30 jaren 80 Kapsels Trends Voor Hem en Haar We’re Loving Now

Voor degenen onder ons die oud genoeg zijn om in volle kracht van de jaren 1980 te hebben genoten, kunnen we echt zeggen dat het tijdperk als geen ander was. Niets was verboden tijdens dit elektrische decennium van overdaad: alles van kapsels uit de jaren ’80 tot kleding, muziek en popcultuur waren allemaal heerlijk OTT (Al dat neon! Dat alles haar!), en het beste deel? Iedereen heeft gewoon genoten van de rit.

En blijkbaar, net als de liefde, zijn de jaren ’80 de tweede keer zoeter gebleken: veel meer verwaterde – en minder schandalige – versies van deze leuke, flitsende haartrends duiken weer op het toneel. Noem het een gezond gevoel voor ironie, maar een herontdekte liefde voor textuur en versieringen (evenals een liefde voor een goede throwback) geven ons veel van deze geliefde stijlen terug, en ze zien er beter uit dan ooit. Lees verder:

Heb je wat inspo nodig over jaren ’80 kapsels voor medium haar? Van shags tot lagen, blijf scrollen om onze top looks te bekijken.

1. Shag jaren 80 Haar

Jaren 80 kapsels shag
De Cali shag: zo cool dat het pijn doet. Foto credit: Indigitalimages.com

Verschillende insiders uit de industrie hebben naar de shag verwezen als het kapsel van L.A. du jour |, en om heel eerlijk te zijn, zagen we deze niet bepaald aankomen. We zijn echter blije bandwagoners, want de redux van dit jaar heeft een volledig directionele textuur – glanzende golven – in de heetste lengte van het jaar: de lob. Vraag je stylist om wenkbrauw-grazende knallen en dikkere lagen die langs de kaak gaan voor een minder helmachtige look.

2. Permed Bob

Jaren 80 kapsels permed bob
Mooie, natuurlijke ringetjes zijn verrassend onderhoudsarm.

Een valentijn voor krullende tienerkoninginnen vroeger, de permed bob is een zoete, angstvrije benadering van grote krullen waar we dit jaar allemaal zeker in kunnen komen. In feite is het vrij gelijkaardig aan alle bobs met natuurlijke textuur die we de laatste tijd hebben gezien, behalve iets strakkere, meer gedefinieerde ringetjes. Om te emuleren, houd het netjes en in een zachte wigvorm, idealiter kinlengte of korter.

3. Gevederde lagen ’80s Kapsel voor medium haar

Jaren 80 kapsels waar we van houden gevederde lagen
Een gevederde look geeft dimensie en breedte aan dunnere gezichten.

Glimmende, middelste golven gevormd tot in de perfectie waren de kenmerken van de mooie meisjes van het decennium. Een gevederd kapsel was de eerste generatie “Rachel” en flatteerde bijna alle gezichtsvormen vanwege de democratische lagen en de onderhoudsarme lengte. Dit schouderverstoffende jaren ’80 kapsel was ook de perfecte folie voor de overdreven vrouwelijke silhouetten van het tijdperk (ruches en kant!), En gaat ook gemakkelijk over in de off-shoulder en ruchestrends van deze herfst.

4. Gewikkeld haar

Jaren 80 kapsels gewikkeld haar
Schattig en praktisch, het hoofdaccessoire versterkt deze look.

Op een gegeven moment vervaagden “excessories” zoals strikken, hoofdbanden, kanten linten en sjaals allemaal samen tot één grote, hete puinhoop – #SorryNotSorry! Tegenwoordig nemen we gelukkig de gedeconstrueerde route in termen van haaracductoriseren en gebruiken we headwraps als zowel een praktische als stijlvolle manier om er gepolijst uit te zien met minimale inspanning. In de jaren 1980 ging het om stijloverkill. Tegenwoordig is het het kapsel dat centraal staat, met add-ons die gewoon een eigenzinnige finishing touch bieden.

5. Mullet ’80s Haar

Jaren 80 kapsels waar we van houden mullet
De mullet: vroeger verguisd, nu gevierd. Foto credit: Dvora

De fe-mullet krijgt dit jaar hernieuwde airplay, maar in een beslist rustigere dosering veroorzaakt door een zachtere, vollere franje en meer gemengde lagen. Meer Euro-punk dan backwater Podunk, deze beruchte jaren ’80 look verliest zijn verguisde reputatie dit jaar met een veel meer verfijnde, kortere ontkoppeling tussen lagen. Dit kan eigenlijk een flatterende look zijn, vooral voor mensen met ronde, vierkante of driehoekige gezichten.

6. Krimpen

Jaren 80 kapsels waar we van houden om te krimpen
Update je hoge pony met wat strategische mini-krimp. Foto credit: Dvora

Ooit het enige eigendom van tweens, popsterren en naschoolse speciale celebs, zijn gekrompen kapsels nog een van die kapsels uit de jaren ’80 die ten goede zijn opgegroeid. Nu wordt gekrompen haar vooral gezien als accenten op paardenstaarten, half-updo’s en wendingen. Het geheim is gematigdheid en een heleboel glans. Magere, glanzendere krimp geeft een gladder uiterlijk.

7. Gevlochten Half-Updo

Jaren '80 kapsels waar we van houden gevlochten half-updo
Half-preppy, full-on trendy. Foto credit: Dvora

Preppy dressing was enorm in de jaren ’80, en het compenseren van al die sweaters en pastels was de half-updo. Vlechten – vooral de Franse vlecht – waren een extra een-tweetje voor het geheel dat meer-exclusief-dan-jij-eruitziet en overal in tiener-tv-tropen voorkomt. Nu we dit jaar allemaal vlechtgek zijn geworden, is de half-updo een snelle en gemakkelijke manier geworden om de trend in onze looks te laten doordringen in, nou ja, de helft van de tijd.

Houd deze look onbededigd met aanraakbare textuur van een lichte mist haarlak, zoals TRESemmé TRES Twee Ultrafijne Mist Hair Spray.

8. Geschoren zijkanten

Jaren 80 kapsels geschoren zijkanten
Upgrade je side undercut.

Mohawks en zijgeschoren undercuts waren een ondergronds hoofdbestanddeel, vooral bij de punkbeweging. Het combineren van deze edgy looks met alternatieve haarkleuren, zoals felle blauwen en groenen, was ook de norm. Tegenwoordig is dit kapsel uit de jaren 80 vrijwel opnieuw opgedoken in al zijn subversieve glorie, en met een scala aan patronen en kleuren om op te starten.

Een stevige haarlak, zoals Bedhoofd van TIGI Hard Head, helpt je om je look luid en trots te dragen.

9. Jaren ’80 Hair Scrunchies

Jaren 80 kapsels scrunchies
Ik zal nooit meer loslaten: De bescheiden scrunchie gaat dit jaar haute via nieuwe stoffen.

Niet gaan liegen: We hadden deze in elke kleur, voor elke dag van de week. Deze bad boys waren de belangrijkste haaraccessoires van de jaren 1980. Geen enkele andere haarstropdas was zo comfortabel of hielden onze hoge pony’s even efficiënt op hun plaats. Of het de extra tractie was van de krullende stoffen hoes – of gewoon tonnen haarlak – we zullen het nooit weten. Voor nu is het veilig om te zeggen dat onze topknopen hun meest hardwerkende versterkingen hebben gevonden, in meer geavanceerde uitvoeringen zoals leer en metallic elastiek.

10. Barrette Twists

Jaren 80 kapsels twists
Geschikt voor een moderne prinses, de barrette twist is een mooie dag-tot-nacht look.

Een lijst met jaren ’80 kapsels zou niet compleet zijn zonder een aantal good ol’ preppy twists, geliefd bij coeds en algemene goody-two-shoes gals overal. Weggeknipt van het gezicht, hielden barrettes flyaways op slot, en de algehele look ziet er super ongerept uit, terwijl ze voldoende lengte vrijlieten.

Deze looks toonden ook gladde, gezonde strengen – gemakkelijk te bereiken met een glansversterkend systeem, zoals TRESemmé Pro Pure Light Vocht Shampoo en Conditioner.

11. Bubble Paardenstaart

Jaren 80 kapsels gesegmenteerde pony
Gesegmenteerde pony’s: Onderschat nooit wat een haarelastiek kan doen! Foto credit: Dvora

Terugkijkend denken we soms dat het onofficiële doel van de jaren 1980 gewoon was om funky, onregelmatige manieren te vinden om iets te doen. Dit omvat deze ongebruikelijke manier om je standaard paardenstaart op te wekken. Door simpelweg de staart te segmenteren met haarelastieken over de hele lengte, ontstaat een geheel nieuwe look. Eenvoudig, uniek en eerlijk gezegd, behoorlijk ingenieus, het is weer een eigenzinnige jaren ’80-look die dit jaar in de huidige rotatie is geweest.

12. Uitwaaierende knallen, lang haar

Jaren 80 kapsels uitgewaaierd pony's lang haar
De mantra van jaren ’80 kapsels: Laat nooit je voorhoofd zien, nooit!

Dat gezegd hebbende, we moesten gewoon op zoek naar een ingenieuze manier om onze knallen te stylen. Betreed de waanzinnige waaiervorm: een piekerige franje die is uitgeblazen en opzij is gezet. Was het omdat het onze sloten een voller uiterlijk gaf? Was het omdat het een anders vanilleschede van gewoon lang haar opslokte? We zullen het misschien nooit weten.

13. Uitwaaierende Knallen, Stompe Bob

Jaren 80 kapsels stompe bob fanned bangs
Een rollerborstel was de BFF van elke gal. Foto credit: Indigitalimages.com

Natuurlijk pasten we deze bangs-trend ook toe op de bobs van die tijd, die heerlijk bot waren (en er tot op de dag van vandaag super chic uitzien). Knallen op kort haar leken nog groter dan ooit, vermoeden we om de bijgesneden lengte te egaliseren. Geen klachten, alleen haarlak!

14. Kom Gesneden

Jaren 80 kapsels bowlcut
Aan de lucht gedroogde perfectie! Foto credit: Indigitalimages.com

De charmante, getoupeerde komsnede was een van de kenmerken van het decennium die gendergrenzen leek te overschrijden. Zelfs terug in the dag… dit kapsel was onbewust zijn tijd vooruit. Dat, en het feit dat het tegenwoordig een van de heetste looks op en naast de catwalks is, maakt een sterk argument voor deze look.

15. Taps toelopende Afro

taps toelopende afro jaren '80 kapsels
Gebruik een haarplectrum voor een preciezere styling.

Veel krullende schoonheden gebruikten om hun haar te stylen in een taps toelopende look tijdens de jaren 1980. Om te emuleren, speld je de zijkanten van je afro terug, of vraag je gewoon om een licht taps toelopend kapsel dat dunner is geworden naar de nek.

16. Kort haar

permanent kapsels kort haar
Korte, natuurlijk ogende permanenten roepen een jeugdige sfeer op. Foto credit: Dvora

De korte permanent heeft losse, wat luier krullen op een ontspannen bob. Meer ingénue dan ongelovig, het is een minder strakke versie van de originele jaren ’80 korte permanent, en als zodanig is het een meer flatterende look. Het best bereikt op rechte tot golvende haartexturen, vraag eerst je kapper om een kinlange bob – het zal krimpen zodra het is gepermanent of gekruld.

17. Halflang haar

permanent kapsels medium lengte haar
Subtiele gelaagdheid aan de uiteinden verlicht het gewicht van een middellange permanent. Foto credit: Dvora

Permanenten krijgen een meer luchtige esthetiek wanneer ze worden gedaan op schouderlang haar. Bijna alle gezichtsvormen kunnen wegkomen met een mid-length permanent. Het is een look die op zichzelf staat – geen accessoires nodig. Strakkere ringetjes zijn zeker het kenmerk van deze look, maar in tegenstelling tot de stijve, knapperige krullen van weleer, zijn deze glanzender en beter gedefinieerd, niet kroesachtig. Lobben en snitten met lichte, subtiele lagen geven een beetje vorm aan de permanent, vooral rond de bodem.

Een leave-in conditioner, zoals Het goede spul volumerende hydratatieschuim, aangebracht voordat het wordt gedroogd met een diffuser, kan helpen de integriteit van die krullen te behouden.

18. Lang haar

permanent kapsels lang haar ombre
Langharige permanenten zijn strakker dan golven, maar behouden nog steeds een beheersbaar gevoel. Foto credit: Dvora

Een langharige permanent kan afwijken van traditioneel strakke ringetjes. De look is meer eilandmeisje dan cherubijn en kan als zodanig op talloze manieren worden gestyled.

Onze favoriet is echter om het lang over onze schouders te laten stromen en gewoon te versterken met een hoeveelheid krulbepalende crème ter grootte van een dubbeltje, zoals Suave Luscious Curls Krul Definiërende Crème dus de structuur blijft.

19. Jaren ’80 Bangs

Jaren 80 kapsels red bangs
Speel met kleur en lagen.

Combineer je klassieke jaren ’80 permanent met een volledige set knallen om echt in te stappen in de retro vibes. Speel met kleur en textuur door een vleugje rode haarverf toe te voegen!

20. Bob met Bangs

Jaren 80 kapsels bangs bob
Meer jaren 80 dan dit wordt het niet. Foto credit: indigitalimages.com

Wat is er meer jaren ’80 dan een bob met knallen? Doe mee aan de krullende knallen trend en rock je krullen met vertrouwen.

21. Gelaagde Bob

Jaren 80 kapsels gelaagde bob
Rond je krullen af.

Rond je krullen af met een gelaagde bob die je haar vorm en veerkracht geeft.

22. Lange krullen

Jaren 80 kapsels lange krullen bangs
Laat je krullen zien. Foto credit: indigitalimages.com

Ga groot of ga naar huis! Laat je krullen groeien en draag ze lang voor een groot statement.

23. Permed Hoge Pony

Jaren 80 kapsels scrunchies
Gooi je haar omhoog in scrunchies.

Wat is er beter dan één haartrend? Waarom, drie, natuurlijk. Hier bij Alle dingen haar, we kunnen niet enthousiaster zijn over de heropleving van de scrunchie. Gooi er een hoge pony in en een permanent daarbovenop en je rolt zeker diep in die jaren ’80 vibes.

24. Ombré Krullen

Jaren 80 kapsels ombre krullen
Speel met kleur en textuur.

Maak je jaren ’80 stijl wat moderner door het te mengen met een ombré kleurenverhaal.

25. Omgekamd

Jaren 80 kapsels zijkant gekamd
Kam je krullen opzij.

Bereik de mega-volumineuze stijl van je dromen door je krullen naar één kant te kammen voor een grote hoogte, en Voilà, je hebt de tienerfilm-look van het tijdperk.

Zelfs bij mannen hebben we golven gezienes van jaren ’80 kapsels komen terug. Bekijk hieronder meer van deze looks!

26. Mullet

man met korte jaren '80 mullet
Spring op de mullettrend.

Mullets hebben op dit moment een belangrijk moment, dus waarom zou je niet meedoen aan de trend? Je kunt kiezen voor een kortere, minder overdreven versie van de mullet als je niet klaar bent om dit jaren ’80 kapsel voor mannen volledig te omarmen.

27. Gelikte rug jaren ’80 kapsels voor mannen

man gelikt haar
Kies voor een professionelere uitstraling.

Deze look kan heel gemakkelijk worden bereikt met gel. Wij houden van Dove Men + Care Goed gedefinieerde temmende gel omdat het je haar de hele dag op zijn plaats houdt terwijl het een hoge glans aan de look toevoegt. Hoewel deze gelikte stijl geïnspireerd is op de jaren ’80, werkt het voor zowat elke gelegenheid, vooral chiquere evenementen.

28. Spikey ’80s Kapsels voor mannen

man met stekelig kapsel
Voeg textuur toe door spikes aan je look toe te voegen.

Wil je extra textuur in je look? Probeer zo’n spikey stijl uit! Deze aparte look kan gemakkelijk worden bereikt met Suave Styling Plakken. Deze pasta werkt op alle haartypes en laat je haar niet stijf aanvoelen. Werk de pasta in je haarhanden en laat het vervolgens door het bovenste gedeelte van je haar lopen en vorm de stukken zoals je wilt dat ze omhoog steken.

29. Mohawk Kapsel

man met natuurlijk haar mohawk
Wees gedurfd met een mohawk!

Mohawks maken zo’n uitspraak, en dat bedoelen we op de best mogelijke manier. Dit jaren ’80 kapsel voor mannen is in de loop der jaren iconisch geworden. Als je dapper genoeg bent om deze stijl uit te proberen, heeft het iets meer onderhoud nodig dan je gemiddelde look, maar over het algemeen is het vrij eenvoudig om te doen. Bovendien kan deze look op elk haartype worden gedaan!

30. Gedurfde haarkleur

man met warm roze natuurlijk haar
Probeer de felgekleurde jaren ’80 trend uit door een hete roze kleur te dragen.

Gedurfde, levendige tinten waren enorm in de jaren ’80 en we hebben deze trend terug in stijl zien kruipen door e-boy en e-girl looks. Als je op zoek bent naar een grote verandering of gewoon iets nieuws en opwindends wilt proberen, ga dan voor een gedurfde kleur zoals deze hot pink!

Het is belangrijk om een shampoo en conditioner te gebruiken die bedoeld zijn voor gekleurd haar om je kleur zo lang mogelijk fris te houden. Wij houden van Nexxus Color Assure Shampoo en Conditioner omdat het je haar levendig houdt voor maximaal 40 wasbeurten.

Denk je erover om een op de jaren ’80 geïnspireerde stijl te proberen? Maak een foto en tag ons @AllThingsHairUS!