5 manieren om grijs haar te mengen zonder regelmatige root touch-ups

We kennen allemaal die tijd: het is vier weken geleden dat je de salon verliet voor je wortelretouche, en die vervelende wijsheidshoogtepunten groeien al terug. Het is frustrerend om elke vier weken gast te zijn, vooral als je je grijze haar probeert te bedekken. Maar wat als er een look was die je meer tijd zou geven tussen afspraken en geen gedefinieerde groeilijn zou hebben naarmate deze groeit? Wat als er een manier was waarop je grijs haar kon mengen met highlights?

Wat is dimensionale haarkleur?

Dimensionale haarkleur is al tijden trending. Het is ontworpen om een natuurlijke uitstraling aan je haar te geven door het meerdere tinten te geven. Er worden allerlei looks gecreëerd met deze kleurtechniek. Meestal in een folie, highlights en lowlights helpen ook om de natuurlijke haarkleur te mengen terwijl je een stijlkleur met volledige dekking krijgt. Iets eenvoudigs als creatief geplaatste folies kan je grijze haar gemakkelijk maskeren en langer uitgroeien dan alleen je basisretoucheerformule uit de salon.

Laten we het hebben over opties

Er zijn zoveel haarkleuropties voor iedereen, maar niet elke beschikbare optie is niet noodzakelijkerwijs de juiste optie voor je haar. Als het gaat om grijs, is er volledige dekking kleur en grijs overvloeiing. Of u nu de persoon bent die de hele tijd zijn grijs moet laten bedekken of de persoon die gewoon minder onderhoud met zijn grijs wil, ik wed dat er een optie voor u is in de volgende paragrafen. Wat voor grijs-dekkende persoon ben jij?

Grijze dekking

Als je iemand bent die wil dat niemand weet dat je ooit grijs hebt gehad, kun je nog steeds regelmatig grijze wortels bedekken in een salon of tijdelijke touch-ups gebruiken. Het toevoegen van highlights met je standaard wortelkleur zal helpen om de harde lijn te verspreiden als je grijs begint in te groeien. Dit geeft je het gevoel dat je je paar zilveren sterretjes niet zo snel kunt zien, omdat ze precies opgaan in die hoogtepunten.

Grijs haar mengen met highlights en lowlights

Laten we het hebben over de verbazingwekkende voordelen van het mengen of overgaan naar grijs haar met highlights en lowlight. Dit is een onderhoudsarme look dan een effen kleur, omdat het helpt om je grijs er precies in te blenden, zodat je niet om de vier weken in de salon hoeft te zijn. Het ziet er natuurlijker uit en helpt je grijze haren in je normale kleur te sluipen. De meeste vrouwen voelen zich zelfverzekerder in de wetenschap dat ze over drie weken die “skunkstreep”, zoals mijn moeder het noemt, niet rond de kruin van je hoofd zullen zien. Ik vertel mijn klanten altijd dat highlights in feite verbinding maken met het nieuwe grijze haar dat binnenkomt en het lijkt alsof de nieuwe grijstinten slechts een deel van het hoogtepunt zijn, wat niet alleen de grijzen maskeert, maar ze ook opgaat terwijl ze groeien.

Door tinten te gebruiken die donkerder zijn dan je natuurlijke kleur, zullen lowlights je lokken donkerder maken. Highlights daarentegen gebruiken kleuren die lichter zijn dan je natuurlijke tint, en dit maakt je haar op zijn beurt een lichtere kleur.

Lowlights, evenals highlights, helpen om een multi-tonale look te creëren die kan helpen bij het camoufleren van ongewenste kleuren. Het hebben van een mix van licht en donker kan helpen om af te leiden van nieuwe grijze haargroei en een allround meer natuurlijke look te creëren.

Een wijze haarstylist zal begrijpen of je highlights of lowlights nodig hebt voor je grijze haar. Dat zijn overigens niet de enige opties.

Grijs Haar Glossing

Een andere manier om je grijs te mengen, zodat je geen afbakeningslijn aan de bovenkant van je hoofd hebt, is door een haarglansbehandeling te krijgen! Glossen zijn semi-permanent, wat betekent dat het geleidelijk vervaagt over een periode van vier tot acht weken, afhankelijk van de fabrikant. Je kunt naar de salon gaan wanneer je een speciaal evenement hebt en een opfrisbeurt wilt of je kunt elke acht weken binnenkomen en het onderhouden.

Is het je opgevallen dat je grijze haar een andere, grovere textuur heeft? Dit komt omdat de cellen die je haarkleur produceren hun loop hebben gehad, evenals je haarzakjes, produceren minder hydraterende oliën. Het toevoegen van een glans aan je grijstinten zal eigenlijk helpen om je haar te verzachten. Meestal zijn glossen zeer hydraterend en glanzend. Ze voegen wel een beetje dimensie toe omdat ze niet helemaal in de haarlok gaan. Het is meer een vlek die na verloop van tijd vervaagt en tot 75% van het grijze haar zal mengen.

Gerelateerd bericht: Wat is haarglazuur? Glans vs. Glazuur Behandeling

Gaan Au Naturel

Groeien in je grijze haar is meestal niet het meest sierlijke proces. Je besluit om blond te worden van je donkere haar dat je al jaren kleurt, of je laat het uiteindelijk gewoon vanzelf ingroeien. Wat als ik je zou vertellen dat er een gemakkelijkere manier was?

Afhankelijk van de hoeveelheid grijs die je hebt, kan het zo eenvoudig zijn als het binnenspringen van een paar hoogtepunten waar je gray is gewoon om wat van die lichtere kleur door je uiteinden te krijgen en het grijs naar binnen te laten groeien. Voor anderen is het misschien niet zo eenvoudig en kan het meerdere sessies duren, maar zeker nog steeds haalbaar voor de meeste mensen.

Het toevoegen van cool getinte of zilveren highlights door het hele haar is de beste manier om je grijs helemaal naar binnen te laten groeien. Je wortels laten groeien is geen proces in één stap, maar met de toevoeging van highlights die grijs van kleur zijn en consistente onderhoudshaarafwerkingen, ben je er in een mum van tijd.

Faux Gray onderhouden

Om je natuurlijke grijs te laten groeien en er niet zo anders uit te zien dan welke kleur je haar momenteel ook heeft, kun je wat nepgrijs toevoegen. Maar het is niet zo eenvoudig om die faux grijs te houden. Wanneer je het toevoegt – het zijn in wezen highlights – strip je elke kleur van je haar, breng je het naar blond en leg je daar vervolgens dat (nep) grijs op. Dit proces is behoorlijk belastend voor het haar, dus de kleur kan korte tijd binnen blijven of helemaal niet binnen blijven.

Gelukkig is de industrie geëvolueerd en hebben we nu een aantal geweldige producten om die kleur binnen te houden. Er zijn shampoos en conditioners speciaal gemaakt voor grijs haar. Sommige zitten vol pigment om meer grijs op je highlights te zetten om de kleur volledig te verfrissen, maar er zijn ook paarse shampoos en maskers die helpen om die ongewenste gele tinten buiten te houden.

Zelfs het mengen van grijs haar met highlights en lowlights kan je lokken beschadigen. Het belangrijkste wat je kunt doen voor en nadat je grijs bent geworden en dit hele proces bent begonnen om het te laten groeien, is om voor je haar te zorgen. Eiwitbehandelingen en hechtingsbehandelingen maken een aanzienlijk verschil in hoe je haar kleur houdt. Als het haar te beschadigd is door een enorme verandering in kleur, kan het het grijs waar je zo hard aan hebt gewerkt om binnen te komen volledig uitspugen. Je haar gelukkig en gezond houden tijdens het hele proces is de sleutel tot het bereiken van die onderhoudsarme look die je wilde.

Uitgelichte afbeelding via Instagram