34 eenvoudige vlechten voor lang haar om uw spel in een mum van tijd te verbeteren

Voor degenen onder ons die die logeerjaren in onze jeugd hebben gemist, kunnen we het gevoel hebben dat we een aantal cruciale, vormende vlechtvaardigheden missen die anderen in schoppen lijken te hebben. Een snelle zoektocht op internet helpt ons gevoel van eigenwaarde ook niet: we worden overweldigd door foto’s van mooie, bijna onbereikbaar complexe looks, waarvan het enige doel lijkt te zijn om ons bang te maken om het zelfs maar te proberen. Voer eenvoudige vlechten in voor lang haar, die, zoals de zin suggereert, niets meer vragen dan een paar minuten van je tijd – sleepover-vaardigheid licht tot geen, zelfs niet.

We gaan terug naar de basis, dames, en onnodig te zeggen dat ons innerlijke kind super opgelucht is! Dus, mede-vlechtbeginners, laat-tot-de-gamers, of eigenlijk iedereen die het zat is om in het echte leven aan onrealistische Pinterest-normen te moeten voldoen, deze is voor jou! Lees verder voor onze top eenvoudige vlechten voor lang haar:

1. Medium Accent Vlecht

gemakkelijke vlechten voor lang haar medium accent vlecht
Kiekeboe-vlechten zijn zo in stijl.

Niets te zien hier, mensen – of is daar? Een rechttoe rechtaan driestrengs vlecht in het midden van je manen, te verbergen of niet zoals gewenst, is zo ingetogen als het maar kan. Om deze steek te maken, knijp je een 2-inch deel van het haar en verdeel je het in drie stroken. Steek de linkerstrook over naar rechts en herhaal dit met de rechterstrook. Ga door tot aan de uiteinden en zet vast met een klein elastiekje.

2. Gevlochten Chignon

Gevlochten Chignon
Dit trouwwaardige kapsel zal iedereen laten denken dat je een haarprof bent. Credit: Verity Jane Smith

Heb je een speciale gelegenheid op de kalender, maar kun je geen gemakkelijke vlechten bedenken voor lang haar om zelf te doen? Kies dan voor dit prachtige gevlochten chignon kapsel. Deze stijl ziet er ingewikkelder uit dan het in werkelijkheid is!

3. Melkmeisje Vlecht

Melkmeisje Braid
Rock deze praktische tijdloze en klassieke look.

Als het gaat om vlechten voor lang haar, moeten gemakkelijk en elegant topcriteria zijn. En met de melkmeisjesvlecht heb je beide in een handomdraai! Waarom? Het is mooi, praktisch en klaar om je een goede haardag te bezorgen, daarom.

4. Fringe Accent

gemakkelijke vlechten voor lang haar franje accent
Begin bij het bovenste deel van je haarlijn, of vlak boven je tempel. Foto credit: Dvora

Vergelijkbaar met het bovenstaande, maar gedaan op de franje of bang haarlijn, is deze look zeker een meer stijlvolle optie om je haar uit je gezicht te houden , waardoor het geweldig is voor school, werk of zelfs sporten.

5. Haken

gemakkelijke vlechten voor lang haar haken
Gebruik een sprankelend of metalen lint voor meer pit. Foto credit: indigitalimages.com

Het wikkelen van een touw of lint rond willekeurige delen van het haar in een kriskras patroon is iets dat bijna iedereen kan doen, en de uitbetaling, zoals hier te zien, is een prachtige kruising tussen boho en West Coast cool.

6. Hollandse Vlecht

Hollandse Vlecht
Nederlandse vlechten zijn klassiek, tijdloos. Bron: Rupert Laycock

Heb je de Franse vlecht al genageld? Deze slanke Nederlandse vlecht wordt gevormd door de strengen eronder (in plaats van eroverheen) te kruisen terwijl je vlecht om deze 3D-look te creëren die vol volume zit.

7. Hollandse Pigtails

makkelijke vlechten voor lang haar hollandse pigtails
Ook wel boxervlechtjes genoemd (‘want sporters houden van ‘em!’), deze vlechten worden ook wel, yup, cornrows genoemd. Foto credit: Dvora

We zullen je een geheim vertellen: die Instagram-modellen die deze look opnieuw bekijken, moesten allemaal ergens beginnen – dat ergens aan het uitzoeken is hoe je een omgekeerde vlecht kunt doen. Het is niet zo moeilijk, beloven we: in plaats van links over het midden naar rechts over te steken, steek je het onder (ja, dat is het.).

Oefen eerst op een losse paardenstaart en als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je van achter elke tempel afstuderen naar een ingebouwde vlecht, waarbij je bij elke nieuwe link nieuwe secties van de zijkanten knijpt. Zodra je geen hoofdhuid meer hebt, ga je gewoon door met de cross-under-beweging tot aan de uiteinden, en Voilà, een ‘gram-waardige look in minuten.

8. Driestrengs Pigtails

gemakkelijke vlechten voor lang haar drie strengen pigtails
Makkelijke vlechten voor lang haar? Zie, deze eenvoudige varkensstaart gaat te hulp. Foto credit: Dvora

Als je je ooit verveelde in de klas en met je haar begon te spelen, ben je halverwege met deze look, schat. Begin met het splitsen van haar in de rug in het midden en begin dan met een gewone driestrengs (kruissteeksteek) vlecht op elke sectie, waarbij elk met een elastiek wordt vastgebonden. Bonuspunten voor roze alles.

9. Frans

eenvoudige vlechten voor lang haar frans
Zo klassiek als het maar kan. Foto credit: Dvora

De OG van alle vlechten! Toegegeven, dit vergt een beetje manoeuvreren – misschien zelfs tussen twee spiegels – maar als je het eenmaal onder de knie hebt, blijft deze vaardigheid je voor het leven bij. Begin met het pakken van drie afzonderlijke snufjes haar bij de haarlijn, dan het oversteken van de linker over de rechterkant, maar pak nieuwe knijpen van elke kant terwijl je langs het hoofd gaat. Nadat je de hoofdhuid hebt gepasseerd, kun je tot aan de uiteinden vrijvlechten. Werk je vlecht af met een textuurspray zoals Suave Droge Textuur Finishing Spray om wat uithoudingsvermogen toe te voegen.

10. Fringe Waterval

gemakkelijke vlechten voor lange haren franje waterval
Bloemenkroon optioneel, natuurlijk.

We noemen dit graag de half-Franse, alleen in die zin dat je nieuw haar slechts aan één kant van het hoofd (de achterkant) knijpt en de voorhoofdszijde van de link “gesloten” laat.

Net als een gewone driestrengs vlecht, steek je links over rechts over en neem je nieuw haar op in de rechterkant voordat het naar links oversteekt. Begin met het maken van een zijdeel en begin direct na de part-line haar te pakken en naar dat oor toe te werken. Vrij vlecht zodra je de tempel passeert en veilig met een haarband. Meer begeleiding nodig? Bekijk onze waterval vlecht tutorial.

11. Franse Half-Updo

gemakkelijke vlechten voor lang haar franse updo
Ed’s tip: Trek de schakels uit elkaar om je vlecht meer gewicht te geven. Foto credit: Dvora

Deze look begint als een Franse vlecht op de kroon en wordt daarna een vrijstaande regelmatige vlecht, op een manier van een halve updo. We houden van de jaren ’90 vibe die deze look geeft!

12. Zeemeermin Half-Updo

gemakkelijke vlechten voor lang haar zeemeermin half-updo
Je hebt geen opvallende kleur nodig om deze unieke vlecht tot het uiterste te bewerken.

Net als bij de Franse half-updo beginnen gemakkelijk gevlochten kapsels voor lang haar zoals de zeemeerminvlechten met een driestrengs vlecht bij de haarlijn, maar dan gaan de schakels nog twee of drie kettingen door totdat je nieuw haar van afwisselende kanten opneemt. Verder naar beneden geeft het patroon een fishtail-achtig effect, vandaar de naam.

13. Klassieke driestrengs halve updo

gemakkelijke vlechten voor lang haar regelmatige drie-streng half-updo
Pancaking, d.w.z. het uit elkaar trekken van de schakels zorgt ervoor dat elke ketting er tot aan de uiteinden uniform uitziet. Foto credit: Verity Jane Smith

Dit is een van die eenvoudige vlechten voor lang haar om jezelf in 30 seconden te doen. Begin met het verzamelen van haar zoals je normaal zou doen voor een halve pony en begin dan met een regelmatige cross-over weven tot aan de uiteinden. Klaar!

14. Omgekeerde visstaart

gemakkelijke vlechten voor lang haar omgekeerde visstaart
Beginners kunnen ook de bovenkant van de pony afknippen voor meer stabiliteit bij het vlechten. Foto credit: Verity Jane Smith

Geen paniek, het is gewoon een verwrongen half-updo, met een kick! De look begint met een halve paardenstaart die door een ruimte in het midden wordt getrokken. Probeer vervolgens een visstaartvlecht: splits het haar in twee secties, niet in drie. Neem vervolgens de buitenste paar strengen aan de rand van het linkergedeelte en trek die naar rechts, inclusief ze in het rechtergedeelte. Herhaal dit vervolgens aan de rechterkant, neem de buitenste strengen aan de rechterrand en trek en neem die op in het linkergedeelte.

Vergt een beetje visualisatie, maar uiteindelijk krijg je het visgraatachtige patroon dat alle fashionista’s en Pinterest-experts kennen en waar ze dol op zijn.

Fooi: Knip de bovenkant van de paardenstaart af (net onder je draai) om je te helpen je vlecht te verankeren, of knoop zelfs de bovenkant af met een elastiek terwijl je deze look leert.

15. Fishtail Gevlochten Broodje

Fishtail Gevlochten Broodje
Geef een basic gevlochten broodje een stijlvolle update. Credit: Verity Jane Smith

Blaas je go-to messy bun nieuw leven in door dit snelle en chique fishtailbroodje te proberen. Ideaal voor zowel casual als meer formele gelegenheden, het is een geweldige allrounder. Gebruik slechts een vleugje haargel om eventuele losse flyaways te gladstrijken.

16. Gevlochten knallen

Gevlochten Bangs
Geen tijd om je haar te doen? Deze look duurt slechts enkele seconden om te doen. Credit: Verity Jane Smith

Eenvoudig en snel te doen, gevlochten knallen zijn een van de beste manieren om franjes uit je gezicht te houden en er volkomen schattig uit te zien! Ter info, het is ook een geweldige stijl om bij de hand te hebben als je je knallen wilt laten groeien.

17. Los weefsel

gemakkelijke vlechten voor lang haar los weefsel
Gecombineerd met de oversized blazertrend en je hebt een stijlvolle, seizoensbewuste look.

Een van die dagen? We hebben je, fam. Deze look is letterlijk gemakkelijk genoeg om te voltooien in twee metrohaltes (als dat zo is). Om deze look na te bootsen, maak je gewoon een losse driestrengs vlecht en bevestig je het uiteinde met een haardas.

18. Franse Pigtails

gemakkelijke vlechten voor lang haar hoge Franse pigtails
Een glansserum helpt donkerder haar meer dimensie te geven.

Net als # 5 is dit een van die vlechten die je kunt doen terwijl je half oplet, maar je moet dit een beetje hoger op je hoofd nemen. Begin achter elke oogbol met een Franse steek en vlecht dan vrij na de nek. De ene kant tegelijk, obvi. Een lichte toepassing van glansserum, zoals TRESemmé Keratin Smooth Shine Serum, helpt donkerder gevlochten haar meer definitie te geven.

19. Gesegmenteerd

gemakkelijke vlechten voor lang haar gesegmenteerd
Gebruik neutraal gekleurde elastieken aan beide uiteinden voor meer glans. Foto credit: indigitalimages.com

Hijg, jij Niet doen heb je ogen achter in je hoofd? Nou, gelukkig zorgt deze onfeilbare look, waarbij je gewoon haar afbindt in een lage pony en vrij vlecht tot de uiteinden, ervoor dat je niets anders nodig hebt dan twee elastieken.

20. Touw Twist

Touw Twist
Iedereen doet de twist! Credit: Rex door Shutterstock

Vind je het nog steeds moeilijk om te vlechten? Geen probleem, doe gewoon de twist door een touwvlecht te maken! De truc om deze driedimensionale look te creëren, is om de vlechten in de ene richting te draaien en ze in de andere te wikkelen!

21. Klassiek driestrengs

gemakkelijke vlechten voor lang haar regelmatig drie-streng
Veeg het haar over één schouder voor eenvoudig manoeuvreren.

De kampioen van alle vlecht beginners en spaarder van slechte haardagen. Welkom bij je klassieke go-to vlecht voor de rest van je leven! Trek de vlecht over één schouder terwijl je je haar vlecht om deze zijdelingse look te creëren.

22. Sjaal Vlecht

gemakkelijke kapsels voor lange haarsjaal
Gebruik een dunnere sjaal voor minder bulk. Foto credit: Dvora

Wie heeft er een dure sjaaltas nodig als je dezelfde look op je haar kunt krijgen tegen een fractie van de kosten? Bind je favoriete sjaal om je paardenstaart en behandel hem vervolgens als onderdeel van een van je drie secties om deze chique, super-Franse look te creëren.

23. Magere accenten, willekeurig

gemakkelijke vlechten voor lang haar skinny accenten willekeurig
Hoe kleiner, hoe beter! Foto credit: indigitalimages.com

Geweldig voor festivals, zwembadfeesten en gewoon algemene chillaxing, deze no-brainer van een vlecht kan solo of in veelvouden rond je hoofd leven. Sluit de uiteinden van deze kleine vlechten af met een snelle nevel van haarlak om de uiteinden vast te zetten zonder last te hebben van een haarband.

24. Magere accenten, Pigtails

makkelijke vlechten voor lang haar skinny accenten pigtails
Gebruik dikkere stroken voor meer impact. Foto credit: indigitalimages.com

Voor een meer geüniformeerde look pak je twee equidistante stroken haar en begin je aan een driestrengs vlecht op elk. Laat de uiteinden los om te ontrafelen zoals ze willen, of bind af met een onzichtbaar elastiek voor het volledige effect.

25. Losse zijvlecht

Losse zijvlecht
Creëer een moeiteloze look met een losse vlecht aan de zijkant.

Iedereen heeft een snel, rommelig gevlochten kapsel nodig in zijn manenmakerijen, toch? Als je je pagina’s nog moet vullen met een, kijk dan eens naar deze getextureerde, losse zijvlecht.

Om de look te krijgen, hoef je alleen maar al je haar opzij te zetten en het in een gewone 3-strengs vlecht te weven. Ja, dat is het echt. En raad eens? Het werkt het beste met bedhoofdhaar (hoera!).

26. Kroonvlecht

Kroon vlecht
Deze look zal je kroon op het werk zijn. Credit: Verity Jane Smith

Voordat je deze look afschrijft als te moeilijk, hoor ons uit. Hoewel totale beginners misschien een beetje oefening nodig hebben, zullen degenen die meer vertrouwen hebben in hun vlechtwerk deze kroonvlecht overtreffen.

27. Romantische vlecht

Romantische Vlecht
Creëer een out of the box romantische haarlook. Foto door Keena Hall

Als je je vlechtkeuze er romantisch televisiewaardig uit wilt laten zien, probeer dan een sierlijke look aan je vlecht toe te voegen. Deze ultradikke vlecht strekt zich uit tot voorbij de taille voor een op koninklijke prinsessen geïnspireerde look.

28. Eenhoornvlecht

gemakkelijke vlechten voor lang haar eenhoorn
De eenhoornrij! Foto credit: indigitalimages.com

In principe een standalone cornrow, deze look heeft een Nederlandse (omgekeerde of kruising-onder) steek op de gehele breedte van je kroon. Eindig aan de achterkant van je hoofd met een kleine elastic, bedek dan met een barrette voor meer glans.

29. Binnenstebuiten Vlecht

gemakkelijke vlechten voor lang haar binnenstebuiten vlecht
Verander je vlechtstijl met een inside-out techniek.

Als je moe bent van alle standaard vlechtvariaties, dan hebben we een eenvoudige vlecht waar je naar kunt overschakelen! De inside-out vlecht is in feite een Franse vlecht, maar in plaats van de nieuwe stukken over te trekken, trek je ze eronder. Zo simpel is het! Als je het eenmaal onder de knie hebt, heb je deze zeer volumineuze en gedurfde vlecht om aan je arsenaal toe te voegen.

30. Gevlochten hoofdband lage paardenstaart

gemakkelijke vlechten voor lang haar zijvlecht lage pony
We houden ervan hoe een zijvlecht eruit ziet als deze overgaat in een lage paardenstaart.

Wil je een vlecht toevoegen aan een chique lage paardenstaart? Probeer een Franse vlecht aan één kant van je hoofd en voeg een lage paardenstaart toe voor een nieuwe look. Versterk de verfijning door een haarlok over de haarband te wikkelen om je werk te verbergen.

31. Franse Vlecht Updo

Franse Vlecht Updo
Met een beetje oefening wordt dit gevlochten broodje je nieuwe go-to. Credit: Verity Jane Smith

Gevlochten updo’s zien er altijd geweldig uit en je hoeft geen vlechtende whizz te zijn om grip te krijgen op deze Franse gevlochten ‘do’ Vlecht een Franse vlecht van je slapen tot aan de nek van je nek en draai vervolgens je lengtes in een lage knot, waardoor het rommelig blijft voor een doorleefde look.

32. Gevlochten paardenstaart

gemakkelijke vlechten voor lang haar mini vlecht paardenstaart
Voeg een chique accentvlecht toe aan een slanke, hoge paardenstaart.

Een kleine accentvlecht is een geweldige manier om je look op een subtielere manier te veranderen. Frans vlecht een klein voorste gedeelte en leid het rond de bovenkant van je hoofd voor een meer opgetilde look. Houd kroezen op afstand door de afgewerkte look te besproeien met wat Bed head van TIGI Get Twisted Anti-Frizz Finishing Spray.

33. Vlecht van achteren

gemakkelijke vlechten voor lang haar vlecht van de achterkant
Deze vlecht ziet er ingewikkeld uit, maar dat is het niet, beloven we.

We weten dat deze vlecht er misschien ingewikkeld uitziet om te maken, maar dat is het niet, dat beloven we! Als je je Franse of Nederlandse vlecht onder de knie hebt, draai je gewoon je hoofd om en begin je de vlecht vanuit de nek en werk je je een weg omhoog. Zodra je vlak voordat je hoofd eindigt, bind je het af en verzamel je de rest in een rommelige bovenste knoop.

34. Hoofdband Vlecht

gemakkelijke vlechten voor lange haar hoofdband vlecht
Maak een faux hoofdband met slechts een eenvoudige vlecht!

Als je zelf geen Franse of Nederlandse vlecht kunt maken, kun je nog steeds een hoofdbandvlecht maken. Maak een los-achtige driestrengs vlecht in de richting van de hoofdband zodat de vlecht mooi over je hoofd zal volgen. Zodra je klaar bent met de vlecht, speld je hem aan de andere kant om de hoofdband te voltooien.

Nu we je een reeks eenvoudige vlechten voor lang haar hebben gegeven, heb je geen excuus om je stijl niet te veranderen! Al deze vlechten zijn gemakkelijk te leren en super snel te maken, dus je kunt erop rekenen dat je haar op punt staat, ongeacht hoeveel voorbereidingstijd je hebt. Veel plezier met vlechten!