5 Beste stylingtools voor beschadigd haar, beproefd en getest

Al sinds mijn 16e kan ik me herinneren dat ik allerlei haarstylingstools aanschafte om mijn krullen te temmen; Ik wilde echt de “perfecte” krullen of strak, steil haar. Na 15 jaar merkgereedschappen te hebben gebruikt, heb ik me onlangs gerealiseerd dat ze wat schade aan mijn haar hebben aangericht. Ik heb naar andere merken gekeken en vond stylers die van hoge kwaliteit zijn en veel minder schade aan mijn haar toebrengen. Lees dit artikel voor mijn beoordelingen over de tools die ik heb geprobeerd en waarom ik denk dat ze zo geweldig zijn.

#1: Ghd Originele IV Styler

Deze maakt gebruik van keramische warmtetechnologie, die tot 185oC verwarmt. Er is ook geen haarbeschermingstechnologie in deze tool verwerkt. Het doet echter het werk en het trekt mijn haar recht. Deze styler heeft een jaar garantie, mocht er iets misgaan. Ik heb veel van dit merk stylers gekocht sinds ik 17 jaar oud was, omdat ik altijd geloofde dat het merk het beste van het beste was, wat ze, om eerlijk te zijn voor het merk, tot een paar jaar geleden waren. De stylers van geen enkel ander bedrijf zouden mijn krullende, kroesachtige en grove haar zo rechttrekken als deze ghd.

Dus door de jaren heen heb ik wel hittebescherming gebruikt, maar mijn haar begon zwakker te worden en brak veel, vooral bij het gebruik van de ghd styler. Zelfs toen ik mijn haar had geblondeerd, begon het pas te breken toen ik deze styler gebruikte – totdat ik overschakelde naar de onderstaande stylers.

Hier is ook nog een tip: als je een regelmatige styler-gebruiker bent, dan zullen deze je waarschijnlijk ongeveer twee jaar meegaan, zoals mijn vorige hebben gedaan.

#2: Ghd Max Styler Keramische Stijltang

Ik kreeg dit als verjaardagscadeau van mijn beste vriendin. In het begin vond ik het geweldig omdat het mijn haar sneller recht trok dan de IV Styler, maar na een jaar (toevallig het garantietijdframe), leken ze gewoon wat “oomph” en kracht te verliezen, en mijn haar zag er gewoon niet zo strak uit als in vergelijking met toen ik het voor het eerst begon te gebruiken. Waar het op neer komt? Ik heb het gevoel dat deze Max Styler, net als de Original IV Styler, ook schadelijk was voor de gezondheid van mijn haar.

#3: Aria Beauty Infrarood Keramische Stijltang

Ik kocht deze stijltang bij een kiosk in een winkelcentrum. Ik weet dat sommige mensen denken dat kioskproducten niet goed zijn; Ik had wat tijd terwijl ik wachtte op het Birmingham New Street Railway Station (in Londen, VK), dus besloot ik het uit te proberen. Ik heb deze Black Infrared Ceramic Hair Straightener / Hair Flat Iron gekocht, en ik ben zo blij dat ik het heb gedaan! Het maakt gebruik van infraroodtechnologie, die beweert het haar niet te beschadigen, terwijl de negatieve ionen in de stijltang beweren “het haar schoon te maken en zowel statische als kroezen te verminderen”. Bovendien kun je de temperatuur van het strijkijzer aanpassen, zodat het niet one-setting-fits-all is; zoals we allemaal weten, is ieders haar anders. Bovendien heeft deze styler drie jaar garantie.

Al met al is dit een winnaar voor mij. De hoeveelheid haar die uitvalt en breekt is aanzienlijk verminderd na het overschakelen van de ghd stylers naar Aria. Ik ben teruggegaan naar de ghds toen ik tussen flats in zat, en ik kan het verschil in haartextuur voelen vanaf het eerste gebruik.

#4: Ghd Curve Soft Krultang

Deze krultang wordt geleverd met een loop van 32 mm voor die grote, zachte krullen die er weelderig uitzien op elk lang haar (naar mijn mening). Net als de stijltangen gaat de temperatuur op deze tot 185oC. Het heeft een keramische coating, waardoor het haar gladder aanvoelt en helpt om de krul beter vast te houden.

Maar nogmaals, helaas, met de ghds hebben ze gewoon geen technologie in hun apparaten die helpen om je haar te beschermen tegen de hitte – vooral met de huidige stylingwereld, waarin deze tools steeds meer worden gebruikt. Helaas kreeg ik in de jaren dat ik het gebruikte dezelfde resultaten – naarmate de tijd met het apparaat vorderde, droogde mijn haar uit, brak en viel uit.

Natuurlijk, de krullen kwamen er geweldig uit en al mijn vrienden vroegen me altijd hoe ik mijn krullen deed. De krullen hielden stand, en het was super makkelijk om ze ook te doen, maar het was te laat. De schade aan mijn haar betekende dat ik verder moest zoeken naar een beter product dan ghd’s.

#5: Dyson Airwrap

Ik heb deze niet echt gekocht, maar ik heb hem bij een vriend gebruikt, plus ik heb hem in het warenhuis geprobeerd. De Airwrap maakt gebruik van een warmtegestuurde luchtstroomtechnologie die de temperatuur van het apparaat altijd onder de 150oC houdt. Van Dyson’s website: “De Dyson Airwrap™ styler creëert een draaiende draaikolk van lucht rond de loop die zachtjes haar aantrekt, wikkelt en krult.”

Dit is wat er gebeurde toen ik het probeerde: de eerste keer dat ik het gebruikte nadat ik de vorige dag mijn haar had rechtgetrokken, en de krulspelden namen helemaal niet! De dame adviseerde me dat het niet zou gebeuren omdat ik het recht had gemaakt, en ik zou de Airwrap moeten gebruiken met vers gewassen haar, wat precies mijn probleem. Ik zou kroeshaar hebben als ik dat deed, en de krullen zouden kroesachtig blijken te zijn.

Mijn vriendin, die steil haar heeft en het niet recht hoeft te trekken, probeerde het ook en het krullen van haar haar was een mislukking. Toen ze het voor het eerst deed, zag haar haar er verbaasd uit! Toen, binnen een minuut of vijf, vielen de krullen een beetje en leek het alsof ze knikken in haar haar had. Ze probeerde ook de volumeborstel, die er weer geweldig uitzag, en het ging langer mee, maar ik zou niet echt ongeveer $ 700 willen uitgeven om te eindigen met een half afgemaakte klus.

Persoonlijk heb ik gemengde recensies gehoord voor deze. Sommigen zijn er dol op en anderen niet. Van wat ik kan vertellen, lijkt het erop dat, in het algemeen, degenen die “normaal” (niet grof, droog, kroesachtig, olie, krullend, enz.) haar hebben, dol zijn op dit product, maar niet iedereen heeft dat soort haar. Ik zou dit mogelijk in de toekomst kopen als Dyson het apparaat zou verbeteren door het bruikbaar te maken voor alle soorten haar. Maar tot die tijd is deze als de ghd stylers en wordt gekocht vanwege alle hype.

Belangrijkste tips voor het beperken van haarschade

  • Gebruik te allen tijde hittebescherming voor je haar.
  • Zorg ervoor dat de haarbescherming ook UV-bescherming heeft. Er zijn nogal wat producten die dit in hun hittebeschermende spray of in olie hebben.
  • Ga voor regelmatige trims, bij voorkeur om de zes tot acht weken.
  • Als je ooit je haar moet bleken, ga dan naar een vertrouwde kapper om dit te doen en zorg er ALTIJD voor dat ze Olaplex Hot Toddy Heat Protectant lotion gebruiken, wat goed is voor veel verschillende haartypes. Olaplex veroorzaakt niet meer schade aan je haar dan er al is.
  • Gebruik zijden haarbanden. Deze veroorzaken minder wrijving met je haar wanneer je je haar vastbindt en losmaakt.
  • Gebruik zijden/satijnen kussenslopen om dezelfde redenen als hierboven.
  • Wanneer je gaat zonnebaden, wikkel je je haar zo in dat het niet te lang aan de zon wordt blootgesteld.
  • Gebruik regelmatig een haarmasker. Klik hier voor een korte video over hoe het toe te passen.

Ik hoop dat je mijn beoordelingen nuttig en nuttig hebt gevonden. Ik hoop ook dat je een open geest hebt en bereid bent om andere minder bekende merken te proberen die veel moeite doen om haarstylingtools minder schadelijk voor het haar te maken. Vertrouw me nou maar; je zult er geen spijt van krijgen. Lees de reviews voor dat stylingproduct. Je kunt beslissen, op basis van mijn beoordelingen, of je kunt gewoon zelf beslissen. Als je het bovenstaande nuttig vond, heb ik zoveel meer informatie over haarverzorging, huidverzorging, welzijn en reizen op mijn Instagram-blog.