32 Half Up, Half Down Kapsels en tutorials om te proberen in 2023

Wat schattige looks betreft, half omhoog, half dons kapsels nemen de taart. Niet alleen zijn half-updo’s een volledig draagbare – en trendy – throwback naar kapsels uit de jaren ’90, ze zijn ook erg praktisch.

Dit kapsel is nooit te overdreven en heeft altijd je rug. De halve updo werkt op vies haar of dient als een schattige stijl om je op je spel te laten voelen. We vinden het ook geweldig dat je de half-up, half-down look in zoveel verschillende combinaties kunt dragen.

Table of Contents

Blijf scrollen voor drie tutorials die je gemakkelijk onder de knie kunt krijgen en 30 van onze favoriete half up, half down kapsels voor inspo.

1

Stap 1

Begin met schoon, vers gewassen haar.

Spoel met een hydraterend, glansversterkend systeem om je haar voor te bereiden op een gezond uitziende half-updo. We houden van de lichtgewicht voeding die we krijgen van Suave Professionals Kokosolie Infusie Schade Reparatie Shampoo en Conditioner.

half omhoog half dons kapsels beginnen met schoon haar

2

Stap 2

Sectie van de voorkant.

Bereid haar voor met een thermische beschermingsmiddel, zoals TRESemmé Thermal Creations Warmte Tamer Spray, en föhn tot het haar bijna volledig droog is. Maak vervolgens met behulp van het uiteinde van een rattenstaartkam een scherpe U-vormige sectie van je kroon naar je knalgebied, zoals je zou doen wanneer je je haar voor een halve updo afknipt. Zorg ervoor dat u zowel uw linker- als rechterdeellijnen definieert!

half omhoog half dons kapsels gedeelte van de voorkant

3

Stap 3

Zet de zijdelen opzij.

Verdeel je half-updo deel in drie secties voor je vlechten. Klem het linker- en rechtergedeelte vast of knoop het af en laat het middengedeelte los om te beginnen.

half omhoog half dons kapsels scherpe zijdelen

4

Stap 4

Begin met Dutch-braiding.

Begin met het weven van een baby Hollandse vlecht van je haarlijn naar de bovenkant van je kruin. Hoe te vlechten: Splits je sectie in drie slierten en kruis de zijkanten onder elkaar naar het midden (in plaats van over), zodat je eindigt met een verhoogde, banaanachtige vlecht. Veilig met een onopvallende haarstropdas.

half omhoog half dons kapsels beginnen Hollandse vlecht

5

Stap 5

Herhaal dit aan beide kanten.

Vlecht de linker en vervolgens de rechter zijdelen op dezelfde manier, waarbij elke Nederlandse vlecht wordt vastgezet met een haarelastiek. Zorg ervoor dat de elastieken allemaal op één rij zijn uitgelijnd voor een netter effect.

half omhoog half dons kapsels herhalen hollandse vlecht op alle secties

6

Stap 6

Verzamel je in één pony.

Neem de uiteinden van je vlechten en verzamel ze in één paardenstaart. Veilig met een haarband.

half omhoog half dons kapsels verzamelen zich in een paardenstaart

7

Stap 7

Plaag het!

Kam je paardenstaart iets terug om je knot meer tractie te geven en om meer textuur en lift te creëren.

plaag je half omhoog half dons kapsels

8

Stap 8

Vastzetten in een broodje.

Rol je paardenstaart om zichzelf heen om een bovenste knoop te creëren. Zet de uiteinden vast met bobby-pinnen in de plooien, of lus een rekbaar haarelastiek rond je knoop om het te houden werkelijk knus.

bun je half omhoog half dons kapsels

9

Stap 9

Klaar!

Je bent er helemaal klaar voor!

half omhoog half dons kapsels triple unicorn gevlochten bovenste knoop

1

Stap 1

Verfris je haar.

Ververs je tweede of third-day oud haar door op te spuiten Dove Refresh + Care Volume en Fullness Droogshampoo. Spray de droogshampoo op ongeveer 8 tot 12 centimeter afstand van je haar, met de nadruk op de wortels, omdat het werkt om je lokken te doen herleven en overtollige oliën op te nemen. Vergeet niet om je pony te spuiten!

Half Up Half Down Krullen voor de feestdagen

2

Stap 2

Borstel of kam je haar met je vinger.

Borstel of kam je haar om ervoor te zorgen dat de droogshampoo gelijkmatig over je lokken is verdeeld.

half omhoog half dons kapsels vingerkam haar

3

Stap 3

Breng serum aan op de uiteinden van je haar.

Voor een strak half half half dons kapsel breng je wat serum aan, zoals TRESemmé Keratin Smooth Shine Serum. Breng een kleine pomp aan op de uiteinden van je vingertoppen en kam deze door de uiteinden van je haar om kroezen te elimineren terwijl je wat glans afsluit.

half omhoog half dons kapsels gebruiken serum

4

Stap 4

Krul je haar.

Gebruik een krultang om losse krullen in je haar te creëren. Begin met het gebruik van een klein deel van je haar en wikkel je lokken rond de toverstaf, waarbij je schuin werkt.

half omhoog half dons kapsels krultang

5

Stap 5

Scheid je haar van je pony’s.

Gebruik een kam om een stuk van je haar te scheiden van je pony’s. Herhaal dit proces aan elke kant van je hoofd.

half omhoog half dons kapsels kam haar

6

Stap 6

Plagen bij de wortels.

Begin met je kam aan de voorkant van je haar (precies aan de basis van je pony’s) en plaag aan de voorkant en werk je een weg naar achteren.

half omhoog half dons kapsels plagen

7

Stap 7

Structureer je bouffant.

Gebruik één hand om het haar in een half opstaand kapsel te houden, terwijl de andere hand werkt om je haar te kammen. Strijk vervolgens eventuele flyaways in je half-up bouffant glad met je kam en je handen.

Half Up Half Down Krullen bouffant

8

Stap 8

Speld je kapsel op zijn plaats.

Houd je half-up kapsel vast alsof je op het punt staat het in een paardenstaart te plaatsen. Omdat je het extra volume hebt, moet je ervoor zorgen dat je je handen gebruikt om je haar op te tillen voordat je het op zijn plaats speldt. Verzamel een klein deel van je haar vanaf de zijkant. Draai dat stukje haar en breng het naar achteren waar je half-up kapsel zit. Speld het op zijn plaats met een bobby pin. Herhaal dit aan elke kant. Gebruik een deel van de TRESemmé TRES Twee Extra Hold Haarlak om je stijl vast te zetten. Je krijgt niet alleen een sterke greep; het helpt ook je haar te beschermen tegen vocht en flyaways.

half omhoog half dons kapsels pin je haar

8

Stap 8

Accessorize uw look.

Voeg wat feestelijke flair toe aan je look door een fluwelen hoofdband toe te voegen. Begin met het op de bovenkant van je pony te plaatsen terwijl je het voorzichtig over je bouffant plaatst. Breng vervolgens de achterkant van de bouffant over je hoofdband. Gebruik dan je kam om de bovenkant van je bouffant op te ruimen.

half omhoog half dons kapsels accessoires

9

Stap 9

Maak een middengedeelte.

Gebruik een mini-stijltang om een middendeel voor je pony’s te maken. Gebruik vervolgens een kam om de onderkant van je haar en je pony’s te plagen om een rommelige look te creëren. Sluit vervolgens je half up, half down krullen vast door wat meer haarlak te gebruiken.

Optioneel: voeg wat glitter toe aan je gezicht om deze party look volledig te rocken!

half omhoog half dons krullen middendeel

Probeer dit half updo half down kapsel van de catwalk:

gedraaide half omhoog half dons kapsels
De verwrongen half-up look is zowel werk- als speelgeschikt en gemakkelijk onderweg te bereiken. Foto credit: indigitalimages.com

Stap 1: Begin onder de douche.

Was en reinig je haar met een gladmakend systeem dat een mooie, gezond uitziende glans en veerkracht geeft, zoals TRESemmé Keratin Smooth Color Shampoo en Conditioner. Goed afspoelen en handdoekdroog.

Stap 2: Creëer je golven.

Gebruik een stijltang om zachte, gedeconstrueerde golven te creëren – vergeet niet om ook een beetje textuur aan de rand aan te dringen! Een krultang kan worden gebruikt voor grotere, meer gestructureerde bochten aan de achterkant van je hoofd.

Stap 3: Hack je een weg om dit alles met droogshampoo.

Als je onderweg bent of een snel dag-tot-nacht kapsel wilt, kan de gedraaide halve updo ook worden bereikt op een dag oud haar met behulp van wat droogshampoo. Toepassen TRESemmé Clean Pro Pure Droogshampoo terwijl je het haar iets optilt om de hoofdhuid te verfrissen en wat vers gewassen tractie en volume aan te moedigen.

Stap 4: Creëer je twists.

Deel het haar in het midden en pak dan een strook haar van elke kant, een paar centimeter van je voorhoofd (laat de ranken vrij rond het randgebied). Draai je strips om je vinger en breng ze naar de achterkant van je hoofd. Bevestig ze aan elkaar met bobby pins.

Stap 5: Werk af met haarlak.

Een stevige haarlak die ook een niet-kleverige afwerking heeft, is de sleutel tot het vergrendelen van deze look zonder er overdreven uit te zien. Spritz een beetje TRESemmé TRES Twee Extra Hold Haarlak op een tandenborstel of spooley, en strijk eventuele dolende kroezen of flyaways voorzichtig weg van het gezicht. Spuit voor de goede orde over je hoofd op ongeveer 12″ afstand en je gedraaide halve updo is klaar!

Overweeg om deze half up half down stijlen te proberen:

1. Eenvoudige twist

eenvoudige half omhoog half dons kapsels
Deze eenvoudige verwrongen half-up look is een publiekstrekker. Foto credit: indigitalimages.com

Creëer een middendeel, verzamel je haar terug en zet het vast met een duidelijke haardas, waarbij je de paardenstaart door zichzelf heen draait om een elegante gedraaide stijl te creëren. Deze stijl is ingetogen en chic op zichzelf of de perfecte basis voor zomerse bloemen haaraccessoires.

2. Halve Top-Knoop

half omhoog half dons kapsels bovenste knoop
Een half-up top knoop staat op het punt om je nieuwe go-to te worden. Foto credit: Suzanne Cohen Fotografie

Het wordt er niet makkelijker op dan deze half omhoog half omlaag topknoop. Verzamel je haar in een paardenstaart en wikkel de paardenstaart om zich heen voordat je het vastzet met een haarband. Maak het knot los met je vingers en speld eventuele losse strengen op hun plaats.

3. Half-Up gevlochten

half omhoog half dons kapsels vlechten
Vlechten op vlechten op vlechten. Foto credit: Dvora

Een vlecht in een vlecht? Meld je aan. Pak een gedeelte van twee inch vanaf de achterkant van je onderdeel en vlecht het in een driestrengs vlecht helemaal tot aan de uiteinden. Gebruik deze vlecht als een van de drie strengen voor de volgende, neem twee dikke stukken van beide kanten en vlecht losjes helemaal naar beneden. Zet het uiteinde vast met een doorzichtige haarband.

4. Gedraaide zijkanten

half omhoog half dons kapsels gedraaid
Een opgerolde twist maakt deze look compleet. Foto credit: indigitalimages.com

De sleutel om deze look drop-achtige strak aan beide kanten te krijgen? De gedraaide strengen in de tegenover richting. Neem twee dikke strengen van boven je oren en draai ze allebei rond je vingers naar beneden naar je schouders. Wanneer je klaar bent om ze om elkaar heen te wikkelen, begin dan naar je oren. Dit vergrendelt de twists op hun plaats voor de hele dag dragen. Herhaal dit aan de andere kant van je hoofd en zet ze samen in de rug vast.

5. Getrokken Fishtail

half omhoog half dons kapsels fishtail vlecht
Een omgekeerde franse visstaart? Probeer dat maar eens vijf keer snel te zeggen.

Begin aan de voorkant van je haar en maak een omgekeerde franse visstaartvlecht. Wat betekent dat precies? Kruis de strengen onder elkaar in plaats van over en voeg meer haar toe terwijl je je een weg naar beneden werkt. Trek elke streng strak en gebruik om de paar centimeter je vingers om lichtjes aan je vorige werk te trekken. Dit zal de immer populaire boho-sfeer creëren, waardoor het lijkt alsof je uren aan je haar hebt doorgebracht.

6. Rommelige twist

half omhoog half dons kapsels rommelig deel
Een chique manier om je haar half omhoog te dragen. Foto credit: indigitalimages.com

Bekijk deze rommelige versie van een klassieke gedraaide stijl met een aantal zorgvuldig geplaatste slierten die langs de zijkanten van je gezicht zijn uitgetrokken. Dit verzacht de stijl en voegt in slechts een paar seconden een romantische draai aan je look toe.

7. Half-Up Space Broodjes

meisje met grijs haar en ruimte knotjes
Probeer een unieke half-up space buns look.

Een leuke stijl voor de moderne gal, we houden van deze kijk op de space bun-trend met twee kenmerkende broodjes. Overweeg om haarbanden te gebruiken die bij je haarkleur passen om een super gemengde en naadloze look te creëren.

8. Volumineuze Bovenste Knoop

top knoop stijl half omhoog half dons kapsels
Een nieuwe manier om een topknoopstijl te dragen.

Verhoog je bovenste knoopspel door meer haar in je knot op te nemen. In combinatie met een vleugje kleur geeft deze look je haar een serieuze dimensie en textuur. We houden van deze bleke lavendeltint en de manier waarop het een reeks huidtinten aanvult.

9. Accessorized

half omhoog half dons accessoires
Een chique manier om je half-up stijl te upgraden.

Verbeter je halve updo met een leuk accessoire! Bij twijfel is dit een geweldige manier om elke look op te vrolijken en een vleugje glamour toe te voegen aan een verder eenvoudige stijl. Overweeg een clip met parels of iets uniekers zoals een accessoire met een zeeschelpenthema.

10. Retro Half omhoog Half Omlaag

Jaren 60 half omhoog half dons kapsels
Een retro look die helemaal glam is.

Maak aantekeningen van klassieke jaren ’60-geïnspireerde half up half dons kapsels voor lang haar. We houden van hoe gepolijst en elegant deze stijl is – het is perfect voor bruiloften of speciale evenementen!

11. Middendeel Half-Up

middendeel half omhoog half dons kapsels
Een stijlvolle look waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Foto credit: indigitalimages.com

Voor een andere kijk op een klassieke gepolijste look, probeer deze middelste stijl waarbij je je haar naar achteren trekt voor een iets lossere half-up stijl. Draag je lokken in een middendeel om extra rand aan deze stijl toe te voegen.

12. Bloem Updo

half omhoog half dons kapsels bloemhaar
Een cirkelvormige stijl die je haar laat zien. Foto credit: Verity Jane Smith

Deze stijl laat echt zien hoe veelzijdig de half up half down kapsellook is waar je twee (of meer) vlechten kunt rocken die je in een knot wikkelt. De rest van je haar is vrij, prachtig en vloeiend terwijl je knotjes centraal staan. Beheers hoe je deze look creëert in onze Celtic knot hair tutorial.

13. Bijenkorf

half omhoog half dons kapsels kort haar
Rock een half-updo op je korte haar.

Mix je korte haar met deze leuke bijenkorfstijl. Zorg ervoor dat je wat haarlak bij de hand hebt om deze look op zijn plaats te houden. Deze volumineuze stijl is een geweldige manier om een belangrijk statement te maken met je half up half down stijl.

14. Doos vlechten Updo

gevlochten half-up half dons kapsels
Een leuke manier om je box vlechten te dragen.

Een andere kijk op de bovenste knoop half up-half down kapsel, deze look draait helemaal om het draaien van je doosvlechten tot een knot en ze vervolgens aan de zijkant van je hoofd te laten zien.

15. Middelste bovenste knoop

eenhoorn half omhoog half dons kapsels
Deze look draait helemaal om de middelste bovenste knoop. Foto credit: indigitalimages.com

Nog een andere kijk op de bovenste knoop, deze look draait helemaal om het middelste deel in eenhoornstijl waar je wat haar aan de zijkanten laat liggen. In combinatie met wat krimp zorgt deze look voor een zeer trendy stijl om uit te proberen.

16. Krullende half-up stijl

krullen half omhoog half dons kapsels
Accentueer je krullen met een half-up stijl.

We zijn ook dol op dit half-up half-down kapsel op krullend haar, omdat het je in staat stelt om je unieke krulpatroon te laten zien. Zorg ervoor dat je je krullen aan de lucht laat drogen voor maximale veerkracht en definitie!

17. Face-Framing Stukken

half omhoog half dons kapsels gezicht framing
Een half-up stijl met face-framing wisps. Foto credit: indigitalimages.com

Rock je half-up kapsel door stukken van de voorkant van je haar te verwijderen! Deze losse en relaxte stijl is chique en ongedaan gemaakt en vereist geen onderhoud! Het diepe zijdeel biedt een onverwacht en uniek randje aan de stijl.

18. Touwvlecht

half omhoog half touw half vlecht
Deze gevlochten stijl is prachtig.

Een van de meer romantische half-up half-down kapsels die er zijn. Het enige wat je hoeft te doen is draaiingen maken aan beide kanten van je hoofd en ze vervolgens weer verzamelen in een half omhoog half omlaag stijl om af te maken!

19. Hollandse Vlecht Half Updo

half omhoog half naar beneden half nederlands vlechtwerk
Als je Nederlands kunt vlechten, moet je deze stijl proberen.

Maak een Nederlandse vlecht, maar stop ongeveer halverwege met verzamelen en vlechten om deze leuke look te creëren! Deze look combineert een gevlochten stijl met een eenvoudige half up look voor een mooi eindproduct.

20. Celebrity-geïnspireerde Half-Updo

meisje met lang zwart gekruld haar en half updo
Neem inspo van enkele van je favoriete celebs!

Dit kapsel is onlangs weer populair gemaakt door enkele van onze favoriete celebs! Pak inspo van hen bij het proberen van een hoge half-updo. Zorg ervoor dat je een kam gebruikt om een slanke en gestroomlijnde stijl te creëren.

21. Half-up Half-Down Klauw Clip Stijl

meisje met lang haar dat een klauwclip draagt
Kleed je haar aan met een klauwclip.

Een eenvoudige klauwclip als deze kan een half-up, half-down stijl zo aankleden. Het is chic, gemakkelijk te dragen en creëert moeiteloze looks in een mum van tijd. Deze trending stijl heeft een comeback gemaakt van zijn roem uit de jaren 90 en dit accessoire gaat niet snel ergens heen!

22. Boho Half-up Half-Down Kapsels

meisje dat halve updo draagt met golvend blond haar
De perfecte boho-chic stijl!

Deze gevlochten half-updo is perfect voor iedereen die een boho-geïnspireerde look channelt! Overweeg om te slapen met vlechten in je vochtige haar om wakker te worden met deze leuke textuur!

23. Verdraaide half-updo

meisje met lang haar en gevlochten stijl
Probeer een gevlochten stijl uit. Foto credit: @bexloveshair

Draai twee vlechten aan elkaar voor een volumineuze halve updo. Zorg ervoor dat je je vingers gebruikt om de vlecht te pannenkoeken en voeg wat extra volume toe aan de stijl. Deze look is chic en romantisch, en perfect voor zowat elke gelegenheid!

24. Half-Up Half-Down Kapsels met Box Braids

meisje met lange half up box vlechten
Probeer een nieuwe stijl met je doos vlechten!

Veel plezier met je doosvlechten en probeer een half omhoog half naar beneden look. Draai de bovenste helft van je vlechten in een eenvoudige knoop om je lokken uit je gezicht te houden en er cool uit te zien!

25. Trek door Vlecht Half-Updo

meisje met lang haar dat stilte draagt door vlecht
Deze pull-through vlecht is zo makkelijk te doen!

We houden van een stijl die er een stuk ingewikkelder uitziet dan hij is. Deze pull-through vlecht is ideaal voor beginners van elke vlecht, omdat het er alleen ingewikkeld uitziet, maar eigenlijk heel gemakkelijk te maken is.

26. Jaren ’90-geïnspireerde Half-Updo

meisje met half updo golvend blond haar en scrunchie
Haal wat jaren ’90 inspo.

De stijlen uit de jaren ’90 zijn nog steeds sterk! Probeer de trend uit met een half-updo scrunchie look. Gebruik een contrasterende gekleurde scrunchies om wat visuele dimensie aan je stijl toe te voegen!

27. Half-Up Hald Down Pannenkoekenvlecht

met lang bruin haar dat een pannenkoekenvlecht draagt
Probeer een pannenkoekenvlecht!

Op zoek naar een elegante stijl? Probeer een half-updo pannenkoekenvlecht. Verdubbel je vlechten voor een extra dikke en volumineuze stijl. Deze multidimensionale look lijkt ingewikkelder dan het is. Maar het zou je maar een paar minuten moeten kosten om te creëren!

28. Half-Up Hald-Down Frans Vlecht Kapsel

meisje dat halve franse vlechten draagt
Probeer deze unieke Franse gevlochten look.

Deze half Franse vlecht is perfect als je het uiterlijk van franse vlechten van de voorkant wilt, maar niet wilt dat al je haar naar achteren wordt getrokken. Laat de onderste helft van je lokken los rond je gezicht om een zachte en ongedaan gemaakte look te garanderen.

29. 5-Strengen Half-Updo

meisje met lang haar en vijf strengen gevlochten halve updo
Wees creatief en probeer een gevlochten 5-strengs half-updo.

Klaar om een uitdaging aan te gaan? Probeer deze 5-strengige gevlochten look. We raden deze stijl aan voor degenen die gewend zijn om meer geavanceerde gevlochten stijlen te maken, omdat het aan de meer gecompliceerde kant is.

30. Accessorized Half-Updo

meisje dat halve updo draagt met roze strik
Laat je innerlijke girly meisje stralen door een strikaccessoire toe te voegen.

Dit is een van die ultra girly half up half down stijlen en we zijn er echt dol op! Gebruik een haarstrik om je stijl te accessoriseren voor een supervrouwelijke look. Het is een geweldige manier om wat personalisatie toe te voegen aan je half up half down stijl.

31. Getextureerd Half-Up Kapsel

meisje met donker halflang haar en gedraaide updo
Probeer een textured half updo voor een moeiteloze look.

Draai je strengen in je half-up stijl en gebruik een krultang om wat volume toe te voegen aan de strengen aan de onderkant van de stijl. Dit zal resulteren in een all-over getextureerde stijl die een grote persoonlijkheid heeft.

32. Gedraaide half-updo op krullend haar

meisje met krullend haar en half updo
Laat je krullen zien.

Of je nu fijn haar, krullend haar of doosvlechten hebt, er zijn zoveel half-up, half-down kapsels die je kunt proberen. Plus, wie houdt er niet van een gemakkelijke maar schattige stijl?! Met deze gedraaide stijl kun je je volume in je voordeel gebruiken!

Denk je erover om een van deze stijlen uit te proberen? Zorg ervoor dat je een foto maakt en tag ons over @AllThingsHairUS!