40 prachtige medium kapsels voor ronde gezichten

De meest voorkomende middellange kapsels voor ronde gezichten zijn bobs met langere voorste lokken en gelaagde snitten. Deze bieden de rijkste stylingopties, gunstig voor ronde gezichten en in overeenstemming met de huidige haartrends. De onderstaande galerij biedt u meerdere keuzes van geweldige middellange kapsels voor ronde gezichten.

Table of Contents

Medium Lengte Kapsels voor een Rond Gezicht

Eigenlijk is de beste lengte voor ronde gezichten tot aan de schouders of iets langer. Deze lengte verlengt een rond gezicht. Getextureerde randen zijn een pluspunt. Het voorhoofd kan bedekt zijn met asymmetrische knallen of open zijn. Er moet zeker rekening worden gehouden met individuele kenmerken.

Platgestreken bobs zien er fantastisch uit op vrouwen en meisjes met ronde gezichten. Zijscheiding en lange zijwaartse geveegde knallen bedekken één kant van het gezicht en het lijkt aanzienlijk dunner. Medium shag kapsels voor ronde gezichten met veel lagen tekenen tientallen verticale lijnen rond je gezicht, waardoor het de gewenste proportionele lengte krijgt.

Wees voorzichtig met krullen op middellange lengtes. Soms hebben ze de neiging om te volumineus te zijn, wat je ronde gezicht ongunstig verbreedt. Als je van krullen houdt, zorg er dan voor dat ze niet te pluizig zijn, terwijl je haar bij de wortels wordt geplaagd. Volume op de kroon corrigeert de verhoudingen.

Als je rommelige kapsels wilt proberen, vraag je stylist dan om de lagen niet te kort te knippen om extra volume aan de zijkanten te voorkomen. Style je haar met gel of versterk het, lichtjes omhoog bij de wortels. Zorg ervoor dat sloten niet aan de zijkanten uitsteken. Lange oorbellen zijn een extra trucje. Laten we nu eens kijken naar de voorbeelden.

#1: Medium Pastel Roze Bob

Deze roze haarkleur is het opvallende kenmerk, maar de snit zelf is ook erg mooi. De schuine bob is gestyled met een volumineuze zijwaartse veeg om de schaalverdeling van lagen en hun gezaagde, gekartelde uiteinden te laten zien. Steil gelaagd haar heeft er nog nooit zo mooi uitgezien.

#2: Golvend kapsel voor rond gezicht

Medium kapsels voor ronde gezichten moeten verticale en diagonale lijnen hebben die gemakkelijk kunnen worden verkregen met langere lengtes. Dit kapsel is aan de langere kant van middellange stijlen, dus het is een geweldige keuze voor diegenen die nerveus zijn over het verliezen van te veel lengte. Het is ook uitstekend om je gezicht eerder langwerpig dan rond te laten lijken.

#3: Medium Cut met gevederde Face-Framing Lagen

De gelaagde en naar voren geborstelde face-framing stukken slanken het ronde gezicht af en verlengen de nek. Combineer je snit met lange gordijnkloppers en je vult jezelf nog meer aan. Deze gevormde snit voegt de gewenste scherpte toe aan een voller gezicht.

#4: Tweekleurige golvende Bob

Een kapsel kan wonderen doen voor je gezichtsvorm, maar onderschat de kracht van kleur niet. Haar verfklus helpt het gezicht vorm te geven door het te verlengen. Er is geen contour make-up nodig met zo’n uitstekende verfklus!

#5: Zachte golven van gemiddelde lengte

Als het gaat om medium kapsels voor ronde gezichten, wees dan niet bang om te experimenteren met verschillende haartexturen. De beste kapsels voor ronde gezichten zijn die welke je gezicht flatteren en je natuurlijke textuur prachtig laten onthullen. Met een kinlange snede zouden deze golven er aan de zijkanten te volumineus uitzien, wat niet welkom is voor een rond gezicht, maar met een langere snit zoals deze zie je er prachtig uit en voel je je zelfverzekerd.

#6: Rechte Blonde Bob

Je zou denken dat een beetje plagen je ronde gezicht alleen maar breder zou laten lijken – niet met deze stijlvolle bob. Het creëert een langwerpig silhouet dankzij de wortellift, kleurvervaging die naar beneden loopt en rechte gezichtsframestrengen die onder de kin raken.

#7: Shaggy Comb-Over Lob

Aan de kortere kant van schouderlang haar voor een rond gezicht zit een combover die het sleutelbeen schampt. De onduidelijke deellijn en windgeblazen textuur zijn speels en vertederend; het is alsof je haar alleen maar schreeuwt om in een cabrio te stappen. De melkchocolade haarkleur van de lob met felblonde highlights geeft het een zeer beachy gevoel, zelfs in de wintermaanden!

#8: Lange tot Medium Hair Cut Makeover

Medium haar kan er stijlvoller en opvallender uitzien dan lange kapsels, en deze snit is daar het directe bewijs van. Om deze volumineuze en getextureerde look te bereiken, moet je je stylist vragen om piekerige knallen en kortere lagen toe te voegen. Dit voegt speelse en sassy vibes toe aan je uiterlijk.

#9: Blonde Bob met Wispy Bangs

Een klassiek bobkapsel werkt goed als je dun haar en een rond gezicht hebt. Steil haar omlijst het gezicht op een flatterende manier, maar overweldigt het niet. Natuurlijk ogende platinablonde tint loopt over de hele lengte van de superrechte bob, en een zachte dunne franje maakt dit er zachter en vrouwelijker uit.

#10: Medium golvend haar met honing highlights

Middellange kapsels voor ronde gezichten zorgen voor een afslankend en gezichtsverlijstend effect. Bekijk bijvoorbeeld dit schattige kapsel. Je wint met zachte golven en gevederde of gesneden uiteinden, en vergeet niet om honinghoogtepunten toe te voegen om meer aandacht te vestigen op je nieuwe verbluffende stijl!

#11: Rommelig schokkerig kapsel voor langer haar

Als je op zoek bent naar middellange kapsels voor ronde gezichten, raden we je aan een stijl als deze eens te proberen. Iets aan de schokkerige hoeken van deze grote en weelderige golven kan ervoor zorgen dat je haar veel langer lijkt dan het in werkelijkheid is. De balayagestijl die aan de uiteinden geleidelijk opgroeit tot felblonde highlights draagt ook bij aan het gevoel van lengte.

#12: Bruine Bob met subtiele lavendelkleurige gezichtsomlijsting

Net iets korter dan schouderlengte; dit is geen gewone bruine bob. Heb je de licht lavendelkleurige toon van hoogtepunten op de schuine frontstukken en in de knallen opgemerkt? Het is een fantastische keuze als je de kijker wilt aanmoedigen om je sprankelende ogen en een schattige vriendelijke glimlach te zien.

#13: Blonde Golven van gemiddelde lengte

Je wangen geven je gezicht zijn karakteristieke vorm. Wanneer je ze wilt benadrukken, kies dan voor iets dat de aandacht naar een ander deel van je gezicht brengt. Haar lange golven slanken de wangen af en richten het oog op de lippen.

#14: Lange Bob met stompe uiteinden

Dit blonde golvende haar met een middendeel is een perfect mollig gezichtskapsel. Geplaagd bij de kruin, helpt het kapsel het gezicht langer te lijken, terwijl losse krullen helpen de look in balans te brengen. Je kunt de stijl dragen met gevederde of stompe uiteinden of voor de verandering side bangs toevoegen.

#15: Paarse Bob

Een bobkapsel is iets dat alle dames met ronde gezichten minstens één keer moeten proberen. Om haar ‘do’ te krijgen, vraag je je haarstylist om je een middellange hoekige bob te geven. Om meer rand toe te voegen, laat je je inspireren door de zwarte tot magenta ombre.

#16: Schattige zwarte bob met schokkerige uiteinden

Check een van onze favoriete medium kapsels voor ronde gezichten. Het is de gitzwarte bob met een scherp zijdeel. De enkele lange golf van de schuine snede gaat van iets korter in de rug naar recht op de kaaklijn, wat een geweldige manier is om het onderste deel van het gezicht te verkleinen en te feminiseren.

#17: Omgekeerde Shaggy Brunette Bob

Ruig en piekerig, deze gedurfde, donkerbruine bob heeft geheime golven op alle juiste plaatsen weggestopt. De sleutelbeenlengte van de snede, schuin en gescheiden naar de zijkant, de gestapelde lagen en gebogen zijwaartse knallen doen echt uitstekend werk om je mooie gezicht in te kaderen en de beste eigenschappen ervan te verbeteren.

#18: Deep Side Part Medium Kapsel voor een rond gezicht

Dit medium kapsel geeft meer dan 100 punten aan je aantrekkingskracht en zelfvertrouwen, dus je zult zeker een ster worden op elk feest of evenement! Wees niet bang om je lokken te krullen en een diep zijgedeelte te stylen – opzwepend haar bedekt mollige wangen en benadrukt je prachtige gelaatstrekken.

#19: Medium warrig kapsel met subtiele highlights

Een warrige lob is een van die klassieke medium kapsels voor ronde gezichten die nooit falen. Losjes gescheiden aan de zijkant en ongelijk in lengte, werkt het getoupeerde uiterlijk van deze donkerbruine snit echt om een voller gezicht te flatteren. Geen kans dat het saai wordt; vraag het maar aan de roestige koperen babylights!

#20: Grijze Bob voor een rond gezicht

Dit zijn de juiste knallen voor een rond gezicht. Ze snijden de breedte van een breed gezicht en vestigen de aandacht op mooie ogen. Kies een trendy haarkleur om je favoriete flatterende snit te upgraden.

#21: Chic Red Medium Cut met Peek-a-Bangs

Dit kapsel is een van de meest flatterende opties voor dames met ronde gezichten. Als je op zoek bent naar een chique maar veelzijdig recht kapsel, ga dan voor deze specifieke stijl. Voeg een mysterieus tintje toe aan dit elegante kapsel door deze trendy peek-a-bangs te creëren.

#22: Brunette Kapsel met Curtain Bangs

Middellange kapsels voor ronde gezichten worden niet beter dan dit golvende zwarte kapsel met gordijnkloppers. De dikke lagen krullen zachtjes rond het gezicht en vestigen de aandacht op de jukbeenderen en ogen en bedekken de vollere wangen. Het is een symmetrische manier van werken met de middellange lengte van je haar als je het gezicht visueel wilt verlengen.

#23: Stijlvol gelaagd kapsel voor brunettes

Een van de meest succesvolle kapsels voor ronde gezichten is een zacht gelaagd kapsel voor middellang haar met lagen die onder de kin beginnen. Catherine Zeta-Jones is ouder dan 40 en toont ons een geweldig voorbeeld van zo’n jong kapsel. De uiteinden van je lokken kunnen licht gekruld worden met een ronde borstel terwijl je je haar föhnt. Gebruik een vloeibare glansoplossing voor extra shine van je prachtige brunette lokken.

medium gelaagd kapsel voor rond gezicht

Everett Collectie / Shutterstock.com

#24: Warrig golvend haar met highlights

Een bedhoofd heeft er nog nooit zo goed uitgezien! Deze halflange bob met stijlvolle blonde highlights maakt dit kapsel meisjesachtiger en jeugdiger. Het is onderhoudsarm en ziet er geweldig uit als je het knijpt en met je vinger kamt.

#25: Stomp Geknipt Medium Kapsel voor Rond Gezicht

De zoete ronde gezichtsvorm van Bella Heathcote is eerder haar troefkaart, dan een nadeel. Maar de actrice kiest niet voor niets voor dit simpele kapsel met stomp geknipte uiteinden en extra korte diagonale knallen. Het ziet er geweldig uit in vrij vloeiende stijlen met rechte lokken langs de zijkanten van haar gezicht. Verticale en diagonale kapsellijnen zijn een groot pluspunt voor ronde gezichten.

lob voor rond gezicht met knallen

HelgaEsteb / Shutterstock.com

#26: Medium-tot-Long Golvend Gelaagd Kapsel

Een opvallend lang gelaagd kapsel dat ver onder de schouder gaat, kan een ronde gezichtsvorm echt verlengen. Gedurfd en moeiteloos, het middendeel en de witblonde slierten omlijsten het gezicht en trekken de kijker volledig in je zwoele blik. Het is een tijdloos kapsel dat past bij een Hollywood-ster.

#27: Subtiel uitgelichte Shaggy Brunette Lob

Slank en scherp, het ruige lobkapsel voor ronde gezichten werkt heerlijk voor fijn haar dat moeite heeft met het vasthouden van een krul. De schokkerige gelaagdheid accentueert de natuurlijke golven. Een middendeel laat de gordijnslagen in de lengte van de stijl stromen, wat een langwerpig effect van de downdo versterkt.

#28: Delicate schouder-grazende Shag

Een shagkapsel ziet er onzorgvuldig en edgy uit, wat een meisje met een rond gezicht flatteert dat zou moeten terugdeinzen voor prim en juiste stijlen in vrijetijdskleding. Schouder-grazende losse golven zijn gemakkelijk te kraken voor een alledaagse tousled look.

#29: Cute Shaggy Lob voor ronde gezichten

Een iets uit het midden geplaatst deel brengt persoonlijkheid en stijl naar een ruige lob met schattige zwarte golven met koperen uiteinden. Gemakkelijk te stylen en te onderhouden, het is een wash-and-wear kapsel. De gelaagde golven zijn een geweldige keuze voor fijn haar dat de neiging heeft om overdag plat te vallen.

#30: Shaggy ChocoladeBruine Combover Bob

Recht, fijn gehakt en ruig, het schouderlange haar voor een rond gezicht werkt goed omdat het een rond gezicht flatterend slijpt, waardoor het een gestructureerd frame krijgt. De combover biedt een casual, vrijgevochten gevoel, en slechts het geringste gevoel van golvendheid zal altijd je beste eigenschappen accentueren.

#31: Ruige schouderlange bob met side bangs

Medium kapsels voor mollige gezichten profiteren van een verbeterde textuur en lagen die een langwerpig silhouet creëren en het uiterlijk in balans brengen. Als je van aanstekelijke blonde kapsels houdt, ga dan voor tousled lagen of rommelige golven, evenals dramatische side-swept bangs.

#32: Medium Lengte Piekerig Haar

Als je haar dun is en je gezicht rond is, ga dan voor een scherpe, edgy snit om de rondheid van je gezicht in evenwicht te brengen. Een set ongelijke knallen past goed bij de tousled look van deze schattige shag.

#33: Krullende Bob

Een schuine bob van gemiddelde lengte is universeel flatterend omdat het alle gezichtsvormen flatteert en bij vrijwel elke haartextuur past. Als je op zoek bent naar een wash-and-go-stijl, is dit een snit om te onthouden voor het geval je een vergelijkbare natuurlijke krul hebt.

#34: Medium Golvend Haar met Babylights

Wil je je ronde gezicht langer maken? Boek een afspraak met een haarstylist om dit prachtige gelaagde kapsel na te maken, dat je mooie uiterlijk zal benadrukken. Je kunt de lagen van je gezicht afblazen om de aandacht van je mollige wangen af te leiden. Je kunt ook babylights toevoegen om meer dimensie en textuur aan je natuurlijke haarkleur te geven.

#35: Asymmetrische Bob

Houd je veel rekening met waar je je haar scheidt? Dat zou je moeten doen. Door simpelweg je haar op een andere plek te scheiden, kun je een geheel nieuwe look creëren. U hoeft zich geen zorgen te maken over een schaar, stylingtools of haarproducten. Een diep zijdeel is meestal een waterdichte optie voor vrouwen met ronde gezichten.

#36: Paarse Balayage voor halflang haar

Deze balayage zorgt voor een prachtig dimensionaal effect: het zwart lijkt veel dieper dan het in werkelijkheid is. En omdat je haar je gezicht omlijst en de zijkanten bedekt, lijkt je gezicht ook slanker en langer.

#37: Medium Getextureerd Blond Kapsel

Het is een veel voorkomende misvatting om te denken dat gecompliceerde medium kapsels voor ronde gezichten de beste zijn. In werkelijkheid kan een gemakkelijke soms de betere look zijn. Deze ruige stijl ondersteunt de theorie. De lagen en moeiteloze textuur zijn opvallend en flatterend.

#38: Symmetrische Bob met puntgesneden uiteinden

Voordat Ginnifer Goodwin overstapte op pixie kapsels, droeg ze met plezier stijlvolle mid-length bobs. We moeten toegeven, ze ziet er geweldig uit met beide. De actrice is niet bang om te experimenteren met kapsels en er helder uit te zien. Deze kinlange bob met asymmetrie is geschikt voor meisjes met fijn haar en een rond gezicht.

bob kapsel voor rond gezicht

Everett Collectie / Shutterstock.com

#39: Scheermes shag kapsel met straight bangs

Stylisten waarschuwen meisjes met ronde gezichten tegen rechte horizontale knallen, maar Kara Tointon besluit tegen de regels in te gaan. Dankzij de ruige scheermesjes en grillige knallen biedt deze kapselvariant een licht gevoel en wordt het Kara’s gezicht. Vergeet niet dat bijna elke regel zijn uitzondering heeft. Niet alleen het silhouet van je kapsel doet ertoe. De afwerking en de bereikte textuur kunnen belangrijker blijken te zijn.

medium shag kapsel voor rond gezicht

Featureflash / Shutterstock.com

#40: Shaggy Kapsel met Doorzichtige Knallen

Een middellange snit met pony’s is een flatterend kapsel voor een ronde gezichtsvorm. De lagen verlengen het gezicht terwijl gevederde knallen je mooie ogen benadrukken. Gebruik een krultang om een golvende textuur te creëren en dimensie toe te voegen aan je prachtige kopertint.

Vraag je je af of je je meer kapsels met langere lokken gaat veroorloven of juist zin hebt om een grote hak te proberen? Bekijk de galerijen met lange kapsels voor ronde gezichten en korte kapsels voor ronde gezichten. Zoals altijd zitten ze vol inspirerende ideeën.