40 Fairy-Like Blauwe Ombre Kapsels

Ombre is geen uitvinding van de hedendaagse hipstress of van het manische pixie dream girl. Versies van deze heerlijke stijl zijn de laatste tijd echter begonnen op te duiken in meer gedurfde kleuren. Blue ombre, met zijn indirecte verwijzingen naar fantasiewezens als zeemeerminnen en feeën, is tegenwoordig een rage bij de jongere set. Het is lang niet zo moeilijk om uit te voeren als het lijkt: alles wat je nodig hebt is een goede colorist / stylist en een tint blauw die je eigenlijk leuk vindt.

Beste versies van Blue Ombre Hair

Je kunt proberen ombre thuis te doen, maar pas op- het proces kan rommelig worden, tot onverwachte resultaten leiden en je hebt misschien wat hulp van derden nodig. Het is dus beter om het kleuridee zelf te kiezen en de realisatie ervan aan een professional toe te vertrouwen. Zonder verder oponthoud, laten we de coolste blauwe ombre kapsels op Instagram bekijken!

#1: Donkerbruin Blauw Ombre

zwart in blauw ombre voor lang haar

Bron

Weer een andere zeemeermin siert ons met haar aanwezigheid op deze ‘best of’-lijst. Het opmerkelijke aan deze stijl is hoe het twee verschillende tinten blauw heeft: er is donkerblauw haar in het middengedeelte van de manen, met lichter parelmoerachtig turkoois aan de uiteinden.

#2: Groenblauwe Ombre Bob

Alleen omdat je je wortels donker wilt houden, betekent niet dat je het bij saai zwart of bruin moet houden voor je blauwe ombre-look. In feite is paars en blauw haar een fantastisch idee, omdat de contrasterende kleuren elkaar aanvullen. Laat je roots zien met een schattig minibroodje.

#3: Subtiele blauwzwarte golven

Nachtblauw is een perfecte optie voor vrouwen die beschadigd of geblondeerd haar proberen te repareren. Door donkerder te gaan, vermijdt u het risico op verdere schade en reflecteert het de glans beter waardoor het gezonder lijkt. De schaduw ziet er binnenshuis misschien zwart uit, maar eenmaal buiten zullen de blauwe strepen glanzen.

#4: Weelderige lokken met pastelblauwe ombre

Dames met donker haar hebben de neiging om trends zoals zonsonderganghaar te vermijden die felle kleuren vereisen, omdat ze meestal niet verschijnen. Maar nu zijn de dingen veranderd dankzij de olievlektechniek die bruin en blauw combineert op een manier die lijkt op de verschillende glanzende kleuren in olie. Nu kunnen brunettes leuke kleuren ervaren zonder hard bleekmiddel.

#5: Blue Balayage op Black Hair

Soms zul je de behoefte vinden om je look te veranderen voor meer formele evenementen. Hoewel er niets is dat je kunt doen om een gewaagde kleur echt te verbergen (en waarom zou je dat willen!), Kun je het verzachten met mooie krullen en een gevlochten half-updo. Als je in een meer conservatieve omgeving bent, houd dan de rest van je look neutraal met een zoete frock of op maat gemaakte scheidingen.

#6: Marineblauw Ombre Haar

Zeemeerminhaar maakt gebruik van de vloeibare ombre-techniek om verschillende kleuren op een vrij vloeiende manier samen te laten lopen. De kleuren variëren, sommige zijn groen als de staart van een zeemeermin en andere zijn blauw als de golven van de oceaan.

#7: Indigo Tips voor Brunettes

Op het eerste gezicht is alles wat je kunt opmerken de gedurfde paarse kleur die door de uiteinden van deze chocolademanen loopt. Maar subtiele blauwe tips gluren zo nu en dan naar buiten, en dat geeft de kleurdimensie en een gemarkeerd effect met beweging.

#8: Ravenhaar met Turquoise Ombre

Hier is nog een stijl met opvallende rechte, lange lokken. Deze keer wordt de turquoise tint echter door het model gebruikt om haar houtskoolzwarte wortels aan te vullen. Het verloop werkt behoorlijk indrukwekkend!

zwart in blauw ombre

Bron

#9: Golvende bob met twee tinten

Deze klassieke, middellange golvende bob werd verrijkt met een gedurfd palet van elektrisch blauw en dieppaars. We zouden graag een glimp opvangen van het gezicht van het model, omdat ze door het uiterlijk van haar lokken lijkt op een personage dat rechtstreeks uit Midden-Aarde komt. Houd er rekening mee dat het handhaven van de helderheid van je ombre en het in vorm houden van je krullen / golven veel regelmatige diepe conditionering vereist.

paars tot blauw ombre

Bron

#10: Paarse en Blauwe Balayage

Blauw en paars hebben de neiging om op donker haar te lijken, wat soms frustrerend kan zijn, tenzij je het in je voordeel gebruikt. Door paars in blauw te vervagen met hints van lavendel, knalt deze elektrische indigo ombre niet alleen tegen zwart haar, maar heeft hij ook dimensie en zachtheid.

#11: Ijzig Blauwe Lob

Ben jij een donkerharige babe die blauw wil worden? Overweeg deze cool-as-ice ombre look. Het contrast tussen je van nature donkere lokken en deze ijzige, lichtblauwe tint zal ze POP maken! Koppelen met golven helpt om nog meer kleurdimensie toe te voegen.

#12: Donkerblauw tot Lichtblauw Ombre

Newsflash: je kunt ombre haar rocken zonder dat de wortels van je natuurlijke kleur zijn, en dit blauw ombre haar is het bewijs. Starend met een diepe, marineblauwe basis, wordt de tint lichter als het over de lengte druppelt als een prachtige waterval die we gaan achtervolgen, ongeacht wat TLC zegt.

#13: Kobaltblauwe Balayage

Hoe meer je blauwe ombre opzoekt, hoe meer je je realiseert dat het vaak gepaard gaat met groenachtige tinten. Deze kleuren passen gewoon goed bij elkaar, zoals hieronder afgebeeld. En zoals altijd leent het combineren van je ombre met losse krullen zich goed bij de multi-tonale look, waardoor een speelse dimensie en aanraakbare textuur wordt toegevoegd.

#14: Groen-blauw Gradiënt Haar

Kijk goed naar deze magisch gekleurde coif en je zult merken dat er verschillende kleuren zijn gebruikt om deze heldere look te creëren. Blauw ontmoet groen en resulteert in een zee van weelderige turquoise golven die we willen berijden.

#15: Zwart haar met blauwgrijze tips

Blauw haar hoeft niet luid te zijn, en dit zwarte haar met blauwe ashy ombre is een goed bewijs. Ervoor kiezen om alleen je tips in een subtiele blauwe tint te kleuren die dichter bij je natuurlijke tint ligt, is de perfecte manier om de rand en het unieke karakter van blauw haar te bereiken, maar op een ingetogen manier.

#16: Eenhoorn haar

Wat is paars en blauw en turkoois overal? Eenhoornhaar! Je kunt niet anders dan glimlachen als je naar zo’n veelkleurige coif kijkt. Als je klaar bent om de eenhoornroute te volgen, zorg er dan voor dat je voorbereid bent op het onderhoud … en de aanval van versierende blikken, natuurlijk.

#17: Grijs tot blauw Ombre Kapsel

Vervagend van oma-grijs naar ijzig-blauw, deze frisse en moderne ‘do schreeuwt hipster oma (op de best mogelijke manier)! De cool-girl kleurkeuze is nog hipper gemaakt in combinatie met deze populaire stompe, golvende stijl.

#18: Onderhoudsarm Blauw

De perfecte manier om blauw toe te voegen zonder gedoe en onderhoud wordt hier gedemonstreerd met dit mooie ombre blauwe haar. Kies een tint blauw die een mooie combinatie vormt met je natuurlijke kleur, en vraag je stylist om de kleur in te delen, op deze manier zal het langzaam vervagen en duren totdat je je gekleurde strengen afhakt.

#19: Olievlek Pastelblauw Ombre

Deze trapsgewijze krullen die geleidelijk vervagen van bruin naar blauw zijn het spul waar dromen van gemaakt zijn. De prismatische pastelblauwe kleur en hyperglans geven een koele olievlek aan deze lange, weelderige lokken, waarvan we ons voorstellen dat ze behoren tot een badass zeemeerminprinses.

#20: Moody Blue Ombre

We kunnen niet stoppen met staren naar deze humeurige manen. Donkerblauwe en zwarte wortels vervagen in gigantische, veerkrachtige, ijsblauwe krullen, waardoor een allover betoverende look ontstaat. Vergeet niet dat een kleur die zo ingewikkeld en perfect is, een echte kunstenaar vereist om te bereiken, dus zorg er altijd voor dat je je huiswerk doet voordat je een colorist kiest.

#21: Heldere Ombre Bob

Ombre hoeft niet altijd geleidelijk te zijn. Dit bruine en blauwe haar heeft bijna een rechte lijn tussen de twee kleuren. De scherpe verandering van kleur leent zich bijzonder goed voor bepaalde kapsels, zoals we hier zien. De topknot staat in de schijnwerpers dankzij de heldere kobaltstrengen tegen de donkerbruine wortels. Korte blauwe lokken hebben er nog nooit zo koeler uitgezien.

#22: Cool-Toned Ombre Haar

Als je van nature zwart haar hebt, overweeg dan een ombre-kleurkeuze zoals deze. Donkere wortels vervagen naadloos naar lichte uiteinden dankzij marineblauwe en zilveren balayage die strategisch in het haar is geschilderd, waardoor er meerdere tinten tussenin ontstaan. Dit resulteert in een multidimensionale, iriserende look die twee keer zo mooi wordt gemaakt wanneer het wordt gestyled in lange, gigantische golven.

#23: Zwart en Blauw Combinatie

De combinatie van gitzwart en kobaltblauw klinkt grimmig en edgy. Dus, als je een vrouwelijke touch terug in je look wilt brengen, combineer dan dergelijke gedurfde kleurencombinaties met losse krullen. Ze zullen de algehele look verzachten, waardoor een sassy-but-sweet uiterlijk ontstaat.

#24: Asblond haar met blauwe tips

Ben je een blondine die op zoek is naar slechts een klein beetje kleur in je leven? Dit blonde en blauwe haar is een eigenzinnige manier om precies dat te bereiken. Het is alsof je je haarpunten in een blik verf hebt gedompeld, maar dan op een opzettelijk koele manier.

#25: Blauw naar Paars Ombre

Tinten blauw en lavendel smelten naadloos samen in paarse tinten… kunnen deze sloten nog dromeriger? Een blik die zo gedetailleerd is, zal vele uren en misschien zelfs dagen in beslag nemen, maar zoals je kunt zien, is het het wachten waard!

#26: Zeeprinses Ombre

Blauw en paars en groenblauw, oh my! Duidelijk geïnspireerd door de oceaan, onthullen deze balayage ombre sluizen de stroom van tinten, die samen een manen van een Zeeprinses creëren.

#27: Lavendelstrengen met pastelblauwe tips

Deze frisse en moderne lob was op zichzelf super trendy, maar de pastel lavendel tot blauwe ombre bracht het naar het hele nieuwe niveau van cool. Zachte lavendelstrengen worden gewassen in blauwe uiteinden, waardoor een allover zacht maar toch edgy gevoel ontstaat.

#28: Blond haar met MintBlauwe Tips

Gaan voor een felgekleurde ombre creëert allerlei mogelijkheden om er uniek uit te zien. Neem bijvoorbeeld dit idee. De melkmeisjesvlechten worden visueel veel interessanter gemaakt dankzij willekeurige knallen turkoois.

#29: Denim Ombre Haar

Fan van ashy, bleke tinten? Maak dan kennis met jouw perfecte ombre match! Beginnend met zwart haar, vervagend tot ashy blond en eindigend met marineblauw, is deze denim ombre manen net zo cool als je favoriete paar Levi’s, en we stellen ons voor dat het net zo leuk is om te rocken.

#30: Kinky kort haar met blauwe tips

Dacht je dat je ombre niet kon proberen vanwege je megastrakke spiralen of korte haren? Denk nog eens goed na! Deze blauwe ombre coif bewijst dat je kinky, gedefinieerde krullen de kracht van gekleurde uiteinden vergroten, wat resulteert in een leuke en funky haardos die vol persoonlijkheid zit.

#31: Donker naar Licht, Paars naar Blauw Ombre

Blauw, pruimrood en paars komen allemaal samen in een ombre kapsel dat een koningin waard is – een koningin van fantastische rijken, natuurlijk! Als je probeert deze look na te bootsen, houd er dan rekening mee dat ombre-haar peroxidebleeking vereist, wat eerder geverfd haar verder kan beschadigen. Misschien wilt u kiezen voor hairextensions om te experimenteren met nieuwe onnatuurlijke haarkleuren.

lang donkerbruin haar met blauwe ombre

@prostylistcathyt

#32: Rommelige Bob in pasteltinten

Soms kan gekleurd haar er nep uitzien als een kostuum – meestal kleuren met één proces zonder dimensie. Maar deze ombre blauwe kleur ziet eruit alsof het rechtstreeks uit haar hoofdhuid had kunnen groeien. De sleutel is om verschillende tinten samen te smelten om vloeibaarheid en diepte te creëren.

#33: Blue Jeans Gradient Haarkleur

Ja – denim haar is nu een ding. Deze donkerblauwe ombre bootst de verschillende kleuren na in je favoriete blauwe jeans. Hoewel de kleding misschien klassiek is, is deze look dat niet, waardoor het perfect is voor de vrouw die op zoek is naar een edgier stijl.

#34: Waterman Bob met Donkere Wortels

De meeste mensen denken dat zeemeerminhaar alleen voor lange vloeiende lokken is, maar deze stijl laat zien dat dat niet het geval is. Het enige dat je echt nodig hebt, is textuur om te pronken met de variaties in kleur; het golvende haar bootst de zorgeloze golven van de oceaan na.

#35: Medium Elektrisch Blauw Ombre

Als je denkt dat je geen felblauw ombre haar op de zwarte basis kunt bereiken, denk dan nog eens goed na. In feite is dit eigenlijk een transformatie van een lichte koperen en rode stijl. Donkerder worden kan ervoor zorgen dat beschadigd haar er levendiger en gezonder uitziet.

#36: Denim Blauwe Lob

Neem een voorbeeld aan je favoriete kledingstuk en rock een vervaagde bob die eruitziet als een versleten spijkerbroek. Word brutaal met je styling en combineer met een trendy denim-on-denim outfit.

#37: Vintage gestileerde Ombre Look

Zin om een statement te maken? Neem een cue naar het model dat hier is afgebeeld. Bijna driekwart van haar haar is blauw geverfd, in een mooie donker-naar-donker overgang. Haar zeer lange haar, in een spectaculaire tint, ziet er geweldig uit wanneer gestyled diva-achtig.

lichtbruin haar met turquoise blauwe ombre

@thefoxandthehair

#38: Lang, steil haar met blauwe Ombre

Wat we leuk vinden aan deze stijl is hoe natuurlijk de blauwe strepen eruit zien, wanneer ze worden gemengd in het donkerbruine haar. Het model koos voor subtiele blauwaccenten bijna helemaal tot aan de bovenkant om naadloos aan te sluiten op de radicaal gebleekte en geverfde uiteinden. Omdat bleken zijn tol eist van de gezondheid van iemands haar, is dit een minder schadelijke benadering van de blauwe ombre-look.

zwart haar met blauwe ombre

Instagram/ @lysseon

#39: Ombre met Blue Dip Dyed Tips

Aziatische dames zullen hopelijk inspiratie vinden in deze look. Het heeft dip-geverfde uiteinden, met de tint blauw die zich halverwege de lengte van het haar uitstrekt. Deze contrasteren prachtig met de natuurlijke tint pikzwart haar die het model koos om te behouden.

zwart tot blauw ombre voor gelaagd haar

Bron

#40: Half Zwart Half Blauw Haar

Afgezien van de zachte natuurlijke golven die dit model heeft, is er nog een bijzonderheid aan haar stijl van ombre – 50/50 kleurverdeling met een gedempte overgang tussen de twee tinten.

zwart en blauw golvend kapsel

@chrisweberhair

Als een van deze looks je inspireert, voel je dan vrij om ze uit te proberen, maar zoek van tevoren een goede colorist. De meeste van hen zijn te complex om thuis te proberen, vooral als je lang haar hebt en / of overweegt om extensions toe te voegen. Vergeet niet dat deze populaire look wel gebleekt moet worden. Bovendien, als je je haar eerder hebt laten verven, wil je terugkeren naar je natuurlijke kleur voordat je ombre probeert. Maar zelfs met al deze problemen zijn we er zeker van dat je van je blauwe ombre haar zult houden!