5 gidsen voor het stylen van elk type knal als een pro

Heb je er altijd van gedroomd om knallen te hebben, maar nooit gedurfd alleen omdat je geen talent hebt voor het stylen van haar? Had je eerder een pony en zag het er nooit goed genoeg uit?

We hebben aan je gedacht en deze gids gemaakt over het stylen van alle soorten knallen. Blijf lezen om alles te weten te komen wat je moet weten over het maken van je knallen er goed uit te laten zien in minder dan 10 minuten.

#1: Hoe straight bangs te stylen

Of het nu dik of gevederd is, het dragen van pony’s recht is de meest gebruikelijke manier om kapsels te stylen met pony’s. Hier leest u hoe u uw knallen kunt laten liggen zoals u dat wilt.

Begin met het drogen van je pony met een peddelborstel: leid hem van de ene naar de andere kant en volg je beweging met een haardroger. Ga door totdat je knallen ongeveer 70% droog zijn; gebruik dan een ronde borstel en föhn je haar recht naar voren. Zorg ervoor dat je je pony niet optilt en niet krult, anders ziet het er te poeperig uit. Eventuele piekerige zijstukken rond je gezicht kunnen ook aan dat droogpatroon worden toegevoegd. Beëindig je föhn met een koele luchtstraal om de vorm van je haar vast te houden en die extra glans toe te voegen.

Is het voor jou nog steeds niet soepel genoeg? Loop gewoon snel door je knallen met een stijltang om die nette afwerking te bereiken. Wat serum of een textuurcrème zou helpen om een gevederde look te krijgen.

#2: Hoe side-swept bangs te stylen

Met de goed geselecteerde lengte en afwerking kunnen zijwaarts geveegde knallen elke gezichtsvorm aanvullen. Of je pony nu oogafschuimend is of je jukbeenderen bereikt, je kunt je sidebangs tot in de perfectie stylen volgens deze stappen.

Richt al je haar naar de andere kant van waar je wilt dat het uiteindelijk zit, neem een brede tonborstel en föhn het naar achteren – dit geeft je pony een ontspannen bocht met veel beweging en volume.

Als alternatief kunt u ook een haardrogerborstel gebruiken (een haardroger met een ingebouwde borstel) – dit maakt het proces gemakkelijker voor een nieuwe starter. Gebruik uiteindelijk wat haarlak om de pony van je gezicht te houden, maar wees niet te enthousiast – je pony’s moeten een natuurlijke beweging hebben.

#3: Hoe gordijn bangs te stylen

Met gordijnslagen is het belangrijkste doel om je haar veel volheid en body te geven en de uiteinden naar de zijkanten te vegen.

Begin met het aanbrengen van wat mousse of volumizing spray op vochtig haar – dit zal helpen om de juiste hoeveelheid volume te bereiken. Richt je knallen naar voren en föhn ze met een ronde borstel, verander dan de richting en doe dezelfde beweging maar dan naar achteren. Zorg ervoor dat je de wortels met enige spanning op 90 graden van de hoofdhuid optilt. Als finishing touch, blaas met koele lucht om de vorm vast te zetten.

Droogshampoo is een absolute game-changer als het gaat om het stylen van gordijnen, dus aarzel niet om dit product direct te gebruiken nadat je klaar bent met föhnen. Spuit tot slot wat finishing spray om je lokken uit de buurt van je gezicht te houden.

Probeer je te snijden in de hitte? Probeer je pony’s te stylen zonder hitte: droog je haar aan de lucht tot het licht vochtig is en gebruik dan een klittenbandroller met een grotere diameter (plaats het naar voren of naar achteren). Houd het binnen tijdens het doen van je make-up en gebruik dezelfde producten als hierboven vermeld.

#4: Hoe Curly Bangs te stylen

Curly bangs zijn nu BIG, en we zijn helemaal dol op deze trend. Voor van nature krullende meisjes of mensen met een permanent is er niets gemakkelijker in de wereld dan het stylen van hun krullende pony.

Scheid je pony van de rest van het haar, neem een kleine hoeveelheid van een krulverbeterend serum en masseer het in je haar – dit zal helpen om de kroes te temmen en de natuurlijke textuur te benadrukken. Het enige wat je vervolgens hoeft te doen is wachten tot je knallen op natuurlijke wijze droog zijn. Voila – je bent klaar om de krullende fringe trend te rocken.

#5: Hoe korte bangs te stylen

We kunnen gewoon geen genoeg krijgen van die baby bangs boom, maar wat is de beste manier om ze te stylen?

Terwijl gevederde microrand aan de lucht kan worden gedroogd, moeten stomp gesneden knallen worden geföhnd om recht te blijven. Koop een zwijnenborstel met de kleinste diameter die je ooit kunt vinden om je pony te föhnen. Ook vind je een micro-stijltang misschien handig voor het stylen van je knallen.

Een kleine hoeveelheid gladmakend serum zal helpen om een slanke en gepolijste afwerking te krijgen. Wil je dat je knallen er moeiteloos uitzien? Wrijf wat textuurpasta tussen je vingers en ren door je pony – het zal precies vallen zoals je het nodig hebt.

Hoe train je je bangs

Cowlicks en vreemde haargroeipatronen kunnen behoorlijk uitdagend zijn om te beheren, maar het is zeker te doen als je de juiste techniek kent. Gebruik een fijne tandenborstel en borstel je haar plat naar één kant, gevolgd door een haardroger op middelhoog vuur. Herhaal dit meerdere keren en herhaal vervolgens dezelfde beweging in de tegenovergestelde richting. Dit zal helpen om de cowlick te temmen en je pony te laten liggen zoals jij dat wilt.

Hoe bangs er goed uit te laten zien

Om dit artikel af te ronden, hebben we enkele universele trucs gecombineerd, nuttig met elk type knal:

  • Zorg ervoor dat je begint met het stylen van je knallen direct nadat je uit de douche bent gestapt – korter haar droogt ongelooflijk snel uit en hoe droger het is, hoe moeilijker het wordt om je knallen te beheren.
  • Gebruik een hittebeschermende spray.
  • Gebruik middelhoog vuur: het is gemakkelijker om je pony’s de juiste vorm te geven als je haardroger niet te warm is of niet te sterk blaast.
  • Overdrijf het niet – houd je knallen natuurlijk en moeiteloos dan stijf en levenloos.
  • Gebruik slechts een kleine hoeveelheid product (herinner je je nog die papierachtige franjes die we allemaal droegen in onze tienerjaren?)
  • Last but not least, probeer nooit je eigen bangs te knippen (tenzij je klaar bent voor de baby bangs-trend – degene die je haarstylist je zal geven na het repareren van je doe-het-zelf-klus).

Neem de tijd om te oefenen met het stylen van je knallen. Het lijkt in het begin misschien tijdrovend, maar als je het eenmaal hebt genageld, duurt het stylen van je pony niet langer dan 5 minuten.