5 Haargroei behandelingen met bewezen effectiviteit

Tegenwoordig worden veel vrouwen achtervolgd door de nachtmerrie van haaruitval en gefrustreerd door het gebrek aan middelen om haar op natuurlijke wijze opnieuw te laten groeien. Als je vrouwelijke kaalheid ervaart, zal het pakken van een verdikkende shampoo of het doen van een paar zelfgemaakte maskers geen effectieve haargroeibehandeling zijn.

Het doel kan echter worden bereikt! Het enige dat nodig is, is om de oorzaak van uw haaruitval te onderzoeken en de juiste aanpak te volgen om het te bestrijden. Laat ons u kennis laten maken met alle opties.

Haaruitval Cure: Mythe of Fictie?

Er is een gemeenschappelijk wantrouwen tegen haargroeibehandelingen, in die mate dat haartransplantatie en het maskeren van het probleem vaak worden gezien als de enige haalbare manieren om met dunner worden om te gaan. Dit is vaak te wijten aan de veel voorkomende misvattingen over hoe haaruitvaloplossingen werken en wanneer ze kunnen helpen of niet.

Een van de beste manieren om vrouwelijk haarverlies te bestrijden, is door te investeren in producten die uitsluitend zijn ontworpen voor vrouwelijke kaalheid die worden ondersteund door de wetenschap of op zijn minst veel bewijs hebben uit persoonlijke ervaring. Laten we ze allemaal eens bekijken.

#1: Huismiddeltjes

De meest budgetbesparende manier om haar opnieuw te laten groeien, is door een van de doe-het-zelf-remedies te proberen die de afgelopen jaren veel bijval hebben gekregen.

De volgende zijn vier manieren om de haargroei thuis te stimuleren:

  • Uiensap: Gebruik een uienspoeling, een uienmasker of breng uiensap aan met haargroeioliën zoals hier beschreven.
  • Kokosolie hoofdhuid massage: Verwarm wat olie en masseer zachtjes in de hoofdhuid met cirkelvormige bewegingen van je vingertoppen. Doe het één keer per week. Zie het verschil over een paar weken.
  • Inversie methode: Verbeter de effectiviteit van het masseren van een hoofdhuid met oliën door je hoofd een tijdje om te draaien om de bloedstroom te stimuleren. Hier is een volledige gids voor de methode.
  • Eimasker: Eieren bevatten veel eiwitten, zink, zwavel, selenium, fosfor en jodium. Al deze ingrediënten bevorderen een gezonde haargroei.

#2: Dieet en supplementen

Wanneer je het hebt over haar en manieren om haaruitval te bestrijden, kun je het dieet niet negeren. Het maakt niet uit hoe duur en geavanceerd de haargroeiformule is, slechte voeding en kapsel zullen de zaken altijd erger maken. Een ondervoed lichaam kan gewoon niet pronken met mooi, glanzend haar!

Enkele veel voorkomende tekorten die haaruitval bevorderen, zijn ijzer, zink, biotine, vitamine B-groep, selenium, eiwit en vitamine A. Zorg er dus voor dat uw dieet deze bevat en, zo niet, neem dan supplementen. Dit geldt ook als u denkt dat uw dieet u niet voldoende voedingsstoffen geeft.

Houd er tegelijkertijd rekening mee dat supplementen u zullen helpen haaruitval om te keren vanwege het gebrek aan essentiële voedingsstoffen, niet andere redenen. Evenzo, als uw niveau van vitaminen en mineralen die nodig zijn voor een gezonde haargroei geschikt is, zal het nemen van supplementen voor haargroei geen verandering teweegbrengen.

Supplementen voor haargroei

#3: Topische Minoxidil

Minoxidil is een gepatenteerd medicijn voor haargroei, wat betekent dat de effectiviteit ervan wetenschappelijk bewijs heeft ontvangen. Over minoxidil gesproken, en Rogaine flitst meteen in de geest. Rogaine is echter slechts één merk dat minoxidil-geïnfundeerde behandelingen biedt.

Hoewel het een vrij verkrijgbaar medicijn is, zijn er veel gevallen waarin u beter een arts kunt raadplegen voordat u het inneemt. Minoxidil wordt niet aanbevolen voor zwangere en zogende vrouwen, evenals mensen met chronische ziekten. U moet ook minoxidil gebruiken onder toezicht van een arts voor het geval u enige vorm van medicatie voor andere ziekten gebruikt.

Vrouwen gebruiken normaal gesproken minoxidil 2%, niet 5% formule ontworpen voor mannen. Sommige mensen melden irritatie op de hoofdhuid na het aanbrengen van de medicatie. Als het na een minuut of twee aanhoudt of verergert, was het gebied dan onmiddellijk en raadpleeg uw arts over verder gebruik.

Minoxidil-gebaseerde haargroei behandelingen

#4: Anti-androgenen

Het is een bewezen feit dat onbalans in hormonen de haargroeicyclus beïnvloedt. Geen wonder dat vrouwen overvloedig haarverharing ervaren na de bevalling of als gevolg van de menopauze. Een hormooncontrole is dus een ding dat u moet doen wanneer u abnormaal haarverlies begint op te merken. Uw arts kan hormoontherapie adviseren of anti-androgenen voorschrijven om uw haaruitval om te keren.

Wees voorzichtig tijdens het gebruik hiervan. Van anti-androgenen is bekend dat ze onvruchtbaarheid, osteoporose, opvliegers, vermoeidheid, depressie, bloedarmoede, verlies van libido, erectiestoornissen en andere bijwerkingen veroorzaken. Bespreek dit alles grondig met uw arts voordat u hormoontherapie ondergaat.

Een specifiek androgeen dat verantwoordelijk is voor haaruitval is DHT, en de markt heeft ook DHT-blokkerende pillen en shampoos met DHT bingrediënten vergrendelen. Nogmaals, u moet een arts raadplegen over het gebruik van dit type haargroeibehandeling, vooral als u lijdt aan een medische aandoening of onder medicatie bent. DHT-blokkerende behandeling is niet voor zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven.

Haaruitval Behandelingen met DHT Blockers

#5: Geavanceerde remedies voor vrouwelijk haarverlies

Lasertherapie, haartransplantatie en bloedplaatjesrijke plasmatherapie (PRP) zijn meer geavanceerde opties die beschikbaar zijn voor mannen en vrouwen die lijden aan ernstig haarverlies.

Lasertherapie bestraalt fotonen in hoofdhuidweefsels om de haargroei te stimuleren en is de minst invasieve van de drie behandelingen. U kunt een klinische laserbehandeling ondergaan of een van de verschillende producten kopen, zoals borstels, banden en doppen, voor lasertherapie op laag niveau die op de markt verkrijgbaar is.

Hoewel bewezen is dat de therapie veilig en draaglijk is, is deze vrij duur. Het is wetenschappelijk onderzoek dat suggereert dat de behandelingsresultaten veelbelovend zijn, maar inconsistent, wat betekent dat het goede resultaten oplevert voor sommige mensen en weinig tot geen resultaat voor anderen.

Producten voor lasertherapie met lage hefboom

Onthoud bij het kiezen van een behandeling voor haaruitval dat niet de prijs, maar het vermogen om de oorzaak van dunner worden aan te pakken, het effectief maakt. Als uw haaruitval te wijten is aan hormonale onbalans, zullen supplementen niet werken. En als uw haaruitval te wijten is aan voedingstekort, zal hormoontherapie meer kwaad dan goed doen.

In sommige gevallen kan hergroei worden bereikt door stress te beheersen, schadelijke haarroutines te weigeren en de haargroei te stimuleren met doe-het-zelf-remedies. In sommige gevallen is het misschien beter om te investeren in minoxidil-behandeling en lasertherapie in de beginfase van haaruitval in plaats van kostbare tijd te verspillen in de hoop dat huismiddeltjes kunnen helpen. Sluit contact op met een deskundige tricholoog om u te helpen de beste route te vinden.