5 Beste shampoos voor jeukende hoofdhuid, volgens master tricholoog

Voordat ik aan een dienst begin, is een van de meest voorkomende zorgen waarover in mijn stoel wordt gesproken roos of een jeukende hoofdhuid. Hoe onaangenaam jeukende hoofdhuid ook kan zijn, ze worden niet altijd veroorzaakt door ernstige ziekten en kunnen worden behandeld met vrij verkrijgbare producten. Laten we enkele van de basisoorzaken van een schilferende, droge jeukende hoofdhuid bespreken en enkele shampoos gebruiken die kunnen helpen.

Wat veroorzaakt een jeukende hoofdhuid?

Laat ik deze vraag stellen. Hoeveel van ons wisten dat er verschillende oorzaken zijn van roos en jeukende hoofdhuid? Om te beginnen kunnen sommige oorzaken beginnen met je omgeving of klimaat. Meestal zorgen die koudere klimaten er in de meeste gevallen voor dat onze hoofdhuid een beetje droger wordt, wat zal leiden tot roos en zelfs verharing.

De verkeerde haarroutine kan een andere reden zijn. Ten eerste kan het overspoelen van je haar en het strippen van de hoofdhuid van natuurlijke oliën een belangrijke factor zijn die problemen met de droge hoofdhuid veroorzaakt. Ook het gebruik van veel haarproducten, vooral op oliebasis, vereist een diepere reiniging van verstopte poriën. Als u deze oorzaak niet aanpakt, moet u waarschijnlijk binnenkort uw jeukende hoofdhuid behandelen.

Over het algemeen zou ik het gebruik van op olie gebaseerde producten nu een van de meest voorkomende oorzaken van roos en jeukende hoofdhuid noemen. De situatie wordt erger met “groeioliën” die een trend worden en magische resultaten beloven. Als een meester haarstylist en tricholoog die dagelijks vette en jeukende hoofdhuid ziet, zou ik aanraden om dit met grote voorzichtigheid te kopen. In de meeste gevallen is alles wat ze doen gewoon de poriën verstoppen en een opeenhoping op de hoofdhuid veroorzaken.

Merk op dat sommige van de oorzaken niet extern, maar intern geworteld zijn. Onthoud altijd: wanneer onze hoofdhuid een verandering doormaakt en je droogheid of schilfering begint te zien, kan dit een rode vlag zijn dat er intern iets in het lichaam aan de hand is. Stress, medicatie, slechte voeding of plotselinge dieetveranderingen en slechte waterinname kunnen allemaal onze huidaandoeningen verergeren.

Natuurlijk kan een goed overleg met een haarverzorgingsprofessional, dermatoloog of tricholoog u helpen deze zorg beter te diagnosticeren en te behandelen. Goede jeukende hoofdhuidverzorging thuis wordt echter ten zeerste aanbevolen. Lees verder voor de beste shampoos die jeukende hoofdhuid verlichten die zowel veilig als effectief zijn.

Wat is de beste shampoo voor jeukende hoofdhuid?

Hier zijn enkele van de beste shampoos voor hoofdhuidbehandeling die ik aanbeveel om jeukende schilferige hoofdhuid te behandelen:

#1: Straight Request Zwart Carbon 500

Ik zou dit product mijn eerste liefde noemen! Dit product heeft een indrukwekkende lijst met geweldige ingrediënten zoals kool-actieve kool, kokosolie, tea tree olie, citroengrasolie, pepermuntolie, zijde-eiwit, arganolie, koolteer en appelciderazijn. Deze sulfaatvrije shampoo geeft een zachte herstellende reiniging en is goed voor zowel jeukende schilferige hoofdhuid als roos.

#2: Misani Hoofdhuidverzorging Shampoo &Conditioner

Ik zou dit systeem mijn tweede liefde noemen! Deze anti-roos shampoo en conditioner bevatten zeker een aanzienlijke hoeveelheid ingrediënten die helpen bij de behandeling van roos en jeukende hoofdhuid zoals salicylzuur, kurkuma en pepermuntolie, glycerine en zelfs pyrithione zink.

#3: Awaken Therapeutische Shampoo &Conditioner

Dit is een andere persoonlijke favoriet, vooral omdat het multi-voordelen heeft, zoals het reinigen, revitaliseren en stimuleren van de hoofdhuid. Een ander groot voordeel is dat dit product sulfaatvrij is. Dit product heeft ook een heleboel ingrediënten zoals pepermunt, babassu-olie en amaranteiwit.

#4: KeraCare Dry &Itchy Scalp Anti-Roos Shampoo

Dit product is geweldig en VOELT geweldig. Het belangrijkste ingrediënt zoals in andere kwaliteit anti-roos shampoos is zink pyrithione, wat een belangrijk ingrediënt is bij het omgaan met een jeukende hoofdhuid en roos. Deze haarverzorgingslijn heeft ook andere stylers buiten shampoo en conditioner die ook helpen bij droogheid en jeukende hoofdhuid.

#5: Essations Tea Tree Solutions Droge &jeukende hoofdhuid Shampoo

Ik noem dit product “ICE” omdat dat is hoe je hoofdhuid in de eerste plaats zal aanvoelen. Dit komt door de actieve ingrediënten van de shampoo, die niet alleen tea tree zijn, maar ook menthol. Beide spelen een grote rol bij het verlichten van een droge jeukende hoofdhuid, roos en schilfering. Bovendien is het een geweldig zwart haarverzorgingsmerk om te ondersteunen.

Wanneer het tijd is om je zorgen te maken over jeuk op de hoofdhuid

Hoewel jeukende hoofdhuidshampoos de meest voorkomende gevallen effectief kunnen aanpakken, moet u er rekening mee houden dat jeukende hoofdhuid kan worden veroorzaakt door enkele ernstige ziekten en aandoeningen zoals seborrheic dermatitis, psoriasis, AD en neuropathie.

Hoewel shampoos nog steeds deel kunnen uitmaken van de behandeling, zijn consistentie en productkeuzes de sleutel, dus een professioneel consult is vereist. Als scalp itchiness wordt aanhoudend en is moeilijk te kalmeren, u merkt ontstoken huidpleisters op of ervaart hoofdhuidirritatie, raadpleeg zo snel mogelijk een specialist.

Ik nodig jullie allemaal uit om mij te volgen op Instagram op @BlownbyJazz. Op mijn pagina bouw ik een community waar we allemaal kunnen delen, netwerken en elkaar kunnen helpen gezonde geesten en lichamen te koesteren, wat leidt tot gezond haar.