40 Pin Up Kapsels voor het Vintage-Liefhebbende Meisje

Pin up kapsels zijn nooit echt uit de mode geraakt. Hoewel het pin-uptijdperk het meest herkenbaar plaatsvond in de jaren ’40 en ’50, dateert de stijl helemaal terug tot de jaren 1890, een tijd die bekend staat om zijn vrolijkheid, en omvat ook de kenmerkende stijlen van de jaren 1920 en de jaren 1950. Het punt is dat er een look is voor elke lengte, stijl, snit en kleur haar. Als je je look wilt updaten door er een retro twist aan te geven, verleid jezelf dan met wat haarvijand.

De beste pin-up kapsels om vandaag te rocken

Gepolijste krullen, strakke, vloeiende golven, delicate speldenkrullen en verbluffende Victory-rollen zien er extreem sexy en vaak glamoureus uit. Wil je het gekozen retro kapsel upgraden? Denk aan een intrigerende haarkleuroplossing om toe te voegen aan je look. Gooi wat roze en zwarte highlights in blond haar of probeer de pastel haartrend. Hier zijn enkele leukste kapsels om te controleren.

#1: Volumineuze Overwinningsrollen

Victory rolls zijn een van de meest populaire looks uit de jaren 1940. Het was een bijzonder patriottische ‘do’, maar nu vat het vintage glamour samen. Om eerlijk te zijn, dit meisje doodt het ideaal van de jaren ’40: het kapsel, de kleur, de rode lip – perfectie!

#2: Retro Pony met een Strik

Hou je van haaraccessoires? Niet zo in hoeden? Je kunt nog steeds pin-up meisjeskapsels omarmen. Grote, kleurrijke strikken roepen de jaren ’30, ’40 en ’50 op, dus geef je retro paardenstaart een beetje extra flair.

#3: Schat, je moet in foto’s zijn!

Hier is nog een prachtig meisje dat de starlet-look rockt. Veel Afro-Amerikaanse trendsetters van de dag hielpen deze stijl naar populariteit te stuwen – felle voorlopers zoals Dorothy Dandridge en Lena Horn stapten uit en inspireerden het tijdperk nog vóór de modemodellen en catwalkwandelaars.

formeel zijspeld kapsel voor lang haar

Bron

#4: Grijs Pin Up Haar

Een retro kapsel krijgt een moderne update dankzij het prachtige zijdegrijze haar. De edgy dye job in combinatie met de vlekkeloze styling van de gedefinieerde golven en cropped bangs laten zien hoe je een throwback stijl in de huidige tijd kunt brengen.

#5: Jaren 40 Pin Up Kapsel met Bloemen

Er zijn veel verschillende pin-up kapsels, maar de meest populaire looks zijn die welke inspiratie putten uit de Vargas-meisjes. Om de ‘do’ onder de knie te krijgen, style je je haar in een gepolijste lage updo met pin up bangs. Maak de look af met twee bloemen aan elke kant om je ogen te accentueren.

#6: Wit en Paars Half Updo

Bekijk dit tijdspannende kapsel. Het is geïnspireerd op vele beroemde decennia. Het witblonde en paarse ombre haar is zeker een modernere touch, maar de halve updo met gedefinieerde krullen en opgerolde knallen herinnert aan glorieuze tijdperken uit het verleden.

#7: Gekruld Pin Up Haar

Je hebt geen ellebooglang haar nodig om een mooi pin-up kapsel te creëren. Deze look is daar het bewijs van. De middellange manen zijn gestyled in gedefinieerde krullen, terwijl de knallen gebogen zijn om het voorhoofd te openen en de tempel te strelen. Een mooie bloei maakt de look compleet.

#8: Groene Vintage Krullen

Je zult waarschijnlijk geen oude foto’s van groen pin-up meisjeshaar vinden, maar dat betekent niet dat je de look moet overslaan. Een funky haarkleur is een geweldige manier om je pin up krullen te moderniseren. Hier voegen de zwarte contrasterende knallen nog een unieke touch toe.

#9: Lange Oranje Pin Up ‘Do

Als je haar lang en mooi is, kun je een pin-up look maken van de eenvoudigste halve updo. Haar voorste lagen zijn teruggetrokken van haar gezicht en de kroon is geplaagd om een volumineuze manen te creëren. Tot slot werden de uiteinden gekruld voor een old school polish.

#10: Doos vlechten in retro stijl

Pronk met je mooie vlechten in een pin up kapsel. Je krijgt de textuur van je vlechten echt te waarderen met deze vintage-geïnspireerde half-up look. De haarbloemen voegen een vleugje kleur toe aan de look.

#11: Medium Pin Up Krullen

Channel je innerlijke Marilyn Monroe met blonde krullen en rode lippenstift. Het is een iconische look van de jaren 50. Het pin-up haar is echter tientallen jaren overstegen, dus het ziet er nu net zo goed uit als toen. Kijk maar eens naar deze prachtige ‘do for proof’.

#12: Bandana Glam Kapsel

Haaraccessoires zijn prominent aanwezig in veel pin-up looks. In plaats van een clip introduceert deze lange kant ‘do’ een bandana die aansluit bij de rest van de outfit. Vergeet die details niet als je aan je pin-up haar werkt.

#13: Krullende Half Up Stijl

Probeer te spelen met de grootte en vorm van je krullen. Je kunt een verscheidenheid aan looks creëren zonder dat pin-upgevoel te verliezen. Het kapsel is voorzien van kleinere ringetjes met de knallen gestyled in een off-center overwinningsrol.

#14: Lang Pin Up Haar

Pin up girl kapsels zijn een makkie voor mensen met vloeiend lang haar. De juiste krul kan je look gemakkelijk die felbegeerde retro afwerking geven. Deze gedefinieerde krullen in combinatie met de mini pompadour en rode bandana hebben overal pin up girl geschreven.

#15: Volumineus Blond Pin Up Haar

Als je een goede pin-up girl look wilt, ga dan voor groot, ongenaakbaar volumineus haar, zoals dit. Dit schouderlange kapsel is erg glamoureus dankzij de golven en de weidse knalslag.

#16: Victory Roll Pin Updo

Voor degenen die geen genoeg kunnen krijgen van overwinningsrollen, moet je deze oversized look proberen. Het is een hele verklaring, maar het is nog steeds erg draagbaar. Zorg ervoor dat je ‘do’ zijn vorm behoudt door een sterke haarlak te gebruiken. Bind dan een hoofddoek om je grote haar.

#17: Roze haar in strakke Pin Up Krullen

Wanneer je op internet zoekt naar “vintage pin up girls”, zie je veel afbeeldingen van kapsels waarbij de krullen duidelijk gedefinieerd zijn zoals deze. Je ziet misschien niet veel kapsels met bubble gum roze haar, maar het is een schattige look die een oude ‘do’ bijwerkt en introduceert in de modieuze realiteit van vandaag.

#18: Korte Blonde Pin Up Krullen

Als je alle meisjes met kort haar belt dat aan de dunnere kant is, moet je dit vintage-geïnspireerde kapsel onthouden. De zachte golven voegen volume toe aan je manen, waardoor het dikker lijkt dan het in werkelijkheid is. Bovendien is dit zo’n elegante stijl.

#19: Vloeiend rood pin-up haar

Als het gaat om pin-up ‘do’s, bestaat er niet zoiets als het hebben van te veel krullen of te grote haaraccessoires. Haar prachtige rode haar ziet er prachtig uit dankzij de ongedaan gemaakte golven en gerold knallen. Voeg daar een grote haarbloem aan toe en je wordt een sexy modern Vargas-meisje!

#20: Slanke Pin Up Golven

Ben je een beetje geïntimideerd door hoe volumineus pinup haar kan zijn? Kies in dat geval voor een strakke stijl. Om een retro look te bereiken, moet je ervoor zorgen dat je golven worden gedefinieerd door een lichtgewicht serum of gel te gebruiken. Je zult eindigen met een moderne kijk op een throwback ‘do die gemakkelijk te maken is.

#21: Retro Pin Updo

Zelfs een updo met een hoofdband kan net zo glamoureus zijn als vloeiende bochtige golven. Om deze old school look te bereiken, verzamel je je haar op de bovenkant van je hoofd en laat je wat ranken met gezichtslijsten weg. Verdeel je manen in drie secties en style ze allemaal in een rol. Krul je ranken en voeg een polka dot bandana toe.

#22: Vintage Half Up Half Down

Eén overwinningsrol is geweldig, maar twee is beter. Maak je geen zorgen over het proberen om je knallen van je voorhoofd te scheppen. Dit meisje koos ervoor om haar knallen volledig uit haar overwinningsrollen te laten en de afgewerkte look is verbluffend. De petroleumkleur draagt alleen maar bij aan de aantrekkingskracht.

#23: Piekerig kapsel voor kort haar

Pin-up kapsels kunnen ook werken voor mensen met heel kort haar. Het is gewoon een kwestie van hoe je het stylet. Ze heeft de lengte van haar haar maximaal benut door de pony’s naar de zijkant te vegen en het kroongedeelte terug te krabbelen. Je kunt dit schattige kapsel kopiëren als je een pixie draagt. Voeg daar een polka dot bow aan toe en je krijgt goed kort pin up haar.

#24: Perfect Tweede Dag Haar

Het gebeurt gewoon zo dat een andere iconische pin-up look een uitstekende oplossing is voor tweede of zelfs derde dag haar. Wat droogshampoo, een beetje glansserum en een paar bobby pins zorgen voor je rolletje – een signatuur van pin up kapsels, trouwens. Een sjaal zorgt voor de rug, maar onthoud dat bolder beter is.

pin updo met een moderne update

Bron

#25: Klassieke Pin Up Krullen

De zachte krullen omlijsten het gezicht, perfect op hun plaats gespeld – dit is een klassieke retro-look. Het is perfect voor middellang haar en omdat krullen het altijd beter doen op de tweede dag, is dit een andere fantastische stijl voor dagen waarop je de shampoo wilt overslaan.

medium lange blonde pin up kapsel

Bron

#26: Easy Elegante Updo

Hier is een uitstekende, glamoureuze updo voor lang haar of medium haar. De hoed is niet nodig, maar je moet toegeven dat het echt de look maakt. Hoewel het eindproduct er ingewikkeld uitziet, is het vastpinnen van je krullen net zo eenvoudig als … nou ja, zo makkelijk als het openen van een bobby pin, eerlijk gezegd.

#27: Losse en relaxte V-Rolls

Pin up haar hoeft niet perfect te zijn. Dit is relaxt en een beetje tousled versie van victory rolls die je zelf kunt doen, zelfs als je een beginner bent in haarstyling.

#28: Klassiek elegante Pin Up Style

Veel klassieke pin up ‘do’s streven naar dit soort perfectie. De glans van donkerbruin of zwart haar leent zich goed voor de kenmerkende glans van de kapsels van het tijdperk – het idee was voor losse maar gestructureerde glanzende krullen.

#29: De Perfecte Krullen fof lang haar

Dit is een ideale retro look. Serieus, het is perfectie van boven naar beneden, van de lange krullen tot de schattige hoed. Ze heeft het in de perfecte hoek gepikt met die grote, mooie, opgerolde krul gestyled om de hoed in balans te brengen.

#30: Easy Curls voor steil haar

Niet iedereen is gezegend met krullend haar. Je hebt misschien een beetje golf, maar niet veel definitie. Wat je wel kunt doen is een paar grote, gedefinieerde krullen toevoegen met een dikke ton krultang. Het lijkt erop dat dit is wat deze mooie dame heeft gedaan.

#31: Van Pin Up naar Starlet

Dit is meer dan pin up fabulous. Dit meisje heeft Rita Hayworth haar aan de gang. Dat zijn een aantal serieuze krullen, perfect gerangschikt maar nog steeds veerkrachtig en natuurlijk. Hier zijn je haardoelen!

#32: Pin Up Rollen Updo

Serieus, dit zijn enorme bouffant rolls en deze stijl is zo on point. Dit is legitiem pin up meisjeshaar. Probeer het, we smeken je!

brunette pin up roll updo |

Bron

#33: Vintage meets modern

Hoe gaaf is dit? Vintage pin curls voldoen aan de moderne ombre trend, met een schok van felpaarse dip-dye – om voor te sterven! Bekijk enkele afbeeldingen voor deze mix, er zijn verschillende kleuren die daadwerkelijk bijdragen aan de pin-up look.

blond en magenta pin up kapsel

Bron

#34: De Rosie Riveter Rock Star Look

Hier is nog een reden waarom retro looks goed samengaan met zwart haar. Het is onverklaarbaar, maar het werkt op de een of andere manier. Het belangrijkste punt is dit pin-up haar zelf – kijk er maar naar. Het is een beetje edgier en gruiziger dan andere looks uit die tijd, meer als de Rosie the Riveter badass look. Zie: Alex Vause, OITNB.

#35: De Krullendste Updo

De ingewikkeldheid die bij deze stijl komt kijken zal niet gemakkelijk zijn, maar het geduld is het waard. Eigenlijk, als je eenmaal je haar omhoog hebt, moeten de krullen niet te moeilijk zijn om vast te pinnen en op hun plaats te spuiten. Het is gewoon een heel betrokken proces.

blonde krullende pin updo

Bron

#36: Een beetje flair uit de jaren ’50

Hoewel dit technisch gezien nog steeds een pin-up tijdperk is, is er ook iets levendigs ’50s aan. De hoge paardenstaart, de springerige krullen, de rechte gekrulde onder knallen en die schattige hoofdband – ze spreken van frisdrankwinkels, jukeboxen en poedelrokken.

#37: Een hoofddoek gaat een lange weg

Het lijkt te mooi om waar te zijn, de mogelijkheid om kenmerkende pin-up meisjeshaar te creëren wanneer het grootste deel van je haar bedekt is. De hoofddoek is echter praktisch iconisch, vooral met perfect gekrulde knallen die naar buiten gluren.

brunette pin up kapsel met een sjaal

Bron

#38: Vintage charme voor kort haar

Om een ideaal vintage kapsel te maken zijn veel geduld en serieuze styling skills nodig. Strak en netjes, het kan niet rommelig en ongedaan gemaakt zijn. Dat is de reden waarom als je een pin-up girl look wilt creëren, je de beste haarstylist moet vinden die je kunt. Dit is uw prioriteit nummer één!

Slanke Krullende Pin Up Kapsel

Bron

#39: V is voor volume

Hier hebben we weer een enorme rol die zeker indruk maakt. Omdat het zo groot is, moet je werken om het volume te krijgen, maar het structureren van een rol die zo groot is, is helemaal niet zo moeilijk.

#40: Retro Krullen met moderne kleur

Zoals gezegd, als het gaat om pinkrullen is kort haar het beste, maar medium komt op een goede tweede plaats. Zolang je niet te veel haar hebt om op te spelden, ben je over het algemeen oké – daarin raak je niet na twintig minuten gefrustreerd en geef je de hele look op.

funky pin up kapsel

Bron

Het punt is dat er pin-up kapsels zijn voor elk type haar – lang, kort of medium; dik, fijn of gekruld; rood, zwart of roze. Het komt neer op het kiezen van een stijl die uw functies definieert en werkt met uw sloten. Wat is je pin-up gif?