5 Beste dunner wordende haaroplossingen voor vrouwen met alopecia in 2023

Mijn dunner wordende haar is een voortdurende uitdaging voor me geweest sinds ik mijn haar zelf begon te stylen in mijn vroege tienerjaren. Ik heb het een en ander geleerd als het gaat om verschillende manieren om zeer dunne, sliertige en zelfs schaarse dunner wordende lokken te beheren! Blijf lezen als je soortgelijke problemen hebt en de beste dunner wordende haaroplossingen wilt vinden!

Mijn verhaal over haaruitval

Als kind had ik zeker vrij vederlicht, babyfijn haar dat heel langzaam groeide. Ik merkte er niet veel van omdat mama mijn haar deed! Ik had het te druk met het spelen met mijn Barbies en poppenhaar om me zorgen te maken over hoeveel haar er op mijn eigen hoofd zat. Pas toen ik mijn vroege tienerjaren bereikte, toen ik bepaalde stijlen wilde bereiken, besefte ik dat het best moeilijk bleek om dat te doen. Ik had niet veel om mee te werken, zelfs voordat ik later in mijn volwassen jaren begon met mijn dunner wordende en verharende haar.

In mijn jongere tienerjaren heb ik geëxperimenteerd met veel haartoevoegingen: paardenstaarten, extensions van elke soort; daarna ben ik overgestapt op andere stukken, zoals en knallen en clip-ins.

Toen ik eenmaal mijn eerste kind had, ervoer ik Telogen Effluvium en uiteindelijk geleidelijk haarverlies met vrouwenpatroon.

Haar pruik voor dun haar

Telogeen Effluvium, of tijdelijk haarverlies, is een veel voorkomende vorm van diffuus haarverlies. Bij telogeen effluvium wordt dunner wordend haar of haaruitval veroorzaakt wanneer een groot percentage van de hoofdhuidharen wordt verplaatst naar de Telogene fase (ook bekend als de rustfase) van de haargroeicyclus. Dit betekent dat er meer haarwortels in de rustfase zijn dan normaal. Bovendien zijn er in de Anagene (groei)fase minder haarzakjes beschikbaar om nieuw haar te laten groeien. Dit vertraagt de haargroeicyclus en resulteert in een geleidelijke verdunning of verharing van het haar.

Sommige factoren die kunnen bijdragen aan telogeen effluvium variëren van hormonale veranderingen (vooral na de geboorte van een kind of rond de tijd van de menopauze), periodes van hoge stress en angst, voedingstekorten, overmatige hittestyling en overstyling van uw haar, ziekte, medicatie, enz.

Omdat ik al – genetisch – niet veel haar had om mee te beginnen, veroorzaakte zoiets gewoons als postpartumverharing een dramatisch merkbaar verschil in de kwaliteit en dichtheid van mijn haar. Ik moest andere manieren van stylen leren, moest producten vinden en experimenteren met andere vormen van alternatief haar om mijn gewenste look te bereiken en me beter te voelen over mijn haarsituatie.

Als je te maken hebt gehad met elke vorm van haaruitval … Maak je niet druk. Het komt heel vaak voor. Ik heb androgene alopecia, de meest voorkomende vorm van haaruitval bij vrouwen. Het is ook bekend als vrouwelijke patroon haaruitval. Alopecia betekent kaalheid, maar net als bij mannen is het meestal geen volledig haarverlies. Een op de drie vrouwen heeft op de een of andere manier te maken met dunner wordend haar.

Ik was vastbesloten om manieren te vinden om ervoor te zorgen dat ik het soort kapsel had waar ik van hield … want haar was een passie van mij. Ik besloot om naar de schoonheidsschool te gaan tijdens de middelbare school, en er waren moeilijke tijden omdat mijn zeer dunne fragiele haar niet tegen te veel kleuring of overmatige styling kon. Het weerhield me er niet van om te experimenteren, wat resulteerde in haarbreuk en natuurlijk nog meer dunner worden van mijn haar.

5 dunner wordende haaroplossingen, beproefd en getest

Tijdens het ervaren van deze reis van dun, verharend / dun haar, had ik mijn momenten van ontmoediging. Maar laat je niet ontmoedigen. Er zijn zoveel opties beschikbaar om te helpen en te helpen met dun haar en haaruitval. Je kunt van je haar houden, ongeacht je haarsituatie!

1. Droogshampoo/verdikkingsproducten

Deze producten voegen dikte en bulk toe aan je haar, waardoor het uiterlijk van voller, dikker haar ontstaat. Als je haar de neiging heeft om vettig te worden, waardoor al dun haar dunner kan lijken, kunnen deze producten oliën absorberen en je helpen een dag te gaan zonder je haar te wassen. Sommige droogshampoos zijn getint, wat kleur kan toevoegen aan overwoekerde wortels, en een lichte kleur kan toevoegen aan een kale hoofdhuid waar het haar er schaars uitziet. Hierdoor zal je haar er direct voller uitzien.

2. Haaropbouwende vezels

Er zijn veel merken en formuleringen van haarvezels op de markt. Een populair merk is Toppik. Ik heb Boost N Blend geprobeerd, samen met Thick Fiber en Top Secret. Elk is gemaakt om zich te hechten en voort te bouwen op uw bestaande haarlokken, waardoor schaarse gebieden onmiddellijk worden opgevuld en dunner wordende, kalende gebieden er dikker uitzien. In de meeste gevallen worden deze vezels besprenkeld, maar veel merken bieden een spray / pompapplicator voor nauwkeurigere gebieden rond de haarlijn. Meestal zijn haarvezels bestand tegen zweet en zullen ze uitwassen met shampoo.

BoostNblend Hair Building Vezel

3. Haar Extensions

Hairextensions zijn niet nieuw en veel mensen gebruiken ze, of ze nu dunner wordende haaroplossingen nodig hebben of niet. Je kunt lengte, bulk en kleur toevoegen en ook dat mooie, lange zeemeerminhaar hebben waar je altijd van hebt gedroomd. Er is een hele reeks haarverlengingstoepassingen en -technieken. Het hangt allemaal af van welke look je wilt bereiken. In mijn ervaring, en met mijn type zeer fijn, dun en fragiel haar, ontdekte ik dat het langdurig installeren van tape, lijm, kralen of elk type extensie zou leiden tot wat wordt aangeduid als “tractie-alopecia”. Ik zou veel haar verliezen vanwege het gewicht, de trekkracht en de spanning van de extensie op mijn eigen haar. Ik begon clip-in extensies te gebruiken, zodat ik ze aan het einde van de dag kon verwijderen. Deze zijn een fantastische optie, maar als je een gevoelige hoofdhuid hebt, met fragiel haar, kunnen clips na verloop van tijd ook tractie-alopecia veroorzaken. De halo-extensie is naar mijn mening de minst schadelijke optie. Het is eigenlijk haar op een doorzichtige draad die als een hoofdband over je hoofd wordt gedragen. Wat je ook gebruikt, extensions zijn een uitstekende optie om lengte en bulk toe te voegen aan dun, stringy haar.

Gekleurde HairExtensions

4. Haarstukken

Haartoevoegingen zijn een rage. Of je nu een tijdelijke knal wilt toevoegen, je haar in een bovenste knoop wilt trekken en van die kleine, bitty, baby bun een VOLLE en donzige knot wilt maken, of een lange slanke mooie paardenstaart wilt maken, je kunt maar beter geloven dat daar stukken voor zijn! Je kunt ook direct een dunner wordende haarlijn of kroon bedekken of volume toevoegen met wat velen een “Hair Topper” noemen. Sommige mensen noemen ze een “Volume Extension” of “Root Extension”, maar als je met iemand in de pruikenindustrie praat, werden ze vroeger vaak een wiglet genoemd. Voor iemand die last heeft van dunner wordend haar op de kruin van haar hoofd, of op het deel of de haarlijn, zijn deze stukken leuk, gemakkelijk te gebruiken en kunnen ze prachtige highlights, kleur, lengte, volume en bulk toevoegen aan dunner wordend haar. Veel mensen dragen stukken en je zou het niet eens weten! Vaak hebben deze stukken realistische scheidingsgebieden en kunnen ze net als je eigen haar worden gestyled. Voor meer budgetvriendelijke opties zijn er verschillende opties beschikbaar in synthetisch haar die prachtig zullen blenden met je eigen haar.

Haarstukken voor dunner wordende haarlijn

5. Pruiken!

Pruiken hebben een lange weg afgelegd en ze zijn hot op dit moment. Of je nu te maken hebt met haaruitval of niet, pruiken voegen niet alleen dekking toe voor degenen die het nodig hebben, maar voor iedereen die het wil, kun je onmiddellijk je kleur, stijl, lengte veranderen en je zelfs geen zorgen maken over de schade die die kleurveranderingen zouden doen op je natuurlijke haar! Pruiken zijn handig als je geen tijd hebt om je eigen haar te stylen, en er zijn zoveel opties – of je nu voor iets subtiels of iets edgy en wilds gaat – er is een stijl en kleur voor iedereen!

Haar pruiken voor dunner wordend haar

Als je te maken hebt gehad met, of te maken hebt met elke vorm van haaruitval, wees dan niet bang om te experimenteren en probeer iets anders en nieuws! Je hoeft je niet te schamen voor je dunne, fijne of dunner wordende haar… je kunt het haar maken dat je wilt, je kunt het haar DRAGEN dat je wilt. Er zijn meer mensen die haaruitval ervaren dan je weet. Er zijn keuzes en opties beschikbaar. Zolang je ruimdenkend blijft, zul je ontdekken wat voor jou en je haar kan werken.

Volg mijn Instagram-account, Fabricating Fringe, voor meer ideeën, inspiratie, tips, trucs en de beste oplossingen voor dunner wordend haar!

Haar pruik voor dun haar
BoostNblend Hair Building Vezel
Gekleurde HairExtensions
Haarstukken voor dunner wordende haarlijn
Haar pruiken voor dunner wordend haar