5 manieren om haarverf thuis te verwijderen

Is je recente doe-het-zelf haarkleur geëindigd met een ramp en heb je een recept hard nodig om het uit te zoeken? Om eerlijk te zijn, het verwijderen van haarverf thuis is riskant en moet alleen als een laatste redmiddel worden beschouwd. Velen van ons zijn er echter geweest en we begrijpen volledig dat je soms dringend van een vervelende tint af moet en doe-het-zelf-methoden zijn de enige beschikbare opties.

Om u in deze lastige situatie te helpen, hebben we een volledige lijst met werkoplossingen verzameld om de ongewenste haarverf van uw haar te verwijderen en uw lokken niet te verpesten tijdens het proces.

Hoe haarverf uit het haar te verwijderen

Over het algemeen, als u thuis kunstmatig pigment uit uw haar wilt verwijderen, zijn er verschillende factoren van belang. Ten eerste zou je verschillende benaderingen toepassen, afhankelijk van of je een semi-permanente of een permanente haarverf hebt gebruikt. Ten tweede moet u overwegen hoe donker het pigment is en welk resultaat u wilt bereiken.

Hoewel een te donkere, modderige haarkleur ontmoedigend kan zijn, moet uw belangrijkste prioriteit de conditie van uw haar en uw algehele gezondheid zijn. Houd er rekening mee dat sommige van deze methoden allergische reacties en irritatie kunnen veroorzaken of uw haar kwetsbaar en droog kunnen maken.

Laten we eens kijken naar de meest effectieve manieren om haarkleur te verwijderen.

#1: Shampoo verduidelijken om de haarkleur te vervagen

Hoewel het gebruik van verhelderende shampoo geen dramatisch verschil zal maken, zullen een paar wasbeurten achter elkaar je kleur zeker doen vervagen. Ook is dit zeker een van de minst schadelijke opties. Deze methode zou werken voor brunettes wiens kleur te donker werd vanwege de opbouw van de kleurstof veroorzaakt door talloze kleursessies. Ook als je blonde toner te ashy leek, zal een diep reinigende shampoo helpen om het te verwijderen.

NIET kleurveilige opties zoals Nexxus Clean &Pure Nourishing Detox Shampoo en OUAI Detox Shampoo zijn geweldige opties om te proberen. Die producten bevatten ingrediënten die speciaal zijn ontworpen om haarschubben te openen en de schade te compenseren, zodat u uw haarkleur kunt strippen zonder de conditie van uw lokken in gevaar te brengen.

Als u op zoek bent naar een veilig en voorhanden alternatief voor verduidelijkende shampoo, zouden we geen ‘nee’ zeggen tegen het proberen van antiroosshampoo – inderdaad, het staat bekend om vervagende kleuren. Het kan je in ieder geval een reis naar de winkel besparen met, mogelijk, niet je beste haarlook.

Gerelateerd bericht: 7 manieren om je haar op natuurlijke wijze lichter of te accentueren

#2: Vitamine C Haarkleur Remover

Vitamine C is een andere populaire en relatief veilige manier om je haarkleur die te donker werd lichter te maken, vooral als je een semipermanente kleurstof hebt gebruikt.

Hier is een recept voor het DIY Vitamine C haarmasker:

 • Bereid 1/2 kopje vitamine C-poeder voor (of plet 10-20 vitamine C-tabletten met een stampermolen);
 • Maak een pasta door het poeder te mengen met verduidelijkende shampoo en verdeel het mengsel vervolgens gelijkmatig over je haar;
 • Doe een douchemuts of een plastic zak om en wikkel een warme handdoek rond (wat warmte zal het proces vergemakkelijken);
 • Wacht 30-40 minuten en shampoo je haar zoals normaal.

Vermijd het gebruik van deze methode als u allergisch bent voor vitamine C of als uw hoofdhuid rood of geïrriteerd is. We raden het ook niet aan voor blond haar, omdat het ongewenste koperachtige tinten kan veroorzaken. Citroensap kan een alternatief zijn voor blondines.

#3: Witte azijn spoeling

Witte azijn is een andere manier om de haarkleur te vervagen met behulp van zuur. Meng witte azijn en helder water in een verhouding van 1:1 en giet de vloeistof op je haar, bedek het vervolgens met een plastic dop en wacht tot 30 minuten.

Regelmatig je haar spoelen met azijnwater zal je haar gezond en glanzend maken, omdat zuur de pH-waarde van je haar neutraliseert. Toch moet je realistisch zijn over het vermogen om haarverf te verwijderen – zeer waarschijnlijk zal het je zeer subtiele resultaten geven.

#4: Kleurverwijderaars Geschikt voor thuisgebruik

Voor sommige meer gecompliceerde situaties, zoals het verwijderen van zwarte haarkleur of levendige tinten zoals blauw en groen, heb je iets krachtigers nodig dan alleen een diepe wasbeurt of zure spoeling. Wees voorzichtig bij het kiezen van de thuisverwijderaar: lees beoordelingen en zorg ervoor dat u het product kiest dat geschikt is voor uw situatie. Professionele haarstylisten raden aan om producten te vermijden voor het verwijderen van haarverf die bleekpoeder en waterstofperoxide bevatten. U moet ook een patchtest doen voordat u een van deze gebruikt.

Hier zijn enkele van onze favorieten:

Kleur Oops Haarkleur Remover. Dit product is online en betaalbaar en is ammoniak- en bleekvrij en bevat haarconditionerende ingrediënten. Hoewel het je haar niet terugbrengt naar zijn natuurlijke kleur, zal het zeker de kunstmatige pigmenten vervagen en je lokken lichter maken.

One ‘N Only Colorfix Haarkleur Remover Kit Met Arganolie. Deze kleurengummetje is geschikt voor het strippen van permanente haarverf. De verwerking omvat drie fasen en vereist enige aandacht en doorzettingsvermogen; het levert echter geweldige resultaten op. Colorfix Hair Color Remover kan mogelijk het pigment strippen zonder uw natuurlijke haarkleur te beïnvloeden.

Kleur B4. Haarkleur Remover. Kleur B4 is een extra sterke kleurverwijderaar die de kunstmatige tint volledig kan strippen en je haar kan voorbereiden op de volgende kleur.

#5: Deep Conditioning Behandelingen

Als je enige ervaring hebt met geverfd haar, weet je waarschijnlijk hoe snel diepe conditioners je kleur kunnen vervagen. Waarom zou je het niet bewust gebruiken om kleur uit je haar te strippen?

Helaas, volgens de coloristenversie van de wet van Murphy, als je van de kleur houdt, zal het snel vervagen, als je het haat – het zal eeuwen blijven. Het is echter absoluut de moeite waard om deze methode eens te proberen. Tenminste, diepe conditioneringsbehandeling is het veiligste middel om de haarkleur op te tillen: in het ergste geval – je haar zal diep, diep geconditioneerd zijn.

Gerelateerd bericht: 7 Beste diepe conditioneringsbehandelingen om je haar gezond te houden

Kan ik haarkleur strippen met afwasmiddel of zuiveringszout?

Afwasmiddel en zuiveringszout zijn alternatieve manieren om diepe reinigingswassingen te maken die zijn ontworpen om de kleurstof te verwijderen. Het gebruik van te harde en ongeschikte behandelingen kan echter uw haar en hoofdhuid beschadigen. Daarom is het veel beter om voor dit doel hoogwaardige high street clarifying shampoos te gebruiken.

Hoe haarkleur te verwijderen met bleekmiddel?

Ons recept is hier eenvoudig – gewoon niet doen. Er is een aantal redenen waarom we het gebruik van bleekmiddel thuis niet aanbevelen:

 • Zelfs met de laagste niveaus van peroxide, moet u heel snel zijn tijdens het gebruik van bleekproducten. In eenvoudige woorden, als u het aanvraagproces vanuit de bovenkant van uw hoofd start, tegen de tijd dat u naar achteren komt, valt de franje eraf.
 • Je moet een bepaald ervaringsniveau hebben om het juiste niveau van peroxide te bepalen.
 • Bleekmiddel kan ernstige verbranding van je hoofdhuid veroorzaken en je haar volledig vernietigen.
 • In de meeste gevallen eindigt diy haarkleur strippen met behulp van bleekmiddel met koperachtige fragmentarische resultaten.

Wanneer het beter is om een stylist te zien

We moeten toegeven dat haarverwijderaars thuis vrij beperkte mogelijkheden hebben en in sommige gevallen zou je krachtigere kleurcorrectietechnieken nodig hebben. Een haarkleurder kan veel meer significante resultaten bereiken met behulp van professionele formules, waaronder op bleekmiddel gebaseerde kleurverwijderaars. Dit zijn slechts enkele gevallen waarin het beter is om naar een kapper te gaan:

 • Je haar is meer dan twee tinten donkerder dan je lief bent;
 • Je haar is al in slechte staat b.v. het is extreem droog en heeft breuk;
 • De kleur is ongelijk en fragmentarisch;
 • Je zou je haartype omschrijven als fijn of dun;
 • Je haar is grijs en je wilt graag terug naar je natuurlijke kleur.

Zoals we aan het begin van dit artikel hebben vermeld, moet de conditie van het haar uw topprioriteit zijn. Vergeet niet om je lokken te voeden en te hydrateren na het gebruik van een van de bovenstaande recepten.