dat ze recht uit Rivendale lijken. Protip: Franse vlecht knalt met dit idee, en ze zullen niet zo veel op je zenuwen werken.

#15: Vintage-geïnspireerde vlechten

Deze stijl heeft een zeer retro randje. Iets ervan doet denken aan de overwinningsrollen van de jaren 1930 en ’40, wat geen slechte zaak is. Begin je zijvlechten hoog op je kruin, zo dicht mogelijk bij je wortels, en om wat meer structuur te krijgen, geef je ze een kleine draai als je ze met je paardenstaart verbindt.

#16: De beste haarhoofdband ooit

Dit is geen kapsel, het is een kunstwerk. Dit is een van de meest inventieve Franse vlechtkapsels ooit gemaakt. De structuur van het vlechten lijkt bijna op breien. Er zijn eigenlijk verschillende texturen – het gladde plakje van de knallen, de vlecht zelf en de crosshatch van haarsecties erin getrokken. Gewoon ongelooflijk indrukwekkend, en het broodje is de donut op de taart – bij wijze van spreken.

#17: Wanneer pinnen alles is

Zien? Vlechten werken zelfs voor kort haar. Zij- of melkmeisjesvlechten kunnen het beste werken voor sloten zoals deze, aan de kortere kant van medium. Het haar dat je vrij laat van de vlechten kan daadwerkelijk helpen bij het veilig pinnen.

#18: Boho Goes Elegant

Als je ooit je kenmerkende Boho-stijl er een beetje scherper uit wilt laten zien, is een paardenstaart echt alles wat nodig is. Het wikkelen van haar rond de basis van de pony is aan te raden, en dit is zeker een ‘do die er beter uitziet met een bult voor volume.

#19: Mooie, Mooie Pigtails

Eigenlijk zijn dit pigtails van een heel ander niveau. Om dit soort lengte te krijgen, moet je misschien proberen te vlechten met weefsel, of je kunt het gewoon laten werken voor je lengte. Wat je ook doet, probeer je Franse vlecht de structuur na te laten bootsen die je hier ziet.

#20: De perfecte Pixie Braid

Ziet ze er niet uit als een pixie? Die hoofdband, de snit, die losse krullen! Om een gevlochten hoofdband te maken die van de ene naar de andere kant gaat in één prominente vlecht, moet je misschien leren hoe je de Franse vlecht kunt omkeren, wat veel moeilijker klinkt dan het is – belofte.

30 Mini Tutorials voor Vlechtstijlen

Bekijk de ideeën hieronder.

#1: Boho Side-Braid

Deze schattige en ontspannen stijl is ideaal voor licht krullend of golvend haar. Als je haar steil is, knijp het dan met zeezoutspray om moeiteloos uitziende strandgolven te bereiken. Vlecht een losse vlecht aan één kant om je gezicht te omlijsten. Laat de eindvlecht los en ontspannen lijken door deze met je vingers iets te versoepelen, zowel aan de wortels als aan het einde. Bevestig het uiteinde met een klein elastiek, van een neutrale kleur.

Strandgolven met zijde franse vlecht

Download de tutorial van Lauren Mc Bride!

#2: Low Updo met Franse vlecht aan de zijkant

Begin recht over een van je oren, vlecht een groot deel van je haar. Blijf vlechten en haarlokken toevoegen, totdat je de uiteinden hebt bereikt. Zorg ervoor dat de vlecht overal los en ontspannen blijft – als je uiteindelijk besluit om je af te melden voor de updo, kun je hem gewoon dragen als een bohemian chic zijvlecht. Om de updo te voltooien, stop je het uiteinde van de vlecht erin en zet je het vast met een paar haarspelden. Omdat dit bij uitstek een hippie-look is, kun je ook proberen de ‘do with some flowers’ te verfraaien, of ze nu echt of kunstmatig zijn.

Franse vlecht updo

Download de tutorial van Love Maegan!

#3: Dikke rommelige zijvlecht voor lang haar

Ah, lang haar! Wat is er niet leuk aan… nou ja, vergeet die vervelende momenten waarop het allemaal in je gezicht komt, waardoor je warm en bezweet blijft. Als u een snelle, stijlvolle oplossing voor dit probleem nodig hebt, kunt u altijd deze dikke vlecht proberen die werkt met een diep zijdeel. Eerst, deel je haar naar één kant, dan staart vlechten ter hoogte van je knallen, je een weg naar beneden werken en sloten in het proces opnemen. Houd de vlecht dicht bij je wang, zodat deze je gezicht mooi omlijst. Als je liever voor een sexy sirene-look gaat, maak dan je haar aan het einde los door je vingers zachtjes door de delen van de vlecht te laten lopen.

Kant rommelige Franse vlecht

Download de tutorial van Treasures &Travels!

#4: Elegante Updo met Franse vlecht

Er zijn veel verschillende manieren waarop je je haar kunt vlechten. Als je niet weet hoe je je eigen haar moet vlechten, hoef je je geen zorgen te maken, want de basis is eigenlijk heel eenvoudig. Voor deze elegante alledaagse stijl verdeel je je haar in twee secties. Vlecht het rechtergedeelte over de achterkant van het hoofd naar de nek en het linkeroor. Doe dan hetzelfde met het linker gedeelte, vlecht naar de andere kant, zodat de twee Franse vlechten elkaar kruisen. Trek aan de delen van de vlechten om ze kantiger te maken. Stop de uiteinden van de vlechten bij de nek onder de updo en zet vast met bobby pinnen. Makkelijker dan het eerst leek, toch?

Leuke Franse gevlochten updo

Download de tutorial van Confessions of A Hairstylist!

#5: Twist-Around Lace Braid

Begin met het creëren van een zeer diepe scheiding en veeg je haar naar één kant. Vlecht , beginnend met je afscheid. Werk je een weg langs de haarlijn en naar de kruin van je hoofd. Zodra je de achterkant van je hoofd hebt bereikt, doe je een normale vlecht, die je rond het losse deel van je lange haar draait en aan de onderkant vastzet met een elastiek. Het resultaat is een draaiende, slangachtige vlecht die al je haar op zijn plaats houdt. Een opvallende, chick en retro look, die in wezen de paardenstaart aan de zijkant bijwerkt!

Zijkant Frans vlecht kapsel

Download de tutorial van Bobby Glam!

#6: Dutch Braid naar Fishtail/Mermaid Braid

Deze complexe stijl, die in feite een Fishtail Franse vlecht is, begint met een ‘Dutch’, die geleidelijk overgaat in een fishtail-vlecht. Begin met het creëren van een diepe afscheiding en veeg al je haar naar één kant. Begin een Hollandse vlecht aan de bovenkant van je hoofd, van het afscheid, en werk je een weg naar beneden, achter het oor, over de hele lengte van het haar. Zodra je de nek van je nek bereikt, neem je de drie delen van het haar die je tot nu toe hebt gebruikt voor het vlechten, voeg ze samen met de resterende lokken en verdeel je alles opnieuw in twee secties. Vlecht een gewone visstaart. Bevestig aan het einde de vlecht met een elastiek en maak het bovenste deel los met je vingers.

Kant hollandse vlecht en fishtail

Download de tutorial van Hayley Larue!

#7: Waterval Vlecht Half Updo Kapsels

Franse vlechten zijn per definitie perfect voor het bereiken van die ontspannen, gebagatelliseerde look – en deze halve updo neemt de taart in deze zin. De schoonheid van deze stijl zit in het gemak en de rommeligheid. Het is ideaal voor tweede dag haar of geknepen golven. Om de look te bereiken, speld je een deel van het haar aan de bovenkant van je hoofd terug met een paar spelden. Laat een paar strengen los aan de voorkant om je gezicht te omlijsten. Vlecht twee zijvlechtjes en voeg ze samen met bobby pins. Vergeet niet om alles los te maken om het haar er voller en rijker uit te laten zien.

Rommelig half opstaand Frans vlechtkapsel

Krijg de tutorial van I love Denham!

#8: Eenvoudige zijvlecht

Deze eenvoudige vlechtstijl werkt met zowat elke vorm van gezicht en haartype – maar het ziet er vooral flatterend uit voor vrouwen met langwerpige of ovale gezichten en golvend haar. Het andere geweldige deel van deze stijl is dat het haar van je voorhoofd houdt en, om op te starten, kan het een lange weg gaan om volume toe te voegen aan anders plat uitziend haar. Als je niet precies weet hoe je moet Frans vlechten, maar wilt experimenteren, is deze stijl een goede plek om te beginnen. Begin gewoon met het vlechten van drie strengen haar aan de bovenkant, naast je afscheid. Werk je een weg naar beneden en blijf lokken haar in de vlecht opnemen. Vergeet aan het einde niet om het hele ding vast te zetten met een elastiek en het te verbergen, strak omwikkeld door een dunne streng.

Downdo met zijde franse vlecht

Download de tutorial van Twist Me Pretty!

#9: De Running Braid

Dit bekende type vlecht bevat een normale Franse vlecht die door het midden van je hoofd gaat en de pony verbindt met drie kleinere vlechten. Alle vier zijn verder verdraaid tot één geheel. Begin met het vlechten van het haar aan de voorkant van je hoofd. Dit werkt alleen goed als je geen knallen hebt. Vlecht ongeveer halverwege naar achteren en naar beneden en trek dan al je haar in een verhoogde paardenstaart. Verdeel het ongeklede haar in drie secties, vlecht ze in eenvoudige vlechten en draai vervolgens alle vlechten in één. Veilig met een elastiek.

Gevlochten pony kapsel

Download de tutorial van Lulu Lemon!

#10: Krullende Ingetogen Franse Vlecht Lage Updo

Begin met het vastzetten van je pony en een deel van het haar op je kruin met een paar pinnen, voor extra volume. Vervolgens vlecht je je haar naar beneden en verwerkt de zijlokken in je vlecht. Wanneer je de nek van je nek bereikt, vlecht je gewoon naar het einde en stop je het uiteinde van je vlecht eronder, waardoor een soort updo ontstaat. Dit kapsel werkt geweldig voor dik krullend haar.

Gemakkelijk gevlochten updo voor krullend haar

Download de tutorial van Hair Romance!

#11: Elsa Snow Queen Style – Grote Franse Vlecht

In tegenstelling tot sommige van de andere stijlen die we tot nu toe hebben laten zien, is de Snow Queen Franse vlecht, geïnspireerd op het Disney-personage, moeilijker te voltooien dan je je in eerste instantie kunt voorstellen. U kunt ervoor kiezen om hairextensions toe te voegen, om al het volume en de lengte te krijgen die u hiervoor wilt. Om deze stijl te bereiken, moet je aan de achterkant van je hoofd vlechten, maar niet te laag: vlechten hebben de neiging om vanzelf te verzwaren, omdat je ze draagt. Elsa’s vlecht bestaat uit grote, losse stukken haar. Zodra je de nek van je nek hebt bereikt, zorg er dan voor dat je je extensions goed bevestigt en ga dan door met vlechten aan de uiteinden, inclusief extensions. Vlecht de rest van je haar helemaal naar beneden, maak het aan het einde los en voeg ook wat sneeuwvlokhaarspelden toe, als je zo geneigd bent.

Los zijvlecht kapsel voor lang haar

Download de tutorial van love Maegan!

#12: Elegante Side Braid Bun

Dit is nog een ander prachtig en complex Frans vlechtkapsel dat perfect werkt voor lang haar. Scheid je lokken naar één kant en begin te vlechten, vanaf de kruin van je hoofd, geleidelijk naar beneden hengelend naar beneden en naar de nek van je nek. Dit voegt een aangenaam uitziende curve toe aan je vlecht. Zodra al je zijlokken in de vlecht zijn opgenomen, ga je door met het vlechten van de rest van het haar in een normale stijl – vergeet niet om het haar ook aan de linkerkant op te nemen. Draai deze lange vlecht in een knot en zet hem vast met spelden. Deze elegante stijl is geïnspireerd op oosterse tradities en ziet er geweldig uit met zeer strak, lang steil haar.

Formele Franse gevlochten bun updo

Download de tutorial van Stylishlyme!

#13: 5 minuten makkelijke vlecht updo

Dit kapsel is in wezen een diagonale Franse vlecht, die al je haar gebruikt en over je hoofd gaat, van boven en voor, naar achteren en onderkant. Begin aan de rechterkant, ter hoogte van je pony, en vlecht het haar terug in een normale vlecht. Zodra je de achterkant van je hoofd hebt bereikt, begin je met het opnemen van strengen vanaf de zijkanten om de klassieke Franse vlecht te maken. Blijf erbij terwijl je je een weg baant over en neer, naar de nek van de nek. Werk de vlecht aan het einde af met een elastiek, maak hem een beetje los met je vingers en zet hem vervolgens aan de bovenkant vast met wat spelden. Beveilig de uiteinden ook met wat pinnen – en je bent klaar. Als je haar is geverfd in een trendy ombre-stijl, zal het er geweldig uitzien!

Eenvoudige Franse gevlochten updo voor medium haar

Download de tutorial van MakeupWearables Hairstyles!

#14: Het Franse Vlecht Twist Kapsel

Dit mooie vlechtkapsel is eigenlijk helemaal niet gedraaid terwijl het wordt gevlochten – het effect wordt bereikt aan het einde, wanneer je wat bobby-pinnen gebruikt. Een paar tips: het is perfect voor krullend haar en het kan met succes worden gebruikt als een trouwstijl. Dit vrije kapsel komt niet met veel strikte instructies. Begin gewoon met het haar op je kruin te spelden met wat spelden. Dit is het centrale punt van het kapsel, waaraan u afwisselend gedraaide secties vanaf de zijkanten toevoegt. Draai aan de nek gewoon twee delen van het resterende haar om elkaar heen en zet alles vast met een band. De stijl ziet er relatief losjes uit, dus zorg ervoor dat je aan het einde wat slim geplaatste bobby-pinnen toevoegt om de meest gevoelige punten veilig te stellen.

Los gedraaid kapsel met bloemen

Download de tutorial van The Bride Link!

#15: Laid-back Braid Kapsel

Deze stijl werkt zo goed voor middellange licht golvende strengen, en je kunt altijd extensies toevoegen, voor die super indrukwekkende touch. Als je nog steeds moeite hebt om te leren hoe je een Franse vlecht moet doen, zul je merken dat deze stijl niet ingewikkeld is. Het vereist echter een spritz van serum voordat je begint, om alles op zijn plaats te houden. Begin bovenaan, met je franje naar achteren gepind. Maak een normale vlecht, door de drie secties vier keer te kruisen. Begin op dit punt meer haar vanaf de zijkanten toe te voegen. Herhaal dit tot het einde, vlecht vrij losjes om dit kapsel er moeiteloos en zorgeloos uit te laten zien. Beveilig alles met een paar duidelijke banden. Je hebt zowel een ontspannen als elegante uitstraling!

Eenvoudig Frans vlechtkapsel voor lange haar

Download de tutorial van Fancy Hair!

#16: Side French Braid naar Four Strand Braid

Je eerste stap is om al je haar over één schouder te vegen en vanaf de bovenkant te beginnen met vlechten. Ga verder in een parallelle lijn met de contouren van je gezicht, langs en achter het oor, tot aan de nek van je nek. Vergeet op dit punt niet om één streng uit de vlecht te laten. Blijf iets verder naar beneden vlechten en zet de staart vast met een elastiek. Maak een dunne vlecht van de streng die je hebt weggelaten. Verwijder het elastiek en maak een vierwegvlecht. Helemaal aan het einde, bevestig met een elastiek en maak de vierdelige vlecht los met je vingers. Voila! Je hebt een verfijnde variatie op het Franse vlechtkapsel bereikt.

Zijkant 4-streng vlecht kapsel

Download de tutorial van Missy Sue!

#17: French en Fishtail Braid Chignon

Deze prachtige stijl is gebaseerd op de fishtail-vlechttechniek, dus zorg ervoor dat je die ene down pat hebt voordat je begint. Deel je haar naar één kant en begin dan met het vlechten van fishtail in een diagonale lijn over het hoofd, helemaal tot aan de nek van je nek. Zodra je je oor hebt bereikt, wissel je van richting, maar ga je door met dezelfde stijl van vlechten tot het einde. Zet de vlecht vast met een hoofdband, draai hem vervolgens rond en bevestig de knot op zijn plaats met een paar bobby-pinnen.

Fishtailed bun updo |

Download de tutorial van Hair Romance!

#18: Losse Franse Vlecht Kapsel

Deze stijl lijkt erg op de Laid-back Franse vlecht die we hierboven hebben vermeld. Begin gewoon met vlechten aan de bovenkant. Begin met een normale vlecht en voeg na vier cross-overs delen van het haar vanaf de zijkanten toe. Baan je een weg naar beneden door de bovenstaande stap te herhalen. Veilig met een doorzichtige haarband of elastiek. Voor een nog meer ontspannen, moeiteloze look vergeet niet om je vlecht los te maken met je vingers helemaal aan het einde.

Makkelijk los Frans vlechtkapsel

Download de tutorial van Luxy Hair!

#19: Stijlvolle losse Franse vlecht

Als je denkt dat je vlechttechniek een beetje roestig is, of als je gewoon op zoek bent naar een cool, ontspannen kapsel, is het internet boordevol tutorials voor jou. Om je haar voor deze stijl te vlechten, trek je het terug en begin je bij het bovenste middelpunt. Verdeel je manen in drie secties en begin met vlechten. Voeg bij elke crossover een klein stukje haar toe vanaf de zijkanten. Terwijl je je een weg baant langs de lengte van het haar, voel je vrij om grotere lokken op te nemen. Als je eenmaal geen sloten meer hebt aan de zijkanten, voel je dan vrij om de rest in een normale stijl te vlechten. Voeg een spritz van afwerkingsserum toe en – presto! Hier is je perfecte vlecht!

Zeer losse Franse vlecht

Download de tutorial van Confessions Of A Hairstylist!

#20: Gevlochten Side Bun Kapsel

Dit is nog een andere stijl die perfect is voor barbecues of informele gelegenheden, maar ook voor werk- of bedrijfsvergaderingen. Zoals het altijd gebeurt met Franse vlechten, begin je met het creëren van een diepe afscheiding. Vlecht helemaal bovenaan en blijf lokken haar van je haarlijn opnemen, terwijl je je een weg naar beneden werkt. Zet alles aan het einde vast met een doorzichtige haarband en draai vervolgens de rest van het haar in een spiraalvormige chignon. Bevestig deze chignon onder je oor met wat spelden. Als je voor een meer dramatische look gaat, kun je dit broodje op een meer verfijnde manier stylen en ook wat extensies aan de mix toevoegen. Bekijk andere chignon bun tutorials.

Losse kant updo met een Franse vlecht

Download de tutorial van Dirty Looks!

#21: Klassiek Vlechtkapsel

Franse vlechten zijn absolute klassiekers en kunnen met elke textuur en haarkleur werken. Met name deze stijl werkt goed voor korter en middellang haar. Inmiddels gaan we ervan uit dat je de boor kent. Om dergelijke kapsels te bereiken, hoeft u alleen maar uw haar in drie secties te verdelen en te beginnen met vlechten. Vergeet niet om strengen van de zijkanten van je hoofd aan de mix toe te voegen. Voor een casual look kun je de vlecht losmaken, terwijl je voor een meer professionele look aan de flyaways moet werken.

Frans vlechtkapsel voor medium haar

Download de tutorial van A Beautiful Mess!

#22: Triple Franse Vlecht Updo

Heb je een Franse vlechtstijl nodig die gemakkelijk in de omgang is en ook stijlvol genoeg om in een stijlvolle look te worden verwerkt? Overweeg de triple braid updo (ook wel de dubbele Franse vlecht bun genoemd) – die niet alleen verfijnd is, maar ook veel gemakkelijker uit te trekken dan men zou verwachten. Verdeel het haar eenvoudig in drie secties, van oor tot oor. Vlecht elke sectie, wissel de richtingen af en speld de vlechten vervolgens op hun plaats met enkele spelden. Je kunt de vlechten ook losmaken, als je de dikte en textuur van de stijl wilt verbeteren.

Leuke Franse vlecht updo

Download de tutorial van Rachael NYC!

#23: Delicate Kant Franse Vlecht

Veeg je haar naar één kant. Scheid het gedeelte bovenop in 3 strengen om een vlecht te maken. Neem lokken van de achterkant op, terwijl je langs de haarlijn vlecht. Ga verder naar het einde aan de andere kant. Zet het vast met een haarband en maak de vlecht los om het vetter te maken.

Zijkant Nederlands vlecht kapsel

Download de tutorial van Missy Sue!

#24: Eenvoudige zijvlecht voor lang haar

Deze stijl, ook wel de Franse vlechtslagen genoemd, is in principe heel gemakkelijk te voltooien en leuk om te dragen. Vlecht het bovenste gedeelte van het haar, door de haarlijn op de voet te volgen. Laat de rest van het haar los. Je kunt losse golven stylen of je haar steil dragen.

Gevlochten bangs kapsel voor lang haar

Download de tutorial van Cella Jane!

#25: Half-Up Franse Vlecht

Dit zeer eenvoudige en romantisch ogende kapsel kan in 5 minuten worden voltooid. Begin gewoon zoals je zou doen met elke gewone vlecht: in het midden, het bovenste punt aan de achterkant van je hoofd. Doe een paar crossovers, pluk de strengen aan de zijkanten en ga dan verder met het vlechten van de rest in een normale stijl. Bind alles aan het einde vast met een strik, vastgezet met een transparant elastiek eronder. Je kunt kiezen voor een strakke look, zoals die op de foto te zien is, of een lossere, meer ontspannen look.

Half up gevlochten kapsel voor lang steil haar

Download de tutorial van Yet Another Beauty Site!

#26: Lage Fishtail Braid

Begin met het verdelen van je haar in twee secties aan de bovenkant van je hoofd. Pak dunne strengen aan de buitenkant van elke sectie en breng ze beurtelings één voor één naar het tegenovergestelde gedeelte. Blijf kleinere stukjes toevoegen, totdat je de nek van je nek bereikt. Eenmaal daar, ga je gewoon verder door je haar in een gewone visstaart te vlechten. Speld alle losse haarlokken die je hebt en voel je vrij om je vlecht een beetje los te maken.

Fishtail voor dun haar

Download de tutorial van A Bird’s Leap!

#27: Zeemeermin vlecht voor middellang tot lang haar

De eerste stap om dit kapsel te bereiken is om twee dunne vlechten te vlechten en ze samen te voegen. Begin vervolgens met het vlechten van een 3-strengs Franse vlecht in het midden, waarbij kleine stukjes van de strengen worden toegevoegd die je gezicht in de vlecht omlijsten. Werk je een weg naar de uiteinden van het haar. Als je de tips bereikt, beveilig je alles met een doorzichtige haarband. Daar ga je, nu ben je een echte zeemeermin!

Zeemeermin vlecht kapsel

Download de tutorial van Bebexo!

#28: Verfijnde gevlochten rozetten

We houden er gewoon van hoe complex en stijlvol dit Franse vlechtkapsel eruit ziet, terwijl het in feite vrij eenvoudig te voltooien is. Het enige dat u hoeft te doen, is een normale vlecht starten op het bovenste centrale punt aan de achterkant van uw hoofd. Hier is het essentiële ‘ingrediënt’: vergeet niet om één streng uit de hoofdvlecht te laten, elke andere crossover. Er moeten drie strengen los zitten, aan beide zijden van de vlecht, zodra je klaar bent met het vlechten van al je haar. Style deze resterende strengen elk in een normale vlecht en rol ze op tot spiralen, of, zoals deze stijl ze noemt, ‘rozetten’. Veilig met bobby pins en je bent klaar.

Franse vlecht en rozetten

Download de tutorial van Hair Styles By Liberty!

#29: Dutch Braid/Inside-Out Braid Chignon

Dit kapsel is gebaseerd op Nederlands vlechten, wat eigenlijk Frans vlechten is, maar dan binnenstebuiten. Wat bedoelen we daarmee? Simpelweg dat je bij de Franse vlechttechniek de haarlokken over elkaar kruist. Nederlands vlechten suggereert het doen van de cross-over onder de centrale streng. Zorg er allereerst voor dat je deze methode hebt gedekt. Begin vervolgens met Nederlands vlechten aan de boven- en achterkant van je hoofd, in een neerwaartse diagonale hoek. Vlecht al je haar, zet het vast met een haarband en rol de gevlochten staart vervolgens op tot een delicate chignon. Bevestig dit achter je oor met wat spelden.

Franse vlecht in zij bun updo

Download de tutorial van A Beautiful Mess!

#30: Vierstrengs Frans vlechtkapsel

Deze spectaculaire stijl is in zekere zin de koningin van alle vlechtkapsels. Het kan het beste worden uitgelegd in videozelfstudies keer op keer, maar in principe, als je de reguliere vierstrengs vlechttechniek onder de knie hebt, kun je deze ook uittrekken. Pro tips: het helpt om je haar te bevochtigen voordat je begint; ook zal een driewegspiegel een lange weg gaan als je de strengen waarmee je werkt wilt bijhouden. De vlechttechniek die bij deze stijl komt kijken is de klassieke. Begin aan de bovenkant van het hoofd, op de achterkant, en blijf haarlokken van de zijkanten van je hoofd opnemen terwijl je je een weg naar de uiteinden vlecht. Met dit complexere kapsel raden we een strakkere stijl van vlechten aan, zodat je werk niet halverwege ongedaan wordt gemaakt.

4-strengs Franse vlecht voor lang haar

Download de tutorial van Gina Michele!

Hiermee eindigt onze lijst met de mooiste Franse vlechtkapsels. Ze zijn geschikt voor alle soorten middellang tot lang haar, maar ook voor elke gelegenheid. Bekijk ze, laat je inspireren en experimenteer met texturen en haarkleurideeën van jezelf. En vergeet vooral niet om uw resultaten en foto’s met ons te delen.