31 romantische middeleeuwse kapsels die vandaag de dag nog steeds doden

Draken en ridders, koningen en koninginnen, kastelen en magische zwaarden – die Niet gefascineerd door het tijdperk van de hoofse liefde? Van feodalisme en ridderlijkheid tot reizende troubadours en de religieuze kruistochten, en zelfs tot de schaduwkant van burgeroorlog, vervolging en de Zwarte Dood, er is zeker veel uit te pakken over de Middeleeuwen, zeker veel meer dan wat we op het scherm hebben genoten met de huidige fantasieshows op vandaag. Het was een periode rijk aan geschiedenis en cultuur, waarvan de overblijfselen nog steeds bestaan tot op de dag van vandaag. Een van deze geliefde herinneringen is de blijvende populariteit van middeleeuwse kapsels en trends – vaak erg lang en ongeschoren, en gedaan in romantische stijlen zoals vlechten en wendingen, ze waren een belangrijk kenmerk van de status en vrouwelijkheid van een vrouw (edelen hadden meestal langer haar en die van lagere geboorte hadden het korter, met bedienden en monniken die meestal volledig geschoren waren).

Dat gezegd hebbende, haar was een belangrijk aandachtspunt voor de vrouwen van het tijdperk (eigenlijk beschouwd als een erotisch kenmerk!), En ze verbeterden, versierden en styleden het op manieren om hun plaats in de samenleving te laten zien, evenals, vermoeden we, om gerenommeerde, hooggeboren vrijers aan te trekken. En hoewel de popcultuur grotendeels is gecrediteerd voor de heropleving van middeleeuwse kapsels in de afgelopen seizoenen – bedankt, Netflix! – schrijven we dit ook toe aan hun onmiskenbaar tijdloze aantrekkingskracht. Wat is er niet leuk aan een fabelachtig gevlochten manen, in staat om koninkrijken omver te werpen en duizend schepen te lanceren, amirite? Scroll verder:

Hoewel vrouwen in de Middeleeuwen meestal vlechten in een paar droegen, elk aan de zijkant van het hoofd of vastgebonden in knotten boven elk oor, zijn er tegenwoordig verschillende iteraties te zien die verwijzen naar deze originele stijl. Kapsels met accentvlechten genesteld in een omhulsel van lange krullen of golven, of feedervlechten die het voorhoofd volledig opruimen – een ander superbelangrijk kenmerk van het tijdperk, en een reden waarom vrouwen ook de voorkeur gaven aan middendelen – die vervolgens evolueerden naar ingewikkelde kanten vlechtversies op de achterkant van het hoofd waren ook in zwang.

Meerdere vlechten waren ook een enorme hit, met vrouwen die maar liefst vier vlechten tegelijk droegen. Maak net als de hoofse dames en versier je vlechten in delicate (en catwalk-waardige) versieringen zoals parels en metalen accessoires.

1. Gevlochten Updo Middeleeuws Haar

gevlochten updo
Lijn de barrette uit met de onderkant van de vlecht voor meer symmetrie.

Een Hollandse vlecht snijdt een gekrulde knot die omhoog is gerold en met pinnen over de naad is vastgezet. Verberg de uiteinden met een sierlijke barrette.

2. Opgerold

opgerolde middeleeuwse kapsels
Net als bij de staart van een kameleon is de vlecht van buiten naar binnen om zich heen gewikkeld.

We houden van deze slimme, moderne kijk op middeleeuwse haarknollen, die begint met een eenvoudige half-paardenstaart driestrengs vlecht.

3. Halo Kroon

kroon vlecht middeleeuwse kapsels
Lichter en praktischer dan het echte werk!

Perfect on-theme met de koninklijke esthetiek van het tijdperk. Bekijk onze halo vlecht tutorial. Bovendien werkt deze stijl ook als je voor een trending cottage core look gaat.

4. Dubbele gevlochten bun

dubbel gevlochten knot middeleeuwse kapsels
Begin met één vlecht en een paardenstaart voor een eenvoudigere versie.

Twee vlechten van verschillende breedtes geven een sierlijk hoofdbandeffect. We houden van het contrast in deze look!

5. Fishtail Halo

fishtail halo middeleeuwse vlecht
Laat wat franjeplekken los om de look te verzachten.

We zijn deze millennial-versie van de reguliere kroonvlecht aan het uitzoeken voor date night. Werk af met een zachte spritz van haarlak, zoals TRESemmé TRES Twee Ultrafijne Mist Hair Spray, om de kroezen op afstand te houden. Bekijk onze melkmeisje tutorial.

6. Voorhoofd Vierstrengs

voorhoofd vierstrengs middeleeuwse kapsels
Begin bovenop één oor en baan je een weg naar het andere oor.

Hoewel middeleeuwse vrouwen hun voorhoofd nooit met haar zouden bedekken (ze gebruikten alleen sieraden, hoofdbanden of nepbloemen!), Wedden dat deze prachtige vierstrengs hoofdbandvlechten hun gedachten misschien hebben veranderd.

7. Oneindigheid

infinity vlecht middeleeuwse kapsels
Krul de uiteinden voor wat textuur. Foto credit: Faraz Essani Fotografie

Bereik deze Keltisch geïnspireerde stijl door eerst twee gewone vlechten te doen en beide in een figuur-acht patroon op het hoofd te spelden.

8. Kant

kanten vlechten middeleeuwse kapsels
Begin met twee Franse vlechten en wissel af in paardenstaarten terwijl je langs het hoofd beweegt. Foto met dank aan @hairbyfranco

Hallo mooierd! Deze razend populaire look werd beroemd als een van de kenmerken van de Middeleeuwen.

9. Losse Fishtail

losse fishtail vlechten middeleeuwse kapsels
Een kleine krultangen ton helpt strakkere golven aan de uiteinden te creëren.

Romantisch en origineel, deze half-updo versie is een favoriet voor bruiloften en overdag buitenevenementen. Leer hoe je een fishtail vlecht doet en vergeet niet om de links uit elkaar te halen (a.k.a. tug) voor meer textuur!

10. Zij Fishtail

zijkant fishtail vlechten middeleeuwse kapsels
Half-updo vlechten zijn een geweldige look voor ombré kleur.

Een eenzijdige fishtail biedt een eenvoudiger, meer bohemien alternatief voor de volledige fishtail-versie. Zorg ervoor dat je deze vlecht pannenkoek om een volumineuze look te krijgen.

11. Skinny Braid met Croissant Bun

skinny vlecht met croissant knot middeleeuwse kapsels
Combineer met je favoriete boerentop voor een folksy vibe.

Een dunne driestrengs vlecht accentueert een hobbelige lage chignon voor een elegante look. Deze lage updo is een geweldige optie voor elke formele gelegenheid.

12. Magere tempelvlechten

magere tempelvlechten middeleeuwse kapsels
Een los knalgebied helpt het middelste deel te versterken.

Trouw aan canon waren deze tweezijdige feedervlechten een van de meest wijdverspreide middeleeuwse kapsels van die tijd.

13. Gedraaide Fishtail

gedraaide visstaartvlechten middeleeuwse kapsels
Draai eerst, vlecht erna. Foto credit: Verity Jane Smith

Fris, schoon en oh-zo-aanpasbaar voor de werkdag tot het weekend. Deze fishtail updo ziet er een stuk ingewikkelder uit dan hij in werkelijkheid is.

14. Twee-puntig, gebonden

twee geprikte gebonden vlechten middeleeuwse kapsels
Hoe strakker de vlechten, hoe netter de look.

Een ander kenmerkend kapsel van de Middeleeuwen, deze look is vrij eenvoudig na te maken: begin gewoon met twee driestrengs vlechten hoog op de achterkant van het hoofd en bind de uiteinden samen met een elastiek.

15. Twee-pronged, gevlochten

twee gevlochten vlechten middeleeuwse kapsels
Alleen deze veelbetekenende Y-vormige vlecht Ziet er gecompliceerd. Foto credit: Faraz Essani Fotografie

Als alternatief kunt u beide vlechten ook samen weven tot één grotere middelste vlecht. Dit is een geweldige manier om een vlecht te mengen die opvalt met krullen.

16. Two-Pronged, Nederlands

twee geprikte hollandse vlechten middeleeuwse kapsels
Gebruik de Nederlandse of “inverted stitch” techniek om deze look te creëren. Foto credit: Verity Jane Smith

Een veiligere (en trending!) versie is om Nederlandse vlechten aan elke kant van een middendeel aan te brengen en vervolgens beide zijden samen te knopen in een knot op de achterkant van het hoofd.

17. Tempel vlechten met bult

tempelvlechtjes met bult middeleeuwse kapsels
Zo klassiek als het maar kan.

Een bewijs van de klassiek mooie smaken van het tijdperk, deze gevlochten midden-gescheiden look bootst een babybijenkorf op de kroon na. We houden ervan hoe subtiel deze updo is, het is de perfecte tussenstijl als je niet kunt beslissen of je je haar omhoog of omlaag wilt dragen.

18. Wraparound Frans

wraparound Franse middeleeuwse kapsels
Highlights laten de steken knallen.

Maak een Franse vlecht van één kant en cirkel rond het hele hoofd, knijp fris haar met elke schakel.

19. Jumbo Frans middeleeuws haar

jumbo Franse vlechten middeleeuwse kapsels
Deze look houdt het haar op een praktische en supersterke manier weg van het gezicht.

We stellen ons voor dat deze opvallende Franse vlecht helemaal de look is du jour | op het slagveld. Dit is ook een geweldige stijl om te doen als je wilt pronken met hoogtepunten of een ombré-look.

Afgezien van vlechten, waren twists een andere methode die werd gebruikt om meer textuur op het haar te creëren tijdens de pre-styling tool jaren. Het haar bleef meestal lang en golvend, waarbij het voorhoofd via een middendeel werd opgeruimd (leuk weetje: vrouwen scheerden soms zelfs hun voorhoofd voor een hogere haarlijn!). Speel met deze middeleeuwse kapsels – en misschien weg met wegwerpscheermesjes – met delicate tempelwendingen en eigenzinnige inside-out paardenstaarten die bedoeld zijn om je standpunt te veranderen.

20. Gedraaide Pony Bun

gedraaide pony knot middeleeuwse kapsels
Hack je een weg door echte vlechten met een gedraaide versie.

Fake je weg naar een Frans-gevlochten look met een gedraaide versie die inhoudt dat je haar van elke kant knijpt en gathbeide in een paardenstaart. Herhaal dit drie tot vier niveaus en krul de staart eronder om een knot te vormen. Lees meer via de tutorial.

21. Gedraaid croissantbroodje

gedraaide croissant knot middeleeuwse kapsels
De roosjes zijn een charmant leesteken.

Draai het haar aan de zijkanten van elke tempel naar het midden, kriskras door en pin om vast te zetten. Neem vervolgens het losse haar en krul het over zichzelf heen, waarbij je de uiteinden in de vorige wendingen stopt. Verfraai met rozetten, of voor een totaal frisse update, wat parels.

22. Bloemige twists

floral twists middeleeuwse kapsels
Combineer met bijpassende oorbellen als bonus. Foto credit: indigitalimages.com

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn magere tempelwendingen versierd met coördinerende bloemen. We houden van deze look voor tuinbruiloften!

23. Halve Halo

halve halo middeleeuwse kapsels
Houd de rest van het haar los en tousled voor een modern effect. Foto credit: indigitalimages.com

Draaiend haar van het voorhoofd rondom biedt een kerkelijke vibe die ook Trés koel. Deze half-updo is het ultieme boho prinses kapsel.

24. Halve updo

half-updo middeleeuwse kapsels
Een shine spray helpt die touwdraaiingen te accentueren. Foto credit: indigitalimages.com

Maak een aantal duidelijke wendingen door elk tempelgedeelte in tweeën te splitsen en vervolgens elk handmatig om elkaar heen te draaien om op een touwachtige look te lijken. Bind beide samen met helder elastiek in het midden. Een medium-hold haarspray, zoals Nexxus Gewichtloze Stijl Ultra Lichte Haarspray, houdt de boel op zijn plaats en gleamy.

25. Volledige Halo

volledige halo twists middeleeuwse kapsels
Deze schattige, schoon uitziende twist is ook een fantastische optie voor natuurlijke texturen. Foto credit: Dvora

Gebruik dezelfde methode om twee secties te touwdraaien, maar begin deze keer boven één oor en knijp nieuw haar in de touwdraaiing terwijl je je een weg baant rond het hoofd.

26. Omgekeerde gedraaide pony

omgekeerde gedraaide pony middeleeuwse kapsels
Laat de uiteinden los en een beetje golvend voor meer beweging.

Baby’s uit de jaren ’80 kennen de aantrekkingskracht van deze look maar al te goed: vooral dat het zo extra is, maar eigenlijk een makkie is om te creëren. Om dit te bereiken, verzamel je haar boven elke tempel en draai je zowel onder als naar het midden, waarbij je beide combineert tot één paardenstaart. Laat de pony los, verzamel dan het haar een niveau lager en herhaal het proces.

27. Korte haarlijnwendingen

korte haarlijn verdraait middeleeuwse kapsels
Pin dicht boven het oor voor een betere verberging. Foto credit: Dvora

Als je haar loblengte of korter is, kun je nog steeds de middeleeuwse route volgen door je ponygebied weg te draaien van je gezicht en de zijkanten vast te zetten met pinnen.

28. Gestapeld

gestapelde middeleeuwse kapsels
Maak je geen zorgen over het uiterlijk van je secties; meer natuurlijk ogende twists zijn ideaal.

Getextureerd haar krijgt een grote boost van deze look, die twee twists op elkaar gestapeld behandelt als een geïmproviseerde hoofdband op de achterkant van je hoofd. Fooi: Suave Droge Textuur Finishing Spray helpt je dat beachy gevoel te krijgen.

29. Prinses Twists

prinses twists middeleeuwse kapsels
We houden ervan hoe dit sassy, vrouwelijke kapsel zowel overdag als ’s nachts kan werken. Foto credit: indigitalimages.com

Een meer rechtlijnige kijk op middeleeuwse kapsels, maar toch wijdverspreid in het Hooggerechtshof, zijn deze mooie midden-parted twists. Ed’s opmerking: Deze look was ook groot in de jaren 1970!

30. Gedraaide Ballerina Bun

gedraaide ballerina knot middeleeuwse kapsels
Een lage chignon is altijd een winnaar in chic. Foto credit: Dvora

Deze easy-peasy look is ideaal voor diegenen die hun knotspel in een handomdraai willen spiffen. Draai het haar van elke tempel naar het midden en rol de losse eindjes vervolgens op tot een knobbelige chignon.

31. Losse wendingen

losse twists middeleeuwse kapsels
Dit zachte, romantische kapsel werkt net zo goed met knallen als zonder.

Deze look heeft de tand des tijds doorstaan! We zullen nooit genoeg krijgen van het über-romantische gevoel van kurkentrekkergolven losjes teruggepind à la halve paardenstaart.

Veel plezier met je nieuwe middeleeuwse kapsel en vergeet ons niet te taggen @AllThingsHairUS op Instagram om je nieuwe look te laten zien!