40 leuke en comfortabele gevlochten hoofdband kapsels

Gevlochten hoofdbandstijlen zijn erg populair, vooral tijdens de zomermaanden. In staat om een slechte haardag te verlossen, werken deze vlechten schoonheid en comfort in elke haarlengte of textuur. Weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk de onderstaande ideeën voor zowel how-to-tips als stijlinspiratie wanneer je klaar bent om deze romantische, gemakkelijke trend uit te proberen.

Waarom gevlochten hoofdbandstijlen?

Het is een gemakkelijke manier om een cool accent in je dagelijkse kapsel te introduceren dat ook voorkomt dat je lokken in je gezicht vallen. Dus leun achterover en bekijk enkele van de beste kapsels met hoofdband online!

#1: Tweestrengs gevlochten hoofdband

golvend kapsel met een gevlochten hoofdband

Download de tutorial van imashleyhello!

Rommelig haar is geliefd bij de jonge vrouwen van vandaag, dus spring aan boord door dit kapsel te proberen dat slechts twee strengen en wat hoogte vereist. Pin op zijn plaats om dingen veilig te houden, maar maak je niet te veel zorgen als er iets misplaatst valt. Met dit kapsel wordt een mooie puinhoop aangemoedigd.

#2: DIY Waterval Hoofdband

Watervalvlechten zien er zo complex uit, maar ze zijn eigenlijk heel gemakkelijk te leren. In feite gebruikt deze stijl niet eens een echte – in plaats daarvan kam je gewoon het haar naar achteren, maak je een dunne vlecht en trek je vervolgens stukken van de voorkant door de vlecht en plaats je het over het hoofd.

eenvoudige waterval vlecht

Download de tutorial van schattige meisjes kapsels!

#3: Franse gevlochten hoofdband

Frans vlecht je haar over het midden van het bovenste gedeelte en voeg wat zachte krullen toe voor een afgewerkte look. Het combineren van een hoofdbandstijl met krullen kan deze stijl snel transformeren van iets eenvoudigs in een chique uiterlijk dat geschikt is voor alle gelegenheden.

waterval vlecht als gevlochten hoofdband

Download de tutorial van Makeupwearables!

#4: Rommelige gevlochten golven

Dit is het perfecte krullende kapsel voor een boho bruid die buiten gaat trouwen. Als je dik haar hebt, kan een losse vlecht verloren gaan, vooral als deze is getextureerd. Voeg een bloem of bladeren toe om het echt te laten opvallen.

#5: Kleine Cornrow hoofdband

Een hoofdbandvlecht hoeft niet altijd groot en gedurfd te zijn; soms is een delicate optie alles wat je nodig hebt om je stijl een tandje hoger te zetten. Een dunne vlecht werkt het beste voor vrouwen die kortere piekerige stukken rond de haarlijn of pony’s hebben, omdat deze beter vasthoudt zonder uit te glijden.

#6: Two-Tone Braided Updo

Als je een jonge dame bent die op zoek is naar een geschikte stijl voor elk formeel evenement, is deze Franse vlecht een trefzekere winnaar voor vrouwen met lang haar. De rommelige textuur en dubbele vlecht laten je prachtig gemengde bruine en blonde highlights zien.

#7: Gevlochten hoofdband met Messy Bun

In plaats van een sjaal of bedazzled hoofdband, waarom probeer je niet een frontvlecht om je casual updo te accentueren? Het werkt het beste met een hoge knot omdat je echt kunt pronken met de complexiteit van de vlecht en het het middelpunt van de stijl kunt maken.

#8: Sparkly Accent Hoofdband

Wanneer je haar helemaal één kleur of bleek is, kan een gevlochten hoofdband verloren gaan in de look, vooral van ver weg. Bestrijd dit met een dunne sprankelende hoofdband die het licht vangt en de aandacht vestigt op het detail in de vlecht.

#9: Dubbele gevlochten hoofdband

Als je niet weet hoe je een Nederlandse of visstaartvlecht moet doen, is er een eenvoudige truc om het uiterlijk ervan te vervalsen. Plaats twee middelgrote vlechten van gelijke breedte naast elkaar om ze eruit te laten zien als één grote gevlochten band. Meng met losse golven en een zware side bang.

#10: Hippie Braid Hoofdband

Het feit dat je een gevlochten look rockt, betekent niet dat je hoofdband altijd in je lokken moet worden gemengd. Neem een cue van de hippies en trek je vlecht over je voorhoofd. Als je een echt ‘bloemenkind’ wilt zijn, voeg dan een felgele knop toe.

#11: Licht en donker gevlochten hoofdband

Spelen met kleur en textuur zijn twee trefzekere manieren om een gevlochten hoofdband te laten knallen, en deze look doet beide. De dunne vlecht voegt een textuurelement toe om de grote donkere vlecht te benadrukken. Omdat het detail aan de voorkant de focus is, moet je ervoor zorgen dat de rest van je stijl zacht en ongecompliceerd blijft.

#12: Elegante Ash Blonde hoofdband

Gevlochten haar hoeft niet altijd de stralende ster van je stijl te zijn. Soms kun je een vlecht gebruiken als een subtiele boost voor je algehele look. Omdat de kleur zo bleek is, past de vlecht gemakkelijk in de textuur van de losse krullen in het kapsel.

#13: Creative Jeweled Hoofdband

Als je van cos play houdt, waarbij je je verkleedt als een personage uit je favoriete film, tv-programma of game, is een Nederlandse vlecht het perfecte ding om een bedazzled barrette te verankeren en laat het meer lijken op een volledige hoofdband. Dit is een geweldige look voor fans van World of Warcraft of iets dergelijks.

#14: Gevlochten hoofdband voor formeel evenement

Een hoofdbandvlecht geeft een dramatische touch aan een eenvoudige losse lage updo. Een lichte bouffant zorgt voor volume in de hele kroon en zorgt ervoor dat de stijl niet plat wordt, terwijl ook de zwaarte aan de onderkant van het kapsel in evenwicht wordt gebracht.

#15: Gedurfde gevlochten look

Je kunt nog steeds een gedurfde gevlochten look bereiken zonder extreem lang haar. De sleutel om het te laten knallen is door een zachte kleur met balayage-highlights op te nemen. Veel plezier door te spelen met verschillende vlechtpatronen. Deze stijl combineert Hollandse en fishtail vlechten.

#16: Klassieke Gevlochten Updo

Bij deze schattige look draait alles om het laten doorschijnen van je natuurlijke schoonheid. De spiraalvormige knot is glamoureus zonder gimmicky te zijn. Het is schoon, klassiek en chique; perfect voor een bruid, bruiloftsgast of een formeel evenement dat je aan de horizon hebt.

#17: Mooie gevlochten hoofdband

Je kunt nog steeds een gevlochten hoofdband met donker haar dragen, zelfs als je denkt dat het detail niet zo veel zal opvallen. Zorg er wel voor dat je zware knallen en rommeligheid aan de voorkant tot een minimum beperkt. Als je haar niet lang genoeg is om een volle knot af te trekken, probeer dan extensions toe te voegen om het op te stapelen.

#18: Casual gevlochten hoofdband

Soms is minder meer, vooral als je gewoon probeert je haar te laten zakken en wat plezier te hebben. Als u een strandtrip of een tropische vakantie plant, past deze losse stijl goed omdat het casual is, maar de vlecht zorgt ervoor dat het er samengetrokken uitziet.

#19: Gestapelde hoofdband

Op dezelfde manier waarop u uw lagen kunt stapelen om volume in een stijl te creëren, kunt u ook vlechten stapelen in een hoofdbandlook. Door een kleinere vlecht te verweven met een grotere, kun je niet alleen visuele interesse creëren, maar ook dikte opbouwen in je look.

#20: Retro gevlochten hoofdband

Deze updo lijkt misschien een knaller uit het verleden met de bijenkorf en lage knot, maar de gevlochten hoofdband maakt het modern. Het is een ideale look voor een vrouw die houdt van vintage mode en de glamoureuze kant van het leven.

#21: Gevlochten hoofdband met bloemen

Op dit moment zijn bloemenkronen vrij standaard voor muziekfestivals of elk buitenevenement omdat ze de vrijgevochten aard van Woodstock oproepen. Omdat iedereen er een zal dragen, wil je iets doen om jezelf van het pakket te scheiden, en een vlecht zal precies dat doen.

#22: Fishtail Hoofdband

Het mooie van het dragen van een gevlochten hoofdband is dat er zoveel verschillende soorten vlechtpatronen zijn om te proberen dat elke keer dat je er een draagt, het er anders uitziet. Tip van de stylist: droogshampoo geeft het haar een rommelige textuur en voorkomt dat de vlecht wegglijdt.

#23: Volumineuze gevlochten hoofdband

Als je niet weet hoe je moet vlechten, of geen tijd hebt om ’s ochtends een ingewikkelde stijl te doen, is een eenvoudige truc om een haarstuk te vlechten en het om je hoofd te wikkelen. Gewoon veilig met bobby pins en je bent klaar om te gaan!

#24: Dubbele gevlochten hoofdband

Voor deze stijl moet je weten hoe je Frans moet vlechten. Haar wordt twee keer gevlochten, naast elkaar langs de haarlijn. Bevestig de vlechten in de buurt van je oor met een elastiek en trek de resterende strengen in een rommelige zijknobbel.

updo met twee gevlochten hoofdbanden

Download de tutorial van manouvelle-modus!

#25: Eenvoudige Franse gevlochten band

Als je wilt leren hoe je een gevlochten hoofdband moet maken, is het echt het beste om eerst te leren frans vlechten. Zelfs als je je eigen haar meestal niet kunt frans vlechten, zul je het veel gemakkelijker vinden om te bereiken wanneer je aan de zijkant stylet. Je hebt genoeg strengen om mee te werken en je kunt gemakkelijk zien wat je doet. Deze vlecht wordt eenvoudig achter het oor gespeld om een effectieve hoofdbandlook te creëren.

eenvoudige Franse gevlochten hoofdband downdo

Download de tutorial van Missy Sue!

#26: Subtiele zijvlecht

Hier is een eenvoudige tutorial over gevlochten hoofdbanden die gemakkelijk genoeg is om bij de eerste poging te leren. De truc is om het haar strategisch te scheiden in richtingen die het grootste effect opleveren. Laat wat zijwaartse pony’s aan de voorkant terwijl je een kant van het haar naar achteren kamt. Vlecht, beginnend bij het deel naar het oor, vastzetten op zijn plaats terwijl je gaat. Krul je haar om de stijl te verzachten.

rommelig zijgeveled kapsel met hoofdbandvlecht

Download de tutorial van manouvelle-modus!

# 27: Dunne gevlochten hoofdband Tutorial

Voor deze look heb je alleen een kam, haarspeld en dun elastiek nodig. Neem een dun stuk haar en vlecht het, zet de stijl voort door het over het hoofd in een hoofdbandvlecht te wikkelen. Gebruik een haarelastiek en zet vast met een speld om de uiteinden van de vlecht bij elkaar te houden.ruw de dag uit.

bouffant kapsel met een gevlochten hoofdband

Download de tutorial van ModaMob!

#28: Samen geband

Met behulp van een dikke vlecht of twee dunnere, zorgt deze eenvoudige hoofdbandstijl ervoor dat het haar op en uit het gezicht kan zijn zonder toevlucht te hoeven nemen tot een knot of paardenstaart. Leuk en vrouwelijk, deze stijl werkt op alle haartypes en lengtes – als je haar niet lang genoeg is om over het hoofd te gaan, combineer dan twee vlechten die elkaar in het midden ontmoeten.

eenvoudig gevlochten hoofdband kapsel

Download de tutorial van Camille Styles!

#29: Hoofdband Vlecht met lichaam

Plaag de bovenkant onder het haar om je gevlochten look een body en boost te geven. Wikkel twee vlechten over de bovenkant van je hoofd en breng ze voldoende naar voren om de “puf” van het bovenste haar het middelpunt te laten zijn. Laat vervolgens je lokken vrij stromen of vlecht ze samen voor een prachtige Romeinse godinnen-geïnspireerde stijl.

dubbel gevlochten hoofdband

Download de tutorial van Lilith Moon!

#30: Zoete en eenvoudige gevlochten haarhoofdband

Je hebt geen stapsgewijze handleiding nodig om deze stijl bij de eerste poging met succes uit te voeren. Vlecht of draai gewoon een zijstreng en speld deze over – waardoor pony’s, krullen en bovenhaar vrij kunnen stromen. Dit ziet er absoluut prachtig uit op lang haar.

rommelig rood kapsel met een gevlochten hoofdband

Download de tutorial van een mooie puinhoop!

#31: Glamoureuze Dubbele Vlecht Updo

Deze elegante updo verandert de oude en overdreven stijl in een nieuwe do met een dubbele hoofdband vlecht. Door een charmante draai te geven aan de traditionele lage knot, heeft de gepinde krullenlook de dingen opgefleurd om aan de verwachtingen van bruidsmeisjes en prom queens te voldoen.

twee vlechten gekrulde updo

Bron

#32: Fantastisch vierstrengs gevlochten kapsel

Een gemakkelijke maar schattige half-up gevlochten hoofdband houdt je look casual terwijl je er nog steeds fantastisch uitziet. Dit is het soort ‘do’ dat net zo goed complimenteert met je skinny jeans plus een T-shirt en je kleine zwarte jurk en hakken.

half updo met een vierstrengs hoofdbandvlecht

Bron

# 33: Gevlochten hoofdband Updo voor formele gelegenheid

Deze geweldige look tilt kapsels met hoofdband naar een geheel nieuw niveau. Netjes opgespeld aan de achterkant, met krullen die het gezicht subtiel omlijsten, is deze updo een prachtige kapseloplossing voor elke formele gelegenheid die op je afkomt.

rode krullende updo met een hoofdbandvlecht

Bron

#34: Mooie mand-geweven vlecht

Een stijlvolle kijk op een anders informeel kapsel, deze mand-geweven vlecht is een geweldig idee voor dikke manen die moeilijk te temmen zijn. Laat de onderkant recht of krul de uiteinden voor een meer opgemaakte look.

mand weave hoofdband vlecht

Bron

#35: Hollandse Vlecht met Golvende Paardenstaart

Deze gevlochten hoofdband is anders dan de norm omdat hij niet langs de haarlijn en rond je hoofd loopt, zoals andere hoofdbanden doen. Deze specifieke vlecht gaat rechtstreeks terug in de paardenstaart. Draag het kapsel op een relaxte zondag boodschappen doen, of naar een weekendfeest dat je vrienden geven. Het is veelzijdig en schat, ongeacht de setting.

kant hollandse vlecht en paardenstaart

Bron

#36: Prachtig multi-braid kapsel

Probeer voor je volgende formele evenement deze verbluffende stijl met hoofdbanden die bestaan uit twee vlechten met verschillende patronen; een frisse kijk op een klassieke look zorgt voor een stijl waarbij elk hoofd in de kamer in jouw richting wordt gedraaid.

stijl met twee vlechten

Bron

#37: Hollandse Vlecht met Krullen

Als je kapsel normaal gesproken een langere zijknaller bevat, probeer dan je hoofdbandvlecht verder naar achteren te plaatsen en deze in je normale do op te nemen. Dit is een leuke manier om je dagelijkse look op te fleuren zonder al te veel extra moeite te hoeven doen.

medium kapsel met pony's en kroonvlecht

Bron

# 38: Godin Franse Gevlochten Updo

Strak, elegant en eenvoudig, alles wat je wilt van een updo. Deze moderne stijl hoofdband vlecht is een perfecte herinnering dat soms minder meer is. Omdat dit kapsel niet te formeel is, kan het voor verschillende gelegenheden worden gedragen, van belangrijke zakelijke bijeenkomsten tot de bruiloft van uw beste vriend.

gibson tuck updo met een kroonvlecht

Bron

#39: Dutch Braid Updo met Twisted Braid

Dit is een unieke kijk op de gevlochten hoofdband met een stuk haar achter de vlecht gedraaid naar achteren en gevoerd in de lage gevlochten zijknobbel. Deze stijl is er een waarbij de meeste details aan de bovenkant zitten en je kunt improviseren als het gaat om de knot, je haar vastpinnen en draaien zoals je wilt.

zijvlecht en laag gevlochten knot updo

Bron

#40: Vier strengen hoofdband vlecht

Deze mooie gevlochten hoofdband volgt de voorkant van de haarlijn en steekt onder de lengte van je haar in. De vierstrengs vlecht maakt een prachtige look – van gemakkelijke dagen met je galvrienden, tot een chique diner waar je reserveringen bij hebt – deze ‘do is zeker een publiekstrekker!

lang blond kapsel met een vierstrengs gevlochten hoofdband

Bron

Hoofdbandvlechten zijn nu zo “in”, dat je zeker een hele variëteit zult zien wanneer je onderweg bent. Neem een voorbeeld aan deze prachtige voorbeelden en creëer je eigen look – het maakt niet uit of je haar lang, kort, dun of dik is – er is een gevlochten hoofdband die goed voor je werkt.