5 regels voor succesvolle bruin naar blonde haartransformatie

Als je als stylist een brunette-klant hebt en hoort dat hun doel is om blond te worden, begin je automatisch aan meerdere verschillende scenario’s en uitkomsten te denken. Helaas is geblondeerd haar dat uitvalt er altijd, aan de ene kant van het spectrum. Er zijn veel factoren die een rol kunnen spelen, en ze maken brunette naar blonde haartransformatie een win of verlies onderneming.

Dit artikel is om je te inspireren om te geloven dat je gewenste tint perfect haalbaar is. Tegelijkertijd is het om je te informeren dat blond worden van natuurlijk donkerbruin haar niet zo eenvoudig is als het lijkt. Als u streeft naar verbluffende resultaten zoals hieronder, let dan op de top 5-regels om te overwegen.

#1: Zorg ervoor dat je haar in goede conditie is

Laten we hier beginnen met enkele basisprincipes van haarkleurwetenschap. Stylisten herkennen 10 niveaus van haarkleur, van donkerbruine tot lichtblonde haartinten. Het aanbrengen van blonde haarverf op een bruine basis zal je niet helpen om enige verandering te bereiken – voordat je je bruine lokken lichter verft, moeten ze worden “opgetild”, wat is ontdaan van hun van nature donkere kleur. Zoals je misschien al geraden hebt, hoe dramatischer de verandering, hoe meer schade aan je haar. Daarom is de vuistregel om binnen één afspraak slechts twee tinten hoger te gaan en nooit bleekmiddel aan te brengen op haar dat al is aangetast.

Dit brengt ons bij de volgende regel, die is het van tevoren bespreken van uw kleurideeën en het voorbereiden op de verandering. Om een bleeknachtmerrie te voorkomen, moet je niet aan blond haar denken zonder je haar eerst sterk en gezond te maken. Ga in kleine stapjes naar je ultieme doel en je zult zeker van het resultaat houden!

#2: Pak een afvlakkende schaduw op

Er is een blonde haarkleur voor iedereen, de kunst is om de beste tint voor je huidskleur te vinden. Kortom, je moet begrijpen of een warme of koele toon het beste bij je teint past. Dit kun je doen door te kijken naar de ondertonen die je huid heeft. Als het roze ondertonen heeft, kun je blauwe aderen zien en je ogen zijn blauw of koelbruin – ga voor koele blonde kleuren zoals asblond, ijzig en platinablond.

Warme tonen van blond zoals karamel, romig en honingblond zullen vrouwen met gele en gouden ondertonen en hazelaarsogen flatteren. Het betekent niet dat het verstevigen van je bruine haar platinablond een grote nee is – het kan in sommige gevallen uitzonderlijk goed werken. Als je echt een bepaalde tint blond wilt, ga er dan voor en aarzel niet om te vragen om je haar opnieuw te tonifiëren als het experiment geen succes blijkt te zijn. Een warmere of koelere tint kan worden bereikt met semi- of demi-permanente toners, die veel minder kwaad doen dan bleekmiddel.

#3: Voer een eerlijk gesprek met je colorist

Zoek ruim voor de haarkleurafspraak overleg over blond worden en wees eerlijk tegen je colorist over je haargeschiedenis. Het lijkt misschien irrelevant voor u, maar het is erg belangrijk voor een stylist om te weten of uw huidige bruine tint uw natuurlijke is, of dat uw haar is gekleurd, dooskleurig of voorverlicht.

De meeste van mijn eigen persoonlijke klanten die van brunette naar blond willen gaan, komen aan met een geweldig canvas en meestal maagdelijk bruin haar. Als ook jij je haar voor het eerst blond wilt verven, zal je stylist een strengtest met een bleekmiddel van 20 volumes toepassen om te zien of je haar kan liften. Zo kunt u de tijdlijn bespreken voor het bereiken van de gewenste tint blond.

Als je haar echter dooskleurig of kleurbehandeld is, zal je haar een slechte reactie hebben op de lichter en zal je stylist hoogstwaarschijnlijk met een plan voor de langere termijn komen. Dit kan zoiets betekenen als het hebben van afspraken om de 8 weken voor een Olaplex-behandeling en een trim en het gebruik van haarverzorgingsproducten thuis om je lokken te verzorgen.

#4: Erken blond haar als langetermijnverbintenis

Zelfs als het je lukt om blond te worden in één afspraak, moet je begrijpen dat deze kleur frequente en vaak dure salonbezoeken en hoogwaardige haarverzorging thuis vereist. Dit is een van de gevallen waarin schoonheid een prijs heeft, en je kunt beter klaar zijn om het aan te nemen.

Ik geef mijn cliënt altijd de heads-up en garandeer nooit dat er helemaal geen breuk is. Zelfs als je colorist Olaplex bij elke stap gebruikt, is de kans groot dat de haaruiteinden worden aangetast door het proces van bleken en tonifiëren van je lokken (trouwens, mijn tip is om dode hoeken kwijt te raken en geen breuk in de toekomst te hebben). Maak je dus klaar om je haar te verwennen en te stylen zonder hete hulpmiddelen. Bewaar goede kwaliteit, sulfaatvrije shampoo en conditioner en breng elke wasdag een leave-in conditioner aan. Na een volledige blondingsservice, eens in de 2 weken een haarmasker wizal ook een must zijn. Je zult ook paarse shampoo moeten gebruiken om de salonresultaten thuis te behouden en eventuele gele en oranje tinten weg te houden tussen de salonbezoeken.

Bruine haargroei zal heel goed zichtbaar zijn op blonde haarkleur. Root concealers kunnen je daar nu bij helpen, maar laat ze je touch-up afspraak niet uitstellen! Grotere hergroei is een enorme uitdaging voor een stylist, omdat warmte van je hoofdhuid het haar in de buurt van de wortels sneller zal laten verwerken, dus er is een risico dat de aangebrachte haarkleuren niet overeenkomen. Moderne haarkleurtrends zoals balayage en schaduwwortels maken het gemakkelijker om bruin tot blonde transformatie te behouden, maar het betekent niet dat je weg kunt komen zonder onderhoud. Het zal dus nog steeds een goede zet zijn om het volgende bezoek aan de salon 6 tot 8 weken na de blonde haarkleurservice vooraf te boeken.

Honey Blonde Balayage op Bruin Haar

#5: Overweeg zachte haarkleurtechnieken

Wees altijd specifiek over je uiteindelijke doel en welke tint blond je probeert te bereiken. Geloof mijn ervaring, blonde highlights op bruin haar brengen je heel ver van de kleur die je gewend bent, dus waarom zou je het niet proberen voordat je je committeert aan all-over bruin naar blond haar veranderen. Balayage, foilyage en handverven bieden allemaal onberispelijke resultaten en brengen u dichter bij de look die u wilt bereiken.

Voor de meeste van mijn klanten kies ik een foilyage-methode met wat extra handschilderen, afhankelijk van de hoeveelheid lift die ik probeer te bereiken. Ik begin achter in het hoofd met diagonale achterste secties en werk me een weg naar de kruin van het hoofd om een naadloze mix te garanderen. Daarna zal ik wortels besmeuren met een tint die wat donkerder is dan de natuurlijke kleur van de klant. En ik krijg een prachtige brunette tot blonde look met een naadloze mix!

Deze foto is een voorbeeld van foilyage dat zorgt voor helderheid met naadloze resultaten, met verschillende hoeveelheden natuurlijke en toegevoegde dimensie en beige blonde vibes.

Foilyage voor Brunette to Go Blonde

Bij deze klant moesten we de kleur correct kleuren, omdat haar natuurlijke haar donkerbruin en zeer liftbestendig was. Ik heb haar afgezwakt om alle warmte weg te snijden en te stoppen met deze prachtige rijke brunette balayage.

Karamel Highlights in donkerbruin haar

Er zijn ook trucs van stylisten die helpen om de schade verder te minimaliseren. De beste manier om bijvoorbeeld felblonde uiteinden zoals deze te bereiken, is door het haar nat te maken nadat je je volledige balayage hebt gedaan. Zo kunt u snel en met minder schade aan uw sloten tillen.

Dimensionale Blonde met lichte haarpunten

Probeer immers niet ten koste van alles blond te worden. In plaats daarvan, ace uw kleurafspraak voor subtiele maar chique haarkleur transformatie. Hier hebben we een scenario waarbij de klant eerder donkerder haar had dat bestand was tegen lift. We moesten werken met wat we hebben en toch deze prachtige bruine highlights bereiken.

Kapsel voor brunette wiens haar niet zal liften

Mijn reis in de haarindustrie is niet altijd gemakkelijk geweest, maar ik heb altijd een pad geplaveid om mezelf en mijn vaardigheden te onderscheiden. Door jaren van opleiding en werkethiek ben ik erg blij dat ik weet dat ik de dromen van brunettes kan waarmaken. Ze zeggen dat blondines meer plezier hebben – nou ja, nu kunnen brunettes dat ook. Bedankt dat je de tijd hebt genomen om mijn artikel te lezen. Volg mij op @jacquelineciulla voor nog meer haarkleurtips en inspiratie.