4 effectieve tips om je haar te beschermen tegen hitte

Zijn wij de enigen die zo klaar zijn voor stranddagen in het weekend, cocktails op daken en brunches in de buitenlucht? Waar we echter niet naar uitkijken, is droog haar, kroezen en zweterige lokken. Wat moet een meisje doen als ze het hele zomerseizoen het beste haar wil? We kunnen allemaal een paar zomerse haarbeschermingstips en -trucs gebruiken om ons door het seizoen te helpen.

Lees verder voor onze top zomer haarbescherming tips:

1. Bescherm het haar met een bandana.

Dit is een van onze zomer go-to accessoires omdat het een leuk element toevoegt aan elke outfit. Daarnaast is een bandana een geweldige manier om je haar te beschermen tegen de zon, net zoals een hoed dat zou doen. Je kunt het ook gebruiken als hoofdband op superhete dagen om al het zweet dat je produceert op te nemen. Als je een katoenen bandana gebruikt, zorg er dan voor dat je haar voorbereidt met een haarserum zoals TRESemmé Keratin Smooth Shine Serum of een olie om een barrière op je haar te creëren. Dit zal helpen voorkomen dat er haken en ogen aan het materiaal van je sjaal worden gehaald. Als alternatief kun je op veilig spelen door in plaats daarvan een zijden bandana te gebruiken.

2. Slaap op een zijden kussensloop.

Voor degenen onder ons die ons haar ’s nachts binden om kapsels te behouden, kan het hebben van iets op je hoofd terwijl je slaapt tijdens het warmere seizoen een beetje vervelend zijn. Zeg vaarwel tegen bezweet haar terwijl je wat zzz’s vangt door in plaats daarvan op een zijden kussensloop te slapen.

3. Gebruik een beschermend was- en verzorgingssysteem.

Een van onze beste zomerse haarbeschermingstips is om een shampoo en conditioner te gebruiken die helpen voorkomen dat je lokken in de zon bakken. Een systeem als Dove Hair Therapy Rescue &Bescherm Shampoo en Conditioner herstelt niet alleen schade uit het verleden, maar beschermt ook tegen toekomstige schade!

4. Voeg producten met UV-bescherming toe aan uw routine.

Of je nu gekleurd haar hebt of natuurlijk droog haar, of zelfs normaal haar, iedereen kan wat UV-bescherming gebruiken. De zon kan erg uitdrogend zijn op je haar, dus bescherming is de sleutel. Toepassen Nexxus Weightless Style Prep &Bescherm Leave-In Spray aan je strengen om een extra dosis bescherming te bieden.

Volg ons meer dan @AllThingsHairUS voor meer haartips en -trucs!