5 eenvoudige manieren om het volume in krullend haar te verminderen

Voor veel krullende meiden kan er zoiets bestaan als te volumineus en de wens om een manier te vinden om het volume in krullend haar te verminderen. Er zijn talloze voorkeuren als het gaat om het stylen van krullend haar: sommigen houden van hun krullen groot, terwijl anderen het misschien leuk vinden als hun krullen meer ingetogen zijn. Voor dit laatste vinden veel vrouwen met krullen het een behoorlijke uitdaging om het volume in krullend haar te verminderen, omdat ringetjes vaak iets anders doen dan plat liggen. Ze hebben hun routine misschien te danken aan een wetenschap als het gaat om volume, maar Minimaliseren volume kan een moeilijke zijn!

Dus, hoe krijg je haar krullende haar gestyled zoals ze het wil, met het gewenste volume? Het kan een paar technieken vergen, maar het kan worden gedaan.

Met een paar eenvoudige trucs kun je het volume van je krullende haar in een mum van tijd verminderen.

1. Concentreer het product niet op je wortels.

Verminder het volume in krullend haar diffuserende stap
In plaats van de uiteinden van je krullen op te tillen, plaats je je diffuser bij je wortels om het haar plat te drogen. Dit zal helpen het volume in krullend haar te verminderen.

Volume in krullend haar (en alle andere haartypes) begint bij de wortels. Wanneer je een stylingproduct op je haar aanbrengt, richt je dan meer op de middelste schacht en uiteinden van je krullen. Of probeer een gel die een geweldige houvast biedt zoals Dove Amplified Textures Shine &Moisture Finishing Gel. Om te stylen, breng je gel gewoon glad op vochtig haar en vorm je je krullen in de vorm die je verkiest en laat je ze vervolgens drogen.

2. Blaast of diffuus haar naar beneden.

verminder het volume in de krullende haarverspreider
Vergeet de koele instelling op je diffuser niet!

Als u van plan bent een haardroger te gebruiken, overweeg dan om het haar naar beneden te drogen. Je gebruikelijke föhn- of diffuseringsroutine voor het stylen van je was- en gakapsel kan inhouden dat je de uiteinden van je krullen op het opzetstuk plaatst en vervolgens naar boven droogt. Dit werkt tegen het kunnen verminderen van volume in krullend haar, omdat deze methode helpt volume toe te voegen. Kies ervoor om je haar in plaats daarvan naar beneden te drogen, maar zorg ervoor dat je je ook concentreert op het plat drogen van je wortels – deze techniek zal helpen je krullen glad te strijken, omdat je je haar droogt in de richting waarin je wilt dat het valt.

3. Gebruik je koele instelling op je föhn.

korte kapsels voor hartvormige gezichten krullende bob
Krullen bloeien op in een bob.

Breng na het wassen van je haar een leave-in conditioner aan die beschermt tegen hitte, zoals Suave Professionals Keratine Infusie Warmte Verdediging Leave-In Conditioner, föhn of verspreid je haar vervolgens met middelhoog tot hoog vuur. Als je klaar bent met drogen, geef je je krullen een straal koele lucht om de haarschubben te sluiten, omdat dit later ook kan helpen om kroezen te voorkomen. De coole instelling helpt ook bij het instellen van je stijl, dus vergeet niet om je soepelere, minder volumineuze stijl vast te leggen. Bekijk deze andere producten die fungeren als een keratine smoothing behandeling.

4. Sla het pluizen over.

verminder het volume bij krullend haar pluizen
Weersta de drang om je haar te pluizen! Foto credit: Arianna Sharfman

We houden er allemaal van om ons haar een beetje pluisjes te geven (of een Zhuzsh) aan de wortels na het stylen. Haal dit pluizen van je wortels (wat we meestal doen met onze handen of een afro pick) uit je stylingroutine. In plaats daarvan, maak het haar glad met je handen met een serum of stylingolie zoals Emerge Glow Off Olie Serum.

5. Gebruik een shampoo en conditioner die hydrateert.

keratine behandeling voor krullend haar hoge glans
Glanzend, kroesvrij haar kan baat hebben bij een keratinebehandeling voor krullend haar.

Kroezen kunnen een andere reden zijn waarom je waarschijnlijk moeite hebt om volume te temmen. Als je iemand bent die stylingproducten zoals gels en haarwax overslaat na een haarwasbeurt, overweeg dan om het veranderen van je shampoo en conditioner. Kies voor een was- en verzorgingssysteem dat helpt bij het beheersen van kroezen en vecht tegen vocht zoals SheaMoisture Papaya &Neroli De hele dag Frizz Control Shampoo en Conditioner.

Probeer een van deze toptips om het volume in krullend te verminderen voor een nieuw soort stijl. Deze tips zijn perfect om je krullen te kalmeren voor een gladdere, minder volumineuze look. Veel stylingplezier!