30 ijzige lichtblauwe haarkleurideeën voor meisjes

Er zijn talloze verschillende haarkleuren om uit te kiezen. We bedoelen niet alleen blond, rood en bruin. We hebben het ook over het omarmen van verschillende regenboogkleuren. Denk aan paars, roze en natuurlijk blauw. Een gulden middenweg tussen donker en pastelblauw, lichtblauwe haarkleur is een van de meest populaire onnatuurlijke haarkleuren om dit seizoen te dragen.

Cool en leuk lichtblauw haar

Donkerder blauwe tinten zijn prachtig, maar er is iets heel cools aan lichtblauw haar. Het voegt een ijzige afwerking toe aan je look. Als je niet zeker weet of je voor aquahaar of poederblauw wilt gaan, of een combinatie, bekijk dan deze 30 verschillende verfwerkideeën voor inspiratie.

#1: Aqua en Helder Blauw Haar

Deze tweekleurige haarkleur lijkt op de zee dankzij de mix van de felblauwe lagen op de bovenkant van het hoofd en de zachte aquatinten die naar de uiteinden stromen. De losse vlecht met golvende textuur versterkt de gelijkenis alleen maar.

#2: Zachte Turquoise Twist

Wil je een ijzig blauw kapsel proberen, maar ben je niet klaar voor een bijna-witte look? Dit lichtblauwe haar is redelijk verzadigd, maar het heeft nog steeds hetzelfde pastelgevoel als sommige blekere tinten. Bovendien is het prachtig in gevlochten stijlen.

#3: Schuine Blauwe Bob

Een ijzig blauwe verfbeurt is een perfecte manier om een kapsel te verbeteren. Deze gedurfde blauwe kleur werkt fantastisch met de rechte, schuine bob. De hint van donkere wortels voegt een beetje meer rand toe aan de stijl.

#4: Turquoise en blauwe korte stijl

Wanneer je voor het eerst naar deze sassy ‘do’ kijkt, denk je dat het één effen kleur is. Zodra je het inspecteert, merk je de manier waarop de colorist wat kobaltblauw onder de turquoise lagen heeft gemengd om de stijl meer dimensie en visuele interesse te geven.

#5: Donkerblauwe tot lichtblauwe Ombre Golven

Dit is een goede optie voor meisjes die worden geïntimideerd door een volle kop lichtblauw haar. De wortels beginnen denim blauwzwart en lichten halverwege op tot licht pastelblauw.

#6: Aqua en Paarse Retro Golven

De colorist heeft de zachte paarse en aquatinten naadloos gemengd om een multidimensionale haarkleur te creëren. Blauw haar is een zeer moderne look, maar het werkt nog steeds mooi in vintage-geïnspireerde kapsels, zoals hier te zien is. De golven en haarroos zien er modern en retro uit tegelijk.

#7: Blauw en Oranje Half-en-Half Haar

Een gespleten haarkleur is perfect voor degenen die niet kunnen beslissen tussen twee tinten. Kies voor de meest opvallende afwerking twee tegenovergestelde tinten op het kleurenwiel, zoals ze deden met dit blauw en oranje gespleten geverfde haar.

#8: Springerige blauwe en paarse krullen

Hier geven de kobaltblauwe accenten geweven met de aquabasis de illusie van een ongelooflijk lichaam. Laat je lichtblauwe haarverf nog meer in je voordeel werken door je colorist te vragen een look te creëren die speelt rond blauwe en paarse haarkleur.

#9: Grijze lokken met felblauwe onderlaag

Combineer grijs haar met lichtblauwe lokken om twee haarkleurtrends in één look af te vinken. De felblauwe onderlaag is een verrassende afsluiter van deze lange ‘do’ Speel met verschillende kapsels om zoveel blauw te onthullen als je wilt.

#10: Braided Blue ‘Do with Undercut

Waar je ook naar dit edgy kapsel kijkt, er is een interessant element om waar te nemen. Het lange haar combineert lichtblauw met lichtgroen in een losse vlecht. Voeg daar een gesneden ondersnijding aan toe en je krijgt een coole look.

#11: Blauwe en Aqua Straight Style

Een steil kapsel ziet er niet eenvoudig uit als het om een lichtblauwe haarkleur gaat. Zonder lagen of ingewikkelde wendingen zie je alleen de manier waarop de donkerdere blauwe tinten zijn opgelost in de lichtere.

#12: Metallic Blauw en Grijs Updo

Brights en pastels zijn twee populaire looks binnen de kleurrijke haartrend, maar deze krullende updo krijgt een unieke metallic afwerking dankzij stoffigere tinten. De grijze highlights helpen de koele afwerking in de blauwe strepen nog meer naar voren te brengen.

#13: Blauwe, Groene en Gele Broodjes

Je blauwe haar kan slechts het startpunt zijn, zoals bewezen door deze funky look. De blauwe basis krijgt meer een tropische vibe dankzij de balayage in aqua, felgroene en gele tinten. De minibroodjes zijn een leuke manier om de kleurrijke look te laten zien.

#14: Blauwe Ombre met gestreept stencilontwerp

Deze lichtblauwe ombre is een geweldige optie als je een natuurlijke blondine bent. De stijl begint platina bij de wortels en wordt dan geleidelijk blauwer. De contrasterende blauw en paars gestreepte haarstencils zijn een verrassingselement.

#15: Blue Roots naar Silver Ends

Deze omgekeerde blauwe ombre stijl laat zien dat een gradiënt haarkleur er goed uitziet, ongeacht de manier waarop je het doet. De platina uiteinden zijn zo bleek – ze zien er bijna wit uit en ze laten de blauwe tint echt knallen.

#16: Violet, Blond en Blauw Ombre

Kijk maar eens naar deze prachtige kleur. Dit is een unieke twist op ombre haar. Het beschikt over bruin, violet, blond, lichtblauw en helderblauw. Elk van de kleuren is merkbaar, maar ze lopen allemaal in elkaar over dankzij de beheersing van de colorist.

#17: Tinten blauw los kapsel

Lichtblauwe tot donkerblauwe ombre is niet de enige oplossing voor pastelblauw haar. Hier is je bewijs dat lichtblauw haar niet beperkt is tot één of twee kleuren. Naast zilver kun je ook wat lichtblauwe en paarse strepen in de mix gooien.

#18: Kobaltblauw tot Turkoois

Deze dromerige look maakt iedereen fan van blauw ombre haar. De overgang van de kobaltblauwe wortels naar turquoise uiteinden is zeer soepel vanwege de manier waarop de tinten naadloos in elkaar overvloeien.

#19: Blauw haar met lila highlights

Blauw en paars vallen naast elkaar op het kleurenwiel, dus het is geen verrassing dat ze er prachtig uitzien in een verfklus. De lila accenten spelen de koelte van de aquablauwe basis op.

#20: Donkere wortels voor Icy Blue Hair

Hier is een aantal prachtige zeemeermin haar. Kijk maar naar die lange, pastelkleurige golven. Het lichtblauwe haar krijgt een onverwacht randje dankzij de zwarte wortels.

#21: Lang blauw en blond haar

De auteur van deze prachtige verfklus noemde het “wintersneeuwvlokken”, en geen wonder waarom! Dit blonde en blauwe haar ziet er mega-inspirerend uit. Ombre begint met felblauwe wortels en eindigt met bijna witte uiteinden. Kopieer het, en je voelt je een echte ijsprinses.

lang blauw en blond haar

FOTO: @xostylistxo

#22: Blond en Blauw Bob Hair

We houden van alles aan het volgende kapsel: het is asymmetrische vorm, enigszins rommelige afwerking, zilverblond en pastelblauwe tinten. Blond en blauw gaan altijd goed samen, het is een kleurenduet waar je zonder risico’s voor kunt gaan. Als je licht haar hebt, natuurlijk.

blauwe en blonde bob

FOTO: @headrushdesignsbyjulieann

#23: Lichtblauw haar

Om een lichtblauwe haarkleur te krijgen, moet je je haar eerst extreem licht maken. We raden aan om een zeer goede colorist te vinden als u uw sloten niet volledig wilt beschadigen. Vergeet het op natuurlijke wijze verlichten van haar thuis. Babyblauwe haartransformatie heeft professionele handen nodig.

lichtblauw haar

FOTO: @bescene

#24: Eenhoorn Ijsblauw Haar

IJsblauw haar past perfect bij je als je huidskleur koud is. Om de verfklus nog interessanter te maken, ga je niet voor een effen kleur. Combineer het ijzige blauw en een paarse of blauwe tint 1-2 tinten helderder. Highlights zullen bijna onmerkbaar opgaan in de rest van je haar, maar het effect zal echt dimensionaal zijn.

ijsblauw haar

FOTO: @mandistrands

#25: Gitzwart en lichtblauw haar

De eerste vraag als je naar deze foto kijkt is hoe het echt kan zijn! Zwart haar gaat geleidelijk over in de felblauwe tint en dan zien we sneeuwwitte uiteinden. Het combineren van zwart en lichtblauw haar is moeilijk. Geen wonder hier, het is gewoon een perfecte verfklus. Wil je deze stijl kopiëren? Bereid je voor op een lang voorlichtingsproces en meerdere behandelingen. Maar laten we stoppen met praten over verdrietige dingen. Het verbluffende resultaat is de moeite waard!

zwarte wortels en lichtblauwe uiteinden

FOTO: @rachelringwood

#26: Lange Blauwe Strand golven

Lang blauw haar is voor gedurfde en glamoureuze meisjes. Wat, je bent klaar om de aandacht te trekken? Probeer dan eens donkerblauw tot lichtblauw haarkleurschema. Vraag je colorist om twee tinten te mengen, bijvoorbeeld een heldere turquoise en een populaire denimtint. Verf je haar waardoor de wortels veel donkerder worden voor een dramatische aanraking. Je zult je nooit meer blauw voelen, dat beloven we!

lang blauw kapsel

FOTO: @ms_robinita

#27: Kort poederblauw haar

Verrassend genoeg, maar poederblauw haar combineert ook goed met warme huidtinten! Kijk naar het gebruinde gezicht van het model op de foto. De pastelblauwe tint is een geweldig idee wanneer je je bob-cut wilt upgraden en iets heel unieks aan je afbeelding wilt toevoegen.

poederblauw haar

FOTO: @candicemarielv

#28: Tiffany Blue Haarkleur

Het kiezen van een eierschaalblauwe cyaantint zoals die op de foto is nog een manier om de zeemeerminhaartrend dit jaar te proberen. Perfect op rechte lokken en speels op krullen. Een win-win variant, zonder uitzonderingen.

lichtblauwe lob

FOTO: @melanniemillan

#29: Grijs en lichtblauw colormelt

Pasteltinten blauw met zilveren lokken passen uitstekend bij een vrouw van elke leeftijd. Voor oudere vrouwen is het een geweldige kans om grijs haar te bedekken, voor elk jonger meisje – om wijsheid toe te voegen aan het uiterlijk.

grijs en lichtblauw haar

FOTO: @hairbyac_alcorn

#30: Medium Aqua Blauw Haar

Helder aquablauw haar behoort niet toevallig tot onze topideeën. Het past goed bij alle haarlengtes en texturen, alle huidtinten en oogkleuren. Hier voegen blootgestelde donkere wortels visueel dimensie toe aan het kapsel. Tousled golven omlijsten het gezicht perfect. Merk op dat make-up erg neutraal is. Onthoud deze tip als je er natuurlijk uit wilt zien, zelfs met zo’n dromerige haarkleur.

helderblauw lange bob

FOTO: @buddywporter

Gerelateerd bericht: Ocean Hair Trend tilt blauw haar naar een hoger niveau

Of je nu gaat voor groenblauw, aqua, babyblauw of een ombre look, met lichtblauw haar kun je niet fout gaan. Er zijn zoveel verschillende tinten en kleurencombinaties dat je er gegarandeerd een vindt die bij je past.