4 meest opwindende tinten bruin haar

Bruine haarkleur hoeft niet saai of saai te zijn. Deze vier tinten bruin hebben een dimensie en helpen om je haar eruit te laten zien alsof het meer body heeft. Essenbruin, honingbruin, goudbruin en paarsbruin zijn de meest populaire brunettetinten omdat ze het meest universeel zijn. Hieronder vind je alles wat je moet weten over deze favoriete vrouwelijke haarkleuren.

Ash Bruin

Een van de meest populaire tinten brunette is asbruin. Om de askleurtinten te bereiken, worden blauw en groen onder het bruin toegevoegd. Deze kleur staat het beste op medium en donkere huidtinten met roze of rode ondertonen. Deze brunette kleur is aan de donkere kant, dus als je donkerbruin haar hebt, hoef je niet drastisch te bleken.

lange gelaagde asbruine ombre

Bron

zwart tot asbruin ombre

Bron

donkerbruin haar met lichtbruine ombre

Bron

lang steil bruin haar met balayage highlights

Bron

medium bruin haar met as lichtbruine balayage

Bron

donkerbruin tot licht asbruin en blond ombre

Bron

lang essenbruin haar met donkerdere wortels

Bron

bruin haar met zilverblonde highlights

Bron

bruin haar met asblonde balayage highlights

Bron

asbruine subtiele ombre voor medium haar

Bron

De reden waarom deze haarkleur zo populair is, is omdat het er het hele jaar door geweldig uitziet. Asbruin glanst in de zomer en ziet er warm uit tegen donkere herfstneutralen. Het maakt ook een dimensionale basiskleur voor lichter gekleurde highlights, ombre en balayage.

Essenbruin haar heeft groene, blauwe en paarse ondertonen. Koelere kleuren hebben de neiging om hun kleur beter te behouden, dus het zal niet zo snel vervagen.

De twee soorten asbruine haarkleur zijn licht asbruine haarkleur en donkerasbruine haarkleur. Om de lichtere versie van asbruin haar te bereiken, moet u mogelijk uw haar bleken, afhankelijk van de natuurlijke kleur. Asbruin wordt meestal een medium tint genoemd omdat het niet te licht of te donker is.

Als je wilt kiezen voor een asbruine haarkleur, is het belangrijk om te overwegen of je een heldere huid hebt of niet. Astinten brengen de roodheid in je huid naar voren, zodat acne er erger uit kan zien dan het in werkelijkheid is. Astinten zorgen er ook voor dat je huid er bleek uitziet, dus het dragen van een lippenstift en blush zal helpen om leven in je huid te brengen.

Goudbruin

Voor felle kleuren zonder helemaal blond te worden, heb je goudbruin nodig. Een van de vele voordelen van goudbruine haarkleur is dat je deze kleur kunt bereiken zonder te bleken. Zelfs als je heel donker haar hebt, heb je nog steeds geen bleekmiddel nodig voor deze kleur, tenzij je een veel lichtere tint wilt dan je natuurlijke haarkleur.

gelaagd bruin haar met goudbruine highlights

Bron

bruin haar met goudblonde uiteinden

Bron

zwart tot licht goudbruin ombre

Bron

halflang gelaagd kastanjebruin haar

Bron

medium licht goudbruin haar met donkere wortels

Bron

bruin haar met karamel ombre highlights

Bron

lange rommelige karamelbruine bob

Bron

licht goudbruin haar met lowlights

Bron

zwart naar chocolade ombre

Instagram/ @beautique119

donkerbruin haar met lichtbruine en blonde highlights

Bron

Er zijn twee soorten goudbruine haarkleur – licht en donker. Donker goudbruine haarkleur staat het beste op gouden en olijfkleurige huidtinten. Licht goudbruine haarkleur ziet er ook het beste uit op warmere huidtinten. Het is niet geschikt voor koele huidtinten. Als het je wens is om dof haar op te fleuren, zullen zowel licht goudbruine als donkergoudbruine tinten je lokken er levendiger uit laten zien.

Je gouden lokken zullen schitteren in de zon en helpen om leven toe te voegen aan je wintergarderobe. Deze tint bruin is ook onderhoudsarm, dus als dit de eerste keer is dat je haarkleur krijgt, is dit een goede plek om te beginnen. Net als bij andere bruine haarverftinten, hebben goudbruine tinten licht goudbruin en donker goudbruin. Beide tinten zien er het beste uit op die met warmere huidtinten. Deze tinten worden ook als medium tinten beschouwd.

In de voorbeelden van goudbruin haar hier, kun je zien dat het haar een gouden tint heeft, maar het is niet messing. Als je een koelere huidskleur hebt, kun je deze kleur nog steeds dragen, maar overweeg dan een ombre of misschien alleen hoogtepunten.

Honing Bruin

Honingbruin is waarschijnlijk de meest populaire bruine haarkleur. Honingbruin haar is dieper dan goudbruin en vaak lichter dan asbruin. Deze haarkleur is geweldig voor vrouwen die lichtgekleurd haar willen met minder schade. Omdat honingbruin lichter bruin is, zal het er in het zonlicht erg helder uitzien.

kastanjebruin haar met goudblonde highlights

Bron

karamel gelaagd haar met goudblonde highlights

Bron

koperen haar met karamel highlights

Bron

zwart tot goudbruin ombre

Instagram/ @hairsouffle

golvende donkerbruine bob met karamel highlights

Bron

goudbruin ombre haar

Bron

lang kastanjebruin haar

Bron

donkerbruin tot licht goudbruin ombre

Bron

lichtbruin haar met blonde highlights

Instagram/ @hairsouffle

licht goudbruine balayage

Bron

Wat honingbruine haarverf uniek maakt, is dat het kan worden gecombineerd met blond, bruin, zwart of rood haar. Omdat honingbruin goed combineert met elke haarkleur, kan het met elke techniek worden aangebracht.

Op sommige foto’s hier is de kleur bijvoorbeeld strategisch geplaatst op zowel donkerblond als chocoladebruin haar. Sommige van de andere foto’s tonen ombre en highlights gemengd om het haar er aan de onderkant voller uit te laten zien.

Een ander voordeel van honingbruine haarkleur is dat het er goed uitziet met zowel warme als koele huidtinten. Het is ook een tint die werkt voor alle seizoenen. Deze kleur accentueert je kleurtje in de zomer en knalt tegen de donkere kleuren in je herfst/wintergarderobe.

Sommige beroemdheden die honingbruin haar hebben gedragen, zijn Angelina Jolie, Jessica Biel, Eva Mendes en Hilary Swank.

Paars Bruin

Paarsbruin haar is beter bekend als bordeauxrode haarkleur. Deze mix van paars en bruin past goed bij elke huidskleur. Omdat het paars een koele toon heeft en het bruin een warme toon, past deze tint bij zowel warme als koele huidtinten.

paarsbruin pixie kapsel

Bron

zwarte bob met paarse balayage highlights

Bron

medium stomp geknipt bordeauxrood haar

Bron

bordeauxrode haartint voor zwart haar

Instagram/ @hairsouffle

donkerpaarse haarkleur

Bron

donkerpaarse ombre voor zwart haar

Bron

bruin haar met pastel paarse ombre highlights

Bron

lang zwart haar met aspiaarse highlights

Instagram/ @hairsouffle

zwart tot paars ombre

Instagram/ @hairsouffle

donkere bordeauxrode haarkleur

Bron

Naast het feit dat het goed werkt met elke huidskleur, ziet deze kleur er goed uit met elke haarsnit en stijl. Of het nu gaat om een stompe bob of lange luxe lagen, paarsbruin haar laat beide stijlen knallen. Omdat het een donkere tint is, hoeft u uw haar niet te bleken om deze kleur te bereiken. Van alle bruintinten die in dit artikel worden genoemd, heeft paarsbruin de minste hoeveelheid schadelijk bleekmiddel nodig.

Er zijn twee manieren om je haar paarsbruin te maken. De eerste manier is om een permanente kleurstof te gebruiken. De tweede manier is om je haar te spoelen met een semi-permanente haarkleur. Als je echt donker haar hebt, moet je het misschien lichtjes bleken tot een natuurlijk donkerbruin om de benodigde paarse tinten toe te voegen. Omdat je een semi-permanente kleur kunt gebruiken om deze look te bereiken, zal het gemakkelijker zijn om deze tint uit te proberen zonder een grote verplichting aan te gaan.

Demi Lovato, Katy Perry, Selena Gomez en Jessie J zijn slechts enkele van de beroemdheden die paarsbruin haar hebben gedragen.

Het belangrijkste om te onthouden is dat zelfs als je al bruin haar hebt, je een van deze spannende tinten kunt gebruiken om je natuurlijke haarkleur te verbeteren.