47 korte alt hair looks waar we van houden voor 2023

De korte alt hair look is iets waarvan we kunnen zeggen dat het al tientallen jaren bestaat, afhankelijk van wat je definitie van “jongensachtig” is. In de jaren 1920 was het een korte, bobbelige snit bekend als het Flapper-kapsel dat onder de paraplu viel; jaren later, in de jaren 1980, viel de titel op punky, alt-culture looks zoals de mohawk en mullet. We zagen toen de jongenskapsels voor meisjes, ook bekend als de boy-cut pixie in de jaren 1990, en sindsdien spelen we met variaties op een thema: kort en relatief eenvoudig, met een zelfvertrouwen als geen ander. Tegenwoordig verwijst een jongensachtig kapsel eenvoudigweg naar een kort kapsel dat meestal de oren blootlegt en taps toeloopt aan de achterkant.

Scroll verder voor een aantal van onze favoriete tomboy kapsels, afhankelijk van waar je vibin’ voor bent:

Velen van ons herinneren zich misschien dit schattige retro, enigszins geeky kapsel uit de jaren ’80. Nou, zoals met de meeste dingen ongemakkelijk en eerder betreurenswaardig, beleeft het een coole nieuwe hipster-revival. Een paar aanpassingen aan de traditionele afgeronde vorm – enkele getextureerde knallen hier, een dip-dye platinakleurwerk daar – is genoeg om het uiterlijk te moderniseren en hopelijk alle vreselijke PTSS-triggers uit het jaarboek weg te nemen.

1. Piecey Fringe Short Alt Hair

jongensachtig kapsel piecey fringe
Breek de ronding met een schokkerige microrand. Foto credit: Indigitalimages.com

Schattige pixie-geïnspireerde knallen updaten de traditionele rondheid van een kom gesneden. Deze gevederde knallen voegen een zacht effect toe aan wat meestal edgier korte kapsels zijn. Deze stijl vereist minimale styling en nul productgebruik, föhnen of aan de lucht drogen van je haar en gaan!

2. Goede Bowl-Cut

jongensachtig kapsel goed bowlcut
De symmetrie tussen het haar en de sieraden is meeslepend! Foto credit: Indigitalimages.com

Een full-on bowl cut was een van de meest trendy looks in de afgelopen seizoenen, vooral wanneer deze wordt afgewisseld met grafische accessoires. Deze multi-length stijl is een uitstekend voorbeeld van een moderne kijk op een throwback trend. We houden ervan hoe deze snit eruit ziet op dikke strengen, omdat het contrast tussen de lengtes van de look echt opvalt.

3. Kom Ondersnijding

jongensachtige kapsel kom ondersnijding
Laat de onderkant volledig geschoren of enigszins vervaagd, afhankelijk van uw comfortniveau.

Een tweekleurige versie van de bowl cut is on-trend voor dames die zowel met verhouding als kleur willen spelen (en is zulk een frisse throwback uit de jaren 1990!). Deze stijl is donkerder aan de onderkant en lichter aan de bovenkant, waardoor we een contrasterende multidimensionale look hebben waar we geen genoeg van kunnen krijgen.

4. Zij-deel

jongensachtig kapsel zijkant gescheiden
Richt de luchtstroom van uw blaasmachine van uw cowlick naar beneden om het randgebied te helpen vormen. Foto credit: Indigitalimages.com

Een cowlick-versie waarbij je het ene deel boven het andere verkiest, geeft een komsnede meer veelzijdigheid. Deze stijl is rommelig en chique en super makkelijk om onderweg te stylen.

5. Zacht en golvend

zacht en golvend jongensachtig kapsel
Een archetypische (en eerlijk gezegd super schattige) look uit de jaren 1980 waar we allemaal achter kunnen komen. Foto credit: Indigitalimages.com

We houden natuurlijk van een goede throwback, vooral als het nog steeds resoneert met de trends van vandaag. En kan het charmanter jaren ’80 dan deze golvende stijl?

6. Grote golven

jongensachtig kapsel grote golven
We kunnen niet wachten om deze look te zien in combinatie met een bevlekte lip. Foto credit: Dvora

Charmanter dan dit genderneutrale kapsel wordt de waify ingénue look niet. Dit is een andere look die afhankelijk is van natuurlijke textuur en minimale interventie!

7. Schoon en vochtig kort Alt Haar

schoon en vochtig jongensachtig kapsel
Vochtige krullen kunnen er chique uitzien met de juiste gel. Foto credit: Indigitalimages.com

Haar dat strak gekruld is, maar niet grof of afro-getextureerd, a.k.a. niveau 3B op de haarkaart ziet er echt trendy en chique uit wanneer het wordt geknipt met een lichte taps toelopende en gestyled met een half natte afwerking.

8. Gelled Pixie

gelled pixie jongensachtig kapsel
Breng je stylingproduct aan voordat je gaat krullen met een strijkijzer voor meer uithoudingsvermogen. Foto credit: Dvora

Breng wat meer controle in die kurkentrekkers met een vochtinbrengende haargel. Dit zal je krullen in een gedefinieerde stijl zetten die gegarandeerd een impact zal hebben.

9. Hoge top vervagen kort alt haar

hoge top fade boyish kapsel
Dit kapsel is fris en tegelijkertijd klassiek.

Een favoriet van mannen overal, een fade kapsel kan ook werken voor vrouwen, op voorwaarde dat de slapen kleiner en zachter worden geknipt, in verhouding tot je voorhoofd.

10. Soft Mullet Kort Alt Hair

zacht mullet jongensachtig kapsel
Meer gemengde lagen moderniseren deze look. Foto credit: Dvora

Een dikke en subtiel taps toelopende mul verwijst opnieuw naar de gloriedagen van de jaren ’80, maar met veel meer verfijning. Laat een klein druppeltje glansserum door je lokken lopen om deze look een beetje glans te geven.

11. TWA

twa jongensachtig kapsel
Een afro die taps toeloopt tot aan je nek is de hete vorm voor 2017. Foto credit: Indigitalimages.com

De Afro is de Grote Gelijkmaker tussen de geslachten, vooral op natuurlijk getextureerd haar. We houden van de Teeny Weeny Afro, of TWA, voor dit seizoen.

12. Tousled Waves Korte Alt Hair Look

Tousled Golven
Deze look balanceert een sterke kaaklijn. Foto credit: Indigitalimages.com

Grote, gespierde krullen geven de juiste hoeveelheid gewicht en persoonlijkheid aan de kroon van dit jongensachtige kapsel. Dit is een geweldige korthaaroptie voor iedereen met dikkere lokken die wat lengte wil verliezen.

13. Ontspannen bijgesneden

ontspannen bijgesneden jongensachtig kapsel
Het gewas houdt het zoet en eenvoudig.

Minimaliseer de schade aan ontspannen, natuurlijk haar door te kiezen voor een jongensachtig kapsel dat superschoon en kort is. Deze stijl is strak gesneden en gemakkelijk te onderhouden.

14. Mohawk

mohawk jongensachtig kapsel
Laag gel onder haarlak voor een stevigere grip.

Laat je stylist elke kant van je hoofd gelijkmatig knippen, waardoor er in het midden een dikke strook haar overblijft die iets naar achteren toeloopt. Om te stylen, föhn je het haar na het wassen naar boven en houd je het op zijn plaats met een gel, zoals TRESemmé TRES Twee Mega Firm Control Gel.

15. Buzzcut

buzzcut jongensachtig kapsel
Vertrouwen is de sleutel! (Evenals een goed paar tondeuses.) Foto credit: Indigitalimages.com

De dichtstbijzijnde, meest zelfverzekerde scheerbeurt die je kunt krijgen, naast het uittrekken van alles. Ideaal voor warme zomerdagen wanneer je gewoon niet kunt omgaan met langere strengen, deze kortgesneden stijl is zo luchtig als ze komen.

16. Gordijnen

gordijnen jongensachtig kapsel
Een grungy kapsel ziet er het beste uit met minimale make-up. Foto credit: Indigitalimages.com

De grungy volwassen wortel plus dat definitieve middendeel is leerboek jaren ’90. Het dragen van een middenstuk op een korte stijl is beslist jaren 90 op de allerbeste manier.

17. Dip-Kleurstof

dip dye jongensachtig kapsel
Kam je haar met je vinger naar voren voor een ruwer gevoel. Foto credit: Indigitalimages.com

Voor de vrouw die van dualiteit houdt, is het rocken van twee tinten in één keer – met een rock ’n roll-textuur om op te starten – zo van het moment. Deze tweekleurige look is edgy, cool en een van onze favoriete stijlen van het moment.

18. Gelled-Up Pixie

gelled up pixie jongensachtig kapsel
We houden van deze hardere kijk op het reguliere gordijnenkapsel. Foto credit: Indigitalimages.com

Vergelijkbaar met de gegordijnde look, maar deze keer behandeld met wat gel voor hold, kan deze look gemakkelijk binnen enkele minuten transformeren van mannelijk naar vrouwelijk met de toevoeging van enkele accessoires (en een gedurfde lip).

19. Femullet

femullet jongensachtig kapsel
Houd de pony’s langer en voller voor een subtielere kijk op de mullet. Foto credit: Dvora

Voor degenen die er echt naartoe willen, zorg ervoor dat je het goed doet! En hiermee bedoelen we een piekerige halslijn en een iets langere, zwaardere franje om de algehele look meer structuur te geven.

20. Omgedraaid

flipped jongensachtig kapsel
Maak die kwinkslag af met een onverwachte tint, zoals fel zonsondergangoranje.

Een gewoon jongensachtig kapsel dat langer is, kan worden omzoomd met een uitgeklapte stijl en een heldere, onorthodoxe kleur. Deze pompoenkruidentint is perfect voor de herfst, maar werkt ook het hele jaar door!

21. Platina Pomp

platina mohawk jongensachtig kapsel
Petje af voor deze frisse, perfect pompeuze look. Foto credit: Allyson Alapont

Deze geweldige pompadour heeft een onberispelijk geblondeerde blonde tint die is gemaakt om een statement te maken. Combineer deze platina tint met een groot volume voor een echt gedenkwaardig kapsel en stijl.

22. Quiff

jongensachtig kapsel quiff
Sommige kiekeboe-hoogtepunten voegen een beetje meer persoonlijkheid toe aan je bang-gebied.

Spike de voorste lagen uit met wat texturizing wax, zoals Bed Head van TIGI Wax Stick, voor die veelbetekenende parkiet kwinkslag.

23. Onderbieding

jongensachtig kapsel ondersnijding
Een klassieke undercut krijgt een edgier spin met de kleur van het seizoen: platina. Foto credit: Dvora

Een trendy contrastrijk kapsel met een al even opvallende tint zorgt voor een unieke look. Deze look is tegelijkertijd strak en edgy, professioneel en streetstyle-ready, en een van onze favorieten in de collectie.

24. Traditionele Pixie

traditioneel pixie jongensachtig kapsel
Een semi-matte afwerking brengt de details van deze look naar voren.

Schoon en afgerond met een langere, opbergbare voorkant, dit is een klassiek jongensachtig kapsel dat nooit uit de mode zal raken.

25. Gevederd

gevederd jongensachtig kapsel
Hoe hoger, hoe beter!

Een opgestroopte versie, dit kapsel werkt het beste met mensen met een smaller voorhoofd (of voor degenen die wel wat extra hoogte aan de voorkant kunnen gebruiken).

26. Soepel

glad jongensachtig kapsel
Voeg toe aan zijn charme door op een kleine barrette te knippen. Foto credit: Indigitalimages.com

Populair tijdens de jaren 1960, de gladde, afgeronde pixie was een enorme mod-trend en benadrukte de rokerige make-uplook van het tijdperk.

27. Streaky

streaky jongensachtig kapsel
Blijf bij highlights die één tot twee tinten lichter zijn voor een meer gemengd gevoel.

Lichtere highlights op de rand geven een speelse touch aan een lange pixie bang. Speel met kleur en knip met deze onverwachte stijl!

28. Zilver Crop

zilver crop jongensachtig kapsel
Een paarse shampoo helpt koperachtigheid op je grijze en zilveren tinten op afstand te houden.

Dit frisse, no-nonsense gewas flatteert vrouwen van alle leeftijden. Omarm je grijzende strengen en ga met een short cut voor een chique en verfijnde stijl die werkt voor vrouwen van alle leeftijden.

29. Stekelig

stekelig jongensachtig kapsel
Wrijf het product tussen je handpalmen om het gelijkmatiger te verspreiden.

Een stekelig jongensachtig kapsel kun je het beste stylen met haarwax, zoals Bed head van TIGI Manipulator Matte Cream. Deze crème geeft je lokken wat vorm en houvast en ook een subtiele matte finish!

30. Stekelig, Platina

stekelig platina jongensachtig kapsel
Deze look met een hoog octaangehalte kan wortels gemakkelijker laten zien dan andere sneden, dus bereid je zeker voor op een bepaald niveau van onderhoud.

Het is gemakkelijker om het haar te beschermen tegen bleekschade wanneer het op een kortere lengte wordt gehouden. Verlicht je lokken en houd ze kort met deze universeel flatterende androgyne stijl.

31. Dik en golvend

dik en golvend jongensachtig kapsel
De definitie van wassen-en-dragen! Foto credit: Indigitalimages.com

Maximaliseer de volheid van je haar met een snit die een beetje afgerond is bij de slapen. Deze snit is perfect voor iedereen die hoopt een korte stijl te verzachten en uit de buurt te blijven van harde randen.

32. Volumized Pixie

volumized pixie boyish kapsel
Richt het concentratormondstuk van uw droger naar boven voor meer lift.

Föhn het haar op je pony in opwaartse richting, trek zachtjes aan de wortel, om het te voorzien van volume en een beetje vasthouden.

Zachtere stijlen

Als deze volgende looks een indicatie zijn, is het dat een vrouwelijk jongensachtig kapsel helemaal geen oxymoron is. Gekenmerkt door langere, zachtere lagen en nauwelijks scheermes, zijn de resultaten universeel flatterend – lange, vierkante, ovale, zelfs hartvormige gezichtsvormen kunnen wegkomen met deze verhoudingen, zolang de toppen worden uitgedund om elke top-zwaarte te voorkomen.

33. Asymmetrisch

asymmetrisch jongensachtig kapsel
Kies een kant, elke kant.

Vraag je stylist om langere voorlagen aan je voorste afscheid die kunnen helpen het uiterlijk van een traditioneel kort gewas te verzachten. Deze multi-length look is flatterend op een reeks gezichtsvormen!

34. Uitgeblazen

uitgeblazen jongensachtig kapsel
Gebruik een ronde borstel om die veelbetekenende glans te bereiken.

De go-to proporties van een jongensachtig kapsel krijgen wat uptown polish in deze frisse, uitgeblazen versie. Deze catwalkstijl werkt net zo goed voor een dagelijkse look en vereist minimale styling!

35. Shaggy Kort Alt Hair

ruig jongensachtig kapsel
Laat aan de lucht drogen voor het ultieme in eenvoudige dagelijkse stijl.

Flippy gelaagdheid combineert goed met een zachte franje in deze French-girl fave. We houden van deze stijl voor een scala aan leeftijden.

36. Ontspannen jongenssnit

ontspannen jongens geknipt jongensachtig kapsel
Gebruik een borstel met natuurlijke borstel voor een gladdere afwerking.

Deze zoete, delicate hairstyle is het beste voor mensen met cowlicks verder naar achteren op het hoofd. Borstel je lokken naar voren en gebruik een soft hold gel om ze op hun plaats te houden zonder het op het product te overdrijven.

37. Slick Bob Short Alt Haar

slick bob boyish kapsel
Een hoeveelheid gel ter grootte van een dubbeltje is meer dan genoeg voor deze afwerking. Foto credit: Indigitalimages.com

Gebruik een druppel of twee van je favoriete gel en ren door de voorste haarlijn. Borstel om eventuele bolletjes te verfijnen en glad te strijken. Ideaal voor iedereen die hoopt zijn haar uit zijn gezicht te houden en er chique uit te zien.

38. Klassieke Jongensknip Kort Alt Hair

klassieke jongens geknipt jongensachtig kapsel
Gebruik een föhn om een gladdere, onder gekrulde blowout te bereiken.

De standaard proporties van een jongensachtig kapsel komen perfect tot uiting in deze look: subtiel langere kroon, blootliggende oren en een korte lengte die taps toeloopt in de nek, met lichte tot geen bakkebaarden.

39. Vierkante Bob

vierkant bob jongensachtig kapsel
Subtiele ruglagen zijn de sleutel. Foto credit: Indigitalimages.com

Iets langer dan de klassieke snit, behoudt deze look dezelfde nekknuffelende lagen van een jongenssnit, alleen verzacht met een langere franje.

40. Tousled Kort Alt Haar

touseld jongensachtig kapsel
Gebruik de diffuser van je blowdryer om een natuurlijke golf te bereiken. Foto credit: Indigitalimages.com

Deze gerimpelde korte bob die voor het eerst groot was in de jaren 1990, gaat vandaag sterk, dankzij de flatterende lagen en het gemak van slijtage: het is even fantastisch ruw gedroogd met je vingers en een föhn, evenals aan de lucht gedroogd!

41. Weggestopt

weggestopt jongensachtig kapsel
We houden van deze look met een licht uitgeblazen afwerking.

Een van onze favoriete iteraties van het jongensachtige kapsel heeft een zij-gescheiden gewas en zijkanten die achter het oor zijn weggestopt. Houd je lokken uit je gezicht met deze schattige bijgesneden stijl.

42. Gelikt en kort

tomboy gelikt en kort
Geef je tomboy stijl een gelikte look met wat gel.

Als je al een korter kapsel rockt, raden we je ten zeerste aan om te proberen het een gladde en glanzende textuur te geven. De gelikte stijl is perfect als je langere lagen aan de voorkant hebt die je in stijl uit je gezicht moet halen.

43. Hoofdbanden op kortere stijlen

Tomboy bandana
Rock die bandana, meisje! Foto credit: Dvora

Alleen omdat je haar kort is, betekent niet dat je nog steeds geen leuke en modieuze accessoires kunt dragen. Bandana’s zijn een geweldige manier om pit aan je stijl toe te voegen, omdat ze er cool uitzien en beter bij je kapsel passen dan een standaard hoofdband.

44. Langere Pixie Cut

tomboy langere pixie cut
Ga voor een langere pixie cut en gooi er ook wat lagen in!

We zijn dol op deze langere pixie-stijl! Deze snit is de perfecte mix van edgy maar flirterig vanwege de zachte lagen en langere pony’s die het gezicht omlijsten. Deze stijl verdient een hoge glans en moet tot in de perfectie worden geföhnd. Gebruik voor het föhnen wat TRESemmé Repareer en bescherm 7 Pre-Styling Spray om gespleten haarpunten te voorkomen en die felbegeerde, zijdezachte afwerking te krijgen.

45. Scherpe zijscheren

tomboy side scheren
Er is niets koeler dan een scherpe zijscheer.

Er is geen stijl die zo cool en passend is voor de tomboy-karakterisering als een scherpe zijscheer. Deze stijl is dramatisch en mooi. Speel met de hoeveelheid die je scheert en de lengte van de rest van je haar. Door je lengte veel langer te houden dan de zijscheerder, voeg je een sterk contrast toe.

46. Getextureerde Bob

tomboy rommelige bob
Je kunt niet fout gaan met een bob. Foto credit: Indigitalimages.com.

Style je bob lukraak om deze zorgeloze en tomboyish look te bereiken. In plaats van je bob sterk te stileren, probeer hem aan de lucht te laten drogen en je natuurlijke textuur te omarmen.47. Vrouwelijke Pompadour.

tomboy vrouwelijke pompadour
Herschep de tomboy-versie van je favoriete kapsel uit de jaren ’50. Foto credit: Indigitalimages.com

De vrouwelijke pompadour is super extra en high fashion, en we leven ervoor! Als je deze look met succes kunt creëren, heb je een van de ultieme tomboy kapsels onder de knie. Doe je haar in een gladgestreken en een strakke paardenstaart en laat het bovenste gedeelte van je haar vrij. Kam het bovenste gedeelte naar voren en breng gel en haarlak aan om deze gedraaide en sterk geconstrueerde look te creëren.

Denk je erover om een van deze stijlen uit te proberen? Zorg ervoor dat je ons tagt @AllThingsHairUS!