40 vloeiende watervalvlechtstijlen

Een watervalvlecht is een stijl waarmee je een cirkel, horizontaal of diagonaal vlecht door los haar kunt weven met strengen die er doorheen stromen als beekjes in een echte waterval. Je kunt dit net zo gemakkelijk dragen tijdens een dagelijkse activiteit, zoals een kantoorvergadering, als tijdens een formeel evenement. Lang of kort, blond of brunette, dit kapsel ziet er mooi uit op elke vrouw.

De schoonheid en bruikbaarheid van watervalvlechten

Dit type vlecht is super schattig en het kan er een beetje of zelfs heel anders uitzien van stijl tot stijl. Maar dat is niet alles. Watervalvlechten zijn erg handig voor lang of dik haar dat je graag los draagt, maar moet worden vastgepind om te voorkomen dat het in je gezicht valt. Kies het vlechtpatroon dat je het leukst vindt en test een paar halve updo’s uit de onderstaande galerij om je meest aantrekkelijke half up half down watervallook te vinden.

Klassieke Waterval Vlecht Tutorial

  1. Neem een gedeelte van de haarlijn, in de buurt van de tempel, aan weerszijden van je hoofd dat je kiest.
  2. Scheid het in drie secties.
  3. Neem net als een Franse vlecht streng 1 (de voorkant) en kruis deze over streng 2 (het midden). Pak een stuk haar op.
  4. Dwarsdoorsnede 3 (de binnenste) over streng 1, het nieuwe middenstuk. Pak een ander deel van het haar op.
  5. Vervolgens, in plaats van de binnenste streng op te pakken, strand 1, laat strand 1 vallen en pak een nieuw stuk op. Gebruik het nieuwe stuk om streng 2, het middenstuk, over te steken.
  6. Steek de streng 3, de voorste streng, over de nieuwste middelste streng.
  7. Herhaal stap 5 en 6 rond de kruin van het hoofd.
  8. Vlecht de uiteinden samen en zet ze vast.

#1: Zijwaterval Vlecht

De look met waterval vlecht en lange golven die je op de foto ziet is zo meisjesachtig en schattig! Het flanellen shirt maakt het meer casual en zelfs huiselijk. Maar denk niet dat zo’n vlecht alleen voor dagelijks gebruik is. Het combineert ook met avondjurken.

#2: 5-streng watervalvlecht

Zelfs als je schouderlang haar hebt, mag je geen leuke stijlen missen. Een watervalvlecht met krullen kan net zo effectief zijn voor middellange lokken als voor lang haar, voor het geval je haar dik genoeg is. Deze look is perfect wanneer je wat textuur nodig hebt om dichte donkere strengen te breken.

#3: Dik Golvend Balayage Haar

Middellang haar kan zwaar en dicht lijken rond kleinere gezichten. Een manier om dit tegen te gaan is met een balayage verfklus. De lichtere stukken doorbreken de dichtheid en geven je stijl een gewichtloos gevoel.

#4: Dubbele waterval vlecht

Twee is beter dan één! Wanneer je licht haar hebt dat lang is en allemaal één kleur, kunnen soms details verloren gaan. Gebruik een dubbele watervalvlecht om ervoor te zorgen dat je stijl maximale impact heeft. Deze mooie look zal zeker meer dan een paar hoofden draaien.

#5: Zilver Gevlochten Haar

Een van de beste manieren om te pronken met een trendy verfklus zoals de zilvergrijze balayage, bijvoorbeeld, is met een watervalstijl. Met het gedraaide effect kunt u de donkerdere basiskleuren naar het oppervlak brengen om te worden gezien op een manier die ze normaal niet zouden doen. Voor een extra detail wind je de staart strak om een mooi contrast te bereiken met de romantiek van de vlecht.

#6: Dubbele waterval Half Updo

Deze gevlochten coifs lijken in eerste instantie een stuk moeilijker te bereiken dan ze in werkelijkheid zijn. Deze stapsgewijze zelfstudie laat je zien hoe je met gemak watervalvlechtwerk kunt doen. 1. Maak een klassieke watervalvlecht. 2. Bevestig het uiteinde van de vlecht met een klem. 3. Begin direct onder het oorspronkelijke startpunt en maak nog een vlecht (parallel aan de eerste). 4. Verwijder de klem van de eerste vlecht en vlecht de uiteinden van beide vlechten samen.

#7: Recht gevlochten kapsel

De watervalvlecht is het moderne antwoord op bloemkronen en hoofdbanden. Het kapsel is een elegante manier om lange en rechte lokken te upgraden. Het brengt een etherische kwaliteit naar uw coif. Het biedt ook een prachtige veelzijdigheid, waardoor het een geweldige keuze is voor dag of nacht.

#8: Tweerijige gevlochten kroon

Verdubbelen met twee rijen watervalvlechten. De manier waarop het haar met elkaar is geweven, toont prachtig alle tinten van een contrastrijke balayage voor dimensionale vlechten. Bovendien zorgt de kroon ervoor dat je je een prinses voelt. Losse golven brengen klassieke beweging en moderne allure.

#9: Vlecht met Bloembroodje

Voor een echt vrouwelijk gevoel accentueer je je watervalvlecht met een bloemig knot. De toevoeging is niet alleen stijlvol, maar ook romantisch en brengt nog meer interesse in je kapsel, zodat je er vanuit elke hoek prachtig uitziet.

#10: Formele Waterval Updo

Je haar opspelden is een veilige keuze wanneer je een aankomend black tie-evenement hebt. Watervalvlechten maken je formele coif nog eleganter. Laat een klein strengje aan elk oor hangen voor een extra dosis eigenzinnigheid. De gevlochten lokken omlijsten prachtig een sluier, mocht je op je trouwdag voor dit kapsel kiezen.

#11: Vijfstrengs watervalvlecht

Kies voor een vijfstrengs vlecht voor een dikkere boho-look. Hier zijn stapsgewijze instructies over hoe u het kapsel thuis kunt krijgen. 1. Neem een gedeelte van de voorkant van het hoofd en scheid het in vijf strengen van gelijke breedte. Nummer elke streng, 1-5, waarbij 1 de meestste streng is en streng 5 het dichtst bij het voorhoofd. 2. Neem streng 1 onder streng 2 en over streng 3 alsof je een mand aan het weven bent. 3. Plaats streng 5 onder stand 4 en vervolgens onder onderdeel 3. 4. Pak met streng 1 een nieuw stuk haar op en weef het onder streng 2 en over streng 3. 5. Voeg meer haar toe aan streng 5 en kruis het onder streng 4 en streng 3. 6. Herhaal stap 4. 7. Laat streng 5 vallen en pak een nieuwe haarlok op. 8. Herhaal met de nieuwe streng 5 stap 3. 9. Herhaal vervolgens stap 3-8 rond de achterkant van het hoofd. 8. Ga door met vlechten en zet het uiteinde van de vlecht vast.

#12: Gekrulde watervalstijl met hoogtepunten

Laat je krullen langs je rug naar beneden stromen. Deze waterval haartrend is niet alleen stijlvol, maar ook functioneel. Het houdt je kapsel op zijn plaats en temt je flyaways, zoals een hoofdband dat zou doen. Behalve dat hoofdbanden lang niet zo schattig zijn als deze lokken. Het ziet er prachtig uit met grote vatkrullen, klaar voor een lange nacht die voor ons ligt.

#13: Schouderlengte snede met watervalvlechten

Het mooie van watervalstijlen is dat ze met elke haarlengte werken. Of je nu lang of kort haar hebt, het is een moderne manier om je look te verlevendigen. Bovendien zal het geweven effect zeker tonnen van de complementen aantrekken. Eigenlijk kun je twee keer zoveel complimenten verwachten dankzij de twee rijen vlechten.

#14: Half-Up Pannenkoekenvlecht

Neem een mix van verschillende soorten vlechten op voor een kapsel met voldoende textuur. Deze versie van het half-up kapsel, hieronder afgebeeld, combineert een waterval met een pannenkoekenvlecht. Om deze look opnieuw te creëren, start je de watervalachtige vlecht aan elke kant van het hoofd en voeg je een pannenkoekenvlecht toe waar de vlechten elkaar in het midden ontmoeten. In combinatie met ombre en beachy golven, straalt dit eruit boho-chique vibes uit.

#15: Vlechten en een Golf

Als je je ombre wilt laten knallen, is weelderige krullen en een watervalkroon het antwoord. De verschillende tinten worden onderbroken door de verschillende texturen en geven een compleet nieuwe look voor de gebruikelijke, gladde en gradiënt verfklus. Het contrastrijke palet vult de gedurfde kwaliteit van deze weelderige manen aan.

#16: Lange rechte tweestrengs waterval

Soms wilt u misschien de gewone kroonvlecht vervangen. Waarom speel je niet met het aantal strengen dat je gebruikt? Deze tutorial vertelt je hoe je een watervalvlecht met twee strengen kunt maken. Pak twee delen haar van de linkerkant van je haar. Draai de twee stukken om elkaar heen. Pak een haarlok boven de vlecht. Laat het over het midden vallen, waar twee eerste strengen elkaar kruisen. Draai de originele strengen opnieuw. Herhaal stap 3-5 rond de achterkant van het hoofd, onder een hoek als je dat wilt. Beveilig de vlecht met een verfraaide barrette voor een formele touch.

#17: Dutch en Waterfall Half-Updo

Als je iemand bent die van volume houdt, zal een waterval half-up kapsel je zeker helpen om al het lichaam te bereiken dat je zou willen. De vlechten alleen al brengen veel textuur met zich mee, vooral als je er twee rijen van hebt. Plaag rond de kroon voor extra hoogte. Je hebt een avondklare coif die vol lichaam is.

#18: Boho Wavy Gevlochten Kapsel

Hoewel de watervaltrend moeilijk te trekken lijkt of misschien te ingewikkeld, kan het, wanneer het goed wordt gestyled, ontspannen en niet te dressy zijn. Ga voor losse vlechten en losse golven die passen bij de boho, strandklare vibes. De moeiteloosheid van de coif maakt het gemakkelijk om dag en nacht te dragen.

#19: Medium kapsel met tweestrengs kroon

Combineer je watervalvlecht met krullen voor een kapsel dat gewoon goddelijk is. Maak het nog hipper met roségouden highlights. De tint is flatterend tegen elke huidskleur en past prachtig bij blondines en brunettes. De draai rond de kruin van het hoofd heeft een chique op touw geïnspireerde afwerking die de look mooi met elkaar verbindt.

#20: Chunky Gevlochten Waterval

Als je een casual stijl wilt die niet te casual is, is een half-down kapsel altijd een go-to. Verander het echter een beetje met een gevlochten waterval. Het houdt je haar uit je gezicht, terwijl het je golvende lokken laat stromen. De look is romantisch en geschikt voor een date night, maar ook relaxed genoeg om gewoon met vrienden rond te hangen.

#21: Waterfall Crown met Bangs

Haal het meeste uit je korte haar, dat waarschijnlijk veelzijdiger dan je denkt. Probeer deze instructies om een watervalstijl te creëren met schouderlange sloten en knallen. Neem een gedeelte van de haarlijn, in de buurt van de tempel, aan weerszijden van je hoofd dat je kiest. Verdeel het in drie secties. Net als bij een Franse vlecht, neem je streng 1 (de voorkant) en kruis je deze over streng 2 (het midden). Pak een stuk haar op. Dwarsdoorsnede 3 (de binnenste) over streng 1, het nieuwe middenstuk. Pak een ander deel van het haar op. Vervolgens, in plaats van de binnenste streng op te pakken, strand 1, laat strand 1 vallen en pak een nieuw stuk op. Gebruik het nieuwe stuk om streng 2, het middenstuk, over te steken. Dwarsstreng 3, de voorste streng, over de nieuwste middelste streng. Herhaal stap 5 en 6 rond de kruin van het hoofd. Nadat je rond bent gegaan en aan de andere kant naar de bovenkant van het hoofd bent gegaan, hervat je de vlecht zoals je normaal zou doen, zonder haar op te pakken of te laten vallen. Ga hiermee door over de knallen heen. Speld het uiteinde van de vlecht vast, zodat deze verborgen is.

#22: Sunset-Hued Waterval Haar

Waterval kapsels zijn altijd cool. Je kunt die cool-factor echter versterken met eenhoornkleuren, dikke vlechten en unieke patronen. Als je lange lokken hebt, gebruik dan elke centimeter om een magische manen te creëren. Het is alsof je haar een feestje heeft en jij de gast bent.

#23: Zwart en Blond Gekrulde Gevlochten Waterval

Breng een vleugje vrouwelijkheid en een dosis boho naar je contrastrijke manen met een watervalkroon en springerige krullen. Je straalt engelachtige vibes uit. Het verzacht ook de edginess van de tinten en laat ze gepolijster en conservatiever lijken voor een formele affaire.

#24: Waterval haar met vlecht

Vlechten op vlechten op vlechten zullen zeker de meest rechte lokken verlevendigen. De mix van waterval-, Franse en zelfs fishtail-vlechten brengt een lustwaardige textuur aan je haar en voegt natuurlijk een visuele intrige toe. De geweven lokken laten echt de glans van je kroesvrije lokken zien, terwijl ze ook netjes getemd blijven.

#25:Beachy en Wavy Blonde Style

Watervalvlechten zien er chique uit, of ze nu rommelig of netjes zijn. Maar een beetje kroes kan het lichaam en de volheid van een krullende coif aanvullen. Een gevlochten kroon is een eenvoudige manier om een anders effen snit stijlvol te maken. Het brengt tonnen veelzijdigheid. Het is een stijl die klaar is om te gaan waar je ook naartoe gaat.

#26: Kroon met juwelen

Elke kroon moet schitteren – zelfs gevlochten kronen. Geef je stijl de koninklijke behandeling door met juwelen versierde spelden toe te voegen aan de gedraaide vlecht. De halve updo is perfect voor bruiloften, proms of iets daartussenin.

#27: Vlecht met juwelen barrette

Ga je op date en wil je indruk maken op je partner? Deze 4-strengs watervalvlecht is de beste keuze voor dergelijke intenties. Zachte beachy golven en nette accessoires passen perfect bij uw romantische look.

#28: Lange Half-Updo

Half-updos zijn perfect voor een evenement waarbij je er samen uit moet zien, maar niet extreem formeel. Vlechten zullen een eenvoudig lang kapsel verheffen zonder veel moeite van uw kant. Het is de beste manier om een gepolijste look in korte tijd te voltooien.

#29: Knopen van liefde

Als het gaat om de meest indrukwekkende kapsels, zijn het de kleine details die tellen. Kronkelende spiralen pronken met de prachtige goudbruine balayage. Zelfs zoiets eenvoudigs als het wikkelen van haar rond een paardenstaarthouder zorgt ervoor dat de stijl er verfijnder uitziet.

#30: Gelikt Paars ‘Do’

Een van de geweldige dingen van een watervalvlecht is dat het niet misstaat met edgy stijlen zoals deze pittige paarse snit. Een delicaat bloemdetail past ook goed bij de humeurige middernachtvioletkleur. Het is een stijl die vooral goed werkt voor jongere vrouwen, degenen die een leuke geest hebben.

#31: Twisted Hal Up Stijl

Als je laat wakker werd voor een presentatie of een belangrijk interview, zou een watervalstijl het laten lijken alsof je veel moeite in je kapsel hebt gestoken, zelfs als je dat echt niet deed. Bovendien is het de perfecte aanvulling op luchtgedroogde natuurlijke golven. Verkort de tijd die nodig is om te voltooien door een draai te maken in plaats van een vlecht.

#32: Waterval vlecht voor dik haar

De vlecht hoeft niet de ster van de show te zijn; het kan een mooie terugval zijn naar trapsgewijze krullen. Omarm de boheemse flair met een geknoopt detail en een gedurfde blonde streep; stijl met een kanten top in een leuke kleur om echt een statement te maken.

#33: Veelkleurige halve updo

Ga gedurfd met een mix van vurig rood en koele blonde tinten. Hoewel de focus waarschijnlijk zal liggen op je levendige lichaamskrullen, zal een vlechtkroon je kapsel een grillige touch geven die ervoor zorgt dat het er niet uitziet alsof je te hard je best doet, maar eerder plezier hebt.

#34: Zeemeermin haar met dubbele vlechten

Het kan moeilijk zijn om sup te onderhoudener lang haar – van wassen tot stylen, alles lijkt een karwei. Op de dagen dat je je haar niet wilt krullen, rechttrekken of zelfs borstelen, is een watervalkroon een gemakkelijke manier om je er fris en stijlvol uit te laten zien.

#35: GOT-Geïnspireerd Kapsel

Op het eerste gezicht ziet de dubbele watervalvlecht er ingewikkeld uit. Ja, het kost moeite, maar het is zeker de moeite waard! Leer hoe je deze vlecht moet doen en het zal een tijd- en geldbesparing zijn. Met zo’n prachtig kapsel in je schoonheidsarsenaal hoef je niet zo vaak naar de salon. Perfect!

#36: Kaneel gecoate strengen

Rechte strengen zijn om vele redenen geweldig – ze zien er meteen gepolijst en elegant uit. Maar het enige nadeel is dat ze textuur missen. Nu met een kleine vlecht kun je het beste van twee werelden hebben, een beetje karakter zonder extreme texturen en elementen die de look overweldigen.

#37: Gelegenheid Ready Kapsel

De volgende keer dat je een groot evenement hebt waarvoor een kapper nodig is, profiteer dan en vraag om een snelle tutorial over een stijl die je altijd al wilde proberen. Op die manier kun je ergens in de nabije toekomst deze gekrulde look misschien zelf in elkaar zetten zonder dat je hulp nodig hebt.

#38: Losse Vlecht en Blonde Krullen

Om te bezuinigen op waterval vlechtstappen, kiest u voor een stijl die zich minder richt op de precieze vlechttechniek en meer op het algehele gevoel van de stijl. Een losjes gedraaide kroon geeft je een vergelijkbare vibe zonder alle extra inspanning. Dit werkt vooral goed als je dik haar hebt.

#39: Donkerbruin haar met karamelstrepen

Een van de voordelen van een waterval is dat je je kleur op een ongebruikelijke manier laat zien. Met een kapsel als dit zullen karamel highlights echt knallen tegen pure chocoladewortels. Bovendien creëert het een prachtig wervelend effect in je kroon.

#40: Gevlochten haar met gedompelde tips

Voeg wat pit toe aan een waterval vlechtkapsel met een leuke tijdelijke kleur. Blond haar is een geweldige basis omdat elke fellere kleur er echt tegenaan zal knallen. Rood is perfect voor die vrouwen die het snoepje willen afwijzen en het sassy willen opvoeren.

Wanneer je een snelle manier nodig hebt om je dagelijkse look te verbeteren, of een volledig glam-moment, is een watervalvlecht een zekere winnaar. Lengte is geen probleem; deze stijl kan werken op medium tot extra lange strengen en veel verschillende texturen.