4 creatieve gevlochten kapsels in supereenvoudige videozelfstudies

Of je nu op zoek bent naar een manier om je weerbarstige haar te temmen, of om een vleugje elegantie toe te voegen aan je avondoutfit, vlechten zijn de perfecte oplossing voor beide. Van een off-duty Franse vlecht tot rode loper-waardige fishtail, gevlochten kapsels zijn zeer veelzijdig en zeer succesvol in het bereiken van looks van bewondering.

Je denkt misschien: “Yup, ik heb modellen geavanceerde vlechten zien rocken, maar ze lijken veel te ingewikkeld!”. Geloof ons, dat dachten we ook, totdat we ons realiseerden dat het bereiken van een adembenemende vlecht een stuk eenvoudiger is dan het lijkt. Het enige wat je nodig hebt is een goede stap-voor-stap tutorial!

Geloof je ons niet? We laten het je zien. Volg gewoon onze eenvoudige videotutorials en je zult deze 4 creatieve gevlochten kapsels in een mum van tijd onder de knie krijgen.

#1: Gevlochten Updo met een Side Bun

Je zult ons moeten vertrouwen als we zeggen dat, zelfs als dit kapsel er een beetje ingewikkeld uitziet, het waarschijnlijk de eenvoudigste zijvlecht bun updo is die je ooit zult tegenkomen. De vlecht die dit kapsel definieert, wordt vaak de ‘Nederlandse’ vlecht genoemd, en het belangrijkste verschil tussen deze en de Franse vlecht is de vlechten waar je onder vlecht in plaats van overheen.

Als je eenmaal weet hoe het is gedaan, kun je de look in slechts een paar minuten bereiken. Perfect voor die ochtenden dat je snel de deur uit moet (zonder afbreuk te doen aan je kapsel)!

Gevlochten Updo met een zijband

Gevlochten Updo met een Side Bun

Stap 1: Begin met het verdelen van je haar in twee lagen – de onderste en de bovenste helft.

Stap 2: Verdeel de bovenste helft in drie gelijke strengen, iets naar rechts – en laten we vlechten, vlechten, vlechten! Begin met het kruisen van de rechterstreng onder de middelste en doe dan hetzelfde met de linker. Herhaal dit een paar keer.

Stap 3: Laten we nu beginnen met het binnenhalen van grotere haarlokken vanaf de zijkanten. Neem een klein buitenste deel van je haar van rechts en voeg het toe aan de streng die je onder het middelste deel hebt gekruist. Herhaal dit aan de linkerkant en houd de strengen aan beide zijden ongeveer even groot om te voorkomen dat de vlecht er ongelijk uitziet. Ga verder met de vlecht en neem grotere delen van het haar van elke kant, tot in het midden van je nek.

Stap 4: Om een illusie van volheid te creëren, trekt u de vlecht iets uit elkaar en trekt u alleen aan de lusvormige delen om te voorkomen dat deze uit elkaar valt. Hierdoor ziet je haar er glamoureus dik uit!

Stap 5: Ga door met de vlecht tot het einde en trek de vlecht iets los terwijl je verder gaat.

Stap 6: Zodra je klaar bent met de vlecht, draai je de uiteinden zodat ze niet uitglijden en rol je het op tot een ontspannen knot, iets meer naar de linkerkant. Bevestig het op zijn plaats met een paar haarspelden – en klaar!

#2: Gevlochten Updo met een Lage Bun

Deze rommelige, gevlochten updo bun ziet er ongelooflijk cool uit en werkt voor elke gelegenheid – van een enigszins rustige dag op het werk tot het raken van de bar met vrienden. Voor dit kapsel moet je haar aan de zijkant worden gescheiden. We geven de voorkeur aan de linkerkant, maar voel je vrij om dingen te veranderen. We zullen een Franse fishtail gebruiken om de look te creëren (geen paniek – we zullen je eraan herinneren hoe dat is gedaan!).

Gevlochten Updo met een lage knot

Gevlochten Updo met een Lage Bun

Stap 1: Begin met het nemen van een klein stukje haar aan de zware kant van het onderdeel en het in twee secties te verdelen. Neem een klein stukje uit het achterste gedeelte, kruis het over de bovenkant en voeg het toe aan het andere gedeelte. Pak vervolgens het stuk uit het voorste gedeelte, kruis het over de bovenkant en voeg het toe aan het achterste gedeelte.

Stap 2: Wanneer je nu een ander gedeelte neemt en het oversteekt, pak je een nieuw deel van het haar op, kruis je het over de bovenkant en neem je het op in de streng. Terwijl je vlecht, trek je aan de vlecht om de structuur los te maken – hoe rommeliger, hoe beter! We willen een grote, losse vlecht – niets te strak en netjes.

Stap 3: Herhaal deze stap met het voorste gedeelte: steek een klein gedeelte van de streng over, pak een nieuw deel van het haar op en kruis het ook. Herhaal die stappen door het haar in een vlecht te vlechten totdat het voorbij je oor reikt. Zet de vlecht vast met een klein elastiek en trek aan de zijkanten een beetje meer om een rommeliger uiterlijk te creëren.

Stap 4: De volgende stap is het splitsen van de paardenstaart in twee gelijkmatige secties – en het gebruik van elke sectie voor een individuele visstaartvlecht. Zodra je klaar bent met elke fishtail, trek je hem uit elkaar zoals je deed met de hoofdvlecht, om hem de illusie van volheid te geven. Zet het vervolgens vast met een klein elastiekje.

Stap 5: Wanneer beide fishtails eenklaar, wikkel de eerste visstaart om het elastiek dat je voor de paardenstaart hebt gebruikt, waardoor er een knot om de tweede visstaart ontstaat. Zet het vast met een paar haarspelden.

Stap 6: Wikkel ten slotte de tweede visstaart rond het bestaande broodje (niet te strak). Zet het vast met een paar haarspelden en maak het af door iets aan de knot te trekken om het er minder netjes uit te laten zien.

#3: Gevlochten Half Updo

Als je meer een ‘hair down’ soort meisje bent, zul je dol zijn op deze gemakkelijke gevlochten halve updo. Perfect voor elke dag, evenals een gelegenheid waarvoor je misschien een klein zwart jurkje moet aantrekken, deze speelse gevlochten halve updo is veelzijdig en kan in momenten worden beheerst. Laten we beginnen!

Gevlochten Half Updo

Gevlochten Half Updo

Stap 1: Scheid het bovenste deel van je haar in twee secties, waarbij het gedeelte aan de rechterkant iets breder is dan het linker.

Stap 2: Neem het juiste deel van je haar, maak een middenscheiding en scheid het in twee subsecties. Pak nu een kleine haarlok van de achterkant van een sectie en breng deze naar voren. Neem vervolgens een kleine streng van je haar uit het andere gedeelte en breng het over de voorkant. Herhaal deze stappen totdat je een mooie fishtail-vlecht hebt en trek vervolgens aan de lussen om het een beetje los te maken. Zodra je vlecht mooi los zit (maar niet uit elkaar valt!), Zet je hem vast met een klein elastiekje.

Stap 3: En nu – laten we werken met het haar aan de rechterkant. De eerste stappen zullen hetzelfde zijn als bij de fishtail-vlecht: verdeel het bovenste deel van het haar in tweeën, neem een kleine haarlok van de achterkant van een sectie en breng het over de voorkant. Herhaal dit vervolgens met de tweede subsectie.

Stap 4: Neem nog een kleine haarlok van de achterkant van een sectie, maar voordat je het over de voorkant brengt – pak een extra stuk van buiten de vlecht. Dit stuk moet worden gecombineerd met de kleine haarlok die je zojuist hebt gescheiden, en samen moeten ze worden overgestoken. Herhaal dezelfde stappen aan de andere kant.

Stap 5: Omdat dit een halve updo is, hoef je alleen maar door te gaan met de Franse vlecht totdat je de achterkant van je hoofd aan de rechterkant bereikt en er geen ongevlochten haar meer boven je oor is. Ga er dan gewoon mee door alsof het een visstaartvlecht is en vlecht het helemaal naar beneden. Vergeet niet om er zachtjes aan te trekken, om het een vollere uitstraling te geven.

Stap 6: En nu – we maken van de vlechten een mooie halve updo! Neem de eerste vlecht en rol deze op, trek aan de uiteinden eronder zodat ze niet zichtbaar zijn. Zet hem vast met een paar haarspelden zodat hij niet loskomt. Herhaal dat nu met de tweede vlecht, plaats het onder de eerste en bevestig het met een paar haarspelden. En – je bent klaar om te rollen!

#4: Bloem Vlechtbroodje

Ben je klaar om je vlecht naar een hoger niveau te tillen? Het bloemvlechtbroodje is ingewikkelder dan de rest, maar het resultaat is het absoluut waard. De vlecht is echt elegant – en het is gegarandeerd een head-turner, waar je ook gaat. Om dit specifieke kapsel te helpen creëren, raden we je aan een spiegel te gebruiken, zodat je je meesterwerk kunt zien terwijl je eraan werkt. Dat maakt het gemakkelijker, vooral als je een beginner bent.

Bloem Vlechtbroodje

Bloem Vlechtbroodje

Stap 1: De bloemvlecht is gebaseerd op de principes van een vijfstrengs Hollandse vlecht (ja, er bestaan vijf strengenvlechtjes – en ze zien er weelderig uit!). Begin met het afsnijden van een stuk haar in de buurt van je kruin, met je linkerhand erin. Je zou nu 5 delen haar moeten hebben om mee te werken.

Stap 2: We beginnen met ‘weven’ vanaf de linkerkant. Pak eerst de streng helemaal links vast met je linkerhand. Zonder deze streng los te laten, plaats je de ringvinger van je linkerhand onder streng 2 en over streng 3. Plaats vervolgens je middelvinger over zowel streng 2 als streng 3. Nu moet je middelvinger zich bij de ringvinger voegen en je zult die secties in je vuist grijpen.

Stap 3: Plaats je wijsvinger onder streng 4 en over streng 5.

Stap 4: En nu – laten we meer van je mooie lokken binnenhalen! Voeg een nieuwe haarstreng toe van de rechterkant tot streng 5 (je moet deze tussen je wijsvinger en je middelvinger houden). Je moet ook streng 4 tussen je wijsvinger en je duim houden. Je kunt je vrije hand gebruiken om over de strengen te strijken.

Stap 5: Neem nu strand 4 met je rechterhand en herhaal stap 2-4 aan de rechterkant. Zodra je je nek hebt bereikt, trek je de zijlussen voorzichtig uit elkaar om een vollere, losserer kijk.

Stap 6: Zodra je geen haar meer hebt om toe te voegen, ga je gewoon door met een Nederlandse vlecht – de rechterhaarstreng onder de middelste streng kruisen en herhalen met de linker. Naarmate je dichter bij het einde van de vlecht komt, trek je de strengen weer iets uit elkaar, zodat ze er voller uitzien.

Stap 7: Houd het uiteinde van je vlecht vast zodat deze niet loskomt. Normaal gesproken gebruiken we geen elastiek – maar dat kan wel (als het klein en bijna onzichtbaar is). Draai je vlecht in een losse knot, trek aan de uiteinden eronder en maak er een prachtige bloem van. Beveilig het met 2 haarspeldbochten aan elke kant, zorg ervoor dat het unieke, bloemrijke patroon niet wordt beïnvloed – en wacht tot de complimenten binnenstromen.

Kies de juiste toolkit

Hoewel vlechten een geweldige manier zijn om weerbarstig haar te temmen, is de waarheid dat uiteindelijk het werken met weerbarstig, kroeshaar moeilijker is.  Gelukkig hebben haargenieën manieren bedacht om weerbarstig haar beter beheersbaar te maken (en je look vast te houden)!

Bekijk onze 3 favoriete producten voor mooie, langdurige gevlochten kapsels:

  • TIGI Bedhoofd Na de Party Smoothing Cream. Slechts een klein druppeltje van deze crème kan wonderen doen. Gebruik het op je haar voordat je het föhnt om het te beschermen tegen hitteschade en strijk de kroezen glad. Bovendien is het een traktatie voor je zintuigen, niet alleen voor je haar – het ruikt fantastisch!
  • Living Proof’s Prime Style Extender Spray. Er is niets vervelender dan een vlecht die niet lang meegaat, maar maak je geen zorgen – we hebben een oplossing. Gebruik voor een onbreekbaar kapsel een style extender spray. Breng het aan voordat je je haar föhnt om een basis te creëren voor een langdurig gevlochten kapsel.
  • Garnier Fructis Style Slanke en Glanzende Anti-Vochtigheid Hairspray. Deze haarlak houdt je vlechten op hun plaats, temt kroezen en biedt bescherming tegen vocht. Het werkt door haarlokken te wikkelen, om onmiddellijk een schild te vormen tegen kroezen.

Terwijl je eerder misschien dacht dat elegante, gevlochten kapsels uitzonderlijke vaardigheden vereisten, weet je nu dat het echt te maken heeft met een beetje oefening. Het geheim van het bereiken van een creatief en uniek gevlochten kapsel is het hebben van een eenvoudige videozelfstudie om je door de stappen te leiden (en je te laten zien dat het geen rocket science is).

We hopen dat je van deze tutorials hebt genoten en maak je nooit zorgen over het opraken van kapselideeën – we hebben er nog veel meer voor je gepland. Houd deze ruimte in de gaten!