45 side kapsels voor prom to please any taste

Side buns, side ponytails, side braids, side cascading curls… deze zijn opgeschrikt door celebs op de rode lopers bij alle grootste recente evenementen, dus, nou ja, gefeliciteerd, zijkapsels zijn een hot trend geworden. Nu het schoolbalseizoen nadert, zijn alle senioren enthousiast over de keuze van chique outfits, accessoires en bijpassende kapsels. Zijkapsels voor het schoolbal, het tonen van je mooie nek- en schouderlijn, zijn een geweldig idee van hoe je je kunt onderscheiden van de massa op je afstudeerfeest. Ze zijn extreem flatterend voor alle soorten cocktailkleding, vooral voor jurken met één mouw, enkelband en strapless. Een kapsel moet je jurk complimenteren. Bovendien zou het fijn zijn als het er zelfs over 20 jaar niet te verouderd uitziet. Dat is de reden waarom, als je eenmaal hebt besloten wat je gaat dragen, op zoek gaat naar haarinspiratie-ideeën. Hier vind je 45 prachtige zijkapsels om je innerlijke best te laten schitteren op het schoolbalfeest.

Side Hairstyles voor Prom

Hoe zien prom kapsels er momenteel uit? Voornamelijk papperig, warrig, met golvende textuur en een romantische rustieke touch. Als je ernaar kijkt, heb je het gevoel dat ze spontaan worden gemaakt zonder gebruik te maken van stylingproducten. Dergelijke kapsels bevatten vaak elementen van vlechten, rommelige knotjes, knopen, wendingen en zien er fantastisch uit op jonge meisjes.

Er is ook een groep zij-afstudeerkapsels met een gepolijste afwerking. Deze zijn uitgebreider, slanker of vrij vloeiend en glanzend, met duidelijke contouren en strakke lijnen, rondingen en randen. Ze zien er elegant, glamoureus, sexy en met een duidelijk effect van stylingproducten uit.

Een zijkapsel werkt geweldig op lang haar. Als je haar van gemiddelde lengte is, kun je extensions speciaal voor je prom kapsel gebruiken. Met asymmetrische jurken stapel je je haar aan de mouwloze / strapless kant voor balans. Prachtige hoofdbanden, haarbloemen en haarsieraden gaan je zijkapsel accentueren en expressiever maken.

Side Updos en Downdos voor Prom

De volgende side-swept galerij zal je kennis laten maken met zeer veelzijdige zijkapsels van formeel en klassiek tot vintage en de meeste voguish. Kies iets waarvan je gelooft dat het je persoonlijkheid weerspiegelt en je op je gemak voelt. Je moet eruit zien alsof de gekozen stijl exclusief voor jou is ontworpen om het beste in je looks naar boven te halen.

#1: Kronkelende golven

krullende kant updo voor bruiloft of schoolbal

Bron

Een look als deze is zo chique dat het gemakkelijk zou kunnen werken bij andere grote formele evenementen zoals een bruiloft, vooral met de toevoeging van een prachtige witte bloem. Maar wat deze look uniek maakt, is het feit dat het individuele krullen gebruikt om een kronkelend detail over de nek te creëren; een delicaat en heel bijzonder ontwerp, inderdaad.

#2: Trapsgewijze Krullen

Hoewel ze trendy zijn, kunnen vlechtkronen ook erg creatief zijn als je er de juiste draai aan geeft. Deze stijl creëert opnieuw een watervaleffect voor de massa van vloeiende tweekleurige spiralen. Het is een betoverende en klassieke look die nog steeds het moment voelt.

prom zijkant krullend kapsel

Bron

#3: Rommelig en Modern

Neem niet weg van het genieten op het feest door je zorgen te maken of je haar er goed uitziet. De focus van de avond is om jezelf te vermaken met vrienden, terwijl je er op je best uitziet en je op je best voelt. Het zijwaarts geveegde kapsel op deze foto is rommelig en toegankelijk, maar het gevlochten detail maakt het net iets formeler.

rommelige kant updo met een vlecht

Bron

#4: Knock-out knopen

In plaats van opgespelde krullen, gebruik je je spiralen om een omvangrijk geknoopt detail in je zijwaarts geveegde kapsel te creëren. Het is interessanter dan een side bun, maar voelt tegelijkertijd nog steeds klassiek aan. Voor een zacht romantisch effect laat je wat krullende ranken weg om het gezicht te omlijsten.

prom gedraaide kant updo

Bron

#5: Elegant vanuit alle hoeken

Hier is een mooi kapsel voor strapless jurken. Omdat de halslijn van zo’n jurk zoveel huid bloot laat rond de schouders en nek, wil je een updo die de ruimte vult zonder het te overweldigen. Plus, met de vlecht over de nek en de paardenstaart aan de zijkant, ziet dit er vanuit alle hoeken goed uit.

zijvlecht updo voor schoolbal

Bron

#6: Side Swept Curls en Draped Bangs

Hier is een kapsel dat Rapunzel jaloers zou maken. De dikke, losgemaakte krullen maken haar manen extreem vol. De zacht gevederde knallen versterken het effect. Vraag je stylist om een golvende ‘do’, maar zorg ervoor dat ze je lokken na het krullen borstelen om ze te ontspannen.

#7: Looped Lage Bun

Er zijn tientallen zijkapsels om mee te spelen. Als het een formele afwerking is die je desire, sculpturale zijkapsels zoals die van haar zijn de juiste keuze. Haar voorste lagen vegen rond de lusvormige chignon om de lijn rond het hele hoofd voort te zetten.

#8: Getextureerde zijvlecht en paardenstaart

Combineer elegantie, rock n roll coolness en high fashion, en je krijgt dit ‘doen’. Het is het totaal van enkele van de meest populaire kapsels van vandaag. Je krijgt een getextureerde kroon die overgaat in een rommelige vlecht. De golvende paardenstaart met ombre uiteinden maakt het mooi af.

#9: Twisting Braided Updo

Het is oké als je vlecht niet perfect recht is. Sterker nog, soms is het beter als het opzettelijk krom is. Bekijk deze updo. Het dikke vlecht buigt rond het hoofd om de lage knot in de nek te ontmoeten.

#10: Gedraaid kapsel over één schouder

De beste zijkapsels voor prom zijn die met een zorgeloze vibe. Combineer prom curls met een ‘do’ die over één schouder valt voor een ontspannen maar verfijnde stijl. De eenvoudige draai- en vloeiende sloten voldoen aan de eisen.

#11: Twisted Low Bun voor Prom

De manier waarop de verschillende delen van het haar verweven zijn in deze losse updo is fascinerend. Wanneer je er voor het eerst naar kijkt, is het niet gemakkelijk om erachter te komen hoe dit kapsel in elkaar zit, maar je kunt experimenteren met wendingen en uitkomen met je eigen unieke variëteit van een rommelige chignon.

#12: Gevlochten en gedraaide Off-Center Updo

Een lage asymmetrische updo is een mooie kapseloplossing voor elke dag of een speciale gelegenheid. Combineer twists met losse vlechten, wrap en coil om het resultaat te bereiken waar je blij mee zult zijn. Deze gevlochten zijk ziet er vrij spontaan uit, en daar houden we van!

#13: Side Swept Brunette Golven

Kapsels voor het schoolbal hoeven niet overdreven ingewikkeld te zijn. Een moeiteloze ‘do’ is een perfect accessoire voor een formele jurk. In plaats van een strak, sculpturaal kapsel, ga je voor een ongedaan gemaakt kapsel. De krullende stukken van deze relaxte pony voelen niet benauwd aan. Ze zijn jong en leuk.

#14: Double Crown Braid Kapsel

Sla een verfraaide hoofdband over en kleed je lokken aan met een dubbele halo vlecht. Als je lang haar hebt, maak je updo dan af met een rommelige knot die naar één kant is verschoven.

#15: Prinsesachtige Side Downdo

Elk meisje droomt ervan om een prinses te zijn, en met dit kapsel kun je er een zijn voor het schoolbal of de bruiloft. Rommelige en tegelijkertijd verzorgde look is niet zo gemakkelijk te bereiken, maar als je erin slaagt, slaag je echt met je kapsel.

#16: Krullende knoop zijwaarts

Je hoeft geen taille-skimming lokken te hebben om mooie kapsels aan de zijkant te creëren. Als je halflang haar hebt, heb je nog steeds genoeg lengte voor een schattige asymmetrische updo. Het is een van die zijwaarts geveegde kapsels die kunnen worden aangepast aan verschillende haarlengtes.

#17: Diagonale vlecht en losse knot

Vergeet niet dat er niet veel nodig is om een oogverblindende ‘do’ te creëren. Een dunne vlecht en wat opgespelde stukken zorgen binnen enkele minuten voor een romantisch kapsel. Zet de look in met een medium hold haarlak. Het houdt je lokken op hun plaats, maar je hebt nog steeds aanraakbaar haar.

#18: Voluminous Prom ‘Do To-The-Side

Een goed kapsel gaat over balans. De volumineuze kroon wordt gecompleteerd door de getoupeerde voorlagen en het dubbelgepinde middendeel. De gedrapeerde uiteinden over één schouder zien er speels uit en creëren een gevoel van een verschoven kapsel – fris en ongewoon.

#19: Cascading Golven voor lang haar

De verstrengelde secties met krullen zijn een goed idee van een formele side downdo voor lang haar. Meng een paar vlechten tot één voor een verfijnd gevlochten stuk. Het zachte weefsel produceert een van de mooiste prom side kapsels.

#20: Half Updo met Bangs en Gevlochten Hoofdband

Een kapsel met losse golven vastgepind aan één kant van je hoofd creëert een mooie asymmetrische ‘do you can accomplish within minutes’ maar het zou toch leuk zijn om extra elementen in de mix te brengen. Een van de meest populaire is een vlecht. In dit voorbeeld voegt de vlecht een nieuwe textuurdraai toe en vult de ontspannen golven aan.

#21: Long Side Swept Krullen

Lang haar is gemaakt voor side downdos. Wat is er mooier dan zachte, glanzende, aanraakbare krullen die langs een van je schouders stromen? Je kunt een kleine bouffant en losse twist toevoegen om het eruit te laten zien als een modern formeel kapsel dat de indruk geeft van haar waaraan is gewerkt, maar niet overwerkt.

#22: Rommelige Twisted Chignon

Deze geweldige updo ziet er absoluut moeiteloos uit en wordt gedaan door een kind. Losse, rommelige side-updos zijn erg populair en zelfs een beginner kan ermee omgaan. Als je niet van chique, haar-op-haar kapsels houdt, is dit een fatsoenlijk alternatief.

#23: Low Curly Side Paardenstaart

Kleed je basic paardenstaart aan door klein te vlechten of te draaien secties aan weerszijden en pin ze aan elkaar om een look van een pony te creëren. Voeg wat textuur toe door je strengen van tevoren te krullen. Overweeg of je je pony’s wilt laten vlechten of vrij wilt hangen.

#24: Zijhaas met Zachte Krullen

Twists en krullen gemengd in één kapsel creëren een harmonieuze updo. Het is moeilijk om niet verliefd te worden op dit dimensionale kapsel. Als je haar aan de dunnere kant is, geeft de mix van kleuren en texturen je het uiterlijk van dikkere lokken. Geen uitbreidingen nodig.

#25: Dubbele twist en krullen naar één kant

Mix zijkrullen met meerdere twists voor een romantisch prom kapsel. Zijkapsels met golven hebben meer impact dan rechte kapsels. Waarom? Ze zijn een soort zeemeerminachtig, meisjesachtig, teder, romantisch… liefde, liefde, liefde!

#26: Ketting van bloemen

Als je een jongedame bent die graag trends neemt en ze haar eigen maakt, is dit het perfecte kapsel voor jou. Terwijl andere meisjes bloemen- of vlechtkronen dragen om te prom, zul jij schitteren met tedere bleke bloemen vermengd met de prachtige look die losjes aan de zijkant is gevlochten.

losse gekrulde vlecht met rozenknoppen voor schoolbal

Bron

#27: Uitgaand in Orchids

Een side bun behoort tot de groep van klassieke schattige kapsels voor prom. Maar als je een onstuimige persoonlijkheid hebt, lijkt het misschien te tam voor de belangrijkste dans van het jaar. Een heldere orchidee is een geweldige aanvulling op je look, vooral als je een jurk draagt in een complementaire tint violet, crème of chartreuse.

side updo met haarbloemen voor schoolbal

Bron

#28: Donkere Romantiek

Als het gaat om prom, is een groot aantal roze jurken verpakt in één kamer vrij onvermijdelijk. Onderscheid jezelf met behulp van een mooi haaraccessoire. De zwarte veren knallen echt tegen bruinblond haar.

lage blonde krullende updo voor schoolbal

Bron

#29: Assepoester Stijl

Elke jonge vrouw verdient haar Assepoester-moment en om zich de belle van het bal te voelen. Geef een draai aan je losse updo, verschuif hem naar een kant en accentueer je chique zijkapsels met met juwelen versierde barrettes. Het is een oogverblindend kapsel dat elk ensemble zal aanvullen.

formele blonde kant updo

Bron

#30: Stapels spiralen

Als je je zorgen maakt over hoe je je haar kunt stylen voor jurken met één schouder, kun je het beste alles vermijden dat naar beneden hangt en het detail van de riem bedekt. Deze strak vastgepinde look helpt je outfit te schitteren, maar biedt nog steeds een visuele interesse met een fantastische textuur.

krullend zijbal updo

Bron

#31: Asymmetrisch geknoopte updo

Er is niets mooier dan gezond, glanzend haar, en als je gezegend bent met mooie lokken, is dit het perfecte prom kapsel voor dik haar. Om nog maar te zwijgen, de veelheid aan lussen en krullen is een geweldige manier om te pronken met de glinsterende honing- en karameltinten in je chocolademanen.

gedraaide kant updo voor prom

Bron

#32: Dubbele Fishtail

Hoewel het tegenstrijdig lijkt, zijn fishtail-vlechten eigenlijk een geweldige optie voor dun haar omdat ze de illusie van dikte bieden. Een dubbele fishtail is etherisch en charmant, precies wat je wilt voor een memorabele schooldans.

rommelige volumineuze zijvlecht

Bron

#33: Krullende Vlecht

Als je je aangetrokken voelt tot het delicate zwevende gevoel van de adem van de baby in je boeket, zul je dol zijn op de vergelijkbare aanraking van deze stijl. Hoewel er veel elementen bij dit zijkapsel betrokken zijn, van de half-updo met vlechten en een gekrulde paardenstaart tot de delicate bloemenkralen, slaagt het er nog steeds in om elegant en duur te zijn.

loopy krullende vlecht voor lang haar

Bron

#34: Jeweled Basket-Weave Updo

Op zoek naar tips voor het creëren van een memorabel zijkapsel? Onthoud deze twee dingen: vlechten en barrettes. Het zijn de twee gemakkelijkste manieren om je prom-haar van basic naar briljant te brengen. Deze look is geweldig voor meisjes met halflang haar.

gevlochten gekrulde kant updo

Bron

#35: Vloeiende vingergolven

Je hoeft de traditionele paardenstaart of knot niet te dragen als zijkapsel voor het schoolbal. Simpelweg je lokken aan de zijkant vastzetten is alles wat nodig is om een alternatieve romantische en zoete stijl te bereiken. Vingergolven zorgen voor een vintage gevoel om je te onderscheiden van andere meisjes daar.

vinger golven zijkant prom kapsel

Bron

#36: Positief gepolijst

Een Franse rol is altijd chic en ziet er goed uit op elke vrouw, ongeacht de leeftijd. Desondanks geeft het verplaatsen naar één kant het meer een modern randje zonder afbreuk te doen aan de glans. Het beste deel is dat een rol werkt op een verscheidenheid aan verschillende haartexturen, waardoor het een vrij universele stijl is.

vintage kant updo voor prom

Bron

#37: Krullend en stijlvol

Niet elke side updo hoeft zo dichtgeknoopt te zijn. Het doel van prom is om plezier te hebben en jezelf en misschien ook je haar los te laten? Dus waarom zou je dat niet letterlijk en figuurlijk doen? Losse rommelige golven zijn ontspannen, maar toch gepolijst.

krullende kant updo voor ombre haar

Bron

#38: Bloeiende Vlecht

Dit schattige kapsel voor prom is minder een beauty statement en meer een kunstwerk. Het is een eenvoudige Franse vlecht met een visstaartuiteinde versierd met delicate roosachtige broodjes. Het is een perfecte look voor dames met lang geaccentueerd haar, omdat de lichtere delen het bloembladdetail helpen om meer op te vallen.

rommelige kant fishtail

Bron

#39: Mee dobberen

Vergelijkbaar met de vorige look minus de barrette, is dit perfect voor meisjes met een kinlange snit. Hoewel je misschien denkt dat je haar te kort is voor een updo, krijg je door het opzij te trekken het uiterlijk van een volledige paardenstaart.

gevlochten side updo voor korter haar

Bron

#40: Red Lip Rebel

Er is de laatste jaren een grote trend van het opnieuw creëren van populaire celebrity-looks voor prom, en wie regeert de rode loper beter dan Rihanna? Kanaliseer haar “bad gal” houding met geschoren zijdetails en een felrode lip. Zorg er wel voor dat je de regelbrekende outfit hebt die bij je past.

zwarte kant updo voor prom

Bron

#41: Gepassioneerde golven

De gepassioneerde golven zijn vooral charmant op de zwarte basis en heldere looks. Verzameld in een warrige knoop en zijwaarts bevestigd, vormen ze een prachtig trendy kapsel voor prom of een andere speciale gelegenheid.

geweldig prom kapsel aan de zijkant

Bron

#42: Hemelse Melange

Highlights zijn onweerstaanbaar in allerlei twists, weaves en rolls. Deze mooie knoop neemt de controle over de voorste boven- en zijlokken over en lost op in fantastische chocoladegolven met karamelhoogtepunten.

krullend prom kapsel met highlights

Bron

#43: Orchidee’s Charme

De sierlijke lijnen van dit prachtige kapsel betoveren en lonken. De charmante golven en krullen, vakkundig gemonteerd en bevestigd naast één oor met een exotische orchidee, hebben alle kansen om je de koningin van het schoolbal of zelfs iemands hart te maken, wie weet?

zijkant krullend prom kapsel

Bron

#44: Verwarde Side Tuft

Een maximaal natuurlijke look is een hot current trend. Zelfs een stijlvol formeel kapsel kan er fris, moeiteloos en spontaan uitzien alsof het in een opwelling in een paar minuten wordt gedaan.

mooi zijkapsel voor prom

Bron

#45: Braid Spikelet Inspiratie

Geweldig in zijn natuurlijkheid en gemak, dit trendy kapsel met een rustieke touch zal precies zijn wat je nodig hebt voor een schoolbal, feest of zelfs themabruiloft.

prom updo met zijvlechtwerk

Bron

Nou, we kunnen letterlijk je pre-prom opwinding voelen. Je moet hier één verantwoorde keuze maken, want je gaat je galafoto’s door de jaren heen bewaren om je kinderen op een dag te laten zien. Dus, geef je toekomstige schoolbal er een goede overweging, en moge je de mooiste zijn onder de meisjes op de dag X.