5 haar stijltechnieken en hoe u er een uit kunt kiezen

Hoewel beachy golven en glanzende krullen altijd prachtig zijn, is soms alles waar je zin in hebt de glamour en het minimalisme van rechte lokken. Omdat slechts één op de 12 haartypes echt steil haar is, moeten de meeste vrouwen verschillende soorten haar stijlbehandelingen gebruiken om dit soort look te bereiken.

We hebben de top 5-oplossingen afgerond, haar stijltechnieken vergeleken op kosten, veiligheid, effect voor uw haartype en bruikbaarheid, en nuttige tips opgenomen om u te helpen de beste keuze te maken.

Permanent versus niet-permanent rechttrekken

Als je ooit hete hulpmiddelen hebt gebruikt om je haar recht te trekken, ben je je goed bewust van het feit dat een dergelijke stijlzetting niet langer zal duren dan je volgende wasbeurt. In tegenstelling daarmee maakt permanente stijltrekken het mogelijk om je haar tot 6 maanden glad te maken (semi-permanente oplossingen gaan ongeveer 3-4 maanden mee). Dit betekent dat permanenten je krullen niet voor het leven rechttrekken, maar op zijn minst sportief steil haar toestaan voor verschillende maancycli.

Of je nu de hele tijd wilt genieten van rechte manen of gewoon je lokken wilt temmen voor een avondje uit, hier zijn 5 verschillende technieken die je moet kennen.

#1: Japans rechttrekken

Japans rechttrekken, ook wel bekend als thermische reconditionering, omvat het aanbrengen van een chemische oplossing op het haar. De resultaten zijn vaak geweldig, omdat zelfs de krullendste types worden getransformeerd in poker rechte strengen. Bovendien is het een permanente behandeling, wat betekent dat als u uw oorspronkelijke golven wilt terugwinnen, u minstens zes maanden moet wachten.

Japans rechttrekken is niet volledig veilig en moet correct worden uitgevoerd, dus het is van vitaal belang dat de behandeling wordt uitgevoerd door een goed onderlegde professional om onbedoelde bijwerkingen te voorkomen. Daarom is het echt de moeite waard om je onderzoek te doen voordat je je aanmeldt voor een salonhaarbehandeling.

Nog een waarschuwing: je zult zes tot acht uur in een salon moeten doorbrengen om de behandeling te krijgen en er over een paar dagen weer naar terug te keren voor enkele laatste stappen. Als je denkt dat je deze tijd in je drukke schema kunt vinden, houd er dan rekening mee dat deze methode ook vereist dat vrouwen zich committeren aan een goede haarverzorgingsroutine na de behandeling die het mogelijk maakt om haarschade om te keren. Het is dus niet echt een do-and-forget oplossing.

#2: Haarontspanningsbehandeling

Haarontspanning is een van de meest populaire technieken die worden gebruikt om zeer krullend en kronkelig haar recht te trekken. Chemische relaxers zijn er in verschillende soorten en sterktes en de stylist moet degene kiezen die past bij uw haarconditie en uw krullentype.

Hoewel haarontspanningsbehandeling een zekere manier is om krullend haar permanent recht te trekken, veroorzaakt het vaak droogheid van het haar, gespleten haarpunten en haarbreuk, dus het moet worden uitgevoerd door een salonprofessional en daarna goed worden onderhouden. Het is vrij riskant om thuis chemische relaxatiekits te gebruiken, tenzij je een speciale training hebt gehad. Vergeet niet dat relaxanten de natuurlijke structuur van je haar afbreken om de textuur te veranderen, dus je kunt beter voorzichtig zijn met deze techniek.

Net als thermische reconditionering resulteert deze methode in permanente haaruitstrijking. Hoewel dit misschien klinkt als een groot voordeel, zijn er verschillende problemen met het gebruik van permanenten om het haar recht te trekken:

  • Ten eerste is dit een serieuze verplichting, omdat het opnieuw laten groeien van je natuurlijke haarstructuur je veel tijd en moeite kost.
  • Ten tweede, terwijl de lengtes van het haar recht blijven, zullen de groeiende wortels je natuurlijke krulpatronen laten zien, dus je zult chemisch ontspannend moeten bijwerken om een afgewerkte rechte haarlook te hebben.

#3: Keratine Behandeling

Een van de meest populaire straightening technieken is keratine straightening, ook wel bekend als een Brazilian Blowout. Meer ontworpen om het haar glad en tam te maken dan om het volledig recht te trekken, keratinebehandelingen zijn voornamelijk voor diegenen die een deel van hun natuurlijke golven of krullen willen behouden en gewoon willen streven naar glanzendere, gezonder uitziende lokken.

Dit is een andere procedure om uit te voeren in de salon. Hier is hoe het gebeurt: een oplossing van keratine en andere eiwitten en chemicaliën wordt door het haar gespoeld; vervolgens worden strengen geföhnd en rechtgetrokken. Resultaten zijn kortere droogtijden, gemakkelijkere styling, verhoogde glans en minder kroezen. Een dergelijke rechttrekking is semi-permanent en duurt maximaal vijf maanden.

Omdat keratinebehandelingen niet zijn ontworpen voor pure rechttrekken, zijn ideale kandidaten degenen die hun natuurlijke golven en krullen willen verzachten, niet volledig rechttrekken, evenals iedereen die de dagelijkse styling gemakkelijker wil maken.

#4: Haar rechttrekken met een stijltang

Het gebruik van een stijltang om je haar recht te trekken kan de goedkoopste, snelste manier zijn om strak haar van thuis te krijgen; het nadeel is dat het verre van permanent is en regelmatig moet worden gedaan om het haar er glad uit te laten zien. Hoewel het steil maken van haar thuis snel is en minder eng klinkt dan “chemische behandeling”, is herhaald rechttrekken behoorlijk schadelijk en is gefrituurd haar niets leuks om mee om te gaan.

Om de schade te minimaliseren, breng je een hittebeschermingsspray aan wanneer je naar het gereedschap reikt, gebruik je beschermende stijltangen en volg je de juiste procedure, waarbij je meerdere keren over hetzelfde gedeelte vermijdt. Probeer bovendien waar mogelijk wat warmtevrije dagen te hebben.

#5: Natuurlijke methoden voor het rechttrekken van het haar

Als je een hekel hebt aan het idee om je haar bloot te stellen aan chemicaliën en stijltangen, zijn er enkele natuurlijke methoden en doe-het-zelfrecepten die je kunt proberen. Deze methoden zullen je haar eerder versterken dan beschadigen, het effect is misschien niet groot: natuurlijke behandelingen werken het beste voor dun, licht golvend haar of helpen om zeer krullend haar golvend te maken.

Als je nog steeds zin hebt om het eens te proberen, begin dan met een platte wikkeling: kam natte delen van het haar plat en wikkel ze om je hoofd; bedek het vervolgens met de zijden sjaal en ga naar bed. Hierdoor kunnen de krullen zich niet vormen en heb je ’s ochtends gladder, steiler haar. Op dezelfde manier kun je kleinere delen van je haar rond zeer grote rollers wikkelen en je haar in de lucht laten drogen.

Onder de DIY-recepten voor het rechttrekken van het haar, zijn kokosmelkmasker en het mengsel van hete kokosnoot- en ricinusoliën de meest populaire opties. Deze kunnen op natuurlijke wijze de eiwitten in je follikels ontspannen en zo je krullen gladstrijken.

Wat is de beste stijltechniek om te kiezen?

Zoals je misschien hebt gezien, variëren straightening behandelingen in hun effectiviteit en bijwerkingen. U moet er dus een kiezen die rekening houdt met deze belangrijke aspecten:

  • Uw haartype: De logica is hier eenvoudig, hoe krullender je haar is, hoe meer moeite (lees, warmte en chemicaliën) je nodig hebt om het perfect recht te maken;
  • Het resultaat dat u wilt bereiken: Als u gewoon uw golven wilt verzachten en een algemeen gevoel van gladheid wilt toevoegen, kunt u beter geen toevlucht nemen tot permanenten, die effectieve maar meer schadelijke oplossingen zijn;
  • Staat van de gezondheid van uw haar: Als je sterk, dik, gezond haar hebt en je ertoe verbindt om het in de maanden na de permanente behandeling te verzorgen, kun je het misschien eens proberen; een dun beschadigd haar zal zeker moeite hebben om zo’n beproeving te overleven;
  • Begroting: Permanenten zijn duur, maar dit is niet het enige budget dat u moet plannen, omdat het repareren van de zichtbare hergroei van natuurlijk haar en het kopen van verzorgende haarverzorgingsproducten extra kosten met zich meebrengt;
  • Professionals: Omdat er een risico is op beschadiging van je haar, vergeet dan niet om echt rond te winkelen voor een ervaren salon om de behandeling uit te voeren;
  • Kapsels die je wilt dragen: Denk na over de kapsels die je moet dragen met je gestrekte haar en houd er rekening mee dat je je haar niet kunt krullen of kleuren na het krijgen van een permanente behandeling.

Of je er nu voor kiest om je haar voor de verandering recht te trekken of de natuurlijke stijl te omarmen, zorg ervoor dat je prioriteit geeft aan de gezondheid van het haar en de manier waarop je je voelt met behulp van deze of gene methode. Zoals met alle haarzaken, zal het uiterlijk van je gestrekte haar alleen zo goed zijn als de gezondheid van je lokken en je vertrouwen in het dragen ervan.