4 manieren om de No Shampoo-methode te volgen en waarom u dat zou moeten doen

Wanneer we naar een nieuw voedings- of huidverzorgingsproduct grijpen, wenden velen van ons zich tot Google om erachter te komen wat erin zit. We willen weten wat het “goed” voor ons maakt of dat het zal “werken” om ons er beter en jeugdiger uit te laten zien. Helaas doen de meeste mensen dit niet bij het uitzoeken van haarverzorgingsproducten en wordt er vaak weinig aandacht besteed aan onze hoofdhuid.

Weet je wat shampoo echt is of waarom je het zelfs gebruikt? Wist je dat je een keuze hebt en dat er veel shampoo-alternatieven zijn die betere resultaten geven? Lees meer over de no-poo-methode en waarom het weggooien van de shampoo niet zo gek is als het klinkt.

Wat betekent de No-Poo-methode eigenlijk?

Voor degenen onder u die misschien nog nooit van de no-poo-beweging hebben gehoord, is het de keuze om geen shampoo te gebruiken die agressieve reinigingsmiddelen bevat om uw haar te reinigen. Wanneer ik dit gesprek met een nieuwe klant benader, zijn ze zich er meestal niet van bewust dat het gebruik van traditionele shampoos betekent dat je wasmiddel op een hoofdhuid doet en de oliën stript die een hoofdhuid en haar nodig hebben om gezond te zijn.

In de loop der jaren hebben steeds meer mensen hun eigen technieken ontwikkeld voor gezondere hoofdhuidreiniging en vallen ze actief in de no-poo crew. Hier zijn enkele dwingende redenen waarom u dat ook zou moeten doen.

Waarom overschakelen naar de No Shampoo Hair Care

Waarom kocht je de shampoo en/of conditioner die ruimte innam in je douche? Was het de manier waarop het schuimt en een mooie geur afgeeft, was het de coole verpakking die je aan de haak sloeg, of vertelde iemand je dat je het moest hebben?

Wat als ik je zou vertellen dat het schuimt omdat het wasmiddelen bevat die niet op je hoofdhuid horen te zitten en geuren die meer dan waarschijnlijk kunstmatig en irriterend zijn? Wasmiddel is een geweldig reinigingsmiddel. Het is geweldig om alles op je hoofdhuid weg te halen, maar het besteedt geen aandacht aan wat er wordt weggehaald.

Denk aan de dingen waar je wasmiddel op gebruikt. Kleding, auto’s, vloeren… Stel je nu voor dat je shampoo, die wasmiddel bevat, op je lichaam of je gezicht smeert. Op dit punt zou je me een ongemakkelijke blik kunnen geven.

Hoor me echter, je hebt meteen redenen waarom je dit niet zou doen: het zou je huid uitdrogen, te hard zijn, je laten uitbreken, enz. Waarom denk je dan dat het veilig en noodzakelijk is op je hoofdhuid? Is de huid op je hoofdhuid echt zo anders dan elke andere huid op je lichaam? Het antwoord is nee. Wat het echter anders maakt, biedt meer redenen waarom je niet wilt dat wasmiddel de hoofdhuid raakt.

Je hoofdhuid heeft een beschermende laag olie die talg wordt genoemd. Talg is de verdedigingslaag van het lichaam om je hoofdhuid te beschermen. Shampoo (of beter gezegd wasmiddel) is zo’n “geweldige” reiniger dat het dit weghaalt. Dit stuurt signalen naar je hoofdhuid dat de verdedigingslaag is verwijderd en het gaat vervolgens in overdrive om het terug te krijgen. Dit kan leiden tot overproductie van oliën (vette hoofdhuid) en het onvermogen om het verlies goed te maken (droogheid). Als gevolg hiervan voelt je haar broos, droog en ruw aan.

Gerelateerd bericht: Hoe vaak moet je je haar wassen om het gezond te houden

Wat gebeurt er dan? Welnu, de makers van shampoo leunen hier strategisch op omdat ze nu de behoefte hebben gecreëerd om de schade die is aangericht te maskeren, en hier komen conditioner, maskers en behandelingen in het spel. Deze producten verbinden de schade die is veroorzaakt en nu bent u afhankelijk van een tweede en mogelijk derde basisproduct in uw routine. Als u de talg niet van de hoofdhuid verwijdert en de nagelriem niet opruwt, is er geen conditioner nodig omdat u het haar om te beginnen niet beschadigt.

Shampoo die slecht is voor je hoofdhuid zou genoeg reden moeten zijn voor iedereen om andere opties te zoeken, maar een nog sterker argument zou zijn voor die personen die hun haar kleuren of benadrukken. Elke shampoo, ongeacht of deze “sulfaatvrij”, “parabenenvrij”, “biologisch”, “natuurlijk” of met het label “kleurveilig” is, zal uw kleur strippen. Als het schuimt, heeft het wasmiddel en wasmiddel zal kleur en toner en doffe highlights verwijderen. Die buzzwoorden hierboven betekenen gewoon dat uw shampoo een stap boven goedkope drogisterij-opties is. Je kleur is het meest beschermd wanneer er geen wasmiddel wordt geïntroduceerd in je haarverzorgingsroutine.

Shampoo alternatieven

Wanneer u ervoor kiest om geen shampoo in uw haar te gebruiken, kunt u een van de vele varianten zonder poepmethode gebruiken die zijn ontwikkeld uit de noodzaak voor mensen om hun haar te reinigen zonder wasmiddel te gebruiken. Deze omvatten het gebruik van alleen water, het spoelen van haar met doe-het-zelf creaties of het gebruik van reinigingsconditioners en crèmes. Laten we de meest populaire verkennen:

Alleen H2O

De eerste en meest extreme methode om shampoo tegen te gaan, is om helemaal te stoppen met het gebruik van elke vorm van reiniger en gebruik gewoon water. Dit is er een die ik niet zou aanraden.

Vuil en ophoping komen elke dag voor op de hoofdhuid vanuit de omgeving. Wanneer je daar stylingproducten aan toevoegt, zul je je uiteindelijk vies voelen en kan je haar zelfs gaan ruiken. Dit zal ook het haarzakje verstoppen. Je moet de hoofdhuid op de een of andere manier reinigen om je hoofdhuid in balans te houden en de haargroei en algehele gezondheid te stimuleren.

DIY Shampoo Substituten

Een andere populaire route onder mensen die essentiële oliën en natuurlijke haarremedies omarmen, is doe-het-zelf no-poo brouwsels. Ik ben hier helemaal voor! Toch, als dit je aanspreekt, moedig ik je aan om onderzoek te doen naar haartypes en elke olie die Pinterest of je favoriete blog je kan vertellen om op te nemen. Bepaalde oliën zoals kokosolie zijn niet goed voor alle haartypes (het kan breuk veroorzaken op kleur behandeld en fijn haar).

Veel doe-het-zelf-versies gebruiken appelciderazijn, wat geweldig is voor het verwijderen van opbouw. Je kunt een paar eetlepels ACV met water mengen en op de hoofdhuid aanbrengen; schrobben en afspoelen. Je moet dit volgen met een vorm van conditionering, omdat ACV zuur is en het haar kan uitdrogen als het alleen wordt gebruikt.

Conditioners

Dit is de methode die de meeste mensen associëren met de no-poo methode. Met deze aanpak gebruik je geen shampoo, vandaar de term “no-poo”, en ga je direct naar een conditioner. Veel van deze producten worden op de markt gebracht voor dikkere, grovere, gekrulde texturen en The Curly Girl Method moedigt aan om deze routine op te nemen.

Het nadeel van deze methode is dat er geen reinigingscomponent is en dat het niet geschikt is voor alle haartypes. Als je een traditionele no-poo hebt geprobeerd en niet succesvol bent geweest, is dit waarschijnlijk omdat je een specifieke reinigingscomponent nodig hebt.

Reinigingscrèmes en conditioners

Mijn go-to methode is het gebruik van een strategisch gecreëerde reinigingscrème. Wat dit anders maakt dan de conditioner-only methode is dat het een balans heeft tussen reinigende en conditionerende eigenschappen. Dit maakt het een geweldige optie voor alle haartexturen en dichtheden.

Het enige dat ik zal gebruiken op mijn klanten, man, kinderen en mijn eigen haar is New Wash van Hairstory. Reinigingscrèmes kunnen het giswerk wegnemen bij het uitzoeken wat nodig is om het haar effectief te wassen en te reinigen. Vertrouw echter niet op de etiketten en zorg ervoor dat u naar de ingrediënten kijkt bij het selecteren van een reinigingscrème of conditioner. Siliconen en oppervlakteactieve stoffen zijn componenten van veel producten die moeten worden vermeden. New Wash, in het bijzonder, gebruikt aloë vera en essentiële oliën om vuil en onzuiverheden voorzichtig uit het haar te verwijderen, terwijl de natuurlijke oliën van de hoofdhuid niet worden verstoord of de kleur wordt weggenomen.

No-Poo methode fouten te vermijden

Om de methode zonder shampoo te laten werken, moet u deze veelgemaakte fouten vermijden:

  1. Niet lang genoeg vastleggen. Zet je in ieder geval een maand in voor no-poo. Je hoofdhuid heeft tijd nodig om zich aan te passen. Gebruik gedurende deze tijd geen shampoo – slechts een van de hierboven beschreven shampoo-alternatieven.
  2. Niet gericht op de hoofdhuid. Zorg ervoor dat je voldoende reinigingsproduct gebruikt en richt je op de hoofdhuid. Probeer een hoofdhuidmassager (scrubber) te gebruiken tijdens het wassen van je haar om de hoofdhuid te stimuleren en te exfoliëren.
  3. Niet grondig spoelen. Als je haar vettig, vies of vettig aanvoelt na het wassen met een reinigingscrème of conditioner, heb je het niet helemaal tot op de hoofdhuid gekregen en/of heb je een product achtergelaten.
  4. Niet consequent zijn. Je kunt niet de ene dag een no-poo-methode gebruiken en de andere dag shampoo gebruiken. Het is geen behandeling, maar een nieuwe en betere manier om je hoofdhuid te wassen en je haar te behandelen.

Als u deze fouten vermijdt en zich committeert aan een zachte wasmiddelvrije haarverzorgingsroutine, zullen goede haarresultaten zeker volgen.

Mijn klanten weten dat ze de keuze hebben om te gebruiken wat ze willen om voor hun haar te zorgen; als ze er echter voor kiezen om shampoo te gebruiken, kan ik geen levensduur garanderen en moeten ze me vaker zien voor onderhoud.

Als je nieuwsgierig bent naar het maken van de overstap, raad ik je aan om het uit te proberen en je voor een maand te committeren. Of je nu fijn haar of grof haar hebt, maagdelijk of gekleurd haar, krullend of steil, het weggooien van shampoo en het vinden van de beste no-poo haarreinigingsmethode voor jou zal de gezondheid en het uiterlijk van je haar aanzienlijk verbeteren. Neem gerust contact met me op via mijn Instagram @carissa.obrien met vragen over no-poo of kortingen voor de no-poo producten.